Lund - Järnåkra

Järnåkravägen 19 D

Visa på karta

Smakfullt renoverad - 10 meter lång balkong i söderläge - Uthyrningsmöjligheter

Denna fantastiska lägenhet har genomgått en totalrenovering år 2022 och ni kan flytta raka vägen in! Inte nog med det, här finns dessutom en uthyrningsdel som kan skapa en extra inkomst, plats för den egna verksamheten eller varför inte nyttja själv. Redan i hallen sätts tonen för den genomgående höga standarden. Ni möts av luftiga ytor, ljusa väggar och stora grå klinkerplattor som pryder golvet. Köket är stort och inbjudande med IKEA-inredning och en gedigen granitbänkskiva. Det helkaklade badrummet ger en lyxig känsla med stora naturstensmönstrade plattorna, fristående badkar och spotlights i taket. Vardagsrummet skapar en samlingsplats för familj och vänner och får in ljus från stora fönster. Balkongen, som är imponerande 10,26 meter lång, ligger skyddad under tak med utsikt över den grönskande innergården. Lägenhetens sovrum är stora till ytan och lättmöblerade. I anslutning till hallen har ni en klädkammare med generös garderobsförvaring. Föreningen har både en övernattningslägenhet samt en festlokal som kan hyras av medlemmarna. Området är lugnt och är samtidigt gångavstånd till Lunds centrum och Stadsparken. I närområdet finns det välsorterad matbutik, skola och förskola. Härifrån går det snabbt att ta sig ut till motorvägen och ni har även nära till både stadsbuss och regionbuss inom Lund och till Malmö. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 950 000 kr
Månadsavg. 5 275 kr
Rum 4
Boarea 97.7 Kvm
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Balkong om 10 meter i söderläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1958
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Hall

När ni kommer in i hallen möts ni av luftiga ytor. Ni kan hänga av ytterplaggen precis vid ingången och i anslutning till hallen finns dessutom en rymlig klädkammare. Väggarna är vitmålade och golvet klätt med stora, grå klinkerplattor som är genomgående in i köket. Hallen binder samman samtliga rum i lägenheten.

Alla bilder

Kök

Ett stort och härligt kök som inbjuder till matglädje! Köket renoverades år 2022 och skåpinredningen kommer från IKEA, vilken snyggt matchas av den gedigna granitbänkskivan från Höörs Marmor & Granit. Blandaren kommer från Gustavsberg med utdragbar pipa. Ytorna utnyttjas optimalt och skapar generöst förvaringsutrymme och arbetsytor. Här finns gott om plats för ett större matbord och rummet får in fint ljusinsläpp genom två fönster. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med stora klinkerplattor, vilket bidrar till det tidlösa och eleganta intrycket.

Utrustning:
Spis med ugn – Bosch, 2022
Diskmaskin – Bosch, 2022
Fläkt – Bosch, 2022
Kyl och frys - Delonghi, 2021

Alla bilder

Badrum

Ett helkaklat badrum från 2022 där varje detalj har valts med omsorg. De stora kakel- och klinkerplattorna har ett naturstensutseende som ger en lyxig känsla. Här kan ni njuta av ett varmt bad i det fristående badkaret från Bathlife. Den mattsvarta duschen och WC kommer från Gustavsberg, två minimalistiska handdukstorkar från INR, samt kommod med handfat och spegelskåp från IKEA. Taket är utrustat med dimbara spotlights.

Alla bilder

Vardagsrum

Ett underbart vardagsrum där familj och vänner kan samlas och umgås. De stora fönsterpartierna mot balkongen släpper in härligt ljus, vilket bidrar till en trivsam atmosfär. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett, vars varje bit lagts med omsorg under renoveringen 2022. Vita väggar kompletterar rummets ljusa känsla.

