Landskrona - Centralt

Borgmästargatan 6

Visa på karta

centralt - tilltalande planlösning - inglasad balkong

På centralt läge i Landskrona, omgiven av vackra byggnader, grönområden, restauranger och butiker ligger denna praktiska fyrarumslägenhet på andra våningen med hiss från markplan. Öppen och inbjudande planlösning, trivsamt kök, vardagsrum med utgång till inglasad balkong, tre sovrum med bra förvaring, klädkammare, helkaklat badrum med dusch och helkaklad gästtoalett. Passar såväl paret som vill lämna en större villa och få ett mer lättskött boende som barnfamiljen som vill bo centralt men ändå lugnt. Välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 5 679 kr
Rum 4
Boarea 97 Kvm
Våning 2/6
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1959
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Anna Kajrup

Direkt:
Mobil: 070-263 02 60

Ansvarig mäklare: Anna Kajrup
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

I bostadsrättsföreningen Borgmästaren i Landskrona bor man bekvämt på ett centralt läge i en välskött förening där bl.a tak, el, badrum och vattenstammar är utbytta. Mitt över lägenheten ligger början av Stadsparken och en kort bit bort ligger Citadellet som inbjuder till sköna promenader. Runt omkring ligger restauranger, mataffär och butiker som gör vardagslivet enklare.

Man bor i princip granne med havet och har den varma årstiden nära till badplats. För den mer vågliga vinterbadaren är det på gång ett nytt fräscht kallbadhus i närheten av Citadellbadet. 

Det är lätt att pendla från Landskrona och till tågstationen kan man ta en av stadens praktiska trådbussar. Med tåg tar det sedan ca 13 minuter till Helsingborg, ca 16 min till Lund och ca 28 min till Malmö. Vill man pendla med bil har man E20 och E6 nära som gör pendlingen smidig. 

Alla bilder

Entré

Vi stiger in i hallen och har på vänster sida en garderob med skjutdörrar som smidigt gömmer undan ytterkläder, väskor och skor. Här finns även plats för en byrå. Väggen har ljus tapet och på golvet ligger ett ljust laminat som fortsätter vidare in mot vardagsrummet.

Längre fram, mellan vardagsrum och sovrum två, finns en klädkammare.

Alla bilder

Kök

Köket med sin vita inredning, grå laminatbänkskiva, röda kakel och schackrutiga golv piggar upp en gråtrist vardagsmorgon. Det är luftigt och fräscht med stort fönster som ger fint ljusinsläpp och skön vy ut mot parken utanför. Bra med förvaring i skafferi precis utanför köket, i skåp bredvid kyl och frys samt i väggfasta skåp ovanför matplatsen.

Utrustning: spis Huskvarna med induktionshäll och ugn, fläktkåpa (kolfilter), upphöjd diskmaskin Asko och kyl och frys Samsung i fullhöjd. Vitvaror från 2010.

 

Alla bilder

Matplats

I köket finns plats för matbord. Skåpen sväljer extra porslin.

Alla bilder

Vardagsrum

Det är ett öppet och rymligt vardagsrum där man får plats med både soffgrupp och matbord. Här är lätt att samla familj och vänner! Längs ena väggen finns väggskåp som ger praktisk förvaring samtidigt som det inte tar plats om man vill möblera vid väggen. Spotlights finns infällda.

Utgång till balkong.

Alla bilder

Balkong

Inglasad balkong in mot innergården och i skönt söderläge. Här får man plats med sittgrupp och här är lätt att tillbringa sin lediga tid från tidig vår till sen höst,

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger med ingång från vardagsrummet och används som TV rum av säljarna. Det är ett rymligt rum med ljusa väggar och en vägg klädd med fondtapet. På golvet ligger ett laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger bredvid köket och har ljusa tapeter och laminatgolv. Här finns två inbyggda garderober samt en stor lös garderob.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet ligger med ingång från hallen och här finns fem garderober längs en vägg. Väggen är klädd med ljus tapet och på golvet ligger laminat.

Detta sovrum, köket och sovrum två har alla fönster ut mot gatan och Stadsparken mitt över.

Alla bilder

Badrum

När föreningen lät renovera badrummen 2016 valde säljarna ett annat kakel och klinker än standard. Det blev ett snyggt marmorinspirerat kakel och klinker med större plattor på väggen och lite mindre på golvet.

Vägghängd toalett, handfat med lådor under och spegelskåp ovanför samt dusch med välvda vikdörrar. Handdukstork.

Alla bilder

Gästtoalett

Här har man valt vit kakel på väggen och lite grå/beige klinker på golvet. Vägghängd toalett och handfat med skåp under och spegel ovanför.

