Staffanstorp - Månbyn

Halvmånen 23

Visa på karta

Välplanerade ytor med stor inredd källare - Inglasat uterum och flera uteplatser - Stort garage

Välplanerat boende på 1,5-plan med stor inredd källare som verkligen maximerar boytan. Här finns fina sociala utrymmen, inglasat uterum, stilrent kök, två helaklade badrum samt gästtoalett. Tre sovrum som enkelt kan bli fyra och med möjlighet till ännu fler i källaren är detta ett hus som även kan passa den stora familjen. Idag även med fina möjligheter i den lokal, komplett med väntrum och egen entré från gatan, som inretts på första våningen. Stora delen av den fina trädgården är beläget i soligt söderläge med barnvänliga ytor och flera uteplatser. Ett garage ger plats för bilparkering och/eller hobbyverksamhet. Belägen på lugn återvändsgata med närhet både till natur och all vardaglig service. Ett tillfälle som inte bör missas - varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 5 500 000 kr
Rum 6
Boarea 140 Kvm
Biarea 140 Kvm
Tomtarea 437 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1971
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Halvmånen 23 - Välskött boende med många möjligheter i stora ytor och fina sällskapsutrymmen!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum som ligger vägg i vägg med köket - sammanbundna genom en bred öppning och med stora fönsterpartier mot uteplatsen och trädgården. Här ryms både soffgrupp och matsalsmöblemang enkelt. Parkettgolv och tapetserade väggar.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här fina villan! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 070-876 01 80 eller via e-mail: christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Stiligt kök, nytt från 2013, med skåp i skinande vitt och generösa arbetsytor på bänk i massiv och hållbar granit. Inredning på tre sidor om rummet innebär riktigt gott om skåpsutrymme. Fullt utrustat med kyl/frys i rostfritt utförande (Siemens 2013), diskmaskin - även den i rostfritt (Miele), inbyggd kombinerad ung och mikrovågsugn samt ugn i praktisk arbetshöjd (Siemens 2013), induktionshäll (2013) samt spisfläkt (Thermex 2013). Vitt kakel i trendigt avlång form som stänkskydd ovanför arbetsbänken, praktiskt klinkergolv med behaglig golvvärme och tapetserade väggar i en mjukt grön nyans.

Alla bilder

Matplats

I vinkel mot köket ligger matplatsen - bekvämt nära till hands men ändå utom synhåll för eventuellt stök från matlagningen - här kan man avnjuta sin måltid i lugn och ro. Gott om plats för ett bord som rymmer ca. 6-8 personer och dörr samt stora fönsterpartier som leder ut till uterummet utanför. Fin fondtapet längs kortsidan och samma klinkergolv som i köket vilket ger en enhetlig stil.

Alla bilder

Uterum

Inbjudande uterum på ca. 20 kvm med härligt ljus från stora skjutbara fönsterpartier som vetter mot trädgården och uteplatsen samt transparent tak som släpper igenom dagsljuset. Här sitter man gärna även när kvällarna börjar bli kyliga eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur - inglasningen förlänger utesäsongen! Beläget i öster där förmiddagssolen skiner - ett utmärkt väderstreck när det gäller inglasade uterum som innebär att man slipper den värsta middagshettan och att det är behagligt att sitta här även under den varma högsommaren. Trätrall är skönt för bara fötter.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Fräscht badrum från 2011 med helkaklade väggar i lyxbetonat stora vita kakelplattor och detalj i svart mosaik. Klinkergolv i mörka marmorerade toner med matchande mosaik vid duschen. Vägghängd wc (2021) med inbyggd hylla för avställning ovanför, handfat och blandare (2023) vilar på svart granitskiva med kommod från Svedbergs under. Duschplatsen i hörnan avskärmas av vikbara väggar i glas som fälls undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Ett högt sittande fönster med frostad ruta släpper in dagsljuset utan att ge insyn och i taket finns infällda spotlights som ger jämn och fin belysning när solen inte skiner. Elburen golvvärme är behagligt under kallare årstider och väggskåp erbjuder ytterligare förvaringsyta.

