Lund - Nya Linero

Munins väg 10

Visa på karta

Balkong i västerläge - Nära naturen - Bra kommunikationer till centrala Lund

En ljus och trivsam tvårummare som är placerad med gavelläge. Fastigheten uppfördes 2011 och har modern arkitektur samt alla bekvämligheter som nyproduktionen erbjuder. Lägenhetens 69 kvm är mycket välplanerade och erbjuder rymliga och lättmöblerade ytor i kombination med bra förvaring. Kök och vardagsrum är belägna i en öppen och social planlösning. Köket är välplanerat, modernt, fullt utrustat och har plats för ett matbord framför fönstret. Vardagsrummet har en generös yta för en större soffa med TV-möbel. Från vardagsrummet når ni balkongen, som är belägen i underbart västerläge med kvällssol. Här kan ni njuta av många fina kvällar! Badrummet är helkaklat med tidlösa färger och kombineras med bekvämligheten av en egen tvättmaskin och torktumlare. Sovrummet är rymligt och erbjuder bra förvaringsutrymme med en inbyggd garderob med skjutdörrar, samt en klädkammare som är belägen i anslutning till hallen. Här har ni det bästa av två världar! Ni har naturen, trevliga promenadstråk och lugnet runt husknuten, samtidigt som ni har nära till två busslinjer som tar er smidigt in till centrala Lund och stadslivets bekvämligheter. Inom promenadavstånd finner ni Linero C med en välsorterad mataffär, gym, vårdcentral, bibliotek, apotek och pizzeria. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 4 890 kr
Rum 2
Boarea 69 Kvm
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2011
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Hall

Ni kommer in i en rymlig hall som får in fint ljusflöde genom fönster i vardagsrummet och har spännande karaktär med hallens vinklade väggar. Golvet är klätt med praktisk, grå klinker som övergår till parkett längre in. Väggarna är vitmålade. Här finns gott om plats att hänga av ytterplagg och ställa undan skor vid ingången. Dessutom finns en rymlig klädkammare längre in.

Alla bilder

Vardagsrum

Kök och vardagsrum är placerade med öppen planlösning, vilket skapar härlig rymd och sociala ytor. I vardagsrummet har ni härlig och flexibel yta att möblera med en större soffa och TV-möbel. Rummet får in underbart ljusflöde genom flera fönster och glasdörren ut mot balkongen. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Kök

Köksinredningen är placerad längs två av väggarna som optimerar ytorna och gör matlagningen till en fröjd. Luckorna är släta och vita, matchade av en grå laminatbänkskiva och vitt kakel på väggarna. Köksinredningen kommer från Myresjö. Ett litet fönster ovanför arbetsbänken bidrar till det härliga ljusflödet. Det finns utrymme för en matplats framför fönstret. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med ekparkett.

Utrustning:
Fläkt – Electrolux
Spishäll
Inbyggnadsmikro – Electrolux
Inbyggnadsugn – Electrolux
Diskmaskin – Bosch
Kyl/frys – Electrolux

Alla bilder

Balkong

Balkongen är placerad i underbart västerläge där ni kan njuta av kvällssolen. Vilken skön plats att avsluta dagen på! Borta vid horisonten kan ni skymta de två spirorna på Domkyrkan och blicka ut mot det skånska landskapet. Här har ni härlig yta att möblera med både sittgrupp och blomsterkrukor.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet har en generös yta som enkelt kan möbleras med en större dubbelsäng och sidomöbler. Förutom förvaring i klädkammaren finns här praktisk garderobsförvaring bakom skjutdörrar. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum i neutrala färger som ger ett tidlöst intryck. Väggarna är klädda med vitt kakel och golvet med grå klinker. Badrummet är rymligt och är utrustat med dusch, WC, handdukstork, kommod med handfat samt ett spegelskåp. Golvet har golvvärme för extra bekvämlighet. Dessutom finns här bekvämligheten av en egen tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Electrolux), samt en praktisk arbetsbänk och förvaringsskåp.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Snäckan i Lund registrerades 2007 och föreningens byggnader uppfördes 2011. De två byggnaderna har adresserna Munins väg 10 och 12. Totalt finns 28 lägenheter som är fördelade över 12 st 2 rok, 10 st 3 rok och 4 st 4 rok. Föreningen äger marken.

