Lund - Linero

Valdemars väg 88

Visa på karta

Barnvänligt område - 3 sovrum - Uteplats i sydvästläge

På Valdemars väg bor ni i ett lugnt, grönskande och trivsamt område utan biltrafik. Radhusets 108,5 kvm är mycket välplanerade och fördelade på två plan. Ett perfekt boende för barnfamiljen! Ni kommer in i en rymlig hall och möts av fint ljusflöde. Köket har ljus, modern inredning och ett fint burspråk som ger karaktär till rummet. Bredvid finner ni grovköket som är utrustat med egen tvättmaskin och har utrymme till förvaring. Badrummet renoverades 2023 och går i tidlösa färger och smakfulla materialval. Det stora vardagsrummet bjuder in till umgänge. På övre plan kommer ni upp till en möblerbar hall som har perfekta platsen för hemmakontoret. Här finns tre rymliga sovrum samt ett badrum. Till baksidan av radhuset finns en uteplats med grästäppa som är belägen i solsäkert sydvästläge. Stora delar av bostaden har renoverats under 2022–2023 där stor vikt har lagts vid hållbarhet (en del är Svanenmärkt) och genomtänkta materialval. Området är mycket uppskattat bland barnfamiljer då det finns stor variation av lekplatser. Här har ni det bästa av två världar! Ni har naturen, trevliga promenadstråk och lugnet runt husknuten, samtidigt som ni har nära till stadsbuss som tar er smidigt in till centrala Lund och stadslivets bekvämligheter. Inom promenadavstånd finner ni Linero C med en välsorterad mataffär, gym, vårdcentral, bibliotek, apotek och pizzeria. Både skola och förskolor är belägna i närområdet. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 3 475 000 kr
Månadsavg. 7 607 kr
Rum 4
Boarea 108.5 Kvm
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- & baksida
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1989-90
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls om:

7 dagar
Visa alla

Välkommen

På Valdemars väg 88 bor ni ett lugnt och bilfritt område. Radhuset om 108,5 är disponerat på två plan som bidrar till den härliga villakänslan. Ni möts av en inbjudande entré med en vacker tegelfasad och utrymme till caféset där ni kan njuta av morgonsolen. Här kan ni även parkera era cyklar som så önskas.

Alla bilder

Hall

Ni möts av en luftig hall och välkomnas av härligt, genomgående ljusinsläpp som bidrar till den trivsamma känslan. Här finns gott om utrymme att hänga av ytterplagg och ställa undan skor vid ingången. Längre in i hallen har ni dessutom en rymlig klädkammare till förvaring av allt från jackor till dynor till utemöblerna. Golvet är klätt med mönstrat klickgolv. Samtliga väggpaneler har slipats och målats om. De gamla strukturtapeterna har plockats ner och både tak och väggar har målats med plastfri färg.

Alla bilder

Kök

Till vänster om hallen kommer ni till köket. Den cremevita IKEA-inredningen matchas av bänkskiva i rostfritt stål och massivt trä, samt vitt kakel på väggen. Bra utrymme finns till både förvaring och arbetsytor. Burspråket ger förutom ett spännande inslag till arkitekturen, även ett härligt ljusflöde och rymd till rummet. Framför fönstret har ni matplats för 6–7 personer. Golvet är klätt med mönstrat klickgolv och väggarna är tapetserade ljusa.

Utrustning:
Kyl & frys – Electrolux, 2023
Spis med ugn – Electro Helios, 2007
Fläkt – Fläktwoods
Diskmaskin – Siemens, 2022

Alla bilder

Grovkök

Grovköket är beläget bredvid köket och renoverades 2022. Ny skåpsinredning från IKEA sattes in och väggarna målades vita. En mjuk filtmatta klär golvet. Under ligger den gamla plastmattan och filtmattan ligger löst ovanpå. Grovköket är utrustat med en äldre tvättmaskin från Cylinda och här är förberett för torktumlare för den som önskar det. Här inne finns säkringsskåpet och på väggen mot badrummet sitter en fördelningslucka till vatten till badrummet.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Badrummet är smakfullt renoverat 2023 där varje detalj har valts ut med omsorg. Renoveringen är utförd av fackman och kvalitetsdokument finns. Badrummet är helkaklat och går i tidlösa färg- och materialval. Väggarna är klädda med vitt kakel i halvförband och golvet är klätt med grå klinker som har mönster av natursten. Både kakel såväl som klinker är GKV-märkt (grönt kakelval). All inredning är ny förutom det emaljerade badkaret. Inredningen består av handdukstork (el, INR), spegelskåp (Svedbergs), WC (ramfri modell från Ifö), tvättställsskåp (Björbo badrum), blandare (Ifö) och dusch (Gustavsberg). I badrummet finns en lucka med vattenavstängning till huset.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med gott om utrymme för både soffgrupp och matmöbler. Ni får in fint ljusflöde genom fönsterpartierna och glasdörren ut till uteplatsen. Golvet är klätt med parkett och väggarna är målade ljusa.