Alla bilder

Klinik

En spännande bonus med det här huset är den klinik med tillhörande väntrum som inretts i ett av de tidigare sovrummen. Egen ingång utifrån gaveln men även dörr från hallen gör det perfekt för den som har egen verksamhet eller för den som jobbar hemifrån - här sparar du tid och resurser genom att eliminera behovet av att resa till en annan plats. Bekväm närhet till det egna hemmet men ändå i en privat miljö där man vid behov kan skärma av sig från den övriga familjen. Även möjligt att använda som gästrum, för tonåringen som vill ha eget utrymme eller kanske till och med generationsboende. Laminatgolv och målade väggar.

Alla bilder

Sovrum 1

Från vardagsrummet nås det stora sovrummet på entréplan. Ett master bedroom med ekparkett på golvet, tapetserade väggar och en stor garderobsvägg med skjutdörrar som sträcker sig längs hela långsidan av rummet. Fönster mot husets framsida.

Alla bilder

Hall

Ljus och välkomnande entréhall, ytterdörr med fönster och sidoljus samt ljusa färgval i både golv och väggar. Plats för avhängning av ytterkläderna direkt till höger innanför dörren och en garderob med skjutdörrar för extra förvaring. Praktiskt klinkergolv i entrédelen övergår till parkett längre in. Härifrån leder trappan upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan öppnar ett luftigt allrum upp sig. Härligt ljus genom stort takfönster och plats både för soffgrupp och favoritfåtöljen. Laminatgolv, målade vita väggar och ingång till en klädkammare.

Alla bilder

Sovrum 2

På ovanvåningen ligger två sovrum i bra storlek, belägna på var sin gavel. Det första ligger till vänster ovanför trappan med charmiga snedtak, ljust laminatgolv och vita väggar. Ett fönster vetter mot den lilla lugna gatan Halvmånen utanför.

Alla bilder

Sovrum 3

Ytterligare ett gavelrum i samma stil som det första. Samma ljusa laminatgolv, vita väggar och snedtak även här. Gott om plats både för dubbelsäng och ytterligare möblering i form av garderober, favoritfåtöljen eller varför inte skrivbord och hemarbetsplats? Fönstret vetter mot trädgården och gångbanan där bakom.

Alla bilder

Gästtoalett

En toalett belägen på ovanvåningen, bekvämt nära tills hands för de båda sovrummen. Stilrent inrett med mörkt klinkergolv som kontrasterar snyggt mot vita väggar. Handfat med kommod i moden design och mörkt trä från Svedbergs, badrumsspegel, wc samt väggfasta skåp.

Alla bilder

Allrum - Källare

Stora ytor i källaren med högt sittande fönster i glasblock som släpper in dagsljuset och jagar bort all "källarkänsla". Idag inrett som ett allrum med fåtöljer och bokhyllor samt tv-rum med soffa. Ljust laminatgolv (fuktskyddande platonmatta under) samt målade väggar. En yta som fungerar utmärkt för umgänge men även kan passa som lekyta för barnen, tonårshäng för de något äldre som vill ha en egen plats att träffa kompisar, ett ännu större hemmagym eller till och med ytterligare sovrum - fantasin sätter gränserna.

Alla bilder

Tvättstuga

Stor tvättstuga med tvättmaskin (2020) och torktumlare (2023) under praktisk arbetsbänk med nedsänkt vask. Flera stora skåp ger bra förvaringsyta, praktiskt klinkergolv och målade vita väggar. På väggen finns fällbara torkställningar för tvätt man önskar hängtorka och här finns dessutom en extra kyl/frys som komplement till dem i köket. 

Härifrån leder en dörr till ytterligare förvaringsyta, passande exempelvis som skafferi eller varför inte vinkällare? (Här finns även en stege upp till garaget.)

Alla bilder

Gym

Ett extra rum i källaren är i dag inrett som ett eget hemmagym! Laminatgolv, ljusa väggar, panelklätt tak samt ett högt sittande fönster som släpper in dagsljuset.

