Malmö - Tygelsjö

Spannmålsgatan 36A

Visa på karta

Trädgård med stor uteplats - Allt nytt från 2021 - Villakänsla - Kan enkelt få till ett 3:e sovrum

Villakänsla med 3 till 4 rum, stor uteplats och lättskött trädgårdstäppa i bästa sydväst läge, där solen skiner hela dagen och långt in på kvällen. Tre mycket välplanerade rum och kök med stora sociala utrymmen som har härlig takhöjd på nära 4 meter. Täljstenskamin från Contura att elda sprakande brasor i när vintervindarna viner utanför! Nybyggt bostadsrättsparhus med hörntomt från 2021 som har uteplatser på båda sidor om huset, vilket innebär att man alltid kan välja att sitta i solen. Luftigt öppen planlösning med stilrent kök från HTH, upp till 3 sovrum med generösa förvaringsutrymmen samt fräscht helkaklat badrum. Fina materialval i lättskött och enkelt boende för den som vill ha känslan av att bo i hus men utan det stora ansvaret och arbetsbördan. Privat parkeringsplats och praktiskt förråd tillhör. Nära till all vardaglig service med buss, mataffär, pizzeria, den populära hamburgerrestaurangen Lilla Oliven, skola och förskola. Närhet även till lekplats och gångbanor samt bra pendlarläge där man snabbt tar sig till både Malmö och Vellinge. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 800 000 kr
Månadsavg. 5 814 kr
Rum 3
Boarea 98 Kvm
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Typ Bostadsrättsparhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2020-2021
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Vänligen boka tid för visning på vår hemsida. Välkomna! Visa alla

Välkommen

Välkommen till Spannmålsgatan 36a - En välplanerad bostadsrätt med villakänsla och uteplatser där man kan njuta av solen hela dagen lång!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och inbjudande vardagsrum som sträcker sig över hela husets bredd och har härligt öppen planlösning mot köket. Taket är öppet upp i nock med en högsta höjd på 3,60 m, vilket ytterligare bidrar till rummets fina atmosfär och rymdkänsla. Planerat i vinkel med både takfönster och stora fönsterpartier mot terrassen utanför som låter ljuset flöda in - här öppnar man gärna upp under årets varma månader och släpper in sommaren! Vintertid finns istället en värmande täljstenskamin från Contura (Modell 520T), genomtänkt placerad så att en brasa kan avnjutas från både vardagsrum och köksdel. Utformningen av rummet gör ytan lättplanerad - gott om plats för soffgruppen men även matsalsmöblemanget som båda har sin givna och perfekta plats. Ett rum med fina sociala ytor, som gjort för umgänge och middagar med vänner men även för lugna kvällar på tu man hand. Vacker parkettgolv i ek från Kährs med matchande golvlister och målade vita väggar.

 

Alla bilder

Matrum

Matsalsmöblemanget passar perfekt i vardagsrummets förlängning med fönster mot uteplatsen. För den som behöver ytterligare sovrum skulle möjligheten även kunna finnas att sätta upp en vägg och på så sätt få ett rum till. Storleken på kvarvarande vardagsrum skulle fortfarande vara generöst tilltagen!

Alla bilder

Uteplats

Med utgång från vardagsrummet nås ett stort trädäck på ca. 22 kvm där man kan njuta av solen ända in på kvällskvisten. En stor markis finns att fälla ut de dagar solen skiner allt för starkt och man längtar efter en svalkande stund i skuggan. Rofylld lähörna med huset i ryggen och insynsskydd av klättrande vintergröna växter på två sidor. Här väntar många långa grillkvällar i sällskap av vänner och familj!
Härifrån finns även dörr in till ett praktiskt förråd som rymmer allt som behöver för ett bekvämt husliv.