Alla bilder

Uteplats

I härligt sydvästläge finner ni uteplatsen där ni njuta av många soltimmar. Intill huskroppen finns ett trädäck med gott om yta för både grill och utemöblemang. Uteplatsen skärmas av med en tät häck och plank. Läget är luftigt mellan husen. Ett praktiskt förråd är beläget i anslutning till uteplatsen.

Alla bilder

Övre plan

Uppe på övre plan kommer ni till en ljus och luftig hall som har utrymme för möblering. Här kan ni exempelvis få plats med hemmakontoret. Hallen har inbyggd garderobsförvaring med praktiska trådbackar. Under 2022 lades laminatgolv in i hall och sovrum. Golvet kommer från Pergo och är Svanenmärkt. Samtliga väggar (förutom badrum) har målats om med plastfri färg.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är beläget med fönster ut över framsidan. Det används idag som hemmakontor i kombination med gästrum. Väggarna är målade i en ljusgrön kulör och golvet är klätt med laminat. Sovrummet har en garderob.

Alla bilder

Sovrum 2

Det två andra sovrummet finner ni till höger i hallen och har fönster ut mot uteplatsen. Här finns plats för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Till höger har ni garderobsförvaring från IKEA. Väggarna är målade i grönt och golvet är klätt med laminat. Sovrummet är försett med en mörkläggningsrullgardin.

Alla bilder

Sovrum 3

Bostadens tredje sovrum är stort till ytan och kan enkelt möbleras med dubbelsäng och förvaringsmöbler. Garderobsförvarings finns vid ena väggen. Väggarna omfamnar rummet med en grön kulör och golvet är klätt med laminat. Även till detta sovrum har ni en mörkläggande rullgardin.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Badrummet på övre plan är utrustat med dusch, WC, handfat, spegelskåp och handdukstork. Plats finns för badkar för den som önskar. Väggarna är kaklade samt vitmålade och golvet är klätt med plastmatta.

Alla bilder

Säljarnas bilder

Uteplatsen har varit mycket uppskattad av säljarna. Utemiljön är lättskött med en mindre grästäppa och det finns en blomsterrabatt som fylls med blommor och grönska under sommaren.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har under 2022–2023 omsorgsfullt renoverat delar av bostaden. Stort fokus har legat på hållbara materialval. Väggarna i hall och vardagsrum på entréplan samt hall och sovrum på övre plan har målats med väggfärg från Auro som är ekologisk, giftfri och plastfri. Taken har målats med plastfri färg från Leinos. Laminatgolven på övre plan är Svanenmärkta från Pergo. Nästan alla dörrar (förutom till badrummet på övre plan, och till klädkammare samt grovkök på entréplan) har bytts ut till Svanenmärkta dörrar. I samband med renoveringar av badrummet på entréplan valdes kakel och klinker med GKV-märkning (grönt kakelval).

Utförda renoveringar:

2023
Ny kyl och frys, Electrolux.
Renovering av badrum. Kvalitetsdokument finns.

2022
Bytt säkringsskåp och installerat två separata jordfelsbrytare - en till kyl/frys och en till resten av bostaden. Arbetet är gjort av elfirma.
Jordat all el.
Bytt alla eluttag och strömbrytare.
Ny diskmaskin, Siemens.
Nytt laminatgolv på övre plan. Från Pergo, Svanenmärkt.
Bytt ut nästan alla dörrar (ej badrum uppe och klädkammare samt grovkök nere) till Svanenmärkta.

2007
Renovering av kök (tidigare ägare).

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Valdemar är en äkta förening och registrerades 1988. Området är byggt 1989–90 och består av 129 marklägenheter. Marken är friköpt och ägs av föreningen.

Riksbyggen har hand om föreningens förvaltning.

Gemensamma utrymmen
Gemensamhetslokal finns för uthyrning och är utrustad med komplett kök, bord, stolar och toalett. Gemensamhetslokalen kan antingen hyras 25 kr per timme alternativt 500 per dygn.

Det finns 3 soprum för källsortering samt plats för trädgårdsavfall.

Cykelställ finns.

Området har flera lekplatser.

Uteplatser
Till varje lägenhet hör en liten trädgård/uteplats med trädgårdsbod. Trädgården och planteringarna vid entrén sköter bostadsrättshavaren själv om. Lägenhetens utemiljö använder man med nyttjande rätt och är inte upplåtet med bostadsrätt.

Förråd
Till 2or och 4or finns det ett externt kallförråd.

Parkering
Det finns möjlighet att hyra garageplats eller parkeringsplats.

Kostnad: P-plats: 100 kr/mån och garage 300 kr/mån.

Antalet bilplatser är dimensionerat så att alla lägenheter har tillgång till antingen en p-plats eller en garageplats beroende på vad som finns tillgängligt. Det går bra att ställa sig i kö till vardera parkeringsform.

Föreningen har 20 st platser för besökande, speciellt P-kort krävs.

