Malmö - Husie - Virentofta

Vårbogatan 16

Visa på karta

Renoveringspotential - Stora ytor med möjlighet till hela sex sovrum - Luftig och social planlösning

Möjligheternas boende? Idag kan vi presentera en rymlig 70-talsvilla i 1,5-plan och näst intill originalskick - vilket innebär att man för ett attraktivt pris får ett hus med stor potential som man kan renovera och utveckla till sitt eget drömboende. Tidstypisk arkitektur med alla de fördelar som tidsepoken erbjuder: öppen planlösning med väl tilltagna sociala ytor och ett naturligt flöde genom hemmet, rymligt kök med gott om plats, stora fönsterpartier som släpper in dagsljuset, bra förvaring med flera garderober/klädkammare samt tvättstuga med utgång till trädgården. Koppling till naturen med många möjligheter till utevistelse i vardagen på balkong, egna dörrar till trädgården från många av rummen, terrass och den stora friköpta tomten. De tre sovrum som finns idag kan för den som önskar fördubblas till hela sex sovrum - något för den stora familjen! Dessutom finns här garage med stor förrådsdel och ett trevligt litet uterum i trädgården. Beläget i trivsamt villaområde med närhet till skolor och kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 995 000 kr
Rum 5
Boarea 143 Kvm
Biarea 21 Kvm
Tomtarea 607 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1976
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 200 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Vårbogatan 16 - Ett oskrivet blad, redo för att utforma det perfekta hemmet efter egna önskemål.

Alla bilder

Vardagsrum

Generösa ytor i det stora vardagsrummet som går i vinkel - den som önskar kan välja att dela av för att få ännu ett sovrum eller arbetsrum och ändå har ett sällskapsrum i riktigt bra storlek kvar. Stora fönsterpartier i två väderstreck och charmiga, blyinfattade rutor i ett tredje gör att man får ett härligt ljusinflöde. En dörr leder härifrån ut till trädgården med uterummet några steg bort och en genomtänkt placerad luft-luftvärmepump värmer upp de stora öppna ytorna samtidigt som den bidrar till en lägre driftskostnad. Parkettgolv i original, tapetserade väggar och en charmig rumsavdelare med glasblock som på intet sätt kompromissar med den öppna känslan. Från rummets vinkel har man direktkontakt med köket.

Alla bilder

Kök

Familjevänligt kök med inredning i original där den som önskar kan välja att öppna upp till en trevlig öppen planlösning. Matplatsen vid köksfönstren rymmer även det större sällskapet - här  väntar många trivsamma måltider för hela familjen med vänner därtill. Skåpen i mörkt trä och matchande bänkskiva har både generösa arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin samt spis. Tapetserade väggar, äldre plastmatta på golvet och dörr till både hall och vardagsrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger på entréplan och har en egen dörr ut till trädgården. Bra storlek med tapetserade väggar och heltäckningsmatta på golvet. Längs ena kortsidan löper en hel garderobsvägg - här finns gott om förvaring!

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Entréplans badrum är liksom det mesta i det här huset i bra storlek. Ett stort fönster med frostad ruta släpper in dagsljuset utan att riskera insyn och duschplatsen i hörnan omgärdas av skjutbara duschväggar. Wc av modernare modell, handfat samt badrumsskåp med spegel. Här inne huserar husets varmvattenberedare och bredvid den finns ett högskåp för handdukar och allt annat smått och gott som behövs i ett badrum. Våtrumsmatta på golvet och målade väggar.

Alla bilder

Grovkök

Här går allt i gult - färgsprakande originaltapet på väggarna och matchande våtrumstapet. Tvättmaskin, torkskåp samt vask med underskåp, trådkorgar och en mindre vidhängande avställningsyta. Dörr härifrån till trädgården.

Alla bilder

Hall

Stor och luftig hall där trappan leder vidare upp till ovanvåningen. Gott om plats för ytterkläder och hallmöblemang samt en inbyggd garderob. Plastmatta på golvet och dörrar in till samtliga av bottenvåningens rum.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan öppnar husets andra stora sällskapsyta upp sig - ett allrum som tar upp halva ovanvåningen och har både takfönster, fönster samt dörr ut till balkongen på gaveln. Heltäckningsmatta på golvet, tapetserade väggar och panelklätt tak med snedtakspartier. Ytan tillåter att man delar upp för att få ytterligare två separata sovrum om behovet finns - alternativt  ett sovrum och ett nätt allrum med plats för tv och soffa.
Härifrån nås ovanvåningens badrum och mot motsatt gavels sovrum finns även två klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 2

Med fönster i öst där morgonsolen skiner in ligger två sovrum i samma storlek. Det första har heltäckningsmatta i beige nyans, tapetserade blommiga väggar och panelklätt snedtak.

