Malmö - Klagshamn

Dansbanegatan 17

Visa på karta

Nyskick - Gavelläge - Terrass och trädgård

Stilrent och modernt bostadsrättsradhus om hela 136 m², fördelat över 5 rum och kök i två plan, med stora fönsterpartier och härlig rymd. Huset är uppfört 2018 och erbjuder ett bekvämt boende med garantier kvar och minimalt med underhåll, mer tid till familjen helt enkelt. Trädgården är smart planerat för att kunna njuta av solen hela dagen med sina dubbla trädäck, perfekt för grillkvällar med familj och vänner. Ljust och generöst tilltaget vardagsrum med läckra fönsterpartier och utgång till trädgården. Vardagsrum och kök har en inbjudande och delvis öppen planlösning vilket ger härliga sociala ytor i entréplanet. Hemmets privata del är på ovanvåningen med utrymme till 3 sovrum och allrum/hemmakontor eller 4 sovrum om behovet finns. Snygga, påkostade och helkaklade badrum på vartdera våningsplan och separat tvättstuga i direkt anslutning till entrén. När ni vill få lite miljöombyte finns lekplatser och vackra promenadstråk runt knuten tillsammans med badplatsen vid kalkbrottet samt havet som nås på ca 10 minuter med cykel.

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Månadsavg. 7 756 kr
Rum 5
Boarea 136 Kvm
Biarea 9 Kvm
Våning 1 & 2
Hiss Nej
Balkong Trädäck i sydöst och stenlagd uteplats i väster
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Fantastiskt tillfälle att köpa ett modernt  och trevligt boende på lugnt och bra läge med trädgård och trädäck i ypperligt läge. Huset är perfekt för familjen som önskar lite större öppna umgängesytor. Entréplanet erbjuder ett härligt stort vardagsrum med öppen planlösning mot det snygga köket från HTH, där ni dessutom hittar perfekt plats för matbordet vid fönstret mot framsidan av huset. Vidare finns ett exklusivt och helkaklat badrum samt separat tvättstuga som båda nås från den en ljusa och välkomnande entréhallen. Ovanvåningen är huset privata del med 3 rymliga sovrum och allrum samt helkaklat badrum med dusch. Här bor man lugnt, tryggt och barnvänligt med lekplatser, skolor och dagis på gångavstånd

Alla bilder

Trädgård & Uteplats

Den fina trädgården med en vindskyddad uteplats bjuder i ypperligt läge in till många trevliga sommardagar och grillkvällar. De dubbla trädäcken löper dels längs hela husets gavel och vid förrådet för att maximera soltimmarna. Tack vare huset gavelläge får ni, förutom tre extra fönster, dessutom extra trädgård och möjlighet att gå mellan fram och baksida utvändigt vilket husen med grannar på båda sidor ej kan. Trädgården är helt inhägnad med staket och grönska så både husdjur och småttingar kan härja fritt utan rymningsrisk.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet bjuder på stora ytor med plats för en stor soffgrupp, mediamöbel och en fantastisk plats för ett matbord vid det stora fönsterpartiet. De stora fönsterpartierna ut mot den egna trädgården ger hela entréplanet ett fantastiskt ljusinsläpp och här finner vi också altandörren som leder ut till trädäcket. Den generösa ytan på vardagsrummet och dess smarta planering medger möjlighet till ett femte sovrum om behovet skulle finnas.

Alla bilder

Kök

Köket är delvis öppet mot vardagsrummet vilket ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir stökigt. Fullutrustat med samtliga vitvaror från Siemens i form av induktionshäll, spisfläkt, ugn och mikro som båda är inbyggda i praktisk arbetshöjd, inbyggd diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek. Vit köksinredning från HTH som harmoniserar med vitt kakel och samtidigt kontrasterar mot den grå bänkskivan och de rostfria vitvarorna, elegans och funktionalitet. Infällda och dimbara spotlights under väggskåpen ger tillsammans med takets spotlights ett perfekt arbetsljus. Stort fönster mot framsidan av huset där det lämpar sig ypperligt för familjens matplats. Tack vare entréplanets öppna planlösning strålar även allt ljus från vardagsrummets fönster också rakt in i köket, ett rent nöje att laga mat i detta kök.

Alla bilder

Matplats

Köket erbjuder en rymlig och inbjudande matplats med fönster i dubbla väderstreck, ett rum i rummet som skänker det lilla extra.

Alla bilder

Entréhall

Ljus och välkomnande entréhall med härlig fri siktlinje från hallen via vardagsrummets stora fönsterparti vilket ger extra ljus och bra känsla. Praktiskt klinkergolv i den första delen som sedan övergår i ljust parkettgolv. Goda avhängningsmöjligheter direkt vid entrén och i hallens förlängning finner ni dessutom en klädkammare som smart tillvaratar utrymmet under trappan.

Alla bilder

Tvättstuga

Fullutrustat med tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan, samt skåp till förvaring. Vask finns naturligtvis också att tillgå när den värsta smutsen behöver åtgärdas. I tvättstugan finner också hjärtat i husets uppvärmningssystem, frånluftsvärmepumpen från Nibe.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Direkt från hallen nås entréplanets helkaklade badrum. Modern färgskala som bryts av mot den vita badrumsinredningen från Vedum. Vidare är badrummet inrett med duschhörna med infällbara glasdörrar, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp med infälld belysning, wc och underliggande golvvärme som gör klinkergolvet behagligt även de kalla dagarna. 

