Malmö - Bulltofta - Husie

Carl Flormansgatan 11

Visa på karta

Rymlig tvårummare i hörna med optimal planlösning - Stor inglasad balkong

Rymlig tvårummare i bra skick som nås med hiss från markplan. Bostaden bjuder på en stor inglasad balkong med utsikt mot parken, vardagsrum med öppen planlösning mot köket och ljusinsläpp från två väderstreck samt generöst tilltaget sovrum med walk-in-closet. Det helkaklade stilrena badrummet har egna tvättmöjligheter och bostaden har gott om förvaringsmöjligheter. Här bor du även med närhet till härlig grönska på Bulltofta rekreationsområde, Coop, Burger King, m.m. Bra kommunikation med busshållplats utanför som går in till stan samt närhet till både inre och yttre ringvägen med bil. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 5 332 kr
Rum 2
Boarea 75 Kvm
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2012
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Fint kök från Marbodal som ligger med öppen anslutning mot vardagsrummet. Inredning i vitt som går i vinkel, vilket innebär fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Det mörkare kaklet bryter av mot det vita. Utrustat med spishäll, fläkt, ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl i fullhöjd samt frys i fullhöjd. Väggarna är vita och på golvet vilar samma snygga parkett som i vardagsrummet. Spotlights i taket samt ovanför köket och bänkskivan ger ett behagligt ljus. Går enkelt att möblera med matgrupp intill fönstret. 

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt och trivsamt vardagsrum i hörna som bidrar till generöst ljusinsläpp från två väderstreck. Spotlights i taket, vita väggar och på golvet vilar vacker parkett från ca 2020. Rummet går enkelt att möblera med en större soffgrupp och ligger luftigt mot köket samt matplatsen. Rummet ger även access till den trevliga inglasade balkongen.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vill du veta mer om bostaden eller kanske vill få en värdering av din egen bostad? Tveka inte att kontakta mig!

Alla bilder

Balkong

Stor och härlig inglasad balkong som förlänger somrarna. Balkongen har lummig utsikt mot den grönskande parken och det finns gott om plats för loungedel eller matgrupp om så önskas. Här njuter man gärna!

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent badrum med helkaklade vita väggar som kontrasterar fint mot den mörka klinkern på golvet samt mörka kaklet i duschen. Utrustat med vägghängd wc, handfat, dusch med vikbara duschdörrar, handdukstork, samt två förvaringsskåp. Ovanför handfatet finns en snygg nisch med spegel samt spotlights. I badrummet finns även tvättmaskin samt torktumlare från Bosch med praktiskt arbetsbänk ovan. 

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum med vita väggar och fondvägg samt vackert parkettgolv. Från rummet nås en rymlig walk-in-closet med fönster som även skulle kunna fungera som kontor om så önskas.

Alla bilder

Hall

Välkomnande luftig entré med avhängningsmöjligheter samt förvaring i garderoberna. Vita väggar och praktisk snygg klinker från ca 2020 på golvet. Spotlights i taket. Längre in finns ytterligare garderober med skjutdörrar.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Draken, som består av 48 lägenheter bildades 2012.Marken innehas med äganderätt.HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och tar ut en överlåtelseavgift om 1 313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant. Medlemskap i HSB krävs för att bli medlem i föreningen.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var vid årsskiftet då den höjdes med 8%. I avgiften ingår bostadsrättstillägg. Kabel-TV och bredband via Telia tillkommer som ett obligatoriskt tillägg. Individuell mätning och debitering sker av värme, vatten och el.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL:
Inga större renoveringar planerade.

TV & INTERNET:
Bredband och Kabel-TV finns via Telia. Kostnad för bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 169kr/mån.

PARKERING
I föreningen finns det 31 p-platser i carport, 11 p-platser utan tak, 5 gästparkeringar (utan tak) samt 1 handikappplats (utan tak). Parkeringsplats finns att hyra för medlemmar för en kostnad på 200 kr/mån för parkeringsplats utan tak och 350 kr/mån för en parkeringsplats i carport. Varje medlem har möjlighet att hyra en p-plats och i mån av plats även två p-platser. Kösystem för den andra parkeringsplatsen.

GEMENSAMT:
Föreningens kvartershus innehåller festlokal, bastu, relaxrum och en rymlig välutrustad grovtvättstuga. Festlokalen finns servis för upp till 40 personer och hyreskostnaden är 500 kr. Övernattningslägenhet finns att hyra för 500 kr/natt.
På gården finns cykelställ med låsbara grindar. Avgiften för att hyra är 25 kr/månad/lägenhet + 100 kr/nyckel.

ÖVRIGT:
Tillåter delat ägande mellan föräldrar/barn men den boende måste äga minst 20%

Se även föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/draken/

 

Alla bilder

Område

Här bor man i naturskönt läge med vackra Bulltofta rekreationsområde som sin granne. Här finns härlig skog, dammar, motionsslingor, gym, tennisbanor, minigolfbanor, pulkabackar och helt enkelt fantastisk natur. Kort promenadavstånd till välsorterad Coop butik, kinarestaurang, Burger King och pizzeria. Bra kommunikationmöjligheter med buss. Man cyklar enkelt till stan på bra cykelvägar