Malmö - Klagshamn

Folketshusvägen 5

Visa på karta

Trädgård med uteplats i söderläge - 112 kvm i två plan - Mycket tillval

Marklägenhet i grönskande och barnvänliga Klagshamn på kort gångavstånd till Kalkbrottet med sin underbara badplats! Lägenheten stod färdig 2022 och dess 112 kvm fördelas över 4,5 rum i två plan med genomgående stilrena materialval och alla moderna bekvämligheter – perfekt för familjen som söker radhuskänsla men fortfarande vill ha kvar bekvämligheten med bostadsrätt. Social nedanvåning där kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning mot varandra och får massor av ljus via fönster i dubbla väderstreck. Från köksdelen hittar vi också utgång till den härliga uteplatsen och trädgården i optimalt söderläge. Hemmets privata del är på ovanvåningen som erbjuder 3 sovrum och generöst allrum samt goda förvaringsmöjligheter. Snygga helkaklade badrum på vartdera våningsplanet, varav det på bottenvåningen också erbjuder tvättmöjligheter. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 7 491 kr
Rum 4.5
Boarea 112 Kvm
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Ja
Balkong Uteplats och trädgård i optimalt söderläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2021-2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Folketshusvägen 5 - Bo med bekvämligheter och fördelar som en bostadsrätt erbjuder samtidigt som radhuskänslan lätt infinner sig tack vare de dubbla våningsplanen och den privata trädgården i söder. 

Alla bilder

Uteplats & Trädgård

Här finns möjligheten att njuta av solen från morgon till kväll tack vare den privata uteplatsen och trädgården i det bästa av väderstreck - söder! Direkt utanför köket finns en stenlagd uteplats varifrån ni följer solnedgången över kalkbrottet i väster. Utrymme till matplats och/eller loungemöbler efter eget önskemål. Trädgården löper på två sidor av huset och ger möjlighet att följa solen under dagen. Gräsmattan inbjuder till spring och lek för både stora och små samtidigt som den obligatoriska studsmattan får plats. Kanske vill ni också anlägga en egen liten köksrabatt med kryddor m.m. Den planterade avenbokshäcken kommer växa till sig ytterligare närmsta åren och erbjuda en än mer privat känsla och insynsskydd. Uteplatsen och trädgården, total yta om 99 kvm, brukas med nyttjanderätt och ni hittar också ett mindre förråd som är perfekt till trädgårdsredskapen. Här kommer många sommardagar, och kvällar, spenderas!

Alla bilder

Vardagsrum

Det stora vardagsrummet erbjuder underbara ytor och ett fantastiskt ljus tack vare generösa fönsterpartier i två väderstreck. Delvis öppen planlösning mot köket ger en bra kontakt samtidigt som kastruller m.m. kan gömmas undan när det blir lite stökigt. Gott om utrymme till soffgrupp och mediemöbel plus att det mot köksdelen finns utrymme till stor matplats som även rymmer långbord när hela släkten kommer på besök. Vita väggar och vitlaserat parkettgolv, vilket är genomgående i hela lägenheten.

Alla bilder

Matplats

Vid det härliga fönsterpartiet ut mot trädgården och uteplatsen finns det perfekta utrymmet till familjens matplats. 

Alla bilder

Kök

Köksinredning från Marbodal går i klassiskt vitt som snyggt harmoniserar med den marmorerade bänkskivan och det vita kaklet ovan. Köket är fullutrustat med induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro i praktisk arbetshöjd, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys som båda är i fullstorlek. Från köket har ni utgång till uteplatsen via charmig fönsterdörr som ger köket extra ljus.

Alla bilder

Förråd/Kontor

I direkt anslutning till köket finns lägenhetens förråd som lika bra kan nyttjas som hemmakontor eller skafferi.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Direkt från hallen nås entréplanets helkaklade badrum. Klassisk färgskala med sandfärgad klinker och vitt kakel som väl matchas av den helvita badrumsinredningen. Duschhörna med snygga avskärmande och infällbara duschväggar i robust glas. Vidare inrett med wc, handfat med kommod och väggfast spegelskåp samt infällda spotlights i taket. På motsatta väggen hittar ni ett stort linneskåp, tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk ovan samt två väggfasta skåp till ytterligare förvaring.

Alla bilder

Entréhall

När ni kliver in genom dörren välkomnas ni av ett fantastiskt ljus från det stora fönsterpartiet i vardagsrummet. Vi bjuds på en stor och rymlig entré med ett praktiskt grått klinkergolv som några steg in övergår till parkettgolv som i sin tur löper vidare i hela bostaden. Rymlig dubbelgarderob finns till ytterkläder och skor. Via hallen nås bottenvåningens fräscha helkaklade badrum och trappan till ovanvåningen. Fortsätter vi in kommer vi till kök och vardagsrum i öppen planlösning.

Alla bilder

Allrum

Via ektrappan når ni den mer privata ovanvåningen med dess allrum som har dubbla fönster i söder med utsikt över det närliggande grönområdet mellan husen. Rummet som är ca 12 m² passar perfekt till lekrum för barnen, arbetsplats eller som ett andra vardagsrum. I allrummet finns en stor inbyggd garderob med skjutdörrar som rymmer massor.

