Malmö - Husie

Daggpilsgatan 1

Visa på karta

Härligt läge intill gröning - Gediget 1-plans stenhus på en hörna - Garage

Lättskött, bekvämt och prisvärt boende i 1-plans kedjehus på friköpt hörntomt med ett av de absolut bästa lägena i området. Alldeles lagom stor och insynsskyddad trädgård i sydost med inglasat uterum och flera uteplatser där man kan njuta av solen hela dagen lång. Dessutom belägen mot en skyddad gröning som bara delas med de närmsta grannarna och sköts gemensamt - lugnt, tryggt och perfekt för barnlek. Välplanerat och väl omhändertaget stenhus med ljust och rymligt vardagsrum i vinkel, tre sovrum som även kan bli fyra om så önskas, fint helkaklat badrum och gästtoalett. Vidbyggt garage och stenlagd uppfart med plats att parkera bilen samt praktiskt förråd. Livskvalitet i barnvänlig idyll på återvändsgata nära lekplats, parker och skola. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 195 000 kr
Rum 4
Boarea 105 Kvm
Tomtarea 293 Kvm
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1965
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Anna Carlstedt Mörk

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Daggpilsgatan 1 - Här bor man lugnt och bekvämt med utmärkt läge på återvändsgata vid Videdalsparken. På baksidan har man en härlig trädgård mot en skyddad gröning intill som endast delas med de 12 hus som ligger runt om, vilket innebar att barnen kan leka lugnt och tryggt här.

Alla bilder

Vardagsrum

Trivsamt vardagsrum i vinkel med underbara fönsterpartier som börjar nästan nere vid golvet och längs långsidan har överfönster som når ända upp till taket. Utformningen gör ytan lättplanerad - gott om plats för soffgruppen men även matsalsmöblemanget i praktiskt anslutning till köket. Utgång härifrån till uterummet och sedan vidare till trädgården på husets baksida. Parkettgolv och ljusa väggar.
Ett rum som passar lika bra för middagar med vänner som för lugna familjekvällar.

I området finns exempel på att de som har behov av ytterligare ett rum sätter upp en vägg i vardagsrummets långa vinkel och på så sätt får ännu ett sovrum eller arbetsrum men ändå behåller ett vardagsrum i riktigt bra storlek.

Alla bilder

Uterum

Trivsamt uterum i sydöstläge där solen skiner från tidig morgon och sedan hela dagen lång. Stora glaspartier med skjutdörrar ut mot trädgården och praktiskt klinkergolv med elburen golvvärme som är skönt för bara fötter . Här sitter man gärna innan sommarvärmen riktigt fått fäste, när kvällarna blir kyliga eller det bjuds på en regnskur utomhus - inglasningen förlänger utesäsongen och gör det här till ett extra vardagsrum under större delen av året.

Alla bilder

Kök

Köket har vit skåpsinredning med vitrin i vissa överskåp och ljust kakel ovanför rostfri diskbänk som kompletteras av marmorerad bänkskiva i laminat. Här finns kyl/frys, spis med häll och spisfläkt. Matplatsen är lagom för fyra personer och har utsikt över husets framsida genom köksfönstret. Ljusa väggar och laminatgolv samt dörr både till hallen och även till matsalsdelen i vardagsrummet där man kliver vidare ut i trädgården.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är i dag i bruk som arbetsrum. Bra storlek med fönster mot den lugna återvändsgatan på framsidan, laminatgolv och tapetserade väggar i en varm nyans. Två inbyggda garderober ger plats för kläder och annan förvaring.

Alla bilder

Sovrum 2

Master bedroom med generösa ytor som enkelt rymmer dubbelsängen och har ändå plats över för ytterligare möblering med byråer, skrivbord eller kanske läsfåtöljen. Även detta med fönster mot husets framsida, laminatgolv, gott om plats i tre inbyggda garderober och tapetserade väggar i mjukt grönt.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 har fönster mot den egna trädgården på husets baksida. Idag ett  gästrum med soffa och bokhyllor men i perfekt storlek för ett barnrum med plats för både säng, skrivbord och lekhörna. Laminatgolv och tapetserade väggar i soligt gult.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum, nytt från 2015 i stilrent ljusa toner med klinkergolv och elburen golvvärme. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara duschväggar som fälls undan och ger mer golvyta när duschen inte används. Badrumsmöblemang i snygg design med handfat, kommod och sidoskåp samt tredelat badrumsskåp med spegeldörrar. Wc, handdukstork och ett högt sittande fönster som släpper in dagsljuset medan spotlights infällda i taket ger jämn och fin belysning när solen inte skiner.

