Malmö - Slottsstaden

Köpenhamnsvägen 15C

Visa på karta

Fint läge med solig Tbalkong och i mycket bra skick

Tillfälle att förvärva en bostad som riktigt fin. Här bjuds på en solig balkong samt mycket fina ytskikt. En riktigt trivsam bostad helt enkelt. Här bor man bra just invid Rönneholmsparken vilket ger närhet till både de centralare delarna samtidigt som man har möjlighet för rekreation just invid knuten. Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 443 kr
Rum 3
Boarea 63 Kvm
Våning 1
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Paul Eriksson

Direkt: 073-152 54 34
Mobil: 073-152 54 34

Ansvarig mäklare: Paul Eriksson
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till denna trivsamma och fina bostad. OBS! Låst grind för att komma in till gården och insläpp sker vid gavel Rönneholmsparken/Beridaregatan.

Alla bilder

Vardagsrum

Härligt och ljust rum med generösa ytor. Här är plats för både tv - möbel, soffgrupp och mer därtill. Härifrån har man utgång till den soliga balkongen.

Alla bilder

Balkong

Trivsam balkong med mycket sol. 

Alla bilder

Kök

Riktigt fint kök som enligt säljaren kom på plats 2018. Modernt och snyggt med de maskiner man förväntar sig. Här är även gott om plats för matbordet.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 073-152 54 34 eller via mail: paul.eriksson@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum

Här har vi två fina sovrum, de båda vetter in åt gården.

Alla bilder

Badrum

Fint och modernt badrum med dusch som enligt säljaren blev renoverat 2019.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall som på ett trevligt vis öppnar upp emot den övriga bostaden.

Alla bilder

Övrigt

Här bor man perfekt, en trappa upp så man är en bra bit från markplan men har ändå kontakt så att säga. Perfekt boende för dem som vill ha närhet till det mesta samtidigt som man har det lugnt och tryggt vid sitt boende.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheten byggdes 1954 och består av 1 flerbostadshus med adress Köpenhamnsvägen 15 A-D som innehåller 59st bostadsrättslägenheter, fyra bostadsrättslokaler och en hyreslokal. Föreningen Brf Ärö är en s.k. äkta bostadsrättsförening och marken är upplåten med tomträtt som löper till 2026-12-31. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant samt en överlåtelseavgift på 1 433 kr debiteras köparen.

AVGIFT
I månadsavgiften ingår, värme, vatten, grundutbud tv-kanaler och bredband. Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till medlemmarnas hemförsäkring.
2024-01-01 höjdes avgifterna med 4%. I dagsläget finns planer på en höjning med 4% till även nästa årsskifte, detta kan dock komma att ändras beroende på eventuella framtida planer.

TV & INTERNET
Kabel-TV via Tele 2. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Även bredband (100 Mbit) finns via Tele2 och ingår i avgiften.

RENOVERINGAR
1995 nya fönster
2002 renovering av alla balkonger
2004 renoverades källartrapporna utvändigt. Samma år renoverades även torkrum och mangelrum.
2005 renoverades tvättstugorna samt en bastu byggdes.
2007 installerades grindar med kodlås samt porttelefonanläggning
2008 renoverades tappvattenstammar i kök och badrum med relining.
2010 dränerades och byggdes innergården om.
2011 spolades avloppsstammar samt stickstammar i kök och badrum.
2012 nytt tak.
2012/2013 renoverades fasad och yttertak.
2013 dränering mot gatan.
2014 uppfräschades källarplanet.
2016 byttes samtliga hissar och elektronisk bokningstavla till tvättstugorna installerades.
2017 Projektering av terrass och utökning av cykelställ
2019 Omfogning av norra fasaden (mot innergården) samt nytt passersystem.
2020 Relining av avlopp och dagvattenbrunnar.
2023 Ommålning av miljöhus och införande av IMD el med gemensamt elabonnemang.

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen. Denna utgår man ifrån vad gäller framtida åtgärder.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Föreningen har enligt styrelsen ännu inte lagt fast underhållsplanen för året. Tankar finns på att undersöka möjligheten att köpa ut tomten när tomträtten går ut i slutet av 2026 - dock har inte några beslut i frågan fattats.

GEMENSAMT
Föreningen har en mysig innergård med tillgång till gemensamma utemöbler. I källaren finns två tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum vardera. I föreningen finns även bastu, cykelförråd och en fin gemensam takterrass.
Till den 31/8 i år planeras en jubileumsfest när föreningen fyller 70 år!

PARKERING
Det råder boendeparkering i området.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/aro/

Alla bilder

Område

Slottsstaden, Ribersborg och områdena kring Rönneholmsparken och Pildammsparken tillhör Malmös mest populära bostadsområden med sitt oslagbara läge längs vattnet, sin grönska och sina många vackra byggnader på breda gator. Här bor man lugnt och rofyllt samtidigt som man med en kort promenad står mitt i centralaste Malmö med allt vad det innebär av shopping, kultur och brusande uteliv. Caféer, restauranger, butiker, mataffärer och allt man kan behöva i vardagen finns i området, bad både sommar och vinter på anrika Kallbadhuset och underbara strandpromenader året om. I nära anslutning till bostaden finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och för den med pigga ben finns lättillgängliga cykelvägar. Det är här man vill bo!

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 295 000 kr
Månadsavg. 4 443 kr
Ingår i avgift värme, vatten, grundutbud tv-kanaler och bredband
Adress Köpenhamnsvägen 15C
Kommun Malmö
Område Slottsstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 63 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Förening HSB:s Brf Ärö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 127 425 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.433
Pantsatt Ja
Energiprestanda 150 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.