TV & Internet
TV levereras av Tele2 och grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband via Ownit 100 Mb/s och anslutning för IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Samtalskostnader tillkommer. Digital-TV kan väljas till.

Ekonomi
Månadsavgift:
Månadsavgiften är uppdelad i två delar: en årsavgift och en värmeavgift
I årsavgiften ingår vatten, TV och Internet.

För bostaden på Valdemars väg 88 är avgifterna uppdelade enligt följande:
Årsavgift: 6 313 kr/mån
Värmeavgift: 1 294 kr/mån.

Tidigare avgiftsförändringar:
Föreningen höjde årsavgiften med 7 % och värmeavgiften med 8 % fr.o.m. 2024-01-01.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1 433 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under ”Dokument”.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt föreningen accepterar 10 % som minsta ägarandel. Juridisk person accepteras inte som medlem.

Renoveringar
Pågående/planerade renoveringar:

Under 2024 planerar föreningen att bygga om ett grovsoprum till ett cykelgarage.

Det finns ett stämmobeslut om att installera laddstolpar och styrelsen har börjat med att ta in offerter. Styrelsen vet lite senare i år om projektet blir klart 2024 eller längre fram.

Utförda renoveringar/underhåll:
Under 2023 genomfördes genomgång av fönster och dörrar och konstaterades att flera altandörrar behöver bytas och att fönsterna klarar sig ett tag till (fästen behöver bytas ut till vissa fönster). Verkstaden kommer rustas upp med städutrustning och annan kringutrustning så den kan användas av föreningens medlemmar.

Under 2022 har garageportarna bytts ut från mekaniska till elektriska.

Takpannor, plåtar, träpaneler och husgrunder har sets över 2020.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på styrelsen@brfvaldemar.se.

För mer information besök gärna föreningens hemsida https://boappa.se/brf-valdemar-lund

Alla bilder

Område

Historia

Stadsdelen Linero avgränsas av Sandbyvägen i nordväst, Dalbyvägen i söder och jordbrukslandskapet i öster.

Området var i stort sett obebyggt fram till 1970 och består idag av en variation av radhus, kedjehus, friliggande villor och lägenheter.

I början av 80-talet byggdes kvarteret Tre Högar i mitten av området där den gamla Linerogården tidigare låg. Vid denna tidpunkt tillkom även fotbollsplanerna öster om kvarteret Tre högar och en nybyggd fritidsgård. Runt 1990 färdigställdes ett nytt område med cirka 400 lägenheter, villor och radhus öster om småhusbebyggelsen på norra Linero. Sedan 2006 pågår utbyggnad av radhus och villor öster om detta område, även kallat Nya Linero.

Kvarters- och gatunamnen har en koppling till områdets äldsta historia som går tillbaka till vikingatiden och järnåldern.

Närservice, kommunikationer & naturupplevelser

Vid Linero centrum finns det utbud av bland annat välsorterad ICA-butik, vårdcentral, apotek, restauranger, gym och bibliotek.

Från Linero har ni cykelväg in till centrala Lund och tar ca 15 min.

Stadsbussen går från området med täta avgångar. Ni kan ta stadsbuss 3 eller 6. Stadsbuss 3 utgår från Drapavägen och stadsbuss 6 utgår från Storskolevägen.

Här har du möjligheten att leva nära naturen, men fortfarande ha centrala Lund inom räckhåll. Området är populärt för sina naturnära promenadstråk där ni kan blicka över det öppna landskapet. Ni kan gå/cykla mot Södra Sandby via Hardebergaspåret som förr varit platsen för den gamla järnvägsslingan Lund-Revinge.

I denna östra del av Lund, mot Södra Sandby, finns naturreservatet Kungsmarken. Där finns något för alla: orkidéängar, historiska spår som järnåldersgravar och fornborgar, en golfbana med ekologiskt tänk och en mångfald av fåglar och fjärilar. Golfbanan är en av Sveriges äldsta, Lunds Akademiska Golfklubb med 18-hålsbana.

Skolor och förskolor

Vikingaskolan (F-9, Linero), Montessori Mondial Lund (F-9 Linero), Munspelets skola (F-3, Östra Torn), Flygelskolan (F-5, Östra Torn) och Mårtenskolan (F-6, Östra Torn).

Förskola Utforskarna - Pysslingen Förskolor, Förskolan Tofsvipan, Blåtunga förskola, Ormen långes förskola, med flera.

Ni finner mer information hos Lund Kommun: https://lund.se/forskola-och-skola

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 475 000 kr
Månadsavg. 7 607 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, TV och Internet
Adress Valdemars väg 88
Kommun Lund
Område Linero
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 108.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- & baksida
Byggår 1989-90
Förening Riksbyggen brf Valdemar
Bostadsrättens nettoskuldsättning 603 536 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.89806
Pantsatt Ja
Förråd Ett förråd i extern byggnad
Byggnadssätt
Ventilation FTX (mekanisk till- & frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV - Tele2 / Internet - Ownit
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 7 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 139 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!