Malmö

Gulsippevägen 3

Visa på karta

Fantastiskt läge vid havet - Trädgård och uteplats i västerläge - Kamin

På de nedre och mest havsnära delarna - ett av Strandhems bästa lägen - finner vi en av områdets pärlor. Stilrent yttre med vit träfasad och tak med förskjuten nock, stor trädgård i optimalt västerläge och ett inre som mer än väl matchar det yttre. Vardagsrummet har härlig rymd med öppet upp i nock och synliga takbjälkar, en kamin att elda sprakande brasor i samt behagligt ljus från stora glaspartier och dörr mot trädgården. Trivsamt kök med stor matplats och utgång till trädäck samt två bra sovrum - varav det ena med en charmig detalj i ett stort cirkelrunt fönster. Trädgården ligger i rakt västerläge där kvällssolen skiner men dubbla uteplatser gör att man kan njuta av solen hela dagen lång. En extra komplementbyggnad i trädgården rymmer tvättavdelning och arbetsrum/förråd. Idylliskt område med havet och strandängarna som närmsta grannar. Trevlig gemenskap med en aktiv samfällighetsförening som sköter den gemensamma badbryggan, fotbollsplanen, tennisbanan, lekplatsen etc. Ett stenkast bort ligger Bunkeflostrand centrum med all vardaglig service, skolor och förskolor samt goda kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 850 000 kr
Rum 3
Boarea 90 Kvm
Biarea 9 Kvm
Tomtarea 516 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1950 + 1994/1995
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Gulsippevägen 3 - bo med havet som granne i ett unikt område med fin sammanhållning och charm i stora mängder!

 

 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet utstrålar en behaglig atmosfär och erbjuder en perfekt plats för avslappning och samvaro. Härlig ljus och rymd med öppet upp i nock, vitmålade takbjälkar och stora fönsterpartier mot trädgården som låter dagsljuset strömma in. En glasdörr leder ut till terrassen - här öppnar man gärna upp under sommarhalvåret och gör uteplatsen till en förlängning av vardagsrummet. Centralt placerad står en kamin med glasrutor åt tre håll, vilket gör att man kan njuta av en sprakande brasa i hela rummet. Den ger inte bara ger värme under kyligare dagar utan bidrar också till rummets karaktär. Fin ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Alla bilder

Kök

Inbjudande kök med stor matplats och härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier mot trädgården. Inredning på två sidor av rummet ger både generösa arbets-/avställningsytor och gott om skåpsutrymme. Skåpen går i vitt med vitrin i vissa överskåp, vacker bänkskiva i massiv ek med en stor porslinsvask och ljus mosaik ovanför som stänkskydd. Kyl och frys (SMEG 2023), diskmaskin i rostfritt utförande (Husqvarna/Electrolux 2014), spishäll (2014), inbyggd ugn (2014) och spisfläkt med kolfilter i modern design ovanför (2014). I skåpen som ligger i anslutning till matplatsen finns dessutom en inbyggd vinkyl i smalare modell - en liten vardagslyx som förhöjer känslan lite extra. Samma golv följer oss obrutet vidare till matplatsen och väggarna är vita med en fondvägg i ljust turkos.

Alla bilder

Matplats

Matplatsen rymmer hela familjen och gäster därtill - ett bord för 6-8 personer får enkelt plats och stora glaspartier med inte mindre än tre dörrar leder ut till terrassen utanför. Härligt att öppna upp under sommarsäsongen för att låta utomhus och inomhus mötas!

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-86 01 13 eller via mail: peter.starck@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum 1

Mellan vardagsrum och kök ligger det första sovrummet, med charmigt blickfång i ett stort, cirkelrunt fönster ut mot terrassen. Gott om plats för både dubbelsäng och övrigt möblemang som byråer och klädförvaring - eller varför inte favoritfåtöljen att kura ihop sig i med en god bok? Ekparkett på golvet och vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

Innanför vardagsrummet hittar vi sovrum nummer två. Öppet upp i nock även här - härlig rymd - med synlig takbjälkar, ekparkett och vitmålade väggar. Ett hörnrum med fönster i två väderstreck och fint ljus.

Alla bilder

Badrum

Badrummet renoverades 2014 och har bra ytor med stor duschplats. Våtrumstapet mönstrad som vit mosaik på väggarna och våtrumsmatta i sobert grått på golvet. Wc och handfat med kommod kompletteras av ett högskåp från 2024. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn.