Alla bilder

Kök

Smakfullt kök från HTH med skåp i vitt och stilig bänkskiva i hållbar, svart kvartskomposit. Köket ligger öppet mot vardagsrummet och ingår i de fina sällskapsytorna. Inredningen går parallellt i två rader, vilket ger generösa arbetsytor, gott om skåpsutrymme och - i det här fallet - dubbla vaskar för att underlätta matlagningen. En förhöjning med överhäng ut mot vardagsrummet blir en perfekt plats för barstolar - ett komplement till matplatsen där man kan umgås över matlagningen eller äta mindre mål. Fullt utrustat med inbyggd kyl och frys samt integrerad diskmaskin som smälter sömlöst in bland skåpen, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd och induktionshäll med spisfläkt i rostfritt utförande ovanför. Samtliga köksmaskiner är från Siemens. Samma fina ekparkett som i vardagsrummet och vita väggar.

Alla bilder

Mäklaren i Tygelsjö

Det är jag som är Peter Starck och som vågar påstå att jag kan vårt Tygelsjö som ingen annan mäklare. Jag bor och är uppväxt i Tygelsjö och kan det mesta om byn. Enligt statistik från Hemnet är jag den mäklare som säljer flest bostäder Tygelsjö. Detta har jag gjort under många år med gott resultat och många nöjda kunder. Tycker ni det är viktigt att anlita en mäklare som har stor kunskap om, och som dessutom brinner för vårt lilla samhälle, då är jag rätt mäklare för er!

Alla bilder

Sovrum 1

På höger hand i hallen ligger master bedroom med fönster mot husets framsida och ingång till en rymlig klädkammare. Här ryms både dubbelsäng och ytterligare möblemang som byråer eller läsfåtöljen. Ekparkett från Kärhs på golvet och målade, vita väggar.

Alla bilder

Sovrum 2

På andra sidan hallen ligger det andra sovrummet i något mindre men ändå fullt tillräcklig storlek. Fönster även här mot framsidan, målade vita väggar och ekparkett från Kährs. En garderob ingår.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent helkaklat badrum i ljusgrå stendesign som följer med även ner i klinkergolvet. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. På behändigt avstånd finns även handdukstork som ger varma och goa handdukar efter duschen. Wc, handfat med kommod från Vedum och badrumsskåp med spegel samt belysning. Här finns också egen tvättmaskin och torktumlare under praktisk arbetsbänk med överskåp för ytterligare förvaring. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn och vattenburen golvvärme är skönt för bara fötter en kall vintermorgon.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten nås från entréhallen och har grått klinkergolv i samma stil som det stora badrummets. Ljusa målade väggar, handfat med kommod från Vedum samt wc. Vattenburen golvvärme även här.

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med cirkelformat fönster välkomnar in i hallen. Praktiskt klinkergolv i entrédelen som längre in övergår i det fina parkettgolv som följer oss genom resten av huset och ger en skönt enhetlig känsla. Bra plats för ytterkläderna och en praktisk inbyggd garderob som erbjuder ytterligare plats.

Alla bilder

Trädgård

En egen och lättskött trädgård i bästa soliga sydvästläge där solen skiner från lunch och ända in på kvällen. Eftersom huset är belägen på en hörna går trädgården längs gaveln och runt till framsidan - tomten utgör totalt 263 kvm inkl byggnaden. En yta alldeles lagom för lek eller varför inte ett parti kubb, men även odlingslådor och planteringar för den som önskar. En fin liten häck under tillväxt som kommer att rama in trädgården i grönska och dessutom fungera som insynsskydd.

Alla bilder

Framsida

En liten grusväg löper längs husets framsida, med fin stenläggning längs fasaden där man har ytterligare en uteplats. Här skiner morgonsolen och bord och stolar för frukost utomhus under lediga helger passar perfekt.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har larm via Verisure till en kostnad på 259:-/månad som kan ingå i köpet om så önskas.

Förråd finns i anslutning till uteplatsen på ca 6,2 kvm.

