Malmö - Klagshamn

Hans Pers väg 4

Visa på karta

Charm från 1900-talets början - Tomt på hela 1 490 m² - Pool & Uterum

Ta chansen att få bo mitt i en lantlig idyll - på en charmig liten grusväg som omges av böljande fält och havet som glittrar lockande vid horisonten, men ändå med promenadavstånd till alla vardagliga bekvämligheter. Precis i utkanten av den trivsamma byn Klagshamn ligger ett hus med anor från 1900-talets början som genom åren byggts till- och om och nu erbjuder allt man kan önska av ett modernt boende men med det viktiga tillägget charm. Vad sägs om en stor pool i soligt söderläge med trädäck för solbadande och utomhusliv, tillhörande uterum i väster, stor balkong med havsutsikt, nytt smakfullt kök, ett vardagsrum med en murad öppen spis och synlig takbjälkar, flera bra sovrum, stor tomt på nära 1500 kvm med härliga grönytor och dessutom ett eget litet gästhus/isolerat uterum? Omedelbar närhet både till hav och natur men även med skolor, förskolor, matbutik, frisör, pizzeria och all vardaglig service precis runt hörnet. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 6 495 000 kr
Rum 8
Boarea 176 Kvm
Biarea 95 Kvm
Tomtarea 1490 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1915 (tillbyggt 1978)
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Hans Pers väg 4 - I östra delen av Klagshamn, kallad Kroken, med grönskande fält och åkrar runt knuten ligger detta rymliga 1½-planhus om hela 176 m². Huset byggdes ursprungligen 1915 och byggdes till 1978 till nuvarande utformning med sina 8 rum varav 5 sovrum. Vidare hittar ni pool med dubbla uterumsmiljöer och en parkliknande trädgård på hela 1 490 m², ytorna finns således både inom- och utomhus.

Alla bilder

Pool

Ett underbart poolområde med trädäck runt hela poolen samt dubbla uterumsmiljöer, varav det ena är isolerat för året-runt-bruk, ger massor av umgängesytor för hela familjen. Poolen mäter 8 x4 m och har en separat poolvärmare. 

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande trappa leder in i detta unika hus som tar emot med ett klassiskt kapprum där det erbjuds gott om plats att klä av/på både sig själv och smutsiga barn eller husdjur på det tåliga klinkergolvet. Vidare in nås entréplanets ljusa och rymliga hall som förbinder hela våningsplanet. Ljusa väggar och ljustonat golv låter dagsljuset spela från de olika rummens fönster.

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum som är generöst till ytan och har dessutom fönster i dubbla vädersträck, söder och väster, vilket ger massor av ljus. Här finns också en murad öppen spis att bruka under de kallare delarna av året - ger både värme och mysfaktor. Ni får med lätthet plats för stor soffgrupp och även en extra matplats om så önskas.

(Vid tillbyggnationen 1978 fanns inte sovrum nummer två på plats och då mätte det ursprungliga vardagsrummet hela 45 m², över husets hela södergavel, med fönster i tre väderstreck. Behövs inte sovrummet så är det lätt att återskapa originalet.)

Alla bilder

Kök

Köket genomgick en helrenovering under 2021 och är idag både modernt, snyggt och praktiskt. Köksinredning går i en sober grön nyans som harmoniserar med de grå bänksivorna och de rostfria maskinerna. Fullutrustat med spishäll, inbyggd ugn och mikro, spisfläkt, diskmaskin samt inbyggd kyl och frys. Fönster mot baksidan och poolområdet ger möjlighet att hålla uppsikt över badgästerna.

Alla bilder

Matrum

I direkt anslutning till köket ligger matrummet med fönster i dubbla väderstreck vilket även ger extra ljus till köket. Samma ljusa golv som i köket och hallen ger enhetlig känsla. Här ryms matbord för 6-8 personer till vardags men när släkten är på plats går det nog få in några till.

Alla bilder

Sovrum 1

Mindre sovrum som kanske lämpar sig allra bäst som barn/gästrum eller eventuellt det lyxiga hemmakontoret. Fönster mot baksidan av huset.

Alla bilder

Sovrum 2

Entréplanets andra sovrum är avdelat från vardagsrummet och ligger således beläget med fönster mot trädgården i österläge. Generöst tilltaget till ytan ger många användningsmöjligheter utöver det uppenbara - sovrum. Från detta rum finns utgång till den stenlagda uteplatsen på husets gavel - optimalt söderläge.

Alla bilder

Toalett

Toaletten på entréplanet har helt bevarade ytskikt från 1978 och man blir lite glad av att öppna dörren - kanske något att bevare även i framtiden? Inredningen är av nyare modell och är bestående av wc, handfat med underskåp samt ett väggfast spegelskåp.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstugan renoverades tillsammans med köket under 2021 och går i samma behagliga färgskala - på golvet ligger en stryktålig grå klinker. Tvättstugan är väl tilltagen till ytan och nås både från köket och via separat grovingång från uppfarten/baksidan då det är lite extra smuts under skorna. Utrustat med tvättmaskin, vask för grovtvätten av de smutsiga skorna samt gott om arbetsytor och flertalet förvaringsskåp.