Riksbyggen har hand om den ekonomiska förvaltningen.

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har ett barnvagnsrum och ett cykelförråd på markplan.

En mindre snickarverkstad finns i källaren på Munins väg 12 som får nyttja av föreningens medlemmar.

I föreningen finns lummiga innergårdar med sitt- och grillmöjligheter samt en sandlåda.

Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin/torktumlare. Gemensam tvättstuga finns inte.

Garage och parkering
I föreningen finns 16 parkeringsplatser och 14 garageplatser.

Garage med laddstolpe för elbil: 3 st, 800 kr/mån + elförbrukning
Garage utan laddstolpe: 14 st, 600 kr/mån
Parkering (utan laddstolpe): 16 st, 250 kr/mån

Kösystem tillämpas. I nuläget finns ingen kö.

Alla garage är förberedda för att kunna ha en laddstolpe och i nuläget är det 3 st som nyttjas.

TV & Internet
Föreningen är ansluten till kabel-TV (basutbud) och fiberoptiskt bredband (250/250) via Tele2.

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och Internet. Kostnaden för TV och Internet finns med som ett obligatoriskt tillägg om 299 kr/mån (kostnaden är inkluderad i avgiften i annonsen).

Kommande avgiftsförändringar:
I dagsläget finns inga planer på att höja avgifterna.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1 433 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under ”Dokument”.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Renoveringar
Föreningen har upprättat en underhållsplan som används för att kunna planera kommande underhåll tidsmässigt och kostnadsmässigt. Den årliga avsättningen är ca 300 tkr och följer inflationen. De närmaste åren finns inget större underhåll planerat.

Utförda renoveringar/underhåll:
2020 – Underhåll av panel till garagen. Tvättning samt utvändig målning av fasaden.
2019 – Byte till LED-lampor i källaren.
2018 – Byte till LED-lampor i stolpbelysning. Byte av system till porttlefoner.
2017 – Inplåtning av balustrader.
2016 – Elinstallationer i garage. Markarbete vid grillplats.
2015 – Byte av grind och låscylindrar (huskropp utvändigt). OVK av samtliga lägenheter.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna.

Alla bilder

Område

Nya Linero är ett område i östra Lund som vuxit fram under senare år. Det ligger strategiskt beläget nära stora arbetsplatser, internationella företag inom forskning och utveckling samt lekplatser och gröna områden. Området är bebyggt med flerfamiljshus och villakvarter. Området ligger söder om Sandbyvägen och norr om Linero.

Det är ett mycket barnvänligt område med fin utsikt över det böljande jordbrukslandskapet. Låt dig dock inte luras, här är nära till allt. Nya Linero har angränsning till Mårtens Fälad och Linero. I Linero finns allt från parker och strövområden till förskolor, skolor, lek- och idrottsplatser. Vid Linero centrum finns dessutom ett serviceutbud som inkluderar mataffär, vårdcentral, kyrka och bibliotek.

På nya Linero har du möjligheten att leva nära naturen och har fortfarande centrala Lund inom räckhåll. För att besöka centrala Lund kan ni antingen ta cykelvägen eller hoppa på stadsbuss 3 eller 6 och tar olika turer ner till centrum. Bussarna avgår med täta turer under även de mest intensiva pendlingstimmarna.

I närheten finns flertalet skolor och förskolor. I närheten finns bland Vikingaskolan (F-9), Mårtensskolan och Maria Montessoriskolan (F-9). Förskolor i närheten är bland annat Ormen Långe, Tirfing och Ängslyckans förskola.

 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 195 000 kr
Månadsavg. 4 890 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, TV och Internet
Adress Munins väg 10
Kommun Lund
Område Nya Linero
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 69 Kvm (Föreningens information)
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Balkong i västerläge
Byggår 2011
Förening Riksbyggen Brf Snäckan i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 586 322 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2,95394
Pantsatt Ja
Förråd Ett källarförråd i hus 12
Byggnadssätt
Ventilation FTX (mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Tele2
Driftskostnad 8 640 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 1 440 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 102 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning