Malmö - Dockan - Västra Hamnen

Lilla Varvsgatan 51a

Visa på karta

Modernt boende nära havet - Genomgående - Balkong mot fin innergård

Ljus, rymd och luft i två havsnära rum och kök med härligt öppen planlösning och rymlig balkong i oslagbart soligt västerläge. Välplanerade ytor som ger generöst tilltagna sällskapsutrymmen i stort vardagsrum som ligger öppet mot köket, stilrent helkaklat badrum med egen tvättutrustning i kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt sovrum i bra storlek lugnt beläget mot gården. Nytt och fräscht i hus byggt 2020, belägen på 4:e våningen med hiss bekvämt ända från markplan och möjlighet till garage i källaren. Cityläge med både havet och alla fördelar som staden erbjuder på nära håll; promenadavstånd även till Saluhallen, Centralen, Fiskehoddorna, restauranger, vinbarer, caféer och uteliv samtidigt som man bor lugnt och skyddat. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 3 935 kr
Rum 2
Boarea 52 Kvm
Våning 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2020
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Lilla Varvsgatan 51a - fin boende på populära Dockan

 

Alla bilder

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum som ligger öppet mot köket - härligt luftig planlösning och fina sociala ytor där man gärna umgås med vänner och bekanta men som samtidigt passar lika bra för lugna kvällar i soffan! Soffgrupp och matsalsmöblemang ryms enkelt och man har behagligt ljusinsläpp från två stora fönster. Vackert ljuspigmenterat parkettgolv - som följer oss genom hela lägenheten och ger oss en skönt enhetlig känsla - gifter sig fint med väggar i antikvitt.

Alla bilder

Kök

Köksinredningen från Vedum går i sobert grått och har gott om skåpsutrymme. Fullt utrustat med diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, spisfläkt samt inbyggd ugn och microvågsugn i praktisk arbetshöjd. Samtliga köksmaskiner kommer från Siemens. Vitt kakel ovanför arbetsbänk och spotlights under överskåpen som skiner ner på bänkskiva i stendesign.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-86 01 13 eller via mail: peter.starck@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet ligger på lugnt och skyddat läge mot innergården - här finns utgång till en egen balkong och gott om plats för både dubbelsängen och läsfåtöljen, alternativt byrå eller bokhylla. Garderober för klädförvaring, ljust parkettgolv och dito väggar.

Alla bilder

Balkong

Från sovrummet finns dörr ut till en balkong med härlig gårdsutsikt i bästa västerläge där kvällssolen skiner. Plats för ett nätt balkongmöblemang - här sitter man gärna och njuter under sommarhalvåret.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i ljusa färger! Dusch med duschväggar i glas, wc, handdukstork, handfat med kommod från Vedum och badrumskåp med spegel. Här finns också egen tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk och väggskåp ovan för förvaring. Maskinerna är från Siemens och är uppgraderade.

Alla bilder

Hall

Längst in på loftgången öppnar ytterdörr med överljus in till lägenheten. Hallen välkomnar in med plats för ytterkläderna och en riktigt stor garderob med skjutdörrar och praktiskt Elfa-system i för allehanda förvaring. Parkettgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Förening

BRF Lilla Varvsgatan i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Lilla Varvsgatan, som bildades 2016, är en äkta bostadsrättsförening som består av 131 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt en lokal. Föreningens tomt är friköpt, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1 433 kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024) debiteras köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var med 8% inför 2024. Inga ytterligare avgiftshöjningar planeras i dagsläget. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg till medlemmarnas hemförsäkring. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer för digital-TV paket "lagom", bredband 1000/1000 Mbit/s samt bredbandstelefoni via Telia Triple Play. Föreningen har gemensamt elavtal. Kostnaden för förbrukad el debiteras i efterskott efter faktisk förbrukning (månadsvis). Abonnemanget står föreningen för.

TV & INTERNET
TV (utbud "Lagom"), bredband (1000/1000) och IP-telefoni finns via Telia Triple Play. För detta tillkommer en kostnad om 169 kr/månad på månadsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Det finns inga större renoveringar utförda eftersom huset är färdigställt så sent som 2021. En underhållsplan färdigställdes 2022 för framtida behov.

2022 installerades fler laddstolpar i garaget.

Planerade renoveringar:
2025 planeras stamspolning.

PARKRING
Föreningen har 37 parkeringsplatser varav 5 av dessa är reserverade för elbil men det finns möjlighet att ladda på ytterligare 15 platser. En parkeringsplats kostar 1 182 kr/månad att hyra och en parkeringsplats med laddstolpe kostar 1 382 kr/månad att hyra sedan tillkommer elförbrukningen som debiteras hyresgästen. MC-plats kostar 591 kr/mån. Kösystem tillämpas och administreras av Selero AB. Ytterligare parkeringsplatser är avsatta för föreningen i parkeringshuset Erika på Östra Varvsgatan, dessa platser hyrs ut direkt via Aimo Park.

Föreningen har avtal med OnDemand bilpool och har dessutom en lådcykel-pool med 3 egna elcyklar.

GEMENSAMT
Föreningen har en fin och grönskande innergård utrustad med utemöbler, grill samt lekplats. Cykelrum finns i såväl källarplan som markplan och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har totalt 328 cykelplatser där en tredjedel av dessa är lättillgängliga för de som använder cykeln ofta medan resterande finns i källaren.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:

https://lilla-varvsgatan.smartbrf.se/

Alla bilder

Område

Dockan är Malmös mest marina stadsdel och ett område som är modernt, levande och präglas av närheten till havet - här finns småbåtshamnen och ett dopp i havet eller härliga strandpromenader är bara ett stenkast bort! Tidigare hystes här det välkända landmärket Kockumskranen.
Allt man behöver i vardagen ligger nära till hands med caféer, butiker, mataffärer, gym och restauranger. In till City är det inte heller många minuters promenad, med allt vad det innebär av shopping, kultur samt uteliv. Nära till Centralstationen och utmärkta pendlingsförbindelser både inom staden, hela Skåne samt över till Köpenhamn och därifrån vidare till kontinenten. Det finns goda bussförbindelser och ett välutvecklat cykelnät. I området hittar man också attraktiva promenadstråk, inbjudande restauranger, fantastiska solnedgångar och saltstänkta vyer.

Varvsparken är en stor stadsdelspark där man kan njuta av lek, avkoppling och aktiviteter och här ryms den populära sollekplatsen som är en av Malmö stads omtyckta temalekplatser. På andra sidan parken finns Västra Hamnens skola, en F-9 skola med fritidshem som invigdes 2010.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösningar

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 495 000 kr
Månadsavg. 3 935 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, bostadsrättstillägg och fast nätavgift för hushållsel. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer för tv, bredband och IP-tel
Adress Lilla Varvsgatan 51a
Kommun Malmö
Område Dockan - Västra Hamnen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52 Kvm (Föreningens information)
Våning 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 2020
Förening Brf Lilla Varvsgatan i Malmö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 840 273 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.64131
Pantsatt Ja
Förråd Ja
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 4 027 kr/år varav:
El: 1 464 kr
Försäkring: 2 563 kr
Värme, vatten och sophantering ingår i månadsavgiften. Triple play med tv, bredband och telefoni tillkommer med 169:-/mån.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 68 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!