Malmö - Almvik - Högaholm

Axel Danielssons väg 57

Visa på karta

Marklägenhet med uteplats - Inglasad balkong i väster - Bra skick

Välkommen till denna fina och ljusa marklägenhet med optimal planlösning och rymlig uteplats på bästa västerläge. Uteplatsen nås från en inglasad balkong som förlänger somrarna. Bostaden bjuder även på ett väldigt fint renoverat kök med bra plats för matgrupp samt dubbla toaletter - som även de är snyggt renoverade. Det generöst tilltagna vardagsrummet rymmer både soffgrupp samt matbord med stolar och de två bra sovrummen ligger med fint och fritt läge mot grönska i öster.

I korthet

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 5 852 kr
Rum 3
Boarea 80 Kvm
Våning 1/3
Hiss Nej
Balkong Balkong och uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1973
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Andreas Bülow
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Stilrent och väldigt fint renoverat kök från 2015 med inredning i vitt som lyses upp av belysning samt snygg bänkskiva i grått som kontrasterar fint. Integrerad diskmaskin, rostfri fläkt, induktionshäll, inbyggd ugn, kyl/frys - alla maskiner från 2015. Vacker ekparkett samt bredspacklade och målade väggar i vitt. Rymlig matplats med fönster i västerläge.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med stora fönsterpartier åt väster. Här ryms både soffgruppen och matsalsmöblerna. Väggarna är vita och på golvet vilar vacker ekparkett. Vardagsrummet ger access till den trivsamma balkongen samt uteplatsen. 

Alla bilder

Mäklaren

Vill du veta mer om bostaden eller kanske vill få en värdering av din egen bostad? Tveka inte att kontakta mig!

Alla bilder

Balkong

Trivsam inglasad balkong i västerläge med skjutbara glasdörrar som förlänger sommaren. Här finns plats för utemöbler på den nya trallen.

Alla bilder

Uteplats

Den stenlagda uteplatsen ramas in av staket som skyddar mot insyn och ligger lugnt och barnvänligt med grind mot en lekplats. 

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget sovrum med fint och fritt läge mot grönska i öster. Rummet rymmer enkelt en dubbelsäng samt skrivbord om så önskas och garderoben med spegeldörr löser förvaringen. Väggarna är vita med en snygg grå fondvägg och på golvet vilar vacker ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 2

Rymligt sovrum med ekparkett och vita väggar med fondvägg som ligger med fint och fritt läge mot öster.

Alla bilder

Badrum

Snyggt badrum från 2015 med helkaklade väggar i vitt och ljusgrått klinkergolv. Utrustat med badkar, wc, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork och stort frostat fönster. Kvalitetsdokument finns. 

Alla bilder

Toalett

Fin gästtoalett från 2015 med väggar i vitt och klinker på golvet. Utrustat med wc samt handfat med kommod.

Alla bilder

Hall

Fin och välkomnande luftig hall med avhängningsmöjligheter samt en stor klädkammare som löser förvaringen. Väggarna är vita och på golvet vilar snygg ekparkett.

Alla bilder

Övrigt

Gemensam tvättstuga i trapphuset som 6 bostäder får anvnda men endast ca två lägenheter använder. Går att boka hela dagen.

Förråd på 2:a våningen.

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Det finns 590 st lägenheter och 2 lokaler i föreningen som bildades 1967. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift på 1 433 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 573 kr/pant. Bredablick sköter den tekniska förvaltningen. Marken är upplåten med tomträtt som omförhandlades 2022-12-31.

AVGIFT:
Senast avgiften höjdes var 2024-01-01 då den höjdes med 3%. På grund av kostnader för drift och underhåll samt inflation höjer styrelsen månadsavgifterna årligen. Höjningarna är dock marginella för att undvika stora förändringar från år till år.

I årsavgiften ingår bostadsrättstilläggsförsäkring tecknat i Folksam. OBS! Ni måste själva teckna en hemförsäkring, föreningens försäkring i Folksam är endast ett tillägg till er hemförsäkring.