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med överljus öppnar upp till entréhallen. Gott om plats för ytterkläderna, två inbyggda garderober med överskåp för förvaring och fina dörrar med originalkänsla som leder till grovkök och gästtoalett och kök. Det finns även en hall vid tre av sovrummen där det finns klädkammare.

Alla bilder

Gästtoalett

Behändigt belägen i anslutning till entréhallen ligger gästtoaletten med våtrumsmatta på golvet och ljusa väggar. Wc, handfat med kommod och kakel ovan som stänkskydd samt badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättstuga med toppmatad tvättmaskin och rostfri vask som har vidhängande arbetsyta samt trådkorgar under. Fönster som vetter mot husets framsida för vädring och dagsljusinsläpp, målat betonggolv och ljusa väggar. Här inne huserar även husets värmeväxlare och längs väggen finns öppna hyllplan för ytterligare förvaring.

Alla bilder

Trädgård

Friköpt, lättskött och skyddad tomt i soligt sydostläge. Välvårdad gräsmatta och fin stenläggning som ger flera olika uteplatser där man kan njuta av sol eller skugga, allt efter det egna humöret och solens läge på himlen. Läget är ypperligt med fridfullt läge mot en inhägnad gröning som delas med grannarna. Eftersom det här är en hörntomt kan man även gå runt om tomten och slipper gå genom garaget för att komma från husets framsida till trädgården på baksidan.

Alla bilder

Garage

Vidbyggt garage med fjärrstyrd port från 2004 samt förrådsdel.

Alla bilder

Övrigt

Fastigheten tillhör Egnahemsföreningen Daggpilen där totalt 12 fastigheter är medlemmar och ansvarar för gröningen framför sina fastigheter. Varje hus har informell användning av en del av gröningen som nyttjas som en förlängning av den egen trädgården - se tomtkarta för tomtgränserna. Man betalar årligen ca. 1000:- till föreningen för att någon bland annat ska klippa hela ytan.  

Fiberbredband/TV: Malmö stads stadsnät finns i området och de som önskar kan teckna avtal med Sydantenn som tillhandahåller fiberbredband och ett bra utbud av tv-kanaler. Det kostar 424kr/månad för Tv/IP-telefoni/Bredband upp till en hastighet på 1000/1000Mbit.
För att teckna avtal behöver man vara medlem i Videdals ekonomiska förening - årsavgift 200:-/år för 2023/2024.
Läs mer på föreningens hemsida där man också finner mycket matnyttig information om husens byggnadssätt, tips och råd och lite annat smått och gott: www.videdalshus.se

Nuvarande ägare har bland annat utfört följande renoveringar/förbättringar under sin tid i huset:

-1990 Kök
-2004 Fjärrstyrd garageport
-2010 Nya innertak
-2015 Badrum
-2017 Tak samt värmeväxlare till fjärrvärmen

Larm finns via Sector Alarm där nuvarande ägare betalar ca. 3500:-/år.

Fiber via Sydantenn till en kostnad på ca. 1 302:-/år

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig miljö vid Videdalsparken med den populära Bondgårdslekplatsen och fina grönytor. Det är kort gångväg till flera förskolor i närområdet och till Videdalsskolan (0-9) promenerar man utan att man behöver korsa någon gata. Bekvämt avstånd även till vardaglig service och pizzeria.
Ca 10 minuters promenad bort finns natursköna Bulltofta rekreationsområde med motionsslingor, gym, dammar, minigolfbanor, pulkabackar och fantastisk natur.
Här bor man i Husie stadsdel med Virentofta, Stenkällan och Riseberga som grannområden. Bra kommunikationmöjligheter och fina cykelvägar där man enkelt cyklar in till stan. 6:ans och 35:ans buss promenerar man snabbt till och med bil tar det inte många minuter att ta sig ut på både yttre och inre Ringvägen. Öresundsbron nås på ca 12-15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort med bil.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabosta

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 4 195 000 kr
Adress Daggpilsgatan 1
Kommun Malmö
Område Husie
Typ Kedjehus
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 4
Boarea 105 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 293 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1965
Grundläggning Krypgrund
Stomme Lättbetong
Fasad Tegel och kalksandsten (Mexi)
Tak Papp från 2017
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glasfönster från 1993
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 37 766 kr/år varav:
Värme: 16 549 kr
El: 11 508 kr
Vatten/Avlopp: 5 736 kr
Försäkring: 3 973 kr
Nuvarande ägare har haft en årsförbrukning på ca. 94 kubikmeter vatten, 3 508 kWh el samt 15 148 kWh fjärrvärme. Fastighetsavgift på 9 525:- samt kostnad för fiber tillkommer.
Energiprestanda 135 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 315 000 kr
Summa pantbrev 452 000 kr
Servitut/GA Avtalsservitut villa
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!