Alla bilder

Badrum - Källare

Ytterligare ett badrum i källaren med helkaklade väggar och klinkergolv i ljus nyans. Duschplats med skjutbar duschvägg, golvvärme, handfat samt wc.

Alla bilder

Förråd

Förutom boyta finns även bra förvaringsmöjligheter i källaren. Ett stort förrådsrum har klinkergolv, målade betongväggar och hyllor som ger plats för allt det där man önskar förvara utan att behöva ha det synligt. 

Alla bilder

Garage

Garage om 30 m² med stor port som öppnas utifrån uppfarten. Halvisolerade väggar, laddare för elbil och gott om plats för både bilparkering och hemmaprojekt för den händige.

Alla bilder

Uteplats

Stor uteplats på trätrall i anslutning till uterummet. Placerad i skyddad lähörna utgör den en perfekt sittyta där man gärna spenderar sommarhalvårets lediga dagar. Skulle det bli kyligt eller regnet börjar falla går man helt enkelt vidare in i uterummet - trevliga ytor för umgänge och grillkvällar med vänner och familj.

Alla bilder

Trädgård

Hörntomt med större yta än de flesta av grannhusen. Belägen i sydost med de stora ytorna och ytterligare en uteplats i solsäkert söderläge. Välskötta gräsmattor för lek och spring, höga häckar som förhindrar insyn och planteringar med blomsterprakt. Plåtförråd för förvaring av trädgårdsredskapen.

Alla bilder

Övrigt

Fiber finns indraget i fastigheten.

Energiprestanda, primärenergital: 117 kWh/m² och år. Specifik energianvändning (tidigare energiprestanda): 61 kWh/m² och år.

Genomförda renoveringar/förbättringar:

-2008 Garageväggarna isolerades, nytt garagetak och fasad
-2009 Badrum
-2011 Badrum mellanplan
-2013 Kök
-2015 Källare tvättstuga
-2019 Tak och takfönster
-2020 Ny tvättmaskin, ny wc badrum entréplan
-2021 Ovanvåning: byte golv, ommålning, gips, vindslucka
-2022 Uterum
-2023 Ny torktumlare, nytt handfat och blandare badrum entréplan samt ny luft-luftvärmepump

Platonmatta under golvet i källaren. Alla väggsyllar i källaren är utbytta till stål, även flera av regelväggarna har stålstomme.

El byttes 2015-2020 (central m.m., ej alla ledningar).

 

Alla bilder

Område

Månbyn är ett barnvänligt område med stora grönytor och förskolor samt skolor alldeles i närheten. Här är lugnt och trivsamt med närhet till centrum och kommunikationer. Staffanstorp som ort erbjuder det mesta - här finns flera matbutiker, småbutiker, restauranger, banker, gym samt Bråhögsbadet, bowlinghall, folktandvård, vårdcentral etc. I utkanten av byn finns även ett handelsområde med flera välkända butiker. Staffanstorp är beläget med snabba och bra kommunikationsmöjligheter till både Malmö och Lundaregionen. Fina cykelvägar tar dig till Lund på ca: 20 minuter eller varför inte cykla till Lomma strand på sommaren!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Ovanva?ning

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 500 000 kr
Adress Halvmånen 23
Kommun Staffanstorp
Område Månbyn
Typ 1 1/2-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 140 Kvm (Ritning)
Biarea 140 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 437 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1971
Grundläggning Källargrund
Stomme Betong
Fasad Tegel
Tak Betongpannor (tak omlagt 2019)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Direktverkande el+ luft-luftvärmepump (2023)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas (2006-2009)
TV/Internet Fiber är installerat
Driftskostnad 41 365 kr/år varav:
El: 30 006 kr
Vatten/Avlopp: 7 400 kr
Renhållning: 3 959 kr
Fastighetsavgift på 9.525 kr/år samt hemförsäkring tillkommer. För helåret 2022 var totala elförbrukningen 17.222 kWh. I början av 2023 installerade ägarna en luft/luft-värmepump vilket troligen minskar elförbrukningen med 15-20 %.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 117 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 784 000 kr
Summa pantbrev 2 242 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Dokument

  • Inga dokument tillgängliga

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.