Alla bilder

Sovrum 3

En tvilling till sovrum nummer två men med lite variation i färgskalan. Här är heltäckningsmattan grön och väggarna ljusa.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrum med takfönster och duschplats. Wc, handfat, våtrumsmatta på golvet och tapetserade väggar i 70-talets favoritnyanser orange och brun.

Alla bilder

Uterum

I trädgården finns ett uterum med stora glaspartier och skjutdörrar samt transparent tak som låter dagsljuset skina in. Stenlagd golvyta och plats för utemöblemanget - här sitter man gärna när kvällarna bli kyliga eller när det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur - inglasningen förlänger utesäsongen!

Alla bilder

Trädgård

Trädgård på fyra sidor av huset med möjlighet att välja sittplats efter solens gång på himlen och det egna humöret - solen skiner alltid på Vårbogatan 16! Flera uteplatser, uppvuxen grönska med klättrande murgröna och vintergröna växter. En separat förrådsbyggnad rymmer trädgårdsredskapen.

Alla bilder

Garage

Rymligt garage med stor förrådsdel som kan nyttjas till allt från extra förvaringsyta, verkstad eller varför inte kontor för den med eget företag? Här finns även utgång till trädgården och ett inbyggt förråd. Stenlagd uppfart på framsidan med plats att parkera ytterligare bilar.

Alla bilder

Område

Husie är ett lugnt och barnvänligt område där det finns ett stort antal förskolor och grundskolor i både kommunal och privat regi. Kommunikationerna härifrån är bra och det tar endast några minuter att komma ut på Inre Ringvägen som sen tar dig vidare. Det är också lätt att ta sig in till centrum med både buss och fina cykelvägar - närmsta busshållplats ligger bara en kort promenad bort. Handlar gör man enkelt på Coop eller Ica Maxi Toftanäs. I närheten finns också pizzeria och populära Klågerupsv Chark med sina goda hamburgare och schnitzlar.

Husie kallas för den gröna stadsdelen. Detta för att andelen grönområde och jordbruksmark är stor i förhållande till övriga Malmö. Ta till ex. Bulltofta rekreationsområde som anlades efter att Bulltofta flygplats lades ner. Idag består området av omväxlande natur med skog, vatten, ängar och kullar med rikt djur- och växtliv. Här finns bollplaner, motionsspår och promenadvägar. På vintrarna finns här skidspår och skiduthyrning samt en kalasbra pulkabacke. På somrarna är det populärt med minigolf, tennis eller att grilla på de anvisade grillplatserna.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 995 000 kr
Adress Vårbogatan 16
Kommun Malmö
Område Husie - Virentofta
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 143 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 21 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 607 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1976
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel och träpanel
Tak Betongpannor
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Luft-luftvärmepump och direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2-glas och 3-glas
Driftskostnad 59 574 kr/år varav:
El: 45 334 kr
Vatten/Avlopp: 4 420 kr
Renhållning: 3 020 kr
Försäkring: 6 800 kr
Nuvarande ägare har haft en elförbrukning på ca. 17 644 kWh/år samt en vattenförbrukning på ca. 28 kubikmeter/år. (Vattenförbrukning för en familj på fyra personer ligger normalt på ca. 150 kubikmeter/år). Fastighetsavgift på 9 525 samt kostnad för försäkring och internet tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 232 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 953 000 kr
Summa pantbrev 395 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 4 200 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
4 200 000 kr Budgivare 3 2024-04-16 13:48
4 150 000 kr Budgivare 4 2024-04-16 13:32
4 100 000 kr Budgivare 3 2024-04-16 13:30
4 050 000 kr Budgivare 4 2024-04-16 13:27
4 030 000 kr Budgivare 2 2024-04-16 13:22
4 020 000 kr Budgivare 4 2024-04-16 13:05
4 000 000 kr Budgivare 2 2024-04-16 12:26
3 900 000 kr Budgivare 3 2024-04-15 19:05
3 850 000 kr Budgivare 2 2024-04-15 17:55
3 800 000 kr Budgivare 3 2024-04-15 14:53
3 600 000 kr Budgivare 2 2024-04-14 16:25