Alla bilder

Mäklaren från Klagshamn

Sedan många år tillbaka bor jag med min familj här i Klagshamn och kan vid det här laget byn på mina fem fingrar. Jag har genom åren hjälpt många familjer att hitta sitt nästa hem här, både när det gäller villor och bostadsrätter. Om det är något du undrar över, eller om du själv går i säljtankar så tveka inte att kontakta mig på 0708-760180 eller via e-mail på christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum 1

Det största sovrummet fungerar idag som föräldrarnas sovrum och rymmer både dubbelsäng och ytterligare möblemang såsom garderob eller byrå till förvaring. Rummets hörnläge i huset ger ett underbart ljus tack vare fönster i två väderstreck.

Alla bilder

Sovrum 2

Vägg i vägg med sovrum 1 ligger lägenhetens andra sovrum, fungerar precis lika bra som hemmakontor eller gästrum. Fönster på husets gavel med utsikt över trädgården.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta rum är bra tilltaget till ytan och fungerar lika bra som barnrum, kontor eller sovrum till föräldrarna. Genomgående för bostadens alla rum är de släta väggarna, vitpigmenterade golven och fönsterbänkarna i massiv sten, som således också då återfinns i detta tilltalande sovrum.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ett badrum med tillval som andas lyx. Gråtonat klinkergolv som matchas av kaklade väggar i ton av vitt och grått - skiftande som ett moln på himlen vilket ger liv till badrummet. Till skillnad från badrummet nere hittar vi här istället för dusch ett härligt badkar - skönt för både stora och små. Vidare inrett med wc, handfat med kommod samt spegelskåp med integrerad belysning samt infällda spotlights i taket.

Alla bilder

Entréhall 2

Ur säkerhetssynpunkt så behöver dagens etagelägenheter ha ingång/utgång även i det övre planet. Denna lite mindre hall har fått en rejält stor garderob som smart utnyttjats till förvaring.

Alla bilder

Övrigt

I avgiften ingår värme och kallvatten. Föreningen har ett gemensamt elavtal och individuell mätning av varmvatten där debitering sker månadsvis utifrån faktisk förbrukning. En fast uppskattad kostnad för el och varmvatten kommer debiteras beroende på lägenhetens storlek och retroaktiv reglering med anledning av faktisk förbrukning sker löpande.

Föreningen är miljöcertifierad enligt Miljöbyggnad nivå silver, vilket ger möjlighet att få grönt bolån från de flesta av bankerna.

Larm från Verisure finns installerat i lägenheten och övertag kan diskuteras.

Persienner är installerade i samtliga fönster.

Varje lägenhet är utrustad med ett eget FTX-aggregat för ventilation. Elförbrukningen för dessa aggregat redovisas på en separat post på månadsfakturan. 

Utifrån basutförandet på lägenheten har tillval gjorts för drygt 270.000kr.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Vattenbrynet i Klagshamn har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Vattenbrynet består 5 huskroppar med 79 bostäder. Föreningens byggnader färdigställdes 2022. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1313 kr 2023) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (525 kr 2023) debiteras köparen. Marken är friköpt.

AVGIFT
Avgiften höjdes med 25% 2023-07-01 pga att lånen skrevs om.  I dagsläget planeras ingen avgiftshöjning. I avgiften ingår TV, bredband och IP-telefoni via Telia samt bostadsrättstillägg hos Länsförsäkringar. . Föreningen har ett gemensamt elavtal och kostnaden debiteras efter individuell förbrukning på avgiftsavin med 4 månaders eftersläpning.

TVÄTT
I varje bostad finns tvättmaskin/torktumlare.

PARKERING
Föreningen har 3 parkeringar med totalt 86 parkeringsplatser varav 16 st har laddmöjligheter. En plats på den stora parkeringen kostar 212 kronor per månad. En parkeringsplats utanför hus 2 respektive hus 4 kostar 345 kronor per månad. Platser med laddbox har ett extra påslag på 150 kr/månad.

GEMENSAMT
I parken mellan hus 2 och tre finns en park trevlig med grillplats och lekplats. Föreningen har även cykelförråd och barnvagnsrum inga vinds- eller källarförråd tillhörande lägenheterna. På Folketshusvägen 13 finns det en övernattningslägenhet som medlemmar kan hyra för 400 kr/dygn.

ÖVRIGT
Varje lägenhet är utrustad med ett eget FTX-aggregat för ventilation. Gällande de bostadsrätter som har uteplats har bostadsrättshavaren nyttjanderätt till denna. 

 

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigt till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 7 491 kr
Ingår i avgift Kallvatten, värme och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 169 kr/mån för TV, bredband och IP-telefoni.
Adress Folketshusvägen 5
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4.5
Boarea 112 Kvm (Föreningens information)
Enligt mäklarbilden är bostaden registrerad som en 4:a.
Våning 1 & 2 av 2
Hiss Ja
Balkong Uteplats och trädgård i optimalt söderläge
Byggår 2021-2022
Förening HSB Brf Vattenbrynet i Klagshamn
Bostadsrättens nettoskuldsättning 471 555 kr
Kommentar nettoskuldsättning 4 210 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.6336
Pantsatt Ja
Förråd Inne i lägenheten samt trädgårdsförråd i trädgården.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas isoler
TV/Internet Digital-tv, bredband (250/250) samt bredbandstelefoni via Bolina 3.0. Det är ett avtal mellan HSB Malmö och Telia. Kostnaden på 169 kr/månad tillkommer som en obligatorisk tillägg på månadsavgiften.
Driftskostnad 7 200 kr/år varav:
El: 5 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 47 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.