Malmö - Klagshamn

Lovisas gata

Visa på karta

Friköpt tomt på bebyggt och mysigt område i Klagshamn

Denna trevliga tomt i Klagshamn är den perfekta platsen för dig som drömmer om att bygga ditt eget hem. Rita något själv eller få hjälp av någon av de större hustillverkarna. Tomten ligger i ett redan etablerat kvarter så har ni direkt möjligheten att njuta av lugnet i en barnvänlig miljö. På bekvämt avstånd finns både dagis, skolor och närhet till vacker natur och badplatsen i Klagshamns kalkbrott. På denna byggklara och redan avstyckade tomt kan du skapa ditt drömhus och trädgård precis som du vill ha det utan lång väntetid. Ta chansen att förverkliga era drömmar om ett eget hus i en idyllisk miljö. Kontakta oss för mer information och för att boka en visning av denna härliga tomt i Klagshamn.

I korthet

Utgångspris 2 495 000 kr
Tomtarea 391 Kvm
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Lovisas gata i Klagshamn - Här bjuds en fantastisk möjlighet att uppfylla just era husdrömmar!

Alla bilder

Byggnation

Enligt gällande detaljplan och Malmö stads bygglovshandläggare gäller bl.a. nedanstående för den som önskar bygga sig ett hus:

  • Byggnadshöjd på max 4 m
  • 1,5-planshus kan byggas
  • 35 % av fastigheten får bebyggas
  • Tak skall vara sadeltak
  • Fasad på huvudbyggnad skall utföras i puts eller mörkrött tegel
  • Takmaterial skall vara lertegel i matt röd kulör

 

Se bifogade detaljplan eller kontakta Malmö stad för närmare upplysningar.

För nybyggt hus betalas enligt dagens regelverk ingen fastighetsavgift under de första 15 åren.

(Bild finns med som illustration på hur ett vinkelhus hade kunnat placeras på tomten. De inritade linjerna på en av bilderna kan avvika något så för exakta mått vänligen använd tomtkartan.)

Alla bilder

Tomten

Tomten har avstyckats från befintlig fastighet och allt är klart och registrerat hos berörda myndigheter - återstår bara att ansöka om bygglov och starta igång ert bygge!

Anslutningskostnad för el med 16-25A och möjlighet att ansluta inom 200 meter är 50 000 kronor i grundavgift per ny anslutning. Ska det vara en högre säkringsstorlek eller det är längre än 200 meter till närmsta anslutningspunkt kommer det att räknas individuellt av nättekniker. Se E.ONs hemsida för vidare information: https://www.eon.se/el/elnat/ny-elanslutning.

Vad gäller anslutningsavgifter för vatten och avlopp skulle det enligt VA-Syd kosta ca. 123 500 kr med 2024 års taxa, se bifogade dokument från VA-Syd.

Fastigheten kommer att ingå i samfällighet Malmö Klagshamn GA:2 då Lovisas gata ägs av densamma. Kostnad till samfälligheten för anslutning är 90 000 kr.

Alla bilder

Övrigt

Kontakta ansvarig mäklare för visning och tillgång till tomten då den i nuläget endast kan beträdas från huvudfastigheten.

Alla bilder

Mäklaren från Klagshamn

Sedan många år tillbaka bor jag med min familj här i Klagshamn och kan vid det här laget byn på mina fem fingrar. Jag har genom åren hjälpt många familjer att hitta sitt nästa hem här, både när det gäller villor och bostadsrätter. Om det är något du undrar över, eller om du själv går i säljtankar så tveka inte att kontakta mig på 0708-760180 eller via e-mail på christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 2 495 000 kr
Adress Lovisas gata
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Tomt
Ägandeform Friköpt - Tomt
Tomtarea 391 Kvm (Fastighetsregistret)
Pantsatt Nej
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Servitut/GA Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.
Avtalsservitut avloppsledning
Gemensamhetsanläggning MALMÖ HEMBAGERIET GA:1
Gemensamhetsanläggning MALMÖ KLAGSHAMN GA:2
Avtalsservitut

Boka en kostnadsfri värdering här!