Malmö - Söderkulla

Duvhöksgatan 2A

Visa på karta

Milsvid utsikt från våning 8 - Genomgående gavellägenhet - Inglasad västerbalkong

Gavellägenhet på ett av Söderkullas absolut bästa lägen med milsvid utsikt över Malmö! Med fönster i tre väderstreck får hela lägenheten rikligt med dagsljus i all sina 85 kvm. Från det generösa vardagsrummet, med burspråk, nås en mysig och inglasad balkong i optimalt västerläge. Vidare bjuds ni på ett generöst tilltaget vardagsrum, två rymliga sovrum, renoverat kök med matplats, badrum samt en hall med bra förvaring. Härliga originalgolv är bevarade i vardagsrummet och de båda sovrummen. Lägenheten ligger allra högst upp i huset vilket förutom den otroliga utsikten också ger obefintlig insyn. Här bor ni dessutom i en mycket välskött förening med låg belåning vilket borgar för en stabil ekonomi framöver. Välkomna

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 809 kr
Rum 3
Boarea 85 Kvm
Våning 8/8
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkomna till Duvhöksgatan 2A - Högst upp i huset på våning 8 får ni en helt otrolig utsikt över Malmö i tre väderstreck! Läge, läge, läge! 

Alla bilder

Vardagsrum

Ett riktigt generöst vardagsrum med plats för både soff- och matgrupp. Rummet är beläget på husets gavel och har fönster både åt norr och väster, varifrån den magnifika utsikten kan avnjutas. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen i västerläge. Härligt ljus och trevlig planlösning med vinklade "burspråket", samt ett välvårdat parkettgolv. Rummets generösa storlek gör det möjligt att uppföra en vägg och skapa ett tredje sovrum om så önskas. (Så var det i originalutförandet och därför är lägenheten registrerad som en 4-rumslägenhet, även om den idag disponeras som en stor 3-rumslägenhet, se planskissen).

 

Alla bilder

Västerbalkong

Mysig och inglasad balkong som ligger i optimalt västerläge där kvällssolens allra sista strålar kan avnjutas. Här förlänger ni sommaren och detta blir ett extra rum att utnyttja många av årets månader!

Alla bilder

Kök

Helrenoverat kök i ypperligt skick. Svart och vitt har smakfullt blandats i inredningen och ackompanjeras av ett grått klickgolv samt rostfria vitvaror. Köket är välplanerat och praktiskt utformat samtidigt som bra yta till ordentlig matplats erbjuds. Fönster i öster ger både morgonsol och milsvid utsikt.

Alla bilder

Sovrum

Hemmets två sovrum ligger med fönster i öster vilka utsikt över skolan och vidare mot horisonten. På golvet ligger stavparkett i originalutförande och väggarna är vita. Rummen är bra till sin storlek och erbjuder plats till både dubbelsäng och garderober eller arbetsplats.

Alla bilder

Entréhall

Vi välkomnas av en rymlig entréhall med ett snyggt parkettgolv vilandes under våra fötter. Här finns gott om förvaringsmöjligheter med två rymliga klädkammare samt bra avhängningsplats för ytterkläder

Alla bilder

Badrum

Badrummet, som är beläget i hallen direkt innanför entrén, är halvkaklat i originalskick. Utrustningen består av ett badkar, wc, tvättställ samt överskåp med spegel.

Alla bilder

Utsikt

Man blir lätt stående och beundrar den otroliga utsikten som fås, alltid finns något nytt att fästa blicken vid!

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 070-876 01 80 eller via e-mail: christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Övrigt

Lägenheten är registrerad som en 4:a men disponeras idag som en 3:a, det fjärde rummet kan enkelt återställas om så önskas. Se ytterligare info i rumsbeskrivning och bifogad planskiss.

Individuell fakturering av el och varmvatten läggs på månadsavin var tredje månad.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen

Brf Duvhöken är bildad 1962 och innefattar 306 st lägenheter, fördelade på 5 hus, och 9 st lokaler. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1 433:- samt en pantsättningsavgift om 573:-/pant debiteras köparen. Föreningen har samarbetsavtal med Brf Artisten, Brf Berguven och Brf Söderkulla för gemensam fastighetsskötsel, ABDS ek förening. Även fastighetskontoret med en kontorist och en vicevärd är gemensamt för att optimera kostnaderna. Till det kommer gemensamt anställda vaktmästare och en gemensam maskinpark. Tomten är friköpt.

Avgiften höjdes med 5% 2024-01-01. Föreningen brukar ha en årlig höjning varje år i januari. I dagsläget finns inga uppgifter på vad nästa höjning blir.. I avgiften ingår värme, kabel-tv, bredband och bostadsrättstillägg. Individuell fakturering av el och varmvatten läggs på månadsavin var tredje månad. Föreningen har infört ett avgiftssystem för att kunna tillhandahålla så många tvättider som möjligt (5 kr/tvätt) även detta regleras på avgiftsavin.

