Kävlinge - Furulund - Kullen

Kävlingevägen 9

Visa på karta

Sekelskifteshus - gammal charm möter det nya moderna - uthyrningsdel

Här på fridfulla och pittoreska Kullen i Furulund erbjuder vi denna mycket charmiga sekelskiftesvilla om 196kvm. Det gamla boningshuset med fina äldre attribut möter en praktisk och modern tillbyggnad på ett tilltalande sätt. Perfekt hus för den stora familjen som söker många sovrum och fina sällskapsytor eller för familjen som vill dela upp boendet i två delar där man själv bor en del och andra används som uthyrningsdel. Rofylld trädgård med träd och ett flertal perenner samt skön solrik uteplats . Barnvänligt område med närhet till skola, förskola, promenadstråk, tågstation i Furulund och i Kävlinge. Välkomna!

I korthet

Utgångspris 5 350 000 kr
Rum 9
Boarea 196 Kvm
Biarea 63 Kvm
Tomtarea 500 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1907 + 2010
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Högt upp på Kullen, längs med Kävlingevägen hittar man denna charmiga villa, uppförd 1907 med tidstypisk arkitektur och vacker tegelfasad. Första huset på Kullen byggdes på Kävlingevägen 1 där ägaren var en lantbrukare som sedan sålde av tomter runt om i området. Tomterna köptes bl.a av anställda på Malmö Yllefabrik som byggde fina tegelhus längs gatan.

Framsidan ramas in av ett staket och fin grönska längs med staketet. Här frodas bl.a buxbom, murgröna, vårlökar, klätterhortensia, rosor, funkia och äppleträd. En gång av gatusten leder upp mot ytterdörren och vidare runt huset. I en hörna vid framsidan finns en stenbelagd yta där man kan ha ett cafébord. Framför den nybyggda delen vid det praktfulla magnoliaträdet ligger betongsten och här finns plats att parkera bilden. Vid gaveln växer en vindruvsranka.

Fina uteplatser finns på baksidan av huset, dels utanför nyare delen och i ett hörn i trädgården med trädäck där solens strålar når större delen av dagen och kvällen.

Alla bilder

Boningshus

Det är en ståtlig villa med vackert handslaget rött tegel och inslag av tegelskift i ljusare färg i mönsterrad bredvid fönster på husets framsida och vidare längs gaveln. På baksidan löper den ljusa tegelraden som en båge över de välvda fönstren. Gavlarna är murade ända upp till nock.  Fasaden har hög höjd och det korta takutsprånget ger fasaden extra resning. Fönstren är av trä och troligen utbytta någon gång under mitten av 1900-talet.

Under 2010 skedde en tillbyggnad med spännande karaktär intill det äldre husets södra gavel. Väldigt tilltalande del som bryter av fint och blandar nytänk och äldre charm. Fin handslagen tegel möter liggande panel målat i grå och grön nyans. Den nya delen är byggd som en självisolerande del.

Husets 196m² kan disponeras på många sätt beroende på familjens storlek och behov. Äldre huset med en takhöjd på ca 2,70 har tre sovrum, sällskapsrum och vardagsrum i fil, kök och matplats samt ett badrum och en gästtoalett. Under äldre delen finns källare med avdelning för hantering av tvätt, tvättmaskin Samsung. Det finns även en verkstad, pannrum och förrådsutrymme. Trappan ner nås från köket och det finns även en trappa ner på husets norra gavel.

Den nya delen kan användas som uthyrningsdel, egen avdelning till föräldrar eller tonåringar och då hållas avskild från övrig byggnad. Här finns då badrum, pentry med vardagsrum samt två sovrum på ovanvåningen. Eller så öppnar man upp mellan byggnaderna och får en rymligare familjevilla med hela 5 sovrum, extra sällskapsyta och extra badrum.

 

Alla bilder

Hall

Vi stiger in i det äldre boningshuset och möts av en liten hall med klinkergolv i ljus terracotta. Det finns yta vid trappan att hänga av ytterkläder.

Alla bilder

Sällskapsrum

Vidare kommer vi in i den ljusa och härliga sällskapsdelen bestående av två rum i fil med plats för soffhörna i båda rummen. I det första rummet ligger vitmålat brädgolv och väggen är klädd med mönstrad tapet i milda färger.