Alla bilder

Mäklaren från Klagshamn

Sedan många år tillbaka bor jag med min familj här i Klagshamn och kan vid det här laget byn på mina fem fingrar. Jag har genom åren hjälpt många familjer att hitta sitt nästa hem här, både när det gäller villor och bostadsrätter. Om det är något du undrar över, eller om du själv går i säljtankar så tveka inte att kontakta mig på 0708-760180 eller via e-mail på christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Ovanvåning

På ovanvåningen möts ni av en stort och ljust allrum som kan ge möjligheter till både avkoppling eller lek. Bra med ljus tack vare generöst takfönster i öster. Från allrummet når nås ovanvåningens tre sovrum, klädkammaren och inte minst badrummet som erbjuder balkong i väster - det hittar ni inte i många hus!

Alla bilder

Sovrum 3

Ovanvåningens första sovrum, husets tredje om vi börjar räkningen i entréplanet, är beläget på husets sydvästhörna med fönster mot åkrarna och södra delen av Klagshamn. Perfekt storlek för barn/tonåring och klädkammaren direkt utanför kan ju få tillhöra detta rummet.

Alla bilder

Sovrum 4

Detta sovrum är det största till ytan och huserar således husets Master bedroom. Gott om utrymme till både dubbelsängen och övrigt möblemang såsom en fåtölj till kvällslektyren eller kanske förvaring om inte den befintliga garderobsväggen räcker till. Fönster mot baksidan med pool, trädgård och naturen i blickfånget.

Alla bilder

Sovrum 5

På ovanvåningens motsatta gavel i norr finner vi husets femte sovrum - även detta är generöst till ytan och rymmer med lätthet både säng och skrivbord m.m.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Här stoltserar ett klassiskt 70-talsbadrum med humörhöjande blå kulör på väggarna som matchas av de dubbla handfaten i tidenslig grön kulör. Generöst till ytan och här finns både duschhörna och fristående badkar. Från badrummet nås balkongen i väster - hur många badrum kan skryta med det?

Alla bilder

Balkong

En underbar västerbalkong med utsikt över åkrar, Klagshamn och havet - det hör inte till vanligheterna!

Alla bilder

Trädgård

Tomten är på totalt 1 490 kvadrat vilket gör att det utöver hus, uterum och poolområde fortfarande finns massor av yta kvar. Fotbollsplan, grönsaksodling, växthus, attefallshus? - Möjligheterna är minst sagt många.

Alla bilder

Uteplats

Med utgång från vardagsrumsdelen som idag huserar ett sovrum nås denna stenlagda uteplats i optimalt söderläge. Den väl tilltagna ytan gör att här ryms både matplats och/eller loungegrupp med enkelhet.

Alla bilder

Uterum

I anslutning till poolområdet finns inte mindre än två uterumsmiljöer - en lite enklare med väggar i tre sidor och kanaltak ovan samt ett som är isolerat för året-runt-bruk och är beläget i det gamla garaget, nästan som en liten gästlägenhet.

Alla bilder

Övrigt

Bredband via fiber med en hastighet på 1000 Mbit/s levereras av Sydantenn.

Separat värmepump till poolen är installerad.

Uppställningsplats för två-tre bilar.

Egen brunn för bevattning finns i trädgården.

Dubbla förråd, på varsin sida om det isolerade uterummet, allt beläget i det tidigare garaget. I ena delen finns vatten och avlopp framdraget om man i framtiden velat ha en extra dusch att nyttja i samband med doppen i poolen.

Alla bilder

Samfällighet

Malmö Klagshamn GA:1. Vägförening, kostnad om 1000 kr/år vilket är medtaget i driftskostnaden.

Alla bilder

Fastighet

Fastighetsbeteckning:
Klagshamn 49:29

Taxeringsinformation:
Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer, typkod 220.
Byggnad, totalt värde: 2 138 000 kr
Mark, totalt värde: 1 986 000 kr
Summavärde: 4 124 000 kr
Taxeringsår: 2021
Byggår: 1915
Värdeår: 1942

Uttagna pantbrev:
1 912 000 kr fördelat på 14 st. datapantbrev.

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 6 495 000 kr
Adress Hans Pers väg 4
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 8
Boarea 176 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 95 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 1490 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarean omfattar dubbla förråd och dubbla uterum.
Byggår 1915 (tillbyggt 1978)
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Sten/Betong
Fasad Puts
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft/luft värmepump + direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster Isolerglas
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 38 418 kr/år varav:
El: 28 122 kr
Vatten/Avlopp: 6 913 kr
Sotning: 333 kr
Samfällighet: 1 000 kr
Renhållning: 2 050 kr
Fastighetsavgift och försäkring tillkommer. I kostnaden för el ingår uppvärmning, hushållsel och varmvatten samt uppvärmning av poolen maj-augusti, total årsförbrukning 14.061 kWh. Kostnaden för el är framräknad med en schablonkostnad på 2 kr/kWh. Kostnad för samfällighet gäller vägförening.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 120 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 124 000 kr
Summa pantbrev 1 912 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ KLAGSHAMN GA:1
Samfällighet MALMÖ PILE S:6
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:12
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:13
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:14
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:15
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:16
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:17
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:18
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:19
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:1
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:2
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:3
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:4
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:8
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:9
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:10
Samfällighet MALMÖ TYGELSJÖ S:11

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.