Malmö - Tygelsjö

Bykällevägen 4

Visa på karta

Charm med anor från 1800-talet - Öppen planlösning & öppet upp i nock - Underbar trädgård i sydväst

Kärlek vid första ögonkastet! I idyllisk bymiljö på en av Tygelsjös lugna små gator ligger en charmig skånelänga i 1,5-plan med anor från 1800-talet. Ett riktigt drömhus som förenar det bästa av två världar - där genomtänkta och moderna ombyggnader tillfört ljus och luft och tillsammans med de vackra originaldetaljerna skapat ett boende att falla handlöst för. Ett inre som karakteriseras av den öppna planlösningen med härlig takhöjd och synliga takbjälkar, en kamin att elda sprakande brasor i, stora glaspartier som släpper in dagsljuset och skapar kontakt med trädgården samt ett generöst tilltaget kök med tillhörande terrass. Här finns även tre bra sovrum, ett praktiskt allrum/kontor samt två stilrena badrum och en rymlig tvättstuga. Det yttre matchar mer än väl det inre med en underbar trädgård i insynsskyddat sydvästläge som har flera uteplatser och terrasser samt en ståtlig badtunna i lärk som kan värmas både genom el och vedeldning. Allt är gjort med omsorg om detaljerna och en fin känsla för husets ursprung - här finns inte mycket övrigt att önska! Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 7 595 000 kr
Rum 5
Boarea 168 Kvm
Biarea 15 Kvm
Tomtarea 751 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Bykällevägen 4 - Vackert renoverad historisk byggnad med underbar trädgård! Ett sådant hus som inte bara finner sina likar i blanka inredningsmagasin utan faktiskt även själv har figurerat där. I Sköna hem, årgång 2007, finns dubbla uppslag där man kan beundra huset. Sedan dess har dessutom ytterligare förbättringar tagit plats och dagens slutliga version har verkligen satt pricken över i - ett fantastiskt hus som nu söker sin nästa familj!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljus, rymd och luft är det första som möter den som kliver in i vardagsrummet. Här har man öppnat upp i nock med synliga vitmålade takbjälkar och hela fem meters takhöjd där det är som högst. Fönster i tre väderstreck och stora glasdörrar ut mot uteplatsen på husets framsida låter rummet bada i ljus medan den öppna planlösningen mot köket ger fina sällskapsytor som passar lika bra både till vardag och fest. Putsade vita väggar och matchande klinkergolv bidrar ytterligare till den den lätta och ljusa känslan - här blir till och med den mest gråmulna februariförmiddag lite gladare!Alla bilder

Kök

Köket är generöst tilltaget med inredning i skinande vitt som både har gott om skåpsutrymme och fina arbestytor. Dessutom finns här en av alla köksälskares dröm - ett riktigt skafferi, med plats för allt och lite till! Kyl och frys i rostfri side-by-sidemodell med ismaskin (Samsung), inbyggd diskmaskin som sömlöst smälter in i inredningen (Electrolux), inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd (Electrolux) och induktionshäll med spisfläkt i rostfritt utförande ovanför (Ikea). Här finns plats för ett stort matbord som enkelt rymmer hela familjen och en midjehög tegelvägg - ett minne från sammanslagningen av det stora huset och uthuset - utgör en naturlig avdelare mot vardagsrummet utan att kompromissa med den öppna känslan. Försedd med en disk och barstolar blir detta en naturlig samlingsplats mellan rummen som dessutom dubblar som avställningsyta för tilltugg och middagsmaten. Samma ljusa klinkergolv och putsade vita väggar följer oss hit in från vardagsrummet och i taket finns spotlights som ger jämn och behaglig belysning. Ett stort fönsterparti med dubbla glasdörrar ut mot kökets egen terrass skapar kontakt med trädgården, härligt att öppna upp under sommarsäsongen för att låta utomhus och inomhus mötas!

Alla bilder

Terrass - Kök

En kringbyggd terrass med en trappa upp till trädgårdens köksträdgård, där fina planteringar och ett fruktträd blommar underbart om våren. Platsbyggda sittbänkar med tillhörande bord ger rum för även det större sällskapet. Direktaccess till köket är behändigt för alla måltider som äts utomhus under de varma årstiderna och en markis kan fällas ut heta dagar då man söker svalka i skuggan. Här skiner solen under morgon och förmiddag - perfekt för frukost i det gröna!

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Master bedroom

Husets största sovrum är beläget i den del av huset som tidigare varit ett uthus och är idag ett svitliknande utrymme med både luftig sovdel och en anslutade sällskapsyta. Avskilt från vardagsrummet genom skjutdörrar och med samma putsade väggar och klinkergolv som i större delen av husets entréplan, vilket ger en behagligt enhetlig känsla. En glasdörr vetter mot uteplatsen på husets framsida och det pulpetliknande taket ger angenäm takhöjd. Glasblockspartiet i sovrummet utgör både blickfång och ytterligare ljusinsläpp. Från sällskapsdelen leder några trappsteg upp till det anslutande badrummet och tvättstugan med groventré.