Alla bilder

Vardagsrum 1

Den andra delen har också målat golv, nu i grå nyans. Den grå nyansen hittar vi även målat på väggen och i en mönstrad tapet. Två fönster ut mot trädgården ger fint ljus.

Genom dörren kommer vi vidare till köket.

Alla bilder

Kök

Läckert kök med röda glansiga luckor, vit kakel på vägg och stänkskiva av aluminium. Bänkskiva av grå laminat. På golvet ligger mörkare laminat i form av skeppsgolv.

Bred spis med ugn Smeg 2022, fläktkåpa, kyl/frys 2010- Ikea, diskmaskin Huskvarna

Alla bilder

Matplats

En trappa ner från köket och med flera fönster ut mot trädgården ligger detta ljusa rum med plats för stort matbord. Den gamla ytterväggens teglade vägg ger fin karaktär i rummet. På golvet ligger ligger ekparkett och resterande väggar är vitmålade.

Dubbledörr ut till trädgården.

Några trappsteg upp når man en liten hall där ingång till gästtoalett ligger och det finns även en ingång till vardagsrummet i nya delen.

Alla bilder

Uteplats 1

I en hörna av trädgården ligger uteplatsen med trädäck. Här har man sol stor del av dagen.

Alla bilder

Trädgård

Den härligt gröna trädgården ramas in av staket, mur och grannhusets förrådsbyggnad. Här växer bl.a syrenbuskar, björnbär, hallon, klätterhortensia, lavendel och andra perenna växter. 

Det finns ett enklare trädgårdsförråd om ca 6m².

Alla bilder

Gästtoalett

Ljus klinker på golvet och på väggen en bit. Resten målad i matchande nyans. Handfat och wc.

Alla bilder

Sovrum 1

På entréplan finns ett sovrum. Här ligger laminat på golvet och väggen är målad i grå nyans och en del är klädd med mönstrad grå fondtapet. Fönster ut mot gatan.

Alla bilder

Ovanvåning

Den vitmålade trappan tar oss upp till ovanvåningen som erbjuder två sovrum. Ett av dem är väldigt stort och kan delas av i två. Direkt när man kommer upp finns möjlighet till klädförvaring. Ingång till badrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Direkt till vänster ligger detta rymliga och rofyllda sovrum. På golvet ligger brädgolv målat i grå nyans och väggen är klädd med matchande mönstrad tapet i grå nyans. Det är ett ljust rum med två takfönster, ett större gavelfönster och två charmiga mindre bredvid.

Alla bilder

Sovrum 3

Detta sovrum har takfönster och ett stort fönster i kupan ut mot framsidan. Efter kupan, bakom väggen finns möjlighet att förvara kläder. Parkett på golvet och vitmålade väggar. 

Det finns en öppning in mot nya delen.

Alla bilder

Badrum 1

På ovanvåningen finns ett badrum med grå klinker på golvet och kakel i blå ton på väggen. Badkar, duschkabin, wc och handfat.

Alla bilder

Entré

Vi stiger in i den nya delen som bjuder på en rymlig entré med klinker i brun nyans på golvet. I en nisch in till höger finns plats att hänga av ytterkläder. Den teglade ytterväggen på gamla huset är synlig och ger fin karaktär i rummet.

Alla bilder

Badrum 2

Vid entrén finns badrummet med grå klinker och vit kakel. Dusch, handfat och vägghäng toalett. Plats för badkar. Praktisk hylla bakom toaletten som ger plats åt diverse toalettartiklar. Tvättmaskin Electrolux. Handdukstork el. Paxfläkt.

Alla bilder

Pentry

Pentry med vit köksinredning, vit kakel och bänkskiva av ek. Bänken bakom ger extra arbetsyta men kan tas bort om man hellre vill ha öppen yta.

Vitvaror: Kyl/frys- Siemens, diskmaskin Bosch, mikro Ikea 2011, häll 2019, ugn 2019. Fläkt 2011.

Alla bilder

Vardagsrum 2

Rymligt rum med parkettgolv och vitmålade väggar. Dubbeldörr ut mot trädgård samt även två fönster åt olika väderstreck. 

Dörren under trappan till förråd.

Alla bilder

Uteplats 2

Utanför vardagsrummet i den nya delen finns trädgård och plats för utemöbler.