Alla bilder

Balkong

En helt otrolig balkong, hela 10,26 meter lång och belägen i underbart söderläge. Balkongen är skyddad under tak med vy över den gemensamma innergården, som under sommarhalvåret fylls av grönska. Här finns oändliga möjligheter! Gott med plats för caféset, solstolar och möjlighet till odlingar samt blomsterkrukor för den som har gröna fingrar.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första av två sovrum finns direkt till vänster i hallen. Rummet är rymligt och passar både som barn- eller föräldrasovrum. Vid ena väggen finns två garderober (Pax från IKEA). Väggarna omfamnar rummet med en rosa nyans och golvet är klätt med ett tåligt, trämönstrat vinylgolv.

Alla bilder

Klädkammare

Intill hallen finner ni en otroligt praktisk klädkammare. Den stängs till med dubbla spegeldörrar från Elfa, vilka skapar en känsla av rymd i hallen. Klädkammaren har garderober (Pax från IKEA) vid två av väggarna som erbjuder generöst med förvaringsutrymme.

Alla bilder

Sovrum 2

Detta sovrum är det största till ytan och kan enkelt möbleras med dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbler. Vid ena väggen finns garderobsförvaring (Pax från IKEA) och det finns ytterligare utrymme för förvaring för den som önskar. Framför sängen finns en väggkontakt för vägghängd TV och även uttag vid sängborden för belysning. Golvet är klätt med trämönstrat vinylgolv och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Uthyrningsmöjligheter

Denna lägenhet erbjuder fantastiska möjligheter med en uthyrningsdel. Precis intill finns en mindre etta med hall, badrum och ett rum som kombineras med en kokvrå samt plats för säng och matplats. En ljudisolerad, låsbar dörr separerar lägenheterna, vilket ger er flexibilitet att även använda utrymmet själva eller för er egen verksamhet. Egen ingång till uthyrningslägenheten finns direkt från trapphuset.

Hallen har vita väggar, ljus plastmatta på golvet och en garderob.

Badrummet är helkaklat och utrustat med dusch, handfat, spegelskåp och WC.

I allrummet finns en kokvrå med diskho, två kokplattor, fläkt, kyl och ett underskåp. Rummet har två garderober. Vita väggar och golvet är klätt med beige plastmatta.

Säljarna har sagt upp hyresgästen och uthyrningsdelen kommer att vara disponibel för köparen f.o.m 2024-05-01

Intäkter och kostnader ( hyran och hyresintäkt) hänförliga till lägenheten för tiden före tillträdesdagen svarar säljaren för medan köparen svarar för intäkter och kostnader som uppkommer från och med tillträdesdagen. Avräkning av intäkter och kostnader ska ske på tillträdesdagen och justeras mellan parterna.

Bilaga: Hyreskontrakt. (Ingen deposition är erlagd av hyresgästen)

Det finns 3 st nycklar till huvudlägenheten och 2 nycklar till uthyrningsdelan.

Översyn av uthyrningsdelen ska göras på tillträdesdagen.

Alla bilder

Övrigt

Hela lägenheten (exkluderat uthyrningsdelen) totalrenoverades under 2022.
Alla golv revs ut, flytspacklades och sedan lades nya golv in.
Alla väggar och tak och målats om.
Nya innerdörrar från Swedoor och nya massiva dörrkarmar.
Ljudisolerad dörr till uthyrningsdelen.
Nytt kök från IKEA och vitvaror från Bosch (kyl och frys är från 2021).
Spegeldörrar från Elfa till klädkammaren samt garderobsinredning från IKEA (Pax) till både klädkammare och sovrum.
All el omdragen (ej uthyrningsdelen).
Jordat och jordfelsbrytare (elskåp förra ägaren).

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Höjegården är en äkta bostadsrättsförening vars byggnader uppfördes 1958.

Föreningen består av 124 lägenheter med bostadsrätt som är fördelade på fyra flerbostadshus med adresserna Järnåkravägen 17–23.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen. Redovisningstjänster köps in av Järnåkra24 AB. Den tekniska förvaltningen sköts av Paldur AB.

Gemensamma utrymmen
Tvättstugor, torkrum och mangelrum finns i källaren.