Alla bilder

Kontor

Till vänster om entrén finns ett praktiskt rum som idag gör tjänst som hemmakontor och allrum. Här finns ingång till en rymlig klädkammare med Elfa-inredning. Vägg i vägg med klädkammaren ligger ett utrymme där husets värmepanna huserar men som även har plats över  för förvaring. Klinkergolv och putsade vita väggar även här.

Alla bilder

Badrum 1

Badrummet är av större och familjevänlig modell med både dusch, som har väggar i glasblock, och ett badkar - populärt hos de flesta, men inte minst hos barnfamiljen! Kaklade samt putsade vita väggar och klinkergolv med vattenburen golvvärme som är skönt för bara fötter. Ett fönster med frostade rutor utgör dagsljusinflöde och när solen inte lyser kompletterar spotlights i taket. Wc, handfat med kommod i mjukt mossgrönt, matchande högskåp samt fyra garderober varav två med spegeldörrar. Generös golvyta och mycket bra förvaring!

Alla bilder

Badrum 2

Husets andra badrum är nytt från 2023 och går i stiligt grå och vita nyanser och med trendiga mässingsdetaljer. Putsade samt kaklade väggar i marmorerat grått som följer oss obrutet ner i klinkergolvet. Cirkelformat handfat i mässingsdesign med dito blandare vilar på bänkskiva med kommod i sobert grått under och matchar blandaren i duschen. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn och en infälld nisch i väggen är en fin avställningsyta. Golvvärme och handdukstork med elburen värme.

Alla bilder

Tvättstuga

Alla som bott i hus vet värdet av en välorganiserad tvättstuga med bra utrymmen - här finns det mesta av det bästa och dessutom med tillägget charmiga takbjälkar samt riktigt snygga ytskikt! Ljusgrå inredning med gott om förvaringsyta och praktisk arbetsbänk i ljus marmordesign. Bänkskivan följer med upp över tvättmaskin och torktumlare och tillåter avställning även här. En vit porslinsvask är nedfälld i bänkskivan och ett högt sittande, smalt fönster släpper in dagsljuset. Flertalet garderober rymmer allt smått och gott som behövs i en tvättstuga och mer därtill. Tvättmaskin och torktumlare är uppbyggda till bra arbetshöjd som sparar ryggen och dessutom tillåter extra förvaring under.
Samma fina klinkergolv med golvvärme följer oss hit ut från det andra badrummet, som ligger delvis öppet mot tvättstugan, och sen fortsätter vidare ut i groventrén. Här finns ytterligare garderob och plats för avhängning av ytterkläder.

Alla bilder

Hall

Dubbla ytterdörrar med fönster och ett smidigt Yale kodlås välkomnar in i entréhallen. Här finns plats för avhängning och en garderob med skjutdörrar och Elfa-system ger gott om extra utrymme för ytterkläder och skor. Putsade vita väggar och klinkergolv följer oss vidare ut i hallens förlängning mot vardagsrum och kök där trappan upp till övre plan finns. Här har man även placerat en kamin som sprider värme och trivsel till hela bottenvåningen.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Brädgolv och vitmålade snedtak i trapphallen som har ingång till övre plans två sovrum.

Alla bilder

Sovrum 2

Charmiga vinklar och vrår med vitmålade snedtak, synliga takbjälkar, vackra trägolv och putsade vita väggar. Ett nätt gavelrum som rymmer både sängen, arbetshörna med skrivbord och sittmöblemang.

Alla bilder

Sovrum 3

Ett väl tilltaget sovrum med fönster i två väderstreck och en inbyggd klädkammare med hyllor. Takbjälkar, målade snedtak och trägolv även här - med murstocken som en charmig avdelare.

Alla bilder

Uteplats

På husets framsida finns en stor stenlagd uteplats i bästa tänkbara sydvästläge där solen skiner hela dagen lång. Stora ytor för solbäddar, loungemöblemang och matbord med stolar där man umgås med vänner och familj. Insynsskyddande spaljé och omgivande grönska ger en privat och ostörd atmosfär. Centralt placerad ståtar en flaggstång - ett måste vid alla äldre bostadshus - där man flaggar för födelsedagar och andra högtider eller låter vimpeln fladdra käckt i sommarvinden.

Alla bilder

Terrass

I söderläge finns en uppbyggd terrass med skyddande pergola och trädäck i två nivåer. Här har man placerat en badtunna i  vackert och underhållsfritt lärkträ, som kan värmas både genom el och vedeldning. Perfekt att sjunka ned i efter en lång stressig dag, eller varför inte som ett avkopplande sätt att umgås? Det passar lika bra en varm sommardag som en bitande vinternatt när man har mössan på - helt enkelt härligt året om!
Trädäcket är skönt för bara sommarfötter och rymmer ytterligare utemöblemang samt ytterdörren som leder vidare in till grovköket.