Alla bilder

Mäklaren från Klagshamn

Sedan många år tillbaka bor jag med min familj här i Klagshamn och kan vid det här laget byn på mina fem fingrar. Jag har genom åren hjälpt många familjer att hitta sitt nästa hem här, både när det gäller villor och bostadsrätter. Om det är något du undrar över, eller om du själv går i säljtankar så tveka inte att kontakta mig på 0708-760180 eller via e-mail på christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Ovanvåning

Via den stilrena och inklädda trappan når ni den inbjudande ovanvåningen som erbjuder 3 sovrum, allrum och helkaklat badrum. Här finner ni också en fullt inredd och praktisk klädkammare om ca 3 kvm. Ovanvåningen kan med lätthet ändras om till 4 sovrum om det behovet finns.

Alla bilder

Allrum

När vi kommer upp för trappan möts vi av ett ljust och fint allrum med fönster i två väderstreck. I dagsläget används det som extra vardagsrum men fungerar lika bra som utrymme för lek, hemmakontor eller till och med ett fjärde sovrum om behovet finns.

Alla bilder

Master bedroom

Master bedroom är generöst tilltaget till ytan så att dubbelsängen enkelt ryms och även kanske en fåtölj till lite kvällsläsning innan läggdags. Om den befintliga skjutdörrsgarderoben, som täcker en av kortväggarna, ej räcker till finns plats för fler om så önskas. Fönster i öster och söder ger bra med ljus och även trevlig utsikt över grannskapet.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 ligger vägg i vägg med Master bedroom och har sitt fönster mot trdägården. Rummet är till ytan nästan lika stort som Master bedroom och fungerar därmed lika bra till föräldrar som till barn.

Alla bilder

Sovrum 3

Ovanvåningens tredje sovrum är beläget på motsatt sida från Master bedroom och sovrum 2, och har därmed fönster mot huset framsida i väster. Även detta rum är bra tilltaget till ytan och fungerar lika bra som barnrum, kontor eller sovrum till föräldrarna. Genomgående för bostadens alla rum är de släta väggarna, parkettgolven och fönsterbänkarna i massiv sten, som således också då återfinns i detta tilltalande sovrum.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Även i detta badrum finner ni en sober och modern färgskala med grått klinkergolv och vita väggar som harmoniserar med den badrumsinredningen från Vedum. Vardagslyyx i form av fristående badkar samsas med handfat med kommod, vägghängt spegelskåp med infälld belysning, wc, elektrisk handdukstork och underliggande elektrisk golvvärme som gör klinkergolvet behagligt även de kalla dagarna. Fönster i norr ger förutom bra dagsljus också vädringsmöjligheter efter det långa och varma badet.

Alla bilder

Övrigt

Fristående förråd om ca 9 kvm finns i husets trädgård.

Parkeringsplats utomhus tillhör bostaden och ingår i månadsavgiften. Laddplatser finns också att tillgå i föreningen.

Bostaden har energiklass B vilket ger möjlighet att få grönt bolån från de flesta av bankerna.

Bredband kan fås via Telia.

Många tillval är gjorda från det redan kvalitativa standardutförandet på bostaden.

Alla bilder

Förening

Brf Klagshamns ängar har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Klagshamns ängar är en äkta bostadsrättsförening som innehar fastigheten Dansbanan 32 med äganderätt. Föreningen, vars byggnader färdigställdes 2017/18, består av 19 småhus/radhus upplåtna med bostadsrätt. Även tillhörande trädgård är upplåten med bostadsrätten. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift om 1 433kr, samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant debiteras köparen.

Föreningen är medlem i Dansbanans samfällighetsförening, vilken förvaltar gemensamhetsytor i form av lekplats, gator och rabatter på Biografgatan. Föreningens andel är 20,8 %.

AVGIFT
Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmsta året. I avgiften ingår kallvatten, parkeringsplats och bostadsrättstillägg. Föreningens samtliga lån ligger på nuvarande ränteläge och således kommer förhoppningsvis föreningens kostnader sjunka i samband med förväntade räntesänkningar närmsta tiden.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Föreningen följer en långsiktig underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2021 och 2050. Större underhåll dröjer av förklarliga skäl då fastigheten färdigställdes 2018.

PARKERING
Till varje bostad hör en parkeringsplats utomhus, ingår i månadsavgiften.

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 195 000 kr
Månadsavg. 7 756 kr
Ingår i avgift Parkering, Bostadsrättstillägg
Adress Dansbanegatan 17
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 136 Kvm (Föreningens information)
Biarea 9 Kvm (Ritning)
Biarean omfattar det fristående förrådet
Våning 1 & 2
Hiss Nej
Balkong Trädäck i sydöst och stenlagd uteplats i väster
Byggår 2018
Förening Brf Klagshamns Ängar
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 663 853 kr
Kommentar nettoskuldsättning 12 234 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 5.38484
Pantsatt Ja
Förråd Fristående förråd om ca 9 kvm tillhör
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Nibe frånluftsvärmepump, vattenburet system med golvvärme i entréplanet och radiatorer på ovanvåningen.
Fönster 3-glas isoler
TV/Internet Via Telia
Driftskostnad 16 240 kr/år varav:
El: 11 440 kr
Vatten/Avlopp: 4 800 kr
I kostnaden för el ingår uppvärmning, hushållsel och varmvatten som innehavaren betalar utöver månadsavgiften. Total årsförbrukning av el 5.720 kWh. Kostnaden för el är framräknad med en schablonkostnad på 2 kr/kWh. Obligatoriskt tillägg från föreningen på 400 kr/mån för VA.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 49 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.