RENOVERINGAR / UNERHÅLL
Renoverat sedan tidigare:
1997: Balkongerna byggdes ut.
2009: Föreningen såg över samtliga fönster.
2013-2016: Renovering av fasad, fönster, yttertak: Brf Duvhökens tak på låghusen byttes vintern 2015. Ny papp till höghustaken. Brf Artistens och Berguvens tak är omlagda. Fasadrenovering är klar på samtliga hus förutom höghusen på Brf Duvhöken som återstår att göras 2018-2020.
2014: Tappvattenstammar i kök och badrum är bytta.
2014-2015: Avloppsstammar i kök och badrum är relinade, lekplatsen ombyggd, i källarna på Berguvsgatan 2, 4 och 6 har golv och skyddsrum målats om, cykelparkeringar vid hus 2 och 4 har utvidgats med nya cykelställ och nya plattor.
2015/16: Mark, hissar, luftbehandling, tvätt.
2016/2017: Fasader, entrépartier/dörrar, yttertak, hissar.
2017/2018: Lekytor/markkomplettering, fasader/entrépartier, yttertak, hissar.
2018/2019: Soprumsutrustning, tvättutrustning, luftbehandling, fasader, styrsystem.
2019/2020: Soprumsutrustning, tvättutrustning, avloppsledningar rensas.
2020: Nya kallvattenledningar i höghusens källare, nya dörrstängare till entrédörrarna installerades i låghus, laddastolpar installerade, en bostadsrättlokal renoverades samt hissarna i låghusen renoverades.
2020/2021: El (kodlås).
2021: Laddstolpar.
2022: Ombyggnad av trädgård.
2022: OVK samt byte av vattenledningar från gatan in till höghusen på Duvhöksgatan 4 och 6 byttes.
2022/2023: Garageprojekt, vilket innebar att åtgärda brister i bjälklag/tätskikt samt ombyggnad av trädgården. Nya frånluftsfläktar monterades också i garaget vilket innebär en stor energibesparing.
2023 byttes alla äldre ljusarmaturer bl a i källaren till LED-belysning. I samband med detta underhållsmålades även källargångarna.

Planerat underhåll under 2024 är att byta samtliga radiatorer i lägenheterna.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn, basutbudet ingår i månadsavgiften. Ett gemensamt bredbandsavtal finns också via Sydantenn och 100/100 ingår i avgiften. Högre hastighet kan väljas mot en högre kostnad.

TVÄTT
Föreningens tvättstuga finns i källaren. Förutom tvättmaskiner, torktumlare och torkrum finns elmanglar och kallmanglar. Tvättstugan bokas elektroniskt på tavlorna utanför tvättstugorna eller via dator eller app. Föreningen har infört ett avgiftssystem (5 kr/tvätt) för att på ett effektivt sätt kunna tillhandahålla så många tvättider som möjligt. Även grovtvättstuga finns.

ÖVRIGT
Föreningen har tillsammans med Brf Artisten, Brf Berguven och Brf Söderkulla en gemensam lokal som ligger på Söderkullatorget 3. Den kan du hyra om du är medlem i någon av de fyra föreningarna. Lokalen bokas via Fastighetskontoret. Det finns bord och stolar till ca 130 sittande gäster. Köket är utrustat med kaffebryggare, vattenkokare, mikrovågsugn, kylskåp, två spisplattor samt diskmaskin.

PARKERING
Föreningen har 100 garageplats som medlemmar kan hyra för 364 kr/månad. Det finns även 135 parkeringsplatser man kan hyra för 156 kr/månad. Hyran för dessa höjs med 2% årligen i januari. Kösystem tillämpas, i dagsläget (240219) är det ca tre månaders kötid. E-park ansvarar för detta så för mer information kontakta dem på 010-101 31 10 eller support@epark.se.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information:
https://www.hsb.se/malmo/brf/duvhoken/

 

 

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning Duvhöksgatan 2A

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 809 kr
Ingår i avgift Värme, Kallvatten, Kabel-TV, Internet (100/100Mbit/s), Bostadsrättstillägg
Adress Duvhöksgatan 2A
Kommun Malmö
Område Söderkulla
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 85 Kvm (Föreningens information)
Våning 8/8
Hiss Ja
Balkong Inglasad balkong i västerläge
Förening HSB:s Brf Duvhöken
Bostadsrättens nettoskuldsättning 185 750 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2185 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.3661
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd och matkällare tillhör lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Bredband (100/100Mbit/s) via Sysantenn ingår i månadsavgiften tillsammans med grundutbudet av kabel-tv.
Energiprestanda 149 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.