Alla bilder

Sovrum 4

På ovanvåningen av nya delen finns två sovrum på var sin gavel. Det första sovrummet har fönster åt två väderstreck. Ett av fönstren är stort och bildar en bred nisch som ger plats att sitta. Rummet har öppet upp i nock och är väldigt ljust och rymligt. På en vägg sitter träpanel, resten är vitmålat och på golvet ligger vitlaserat trägolv.

Alla bilder

Sovrum 5

Det andra sovrummet har fransk balkong och två takfönster. En låda ovanför trappan ger möjlighet till myshörna. En vägg är klädd med vitlaserad panel resten vitmålat. Öppet upp i nock ger luftig känsla. Här finns en öppning in till gamla delen.

I hallen där man kommer upp för trappan finns ingång till en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2010 men flyttade dit redan 2006. Nedan följer information som kan vara bra att veta inför visning och budgivning.

2013- ny luft/vattenpump
2014 - renoverades taket på äldre bostadsdelen
2018 - fiber installerad
2020- ny avloppsbrunn tvättstugan i källaren, ny elmätare
2022 - panel målad på nya delen
2023/2024 fönster kittade och ommålade på den äldre delen samt dörr ommålad.

Se även övrig information i frågelistan.

- Persienner lämnas kvar
- Jordfelsbrytare finns. El ej omdragen i äldre delen.

- Taxeringsinformation: SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220)
Byggnad, totalt värde: 2 686 000 kr
Mark, totalt värde: 846 000 kr.
Summavärde: 3 532 000 kr
Taxeringsår: 2021. Värdeår: 1972

Alla bilder

Område

Mitt emellan Kävlinge och Lackalänga ligger Kullen, ett mysigt och charmigt område med mestadels bostadshus från 1900-talets första decennier. Kullen och Furulund erbjuder ett idylliskt byliv, är barnvänligt och lugnt. Det är lätt att ha ett aktivt liv med närhet till fritidsaktiviteter som fotboll, handboll och löpning.  Vid sporthallen ligger även en uppskattad aktivitetspark med skatepark, boulebana, hinderbana och beachhandbollsplan. Belyst promenad och löparslinga genom Furulundsskogen och längs Kävlinge ån.

Furulund och Kullen är idag närmaste sammanvuxet med Kävlinge, avståndet från centrum till centrum är endast två-tre kilometer. Det finns en cykelväg längs Kävlinge ån och det tar ca 10 min att cykla till Kävlinge.

Pågatåg går från Furulund mot Helsingborg, Lomma och Malmö Från Kävlinge till Lund, Malmö, Köpenhamn, Landskrona och Helsingborg. Busskommunikationer från Furulund till Lund med buss 123 via tågstation i Kävlinge. 

 I Kävlinge finns flera affärer, restauranger, bibliotek, vårdcentral, etc.

Förskolor: Lackalänga förskola, Ljunggårdens förskola och Nya Dala förskola.
Grundskolor F-6: Lackalängaskolan och Ljungenskolan.  (Läs mer på www.kavlinge.se)

Alla bilder

Planlösning entré 1

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning 1

Med reservation för avvikelser

Planlösning källare 1

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 350 000 kr
Adress Kävlingevägen 9
Kommun Kävlinge
Område Furulund - Kullen
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 9
Boarea 196 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 63 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 500 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1907 + 2010
Grundläggning Källare och isolerad betongplatta på mark
Stomme Tegel och träreglar med träfiberisolering
Fasad Tegel & Träpanel
Tak Takplatta av fibercement samt papp på matrumsdelen.
Ventilation Självdrag med paxfläkt
Uppvärmning Luft/vatten pump IVT 2013 med extra stor utedel samt extra stor varmvattenberedare. Vattenburen uppvärmning med golvvärme på entréplan nya delen och radiatorer på ovanvåningen nya delen. Gamla delen radiatorer på entréplan och ovanvåning.
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 2 glas och 2- samt 3 glas isoler
TV/Internet Fiber via Telia öppna
Driftskostnad 41 137 kr/år varav:
Värme: 35 540 kr
Vatten/Avlopp: 3 012 kr
Renhållning: 2 585 kr
Total driftskostnad för 2023: 41.137kr inkl värme, hushållsel, renhållning och vatten. Total elförbrukning 2023: 12117kWh.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 126 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 700 000 kr
Summa pantbrev 2 625 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!