En parkeringsplats nyttjas till lägenheten och ytterligare gemensamma platser finns i föreningen.

Värmepump 730 Nibe för värme och uppvärmning varmvatten

Nuvarande ägare har gjort tillval på den fina Braskaimn Contura 520T inkl. fläkt som placerats i vardagsrummet samt låsbara fönster.

Ekparketten från Kährs är av modellen Cornwall

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Fastigheterna byggdes 2020-2021 och består av 16 parhus i två plan, 20 parhus i ett plan samt 2 stycken fristående hus i ett plan med totalt 38 bostadsrättslägenheter i storlekarna 3 r o k och 5 r o k. Föreningen Brf Äppellunden i Tygelsjö är en äkta förening som registrerades 2019 och är enligt årsredovisningen medlem i samfällighetsföreningen Ensilaget GA1 och GA 4 som rör bland annat gata, VA och grönytor. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och föreningen äger själva marken. En pantsättningsavgift på 860 kr/pant (1,5% av prisbasbeloppet 2024) samt en överlåtelseavgift på 2 006 kr (3,5% av prisbasbeloppet 2024) debiteras köparen.

AVGIFT: I avgiften ingår sophämtning, en parkeringsplats samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Obligatoriskt schablontillägg för vatten på 350:-/mån samt tillägg för tv/bredband på 163:-/mån debiteras tillsammans med månadsavgiften. Vattnet justeras efter faktiskt förbrukning vid avläsning. Varje hushåll har en egen värmepump från Nibe och därmed även eget abonnemang för värme samt hushållsel.

Avgiften höjdes med 20% den 1/8 2023. Enligt styrelsen finns ingen ytterligare höjning planerad utifrån budget för 2024. (Kontrollerat 22/1-2024)

Föreningen har nyligen antagit nya stadgar som bland annat rör nivån på överlåtelse/pantsättningsavgift vid försäljning av bostadsrätt - detta för att täcka kostnaderna som den ekonomiska förvaltaren tar ut för dessa tjänster. De nya stadgarna väntar i dagsläget på registrering hos bolagsverket.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Då husen är så pass nya har inga större åtgärder utförts sedan de byggdes.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Enligt föreningen finns heller inget större planerat i underhålls- eller renoveringsväg. En underhållsplan för framtida behov finns.

BREDBAND OCH KABEL TV:Fiber finns via Telia och hastigheten höjdes nyligen från 100/100Mbit till en hastighet på 1000/1000 Mbit. I samband med det sänktes det obligatoriska tillägget för tv/bredband från 350:- till nuvarande 163:-/mån, vilket debiteras tillsammans med månadsavgiften.

PARKERING/GARAGE: Föreningen har 68 parkeringsplatser och en plats är dedikerad till var bostad. Resterande platser får användas fritt som gästparkeringar av de boende. På gästparkeringarna finns totalt fyra laddstolpar med två laddare vardera för laddning av elbil. (Laddstolparna i östra delen av föreningen är inte i drift). Priset för laddning är i dagsläget 3,5 kr/kWh dagtid och 2,5 kr/kWh kvällstid och natt. Vissa medlemmar har med styrelsens godkännande även satt upp egna laddstolpar i anslutning till sin parkeringsplats.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Det finns fyra gemensamma miljöhus, varav det ena är kombinerat teknikhus.
Varje bostad har sin egna tvättmöjligheter.
Några gånger per år planeras städdagar där man i föreningen hjälps åt att sköta om gemensamma ytor. Medlemmarna förväntas delta för att hålla nere onödiga kostnader.

Ett förråd på ca 6 kvm ingår till varje bostad.
Uteplatserna till bostäderna ingår i bostadsrätten.

Föreningen har en hemsida med adressen: www.brfappellunden.se

Alla bilder

Område

Tygelsjö är ett trivsamt bostadsområde nära både stad och naturlandskap. Här bor man med frisk luft, sköna naturpromenader och havet på cykelavstånd. Byn ligger i mitten av triangeln mellan Klagshamn, Vellinge och Malmö. Många Tygelsjöbor upplever byn som kanske Malmös tryggaste område att bo i.   

Till centrala Malmö tar man sig med bil på några minuter, om man inte föredrar att ta bussen eller att cykla dit på en helt ny cykelväg. Det finns bussar som går till Hyllie, Södervärn och Centralen (linje 150). Att resa mellan Hyllie och Tygelsjö tar ca 7 minuter med buss. Samma busslinje används om ni vill till Vellinge. Till Yttre Ringvägen tar det ca 4-5 minuter med bil och till bron ca 9 minuter.

I Tygelsjö finns kommunal och kommersiell service som gör att man oftast inte måste åka iväg för att uträtta sina vardagsärenden. Utöver den nya och välsorterade ICA Supermarket, finns det i Tygelsjö bland annat frisörer, konditori, blomsterbutik, pizzeria, Lilla Oliven (Sveriges godaste hamburgare) bibliotek, bilverkstad, Blomsteraffär och veterinär. Många av servicefunktionerna är belägna sammanhållet i Tygelsjös "tyngdpunktsområde".

Havet ligger ca 4,5 kilometer från Tygelsjö. Det finns en omtyckt badplats i Klagshamn. Många Tygelsjöbor tar även gärna bilen till Kämpinge eller varför inte till Näset.

Det finns hela fyra förskolor (varav en är en uteförskola)  i Tygelsjö, de ligger spridda över byn. För den som promenerar i byn en vanlig vardag möts man ofta av små gäng av glada barn som går med sin avdelning mot nya äventyr i området. Här blandas glada skratt med gula reflexvästar.

Sedan mitten på 1800-talet har det funnits en skola mitt i byn utmed Tygelsjö skolväg. Sin nuvarande placering söder om vägen har skolan haft sedan 1930-talet. Tygelsjöskolan har lågstadium samt ett fritidshem. Skolan arbetar mycket med att skapa en trygg skolmiljö, därför har man valt EQ som profil. EQ, som står för Emotionell Intelligens, är ett sätt att lära barnen att hantera sina känslor och lösa konflikter. Sedan 2013 står den nya Pilbäckskolan, tillika en av Malmös modernaste skolor, klar. Den tar emot ca 500 elever och här går man ända upp till 9:an. Det finns ett nytt område för sport, fritid, lek och rekreation. En mer stadslik park har anlagts precis öster om Tygelsjöstigen och norr om Gullkragegatan. Norr om Svenstorps gård och Ängsövägen finns ett naturområde med en temalekplats. Naturligtvis finns ett flertal fotbollsplaner/idrottsplatser och tennisbana. Ett par hundra meter utanför Tygelsjö ligger Gessie Padel Center, nybyggd Padelhall med mondogräs och den senaste belysningen samt lounge.

Alla bilder

Närområde

I närområdet finns bland annat Klagshamn med sin populära strand och Hyllie med shoppingcentret Emporia samt knutpunkt för kommunikationer med både bussar och tåg.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 800 000 kr
Månadsavg. 5 814 kr
Ingår i avgift Parkeringsplats, sophämtning samt bostadsrättstillägg ingår i månadsavgiften
Adress Spannmålsgatan 36A
Kommun Malmö
Område Tygelsjö
Typ Bostadsrättsparhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 98 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggår 2020-2021
Förening Brf Äppellunden i Tygelsjö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 341 382 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.60866
Pantsatt Ja
Förråd Ett förråd på ca 6 kvm ingår till varje bostad.
Byggnadssätt
Ventilation Frånluft med återvinning
Uppvärmning Vattenburen Värmepump NIBE. Vattenburen elvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Telia
Driftskostnad 31 800 kr/år varav:
El: 21 600 kr
Vatten/Avlopp: 4 200 kr
Försäkring: 6 000 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 63 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!