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med avlång glasruta välkomnar in entréhallen - här finns gott om plats för ytterkläderna i en stor fristående garderob med spegeldörrar. Parkettgolv, vita väggar och spotlights i taket. Här huserar även husets varmvattenberedare.

Hallens förlängning förbinder vardagsrummet med köket - parkettgolv även här och ljusa väggar.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården ligger i rakt västerläge med fina gräsytor som inbjuder till barnlek och spring. Dubbla trädäck innebär att man kan välja sittplats efter solens läge på himlen och humöret för dagen, här finns alltid tillgång till både sol och skugga. Fin planteringar, uppvuxna träd och en stor syrénbuske vid entrén som doftar himmelskt om våren. Hela trädgården omgärdas av staket som skyddar från insyn och avskärmar mot grannarna.

Alla bilder

Uteplatser

En inbjudande terrass på husets baksida blir något av ett vardagsrum utomhus, där man spenderar sommarsäsongen i sällskap av vänner och familj. En perfekt insynsskyddad läplats ligger som en liten atriumgård med huset som skydd på tre sidor och utsikt över trädgården på den fjärde. Direktaccess både till vardagsrum samt köket är behändigt för alla måltider som äts utomhus under de varma årstiderna. Ytor som rymmer både matbord och loungemöblemang - perfekt för långa och trevliga grillkvällar i kvällssolen.

På andra sidan av trädgården kan man även njuta av en frukost i det gröna i morgonsolens strålar. Här har man placerat ytterligare ett trädäck med det skyddande staketet i ryggen. På detta sätt kan man välja vistelseplats efter solens läge på himlen och det egna humöret.

Alla bilder

Förråd

I trädgården finns en praktiskt komplementbyggnad som fungerar både som tvättstuga, arbetsrum och förråd. Fönster i två väderstreck, inredning i ljusa färger och uppvärmning genom både el-element och en luft-luftvärmepump. Tvättmaskinen är placerad under praktisk arbetsbänk.

Alla bilder

Framsida

2021 gjordes uppfarten om - här finns idag gott om plats att parkera bilar och en dekorativ, planterad yta med grönska och en inbyggd plats för soptunnan. Entrén till huset nås från gaveln.

Alla bilder

Övrigt

Huset är byggt 1950 men har genomgått en omfattande ombyggnation 1994/1995 samt även tidigare arbeten på 70-talet. En stor invändig renovation utfördes 2014 för att tillåta fler moderna faciliteter samt ett extra rum.
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2009 och har under sin tid bland annat utfört följande förbättringar/renoveringar, som uppskattas till en samlad investeringskostnad på ca 900 000:-:

-2010 Ny dränering
-2011 Installation värmepump
-2012 Ny foam-isolering under huset
-2013 Komplett renovering av befintligt förråd med ny isolering, nya innerväggar och ny fasad. Dragning av el och vatten till förråd.
-2014 ny el, nytt kök, nytt badrum
-2016 Fönsterbyten till nya 3-glasfönster i nästan hela huset
-2017 Lyft innertak i vardagsrum, fiber indraget, montering av nytt trädäck mot huset, byte av staket
-2018 Byte av braskamin samt tillhörande rör
-2019 Montering av trädäck mot staket
-2021 Byte av fasad samt målning. Ny uppfart.
-2023 Värmepump till förråd

Säljaren informerar om:
-Efter dräneringsarbetet 2010 satte sig ena plinten lite i det området där grävningen var som djupast men har sen dess inte varit anledning till något bekymmer.
-Radonmätning utfördes 2011 med godkänt resultat.

I området får alla som inte har adress Strandhemsvägen sin post i postbox som finns i Posthuset.

Fiber via Own-it med en hastighet på 1000Mbit finns gemensamt i samfällighetsföreningen - nuvarande ägare betalar 239:-/månad för 1000 Mbit.

För båtägare finns en förening där boende på Strandhem kan få bli medlemmar för en lägre årlig kostnad på ca. 150:-/år. Medlemmar får lov att lägga upp sin båt på områdets mark under vintern och kan ankra utanför bryggan om sommaren - detta gäller båtar av mindre storlek.

Alla bilder

Säljarens bilder

Ett unikt område med fantastiska omgivningar!