I årsavgiften ingår även vatten och kabel-TV via Tele2. Gemensamt bredband (1000 Mbit/s) från Ownit debiteras separat 89 kr/månaden, detta är en fast avgift som samtliga medlemmar måste betala. Router skaffar medlem själv, ingår ej. Även värmekostnaden på 857 kr/mån tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avin. 100 kr extra tillkommer även som avgift för uteplatsen. Elförbrukning debiteras separat månadsvis efter förbrukning.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
2000 renoverades taken
2002 tilläggsisolerades höghusen samt fasader och entréer renoverades
2007 totalrenoverades hissarna
2009 gjordes 67 nya parkeringsplatser
2012 infördes gemensam el
2014 byttes värmeväxlarna, 8 värmecentraler samt undercentral i garaget. Samma år renoverades fönsterna samt byte av tappvattenstammarna i både kök och badrum i hög- och låghusen genomfördes. Även OVK-Besiktning genomfördes och nya entrédörrar till höghusen installerades.
2015 byttes utanpåliggande rör samt blandare och två nya tvättmaskiner köptes in. JSB gjorde stambyte av varm- och kallvattenstammar i höghusen.
2016 renoverades och byttes alla fönster.
2017 nytt miljöhus, ny central till taggsystemet, ommålning av sopsugsrum samt metalldörrarna på sidan av höghusen, Flera tvättmaskiner och torktumlare på hela området byttes ut.
2018: Flertal tvättmaskiner samt torktumlare har bytts ut på Axel Danielssons väg, Serneke slutförde relining av dagvattenledningarna på Axel Danielssons Väg, minigräv dränerade långsidan på Garage 2, fönsterfabriken i Trelleborg slutförde fönsterbyte/renovering på hela området, taggsystem på Entrédörrar har installerats på Axel Danielssons Väg
2019: Nya ledlampor har installerats på G1an och G2an, höjt brandsäkerheten, gångvägarna inom förenings mark har förbättrats, stängt spolplattorna i garage 1 och 2
2020: Renovering av balkonger och fasader på samtliga fyra höghus påbörjades på Serenadgatan 23. Nya kulvertar läggs för värmevatten och tappvatten på låghusområdet. Även spillvattenledningar i mark relinas. Projektet beräknas vara avslutat våren 2021. Ommålning av samtliga trapphus på låghusområdet har påbörjats och beräknas vara klart våren 2021.
2021: Nya fjärrvärmerör läggs på låghusområdet under våren. Nya porttelefoner installerades för samtliga lägenheter. Renovering av samtliga hissar i höghusen. Fasad- och balkongrenovering fortsatte med Serenadgatan 25 och blev klar under sommaren. Nästkommande två år renoveras Serenadgatan 27 (2022) och Serenadgatan 29 (2023).
2022: - Fasad och balkongrenovering har under sommaren blivit klart på Serenadgatan 27. Nästa år renoveras det sista höghuset på Serenadgatan 29. Byte av tappvattenledningar pågår i låghusen på Axel Danielssons väg. Projektet förväntas klart under hösten. Dörrar till samtliga teknikrum har uppgraderats till ståldörrar. Utemöbler på Axel Danielssons väg har målats om. Ny stigarledning monterad på serenadgatan 27. Hylen och Kjellander har avslutat tappvatten byte på Axel Danielssons väg.
2023: - Ny lekplats samt ny multiarena på axel danielssons väg. Brandlarm installerat i garage G1 och G2. Stora lekplatsen samt multiarena är slutförd på axel danielssons väg. Fasadrenoveringen serenadgatan är slutförd.

Pågående: Relining utförs i höghusen och avser avloppsrören för marklägenheter, källare samt vind.

 

PARKERING:
I föreningen finns det 352 parkeringsplatser för en kostnad på 100 kr/mån samt 2 garage under jord med 169 platser á 250 kr/månad. Det finns även 164 platser i garageboxar vid utkanten av Axel Danielsson väg som kostar 300 kr/månad. Kötiden varierar beroende på vilken plats den boende är intresserad av.

För anmälan till kö kontakta parkering@mhus23.se. Det går endast att anmäla sig efter att man tillträtt lägenheten.

Det finns även gästparkeringar som kostar 5 kr/timmen.

Cykelboxar finns att hyra för 30 kr/mån.

KABEL-TV & BREDBAND:
Gemensamt bredband (1000 Mbit/s) från Ownit debiteras separat 89 kr/månaden. Kabel-TV ingår i avgiften via Tele-2.

GEMENSAMT:
Det finns en tvättstuga i varje trappuppgång till låghusen och två tvättstugor var till respektive höghus. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp. Det finns även torkrum. Dessutom har föreningen cykelhus, styrelserum och gymnastikrum. Miljöhus finns på gården för återvinning och sortering.

I området ligger en djurfritidsgård som är en bondgård med olika djur.

Föreningen har träningslokal med gymutrustning som medlemmar kan få tillgång till mot betalning av månadsavgift. För barnen finns stora gräsytor och bra lekplatser, en fotbolls- och en basketplan. Deras fritidskommité organiserade innan coronapandemin varje år en resa till Ullared och Tyskland. De hoppas kunna fortsätta denna tradition i framtiden om hälsosituationen tillåter.

För mer information besök gärna föreningen informativa hemsida som är väl värd ett besök: www.mhus23.se

 

Alla bilder

Område

Här bor man i en barnvänlig och grönskande miljö med bra bussförbindelser. Hyllie station, Emporia med alla dess affärer och restauranger och arenan nås till exempel på ca 12 minuter med buss. Med bil har man även närhet till Mobilia köpcentrum och når man snabbt både yttre och inre Ringvägen. Skola och förskola finns i närheten.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 5 852 kr
Ingår i avgift Värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg
Adress Axel Danielssons väg 57
Kommun Malmö
Område Almvik - Högaholm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 80 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/3
Hiss Nej
Balkong Balkong och uteplats
Byggår 1973
Förening Riksbyggen Brf Malmöhus nr 23
Bostadsrättens nettoskuldsättning 87 876 kr
Kommentar nettoskuldsättning 1099 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.17419
Pantsatt Nej
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 8 028 kr/år varav:
El: 3 840 kr
Försäkring: 1 920 kr
Övrigt: 2 268 kr
Övrigt avser ett obligatoriskt tillägg på 89 kr för bredband samt 100 kr tillägg för uteplats.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 215 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.