Alla bilder

Trädgård

En underbart välplanerad trädgård med prunkande planteringar samt många rum och lockande sittplatser att njuta av efter humör och väderlek. Här skiner solen hela dagen lång och de många uteplatserna innebär att man kan välja vart man ska vistas efter solens läge på himlen och den egna sinnesstämningen - skugga, en svalkande dusch i den soluppvärmda uteduschen eller solbadande? Du bestämmer själv - här finns alla möjligheter!
Den med gröna fingrar och högflygande odlingsdrömmar lär heller inte blir besviken. Här finns allt från en prydlig köksträdgård med odlingslådor på husets baksida till välskötta planteringar, buskar och uppvuxna träd runt om hela trädgården. Genomtänkt och omsorgsfullt anlagt med noggrant utvalda växter där blomningstiderna avlöser varandra och ser till att man kan njuta av färgsprakande blomsterprakt ända från tidig vår och långt in på hösten. Inte mindre än 56 olika hortensior och underbart doftande engelska rosor gör detta till en riktig sommardröm!
Fina gräsmattor och en fin liten lekstuga inbjuder till barnlek och spring
Alltsammans omges av gröna häckar och utanför dessa finns en stenlagd uppfart med plats att parkera två bilar samt en extra förrådsbyggnad på ca 20 kvm med bland annat vedförvaring och cykelförråd.

Alla bilder

Säljarens bilder

Vackra sommarbilder från säljarnas egna sommarminnen.

Alla bilder

Historia

I den fina bok som ges ut av Kvarndala lokalhistoriska förening och som som handlar om husen och gårdarna i byn, finns att läsa att Bykällevägen 4 uppfördes av tegel och råsten omkring 1830. De första ägarna var husmannen Sven Jönsson med frun Elna Jönsdotter och huset har sedan stannat i deras familj genom generationerna ända fram till 1999. Här nämns också Sven och Elnas barnbarnsbarn Johan Andersson, som ägde fastigheten mellan 1915 och 1944. Han gick under namnet Svarte Jansen och "-var musikalisk och kunde mästerligt hantera ett dragspel." Han var ibland spelman i vägkorsningen "Snurren" mellan Glostorpsvägen och Råvägen utanför byn där drängar och pigor i byn dansade på kvällarna.

Nuvarande ägare till huset är bara de andra i ordningen efter Sven och Elnas familj - vilket är ett gott betyg för detta fina hus!

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bott och trivts i huset sedan 2009 och har bland annat utfört följande renoveringar och förbättringar av huset:
-2011 3-glasfönster
-2015 Kök
-2022 Tak, luft-vattenvärmepump, lackerad plåt utvändigt
-2023 Badrum 2

Stora byggnationer har skett på fastigheten 1999-2003 i föregående ägares regi. Nuvarande ägare har bytt alla fönster samt balkongdörrar och ytterdörrar. Renoverat köket, badrum och tvättstuga. Nytt tak, plåtarbeten, två terrasser och pergola, stenlagt uppfarten samt anlagt stenlagda gångar i trädgården. Alla väggar har målats och man har installerat braskamin. Ny panna och luft/vatten-värmepump. Ny avloppsbrunn i trädgården samt röntgade och rengjorda rör som fungerar som avlopp från köket och det stora badrummet.

Det är vattenburen värme på entréplan - förutom i det stora sovrummet och i tvättstugan/lilla badrummet där det är direktverkande el. På övre plan finns en radiator med direktverkande el och en med vattenburen.

Larm finns via Verisure.

Nuvarande ägare har kabel-tv via Sydantenn Digital till en kostnad av ca. 39:-/månad. Fiber finns indraget i fastigheten och internet med en hastighet på 1000/1000Mbit levereras av Sydantenn till en kostnad av ca. 374:-/mån.

Säljaren önskar informera om att golvvärmen i det stora sovrummet har något begränsad uppvärmning och att en av väggarna i kontoret ligger direkt an mot grunden utan isolering mellan. Förrådsbyggnaden med utdragen el är i behov av renovering.

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad, Blomsteraffär och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 7 595 000 kr
Adress Bykällevägen 4
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 168 Kvm (Säljarens information)
Biarea 15 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 751 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1929
Grundläggning Gjuten betongplatta
Stomme Betong och tegel
Fasad Puts
Tak Listtäckande diamantpapp 2022
Plåtarbete Lackerad plåt 2022
Ventilation Självdrag - Paxfläktar i badrum
Uppvärmning Direktverkande el samt luft/vattenvärmepump från 2022
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas 2011
Driftskostnad 56 286 kr/år varav:
El: 38 090 kr
Vatten/Avlopp: 6 002 kr
Renhållning: 2 780 kr
Försäkring: 9 414 kr
Nuvarande ägare har en årsförbrukning på ca. 17 255kWh el och ca 112 kubikmeter vatten. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 158 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 835 000 kr
Summa pantbrev 4 838 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning