Lund - Östra Torn

Flygelvägen 325

Visa på karta

Välplanererad marklägenhet - Genomgående med uteplats i väst - Lugnt och grönt område

På lummiga Östra Torn finner du denna hemtrevliga marklägenhet med egen entré, välplanerad yta och radhuskänsla. Stor altan och trädgård om hela 43 kvm på husets baksida, beläget i väster där solen skiner långt in på de varma sommarkvällarna. Lättskött och enkelt boende för den som vill ha känslan av att bo i hus men utan det stora ansvaret och arbetsbördan. Föreningen ligger strax norr om Hardebergaspåret intill Flygelparken där man hittar bland annat hundrastgård och idrottsplaner för bl.a. bollspel, tennis och friidrott. I föreningen finns även ett antal lekplatser, grillplats, och gemensamhetslokal. Östra Torn är ett område som präglas av sin grönska och närheten till naturen samt barn/hundvänliga miljöer med bilfria föreningar, lekplatser, bra skolor, och härlig gemenskap. Här bor du med närhet till det mesta med under 10 minuters cykelväg både till stan och till nya Brunnshög. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 5 411 kr
Rum 2
Boarea 63.5 Kvm
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 950 000 kr – Visa budhistorik

Välkommen

Välkommen till Flygelvägen 325 - en luftig och välplanerad marklägenhet med radhuskänsla och uteplats i soligt västerläge!

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är väl tilltaget med fint parkettgolv i ek och väggar där man tagit ner alla tidigare tapetlager och målat med naturfärg i kulören snövit. Härifrån leder en glasdörr ut till altanen och trädgården bakom huset och ett stort fönsterparti släpper in dagsljuset. Gott om plats för både större soffgrupp, ytterligare matsalsmöblemang om så önskas eller varför inte hemarbetsplats med skrivbord?

Alla bilder

Uteplats - baksida

Altanen och trädgården ligger inbäddad i grönska bakom höga häckar som har insynsskyddande och lummigt bladverk under sommarhalvåret. Glasdörren öppnar upp från vardagsrummet ut på trätrall - behagligt för bara sommarfötter och beläget i soligt västerläge där eftermiddags- och kvällssolen lyser. Här finns plats för utemöblemang med grill och framför ligger trädgårdsstäppan på ca. 43 kvm med gräsmatta där ytterligare sittgrupp kan placeras för den som önskar. Den med gröna fingrar har en egen yta att odla på och den som inte har det, har en alldeles lagom stor och lättskött ytadär man kan njuta av solen. Här spenderar man mer än gärna lediga sommardagar och kvällar!

Alla bilder

Sovrum

Med fönster lugnt och ostört mot trädgården på baksidan och vägg i vägg med vardagsrummet ligger sovrummet. Här ryms dubbelsängen enkelt och plats finns över för ytterligare möblering som favoritfåtöljen eller byråer. (Garderoben som står här idag ingår ej i köpet). Laminatgolv och väggar målade i naturfärg med kulören snövit.

Alla bilder

Kök

Köket ligger delvis öppet mot hallen med en spaljédel som släpper igenom ljuset och bidrar till en luftig känsla. Rymlig matplats för hela sex personer där bordet placeras vid köksfönster som vetter mot husets framsida. Skåpsinredning med spegelluckor i vitt där vissa av överskåpen är i vitrin, bänkskiva från 2020 i snygg och tåligt laminat med nedfälld vask i rostfritt och vitt kakel ovanför som stänkskydd. Fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme! Kyl/frys (Electrolux 2022), diskmaskin (Electrolux 2016), induktionshäll samt spisfläkt. Nytt laminatgolv och vita väggar.

 

Alla bilder

Badrum

Badrum i ljusa färger med våtrumsmatta på golvet och matchande våtrumstapet på väggarna. Ett fristående badkar passar lika bra för ett ångande skumbad när vintervindarna viner utanför som för en snabb dusch innan jobbet. Handdukstork med elburen värme ger varma och sköna handdukar efter duschen. Badrumsskåp med spegel och infälld belysning samt handfat med kommod - ny skåpsinredning i fyra delar från 2022. Vägghängd wc med en liten hylla för avställning bakom.
Här finns dessutom egen tvättmaskin, en vardagslyx som sparar många turer ner till den gemensamma tvättstugan!

Alla bilder

Hall

Ytterdörr med fönster välkomnar in till en rymlig hall med plats för avhängning. Här ryms även ytterligare förvaringsmöblemang som garderober eller byrå om så önskas och några steg längre in finns ingång till en stor klädkammare. Praktiskt klinkergolv i entrédelen som längre in övergår i laminatgolv, målade vita väggar och en spaljédel in mot köket som släpper igenom dagsljuset och ger en trivsamt öppen känsla. Från hallen nås samtliga av bostadens rum.

Alla bilder

Framsida

En stenlagd yta vid ytterdörren kan nyttjas som uteplats där förmiddagssolen skiner, men fungerar idag utmärkt för cykelställ och uppställning för hushållets cyklar.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat genomfört följande förbättringar under sin tid i lägenheten:
-I köket har man 2020 satt in nytt kakel, bänkskiva, vask och golv. Ny kyl/frys från 2022.
-Ny skåpsinredning i fyra delar i badrummet 2022.
-Alla väggtapeter i hallen och vardagsrummet är borttagna, väggarna är spacklade och målade. Nya golvlister.

 I närbelägna Tusenårslunden kan man ta härliga promenader och hundägare kan rasta hunden. Mellan 15 oktober och 1 mars får man till och med låta hundarna springa fria, under förutsättning att man har kontroll på dem. En lokal messengergrupp finns där hundägare kan träffas och planera gemensamma träffar med hundlek.

Alla bilder

Förening

Om föreningen:
HSB Brf Mandolinen är en äkta bostadsrättsförening och innehåller 106 lägenheter. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt och är fördelade enligt följande: 2 rum och kök (48 st), 3 rok (34 st), 4 rok (18 st), 5 rok (5 st), samt 6 rok (1 st). Till marklägenheterna hör uteplats. Marken vid husen är inte upplåten med bostadsrätt utan tillhör föreningen, men får nyttjas av bostadsrättsinnehavaren, under förutsättning att den sköts. Även den som bor på andra våningen ska sköta rabatten utanför dörren fram till brevlådan.
Föreningen köpte fastigheten 1992 och äger själva marken, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgäld. Byggnaderna är uppförda 1992.
Hela området är bilfritt och lugnt. För större transporter inom området finns kärror att låna från föreningen.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 433 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 573 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

Gemensamma utrymmen: Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på Flygelvägen 153 A och är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt mangel. Bokning av tvättstuga sker via bokningssystem online, eller via tavla på plats.

Föreningen har en gemensamhetslokal som kan nyttjas kostnadsfritt högst två gånger i månaden för fester och barnkalas (upp till 40 personer) av boende. Bokning av gemensamhetslokalen sker via bokningssytsem online, eller via tavla på plats.

Det finns även ett cykelförråd för förvaring av cyklar och barnvagnar samt redskapsförråd med trädgårdsverktyg man som boende kan låna. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd som låses med eget hänglås, förråden finns i sex olika hus och nås via cykelförrådet.

Parkering: Till varje bostad hör en parkeringsplats märkt med bostadens lägenhetsnummer. I föreningen finns även avgiftsbelagd besöksparkering.

TV & Internet: Bredband (500/500 mbit/s) och TV (basutbud) via Telenor.

Ekonomi:
Styrelsen har p.g.a. aviserade prisökningar på bl. a. vatten och avlopp samt ränteläget att höja månadsavgiften med 5% till 2024.

Vad ingår i månadsavgiften?
I avgiften ingår värme, vatten, parkeringsplats, bostadsrättstillägg.

Ett obligatoriskt tillägg om 125 kr avseende TV och bredband tillkommer på månadsavin och är medräknat i avgiften i annonsen.

Tidigare avgiftsförändringar:
1994-2009 har avgiften ökat med 0-1% om året
2010-2021 har avgiften varit oförändrad
2022 sänktes avgiften med 5 %
2023 föreningen höjde avgifterna med 5% pga ökade omkostnader för drift och underhåll - (d.v.s. tillbaka till nivån för 2021 innan sänkningen).

Medlemskap:
Föreningen godkänner normalt sett inte juridisk person som köpare. De godkänner delat ägande under förutsatt att den som bor äger minst 10%. Se föreningens stadgar för mer information. För att bli godkänd som medlem i föreningen måste man vara medlem i HSB Skåne. Medlemsandel i HSB Skåne är en engångsavgift om 500 kr/person som återfås vid eventuellt utträde medlemsavgiften är 150kr/hushåll per år. Medlemskapsansökan görs på HSB:s hemsida.

Renoveringar:
Utförda renoveringar:
Installation av nytt fibernät.
Byte av utomhusbelysningen till lågenergialternativ.
Målning av ytterdörrar, renovering av yttertrappor och rengöring fasader
2004 Installation av bergvärmeanläggning
2018 Genomgång av fläktsystemen
2019 Utbyggnad av bergvärme/gasanläggning
2019 Gemensamhetslokalen renoverades, nya maskiner, nytt kök och helt ombyggd samlingslokal. Förbättring plattsättning på innergårdar
2020 Byte av tvättmaskiner i gemensam tvättstuga, fortsatt förbättring av plattsättningar på området, färdigställt renovering av gemensamhetslokal
2021 Åtgärdat asfaltskador på området, montering av staket på södra parkeringen och sådd av ängsblommor längs Flygelvägen för att gynna polinerande insekter samt estetik.
2022 Slutfört installation av 10 st elbilsladdare och förberett för ytterligare 10 st. Införande av bokningssystem för tvättstuga och gemensamhetslokal. Påbörjat arbete4 med montering av ventilationshuvar på taken samt byte av balkong/altandörrar. Plantering av återkommande vårlökar som krokus, påskliljor, tulpaner m.m.
2023 Avslutat installation av ventilationshuvar på taken samt byte av altan- och balkongdörrar.

Pågående/planerade renoveringar:
Renovering av kontorslokalen samt OVK med besiktning av fläktarna i lägenheterna. Man planerar även en underhållsspolning av avlopsstammarna och första etappen i en behandling av taken (GrönFri) för att förlänga takens livstid samt avlägsna mossa och lavar.

För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/skane/brf/mandolinen

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och inom kort kommer även Hemköp och en större ICA på Brunnshög.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service snart fram, bl.a. apotek, vårdcentral, systembolag, gym, restauranger och caféer. Nära anläggs även två stora parker.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 5 411 kr
Ingår i avgift Inkl. Värme, Vatten, Internet, IP-TV, parkeringsplats och bostadsrättstillägget till hemförsäkringen
Adress Flygelvägen 325
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 63.5 Kvm (Föreningens information)
Byggår 1992
Förening HSB:s Brf Mandolinen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 286 669 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.6612
Pantsatt Ja
Förråd Vindsförråd
Byggnadssätt
Ventilation FTX
Fönster 2-glas + 1
TV/Internet Telenor
Driftskostnad 7 224 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 2 424 kr
I angiven driftskostnad för 3 personers hushåll ingår hemförsäkring samt hushållsel.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 76 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.

Budgivning pågår

Högsta bud: 1 950 000 kr

Bud Budgivare Datum Tid
1 950 000 kr Budgivare 1 2024-02-09 20:39