Föreningen har en nyrenoverad fritidslokal i källaren i hus 19, med fullt utrustat kök, hall, ett mindre rum för exempelvis mingel eller plats för buffé, ett större rum med plats för 30 sittande middagsgäster, samt toalett. Kostnaden är 400 kr per tillfälle (dygn).

Föreningen har ett gästrum i källaren i 23 D om du behöver inkvartera tillfälliga besökare. Hyrestid är maximalt fem nätter i ett sträck. Rummet innehåller bl.a. två bäddar och en extrasäng, samtliga med täcken och kuddar. Sängkläder tillhandahålls av hyresgästen. Man har också tillgång till kök och toalett. Kostnaden är 100 kr/natt.

Medlemmarna har tillgång till en målarlokal.

Cykelförråd samt förvaringsutrymme för barnvagnar finns i källarna.

Föreningen har gemensamma grönytor med lekplatser och grill.

Parkering
Föreningen har 70 p-platser som kan hyras av medlemmarna. Kostnaden är 125 kr/mån och kösystem tillämpas.

Utöver detta finns parkeringsplatser längs med Järnåkravägen. Ni betalar timtaxa för dessa p-platser och platserna kan även nyttjas med kommunens boendeparkering. Kontakta LKP för mer info.

TV & Internet
Föreningen upphandlar en anslutning till internet för alla de medlemmar som bor i Höjegården. Hastigheten är 1 Gbit (1000 MBit), till en kostnad om 62.50 kr/månad (kostnaden är medräknad i annonsens månadsavgift).

TV levereras av Tele 2 där ett basutbud ingår.

Gemensamt elavtal
Föreningen har kollektiv elanslutning för att minska kostnaderna för medlemmarna. Elen tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avin och debiteras retroaktivt. Elkostnaden är uppdelad i två delar, en fast förbrukningsavgift (för närvarande 147 kr/mån) och kostnad för själva elförbrukningen (kostnaden var 2,25 kr/kWh på januariavin).

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och Internet.

Tidigare avgiftsförändringar:
Föreningen höjde avgifterna med 3 % från 2024-01-01.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras säljaren med 2,5 % av prisbasbeloppet (1 433 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under ”Dokument”.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Delat ägande är tillåtet. Den som ska bo i lägenheten ska äga minst 10%.

Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras löpande. Ni finner underhållsplanen i årsredovisningen.

Pågående/planerade renoveringar:
Under 2024 ska dörrarna mellan källargångarna och trapphus bytas och dörrautomatik sättas in.

Utförda renoveringar/underhåll:
2004: Fönsterbyte
2007: Balkonger vidgjorda
2008: Värmesystem justerats och uppdaterats
2010: Sopstation för kompost samt återvinning byggd
2014: Takbyte
2014: PCB-sanering gjord runt husen
2014: Postboxar insatta
2015: Nya tappvattenrör insatta
2016: Relining av avloppsstammar
2016: Nya brandsläckare och brandvarnare insatta i källare
2020: Dränering kring fastigheterna
2020: Installation av nya entrépartier, passagesystem och förbättring av belysning, ny sopsorteringsstation.
2023: Totalrenovering av föreningslokalen samt omfattande uppdatering av värmesystemet.

Övrigt
Medlemmar i föreningen behöver teckna bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på styrelsen@hojegarden.se

För mer information besök gärna föreningens hemsida https://hojegarden.se/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 950 000 kr
Månadsavg. 5 275 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, TV & Internet
Adress Järnåkravägen 19 D
Kommun Lund
Område Järnåkra
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 97.7 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 4
Hiss Nej
Balkong Balkong om 10 meter i söderläge
Byggår 1958
Förening Brf Höjegården
Bostadsrättens nettoskuldsättning 234 723 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0,009863149
Pantsatt Ja
Förråd 1 st större förråd & 2 st matkällarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV - Tele 2 / Internet - fiber via bostadsrättsföreningen
Driftskostnad 12 240 kr/år varav:
El: 9 240 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el (fast avgift om 147 kr + förbrukning) och försäkring. Detta kommer att variera beroende på förbrukning och val av försäkringsbolag.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 122 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.