Alla bilder

Mäklaren informerar

Nuvarande ägare har ägt bostadsrätten sedan 2013. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts av tidigare säljare och säljaren samt annan info som kan vara bra att veta inför visning och budgivning:

- 2010 köket renoverades av tidigare ägare.
- 2016 badrum renoveras föreningen
- Persienner lämnas kvar samt rullgardiner på balkongen. Väggskåp i kök och vardagsrum lämnas kvar.
- Lösa elfaställningar i garderoberna tar säljaren med.

Alla bilder

Förening

BRF Borgmästaren i Landskrona

Allmänt:
Föreningen bildades 1960 och är en äkta förening. Det finns 23 lägenheter i föreningen varav 1 rok 1st, 2 rok 4st, 3 rok 5st 4 rok 7st, 5rok 5st och 7rok 1st. Föreningen äger fastigheten Landskrona Norra Roten 25 och byggnaden uppfördes 1959. Adresser är Borgmästargatan 6 och Stora Norregatan 23. Det finns även 2 lokaler (en med bostadsrätt). Byggnadernas totalyta utgörs av 2040m² lägenhetsyta och 60m² lokalyta. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.
(Ny medlem skall också bli medlem i HSB om den inte är det sedan tidigare. 500kr/köpare samt 300kr/hushåll).

P-plats 

Föreningen har 10 parkeringsplatser på föreningens innergård. Kostnad 300kr/mån. Kösystem, inget ledigt (lång kö).
Andra möjligheter till parkering finns på parkeringsdäcket på Stora Norregatan (månadshyra) samt på gatan utanför (avgiftsbelagd dagtid vardagar och lördagar).

Tvättstuga:
Det finns i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mangel.

Rum för cykel, barnvagnar och hobby
Finns i källaren. Cykelställ finns även på innergården. Hobbyrum med snickarbänk.

Innergård:
Uteplats på trädäck med pergola, möbler och grill. 

Sophantering
Vid gången där man kör in bilarna på innergården finns sopkärl för mat- och hushållsavfall. Samt källsortering med bl.a papper, papp, plast och glas.

Underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2021. Inget underhåll är inplanerat för i år.

2010 Säkerhetsdörrar sattes in, postlådor i entréplan och målade trapphusen
2016 Omfattande renovering av fastigheten med stambyte, byte av tappvatten, renovering av alla badrum och gästtoaletter, omdragning av el och ventilation i samtliga lägenheter. Nytt tak och fjärrvärme inkopplat.
2019 Dörrautomatisering (tillgänglighetsanpassning)
2020 Ny entré och bilgrind mot Borgmästargatan.
2021 Ny trädgårdsanläggning såsom ny gräsmatta och planteringa samt nytt trädäck med pergola, möblemang och grill. Ny torktumlare
2022 Spolning av gatubrunn, byte av fönsterpartier och entrédörr St. Norregatan, byte av yttre källardörr från gården till källaren, renovering av yttre källartrappa och räcken samt slamsugning av dagvattenbrunnar.
2023 Oljning av trästaket

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är bekräftat god med låg räntekänslighet. Avgifterna höjdes med 2% inför 2024. Ingen planerad avgiftshöjning på gång enligt föreningen.

Förråd:
Finns i källaren. Ett större ca 6m² och ett matförråd. Extra förråd finns att hyra. Kösystem.

TV och Bredband:
I månadsavgiften ingår grundutbud Kabel TV via Tele2
Bredband via Tele2 samt Bredbandsbolaget. Eget abonnemang tecknas.

Försäkring:
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar via Länsförsäkringar.

Övrigt:
Pantsättningsavgift: 573kr som betalas av köparen om lån tages på lägenheten.
Överlåtelseavgift betalas av säljare på 1433kr.

Föreningen utövar tillsyn av bostadsrätten där förening tittar på det som är deras ansvar. Det är viktigt att man som köpare gör en egen undersökning av bostadsrätten.

Uppgifter hämtade från föreningens årsredovisning samt via samtal med representant från styrelsen 2024-01-18. Den slutgiltiga köparen ombeds själv att bekräfta informationen med föreningens styrelse.

Alla bilder

Planlösning Borgmästargatan 6

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 5 679 kr
Ingår i avgift värme, vatten, grundutbud Kabel-TV och bostadsrättstillägg
Adress Borgmästargatan 6
Kommun Landskrona
Område Centralt
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 97 Kvm (Föreningens information)
Våning 2/6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1959
Förening HSB Brf Borgmästaren i Landskrona
Bostadsrättens nettoskuldsättning 374 656 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Baserad på 2022 årsredovisning.
Andel i föreningen 4.74848710
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet I månadsavgiften ingår grundutbud Kabel TV via Tele2 Bredband via Tele2 samt Bredbandsbolaget. Eget abonnemang tecknas.
Driftskostnad 2 947 kr/år varav:
El: 2 947 kr
Total elförbrukning 2023: 1790kWh. Kostnad el: 2947kr för 2023
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 104 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!