Alla bilder

Område

Strandhem är ett unikt och idylliskt område med havet och strandängarna som närmsta grannar. Redan 1939 köptes marken av HSB och ett koloniområde där familjer från Malmö kunde spendera somrarna växte långsamt fram. Under årens lopp har det moderna livet med el, kommunalt vatten och åretruntboende tagit allt större plats och lett fram till dagens Strandhem med både sommarstugor och fina åretruntboenden där de boende är allt från barnfamiljer till pensionärer.
Här bor man lugnt och behagligt med vacker natur alldeles utanför dörren och underbar utsikt över Öresund med Öresundsbron i fjärran. En samfällighetsförening med härlig sammanhållning tar bl. a. hand om den egen badbryggan, lekplatsen, fotbollsplanen etc samt har en egen vaktmästare som sköter om området. Här pyntas fint till julen och en barnklubb har olika aktiviteter under året. Under de varma årstiderna infinner sig sommarkänslan direkt när man hänger en handduk över armen, kliver i flipflopsen och strosar ner för ett dopp i havet.
Flera lekplatser och grönområden finns inom kort promenadavstånd och i närbelägna Bunkeflostrand finns all vardaglig service med Ica, apotek, skolor, förskolor, tandvård, vårdcentral och restauranger. På ca. 10 minuter är man på Emporia shoppningcenter och Hyllie station med pendling vidare inom Malmö/Skåne och Köpenhamn. Snäppet närmare ligger handelsområdet Svågertorp med allt från Ikea till byggvaruhus. Närhet till bra kommunikationer gör det enkelt att ta sig runt.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Gemensamhetsanläggning

Gemensamhetsanläggning MALMÖ BUNKEFLOSTRAND GA:11 - avser bland annat kommunikationsleder, parkeringsplatser, planteringar, badbrygga, dansbana, föreningslokal, verkstad, förråds-och servicebyggnader, belysningsanläggning, vatten-och avloppsanläggningar, skyddsvallar samt kulvert för bunkeflodiket

Besök gärna samfällighetsföreningens trevliga och informativa hemsida med adressen:  https://boappa.se/strandhems-samf-bunkeflostrand
Här skriver man, bland annat: "Strandhem är en oas vid Öresundskusten strax söder om bron med 339 medlemsfastigheter och gemensamhetsanläggning bestående av aktivitets- och grönytor samt en härlig badbrygga. Lugnet, känslan i våra smala gator, lummigheten, tystnaden och möjligheten att se stjärnor på natten är den ryggrad som Strandhem bygger på."

På Strandhem finns föreningshus som går att boka, aktivitetshus och en rök som kan användas av medlemmarna. Dessutom disponeras en lekplats, fotbollsplan, tennisplan, basketplan, boulebana samt grillplats, badbrygga och rutschkana om somrarna.
Man har gemensamt vatten och gemensam fiber (via Fiberföreningen på området). Dessutom finns en heltidsanställd vakmästare som sköter om området.

Ett stämmobeslut finns på att att bygga församlingshus/festlokal ut mot vattnet och styrelsen arbetar för närvarande med detta. Man hoppas kunna ha ett färdigt hus inom ca. 5 år.

Köparen behöver ansöka om medlemskap i samfällighetsföreningen i och med köp av fastighet.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Fastighet

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning.Handelsbanken Ideon hjälper dig/er gärna, ring dem på 046-15 95 90.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till
fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 850 000 kr
Adress Gulsippevägen 3
Kommun Malmö
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 3
Boarea 90 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 9 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 516 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1950 + 1994/1995
Grundläggning Krypgrund
Stomme Trä
Fasad Trä
Tak Plåt - 1994
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Värmepumpar 2011 och 2023 samt direktverkande el
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas från 2016 i de flesta fönster
TV/Internet Gemensam fiber i samfällighetsföreningen via Ownit
Driftskostnad 44 029 kr/år varav:
El: 27 500 kr
Samfällighet: 12 000 kr
Försäkring: 4 529 kr
Nuvarande ägare har haft en årlig förbrukning på ca. 15 137 kWh el. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 117 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 200 000 kr
Summa pantbrev 2 050 000 kr
Servitut/GA Gemensamhetsanläggning MALMÖ BUNKEFLOSTRAND GA:11

Boka en kostnadsfri värdering här!