Malmö - Dockan - Västra Hamnen

Lägatan 11A

Visa på karta

Byggd 2020 - Både balkong och loftgång - Social planlösning

Välkommen till denna trivsamma bostad med optimal planlösning belägen i populära Dockan med närhet till både havet och centrum. Bostaden bjuder på snyggt kök som ligger med social planlösning mot det trivsamma vardagsrummet, rymligt helkaklat badrum med egna tvättmöjligheter samt generöst tilltaget sovrum. Därtill finns både en mysig balkong samt en trivsam uteplats på loftgången som ligger mot föreningens lugna gård. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 250 000 kr
Månadsavg. 3 895 kr
Rum 2
Boarea 51 Kvm
Våning 2 av 7
Hiss Ja
Balkong Balkong + loftgång
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2020
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Både soffgrupp och matbord med 4 stolar ryms här. Rummet ligger med öppen social planlösning mot köket och ger även access till den mysiga balkongen. Väggarna är vita och på golvet vilar vacker ekparkett. 

Alla bilder

Kök

Snyggt och stilrent kök som ligger med öppen planlösning mot det trivsamma vardagsrummet. Köksinredningen är vit med svart kakel som stänkskydd. Utrustat med inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl/frys (2023), spishäll, fläkt samt diskmaskin - allt förutom kyl/frys är från 2020 då huset byggdes. 

Alla bilder

Balkong

Mysig balkong som går att möbleras med liten loungedel om så önskas.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och modernt badrum med vita helkaklade väggar som kontrasterar fint mot den mörka klinkern på golvet. Utrustat med wc, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, handfat med kommod samt belyst spegel. Badrummet är även utrustat med egen tvättmaskin samt torktumlare med praktiskt arbetsbänk och förvaringsskåp ovan som underlättar i vardagen. Alla vitvaror är från 2020 då huset byggdes.

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum som enkelt rymmer både dubbelsäng samt garderob eller arbetshörna. Väggarna är vita och på golvet vilar vacker ekparkett.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré från loftgången som ligger mot föreningens trivsamma gård och som även bjuder på härlig morgonsol. I hallen finns avhängningsmöjligheter och lite längre in även praktiska garderober som löser förvaringen.

Alla bilder

Förening

BRF Lilla Varvsgatan i Malmö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Lilla Varvsgatan, som bildades 2016, är en äkta bostadsrättsförening som består av 131 lägenheter, vilka samtliga är upplåtna med bostadsrätt, samt en lokal. Föreningens tomt är friköpt. Bonea sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1 433 kr 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (573 kr 2024) debiteras köparen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var med 8% inför 2024. Inga avgiftshöjningar planeras i dagsläget. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 169 kr/månad tillkommer för digital-TV paket "lagom", bredband 1000/1000 Mbit/s samt bredbandstelefoni via Telia Triple Play. Föreningen har gemensamt elavtal. Kostnaden för förbrukad el debiteras i efterskott efter faktisk förbrukning (månadsvis). abonnemanget står föreningen för.

TV & INTERNET
TV (utbud "Ladom"), bredband (1000/1000) och IP-telefoni finns via Telia Triple Play. För detta tillkommer en kostnad om 169 kr/månad på månadsavin.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Det finns inga större renoveringar eftersom huset var färdigställt 2021.

2022 installerades fler laddstolpar i garaget.

Planerade renoveringar:
2025 planeras stamspolning.

PARKRING
Föreningen har 37 parkeringsplatser varav 5 av dessa är reserverade för elbil men det finns möjlighet att ladda på ytterligare 15 platser. En parkeringsplats kostar 1 182 kr/månad att hyra och en parkeringsplats med laddstolpe kostar 1 310 kr/månad att hyra sedan tillkommer elförbrukningen som debiteras hyresgästen. MC-plats kostar 591 kr/mån. Kösystem tillämpas och administreras av Selero AB. Ytterligare parkeringsplatser är avsatta för föreningen i parkeringshuset Erika på Östra Varvsgatan, dessa platser hyrs ut direkt via Aimo Park.

Föreningen har avtal med OnDemand bilpool och har dessutom en lådcykel-pool med 3 egna elcyklar.

GEMENSAMT
Föreningen har en fin och grönskande innergård utrustad med utemöbler, grill samt lekplats. Cykelrum finns i såväl källarplan som markplan och barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har totalt 328 cykelplatser där en tredjedel av dessa är lättillgängliga för de som använder cykeln ofta medan resterande finns i källaren.

Besök gärna föreningens hemsida för mer infromation:

https://lilla-varvsgatan.smartbrf.se/

Alla bilder

Område

Dockan i Västra hamnen är Malmös marina stadsdel som tidigare hyste det välkända landmärket Kockumskranen. I Västra Hamnen skapas ett unikt boende med de moderna bostäderna, den marina miljön och närheten till de centrala delarna av Malmö. Det är gångavstånd till city med hela sitt utbud och på väg dit passerar man Centralen och Citytunneln. Det finns bra bussförbindelser och ett välutvecklat cykelnät. I området finns också attraktiva promenadstråk, inbjudande restauranger, fantastiska solnedgångar och saltstänkta vyer.

Varvsparken är en stor stadsdelspark där man kan njuta av lek, avkoppling och aktiviteter och här ryms den populära sollekplatsen som är en av Malmö stads omtyckta temalekplatser. På andra sidan parken finns Västra Hamnens skola, en F-9 skola med fritidshem som invigdes 2010.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 250 000 kr
Månadsavg. 3 895 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, bostadsrättstillägg.
Adress Lägatan 11A
Kommun Malmö
Område Dockan - Västra Hamnen
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 51 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 7
Hiss Ja
Balkong Balkong + loftgång
Byggår 2020
Förening Brf Lilla Varvsgatan i Malmö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 816 605 kr
Kommentar nettoskuldsättning 16 011 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Pantsatt Ja
Förråd Källare
Byggnadssätt
Driftskostnad 5 064 kr/år varav:
El: 1 236 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 2 028 kr
Övrigt avser Telia Triple Play
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 68 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!