Malmö - Nobeltorget

Vitemöllegatan 10f

Visa på karta

Genomgående tvårumslägenhet - Stilfullt kök - Attraktivt område

Nu finns möjlighet att förvärva denna trivsamma genomgående tvårumslägenhet om 53kvm på lugn sidogata med Nobeltorget i närheten. Charmigt kök med utrymme för matplats och utrustat med diskmaskin. Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, i hall och sovrum finns gott om förvaring i två inbyggda klädkammare samt dubbla generösa förrådsutrymmen följer med lägenheten. Här bor man med gröna omgivningar på citynära adress med behagligt gångavstånd till Nobeltorget, Möllevångstorget och Folkets park. I trendiga kvarter med stort utbud av restauranger, caféer, shopping och goda kommunikationer. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 250 000 kr
Månadsavg. 3 842 kr
Rum 2
Boarea 53 Kvm
Våning 2/4
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1946
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Måndag 26 februari 16:00 - 16:30
Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till Vitemöllegatan 10f - Ditt nästa underbara hem!

Alla bilder

Kök

Stilrent kök med svarta högblanka skåpsluckor, bänkskiva i trä som matchas med härlig mosaik i brunt och svart på väggen ovanför. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, induktionshäll, fläkt, ugn samt micro. Väggarna är vita, golvet pryds av vackert trä och det finns även plats för matbord. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt härligt vardagsrum med bra ljusinsläpp av två stora fönster. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matplats samt arbetsplats. Vita väggar och träfärgat golv.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Sovrum

Sovrum med härligt ljusinsläpp och utsikt över innergården. Gråa väggar som matchas med parkettgolv och inbyggd garderob som förvaring. 

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat badrum med vita väggar och terracottafärgat klinker. Badrummet är utrustat med inkaklat badkar, wc, handfat med kommod, spegelskåp samt ett extra skåp. 

Alla bilder

Hall

Inbjudande hall med vita väggar och blått klinker på golvet. Här finns förvaring i form av en inbyggd garderob, men även bra med plats för att sätta in egen förvaring.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Friheten har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

År 1945-46 bildades föreningen som består av två byggnader på Vitemöllegatan 10 och 12 med totalt elva trapphus. Idag består föreningen av 96 lägenheter och en affärslokal. Tomten är friköpt. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En pantsättningsavgift på 573 kr/pant och en överlåtelseavgift på 1433 kr debiteras köparen.

Bostadsrättstillägg till hemförsäkring betalas av föreningen för alla medlemmar.

AVGIFT
Enligt föreningen höjdes månadsavgiften senast med 3% den 1/1 2024 pga inflationen och dagens ränteläge. 

År 2015 införde föreningen gemensam el. Man betalar endast för den el man förbrukar och förbrukningen specificeras på samma faktura som månadsavgiften för lägenheten och debiteras en gång per månad, automatisk avläsning. Tänk på att elräkningen är förskjuten fyra månader.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
-1985 Byte av vattenstammar
-1987 Ny trädgårdsmiljö
-1991 Kabel-tv nät (Com Hem)
-1995 Nya större balkonger samt 3-glasfönster
-1995 Fritids lokal
-1999 Ombyggnad av tvättstugor, torkrum samt mangelrum
-2000 Internt fiber nät (Lan) till Internet anslutning
-2001 Säkerhetsdörrar till alla lägenheterna
-2004 Grillplats med fiskdamm (numera borttagen)
-2005 Kodlås till entrédörrarna
-2008 Avgiftsfritt bredband till alla lägenheterna 100/100Mbit
-2008 Nytt tak till huset på Vitemöllegatan 12
-2009 Staket runt fastigheten
-2010 Ny föreningsexpedition på Vitemöllegatan 10
-2011 Samtliga sopnedkast stängs
-2012 Matavfallsåtervinning infördes i föreningen
-2013 Grundvattenvärme installerades i föreningen
-2014 Brandsläckare installerades i samtliga trapphus
-2015 Infördes gemensam el i föreningen
-2017 Föreningen köpte loss tomten av Malmö stad
-2018 Fasadrenovering i hus 10 och 12. Nytt tak i hus 10. Ny utomhusbelysning vid trappor.
-2019 Energideklaration infördes i föreningens fastigheter.
-2020 Föreningens bredband uppgraderades till 1000/1000Mbit
-2021 Relining av spillvattenledningar utfördes i föreningen
-2022 Systematiskt brandskyddsarbete (SBA) har utförts i föreningen enligt gällande lagkrav från räddningstjänsten.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
I dagsläget finns inga beslutade renoveringar, men framöver kommer man att se över elnät samt radiatorer.

BREDBAND OCH KABEL TV
Bredband via Ownit på 1000/1000Mbit ingår i alla lägenheter. Kabel-tv ingår i månadsavgiften och levereras via Com-hem.

PARKERING/GARAGE
Föreningen har parkeringsplatser som medlemmar kan få hyra, kösystem tillämpas. En plats intill Vitemöllegatan kostar 100:-/mån och en plats inom föreningens inhängnad 125:-/mån. Mc-plats 60:-/mån.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Man har tre gemensamma tvättstugor i föreningen, två st. på Vitemöllegatan 10 och en på Vitemöllegatan 12. En gemensam föreningslokal för max 30 pers kan lånas genom föreningen, en depositionsavgift på 500:- återfås när nyckeln är återlämnad och besiktning av lokalen gjorts. Tre st. cykelkällare samt stor trädgårdstomt med öppna gräsytor, utemöbler för 18 personer och grill. 

MEDLEMSKAP
Juridisk person accepteras ej. Föreningen vill att samtliga ägare bor i bostadsrätten.


ÖVRIGT
Vänligen se föreningens hemsida för mer info; https://www.friheten.org/

Föreningen utför tillsyn av lägenheten.

Alla bilder

Område

Nobeltorget som område är beläget i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Precis i närheten finns Nobeltorgets busshållsplats där buss 5 stannar och tar dig in till centralen på 10 min, universitetet på ca 12 min och även vidare ut till Västra Hamnen. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Ett stenkast bort ligger både Ica och Coop, precis i närheten ligger parken Enskifteshagen där även hundrastgård finns.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 250 000 kr
Månadsavg. 3 842 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Bostadsrättstillägg
Adress Vitemöllegatan 10f
Kommun Malmö
Område Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 53 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/4
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1946
Förening Hsb:s Brf Friheten
Bostadsrättens nettoskuldsättning 268 470 kr
Kommentar nettoskuldsättning 5 066 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.073
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 5 400 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 101 kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Måndag 26 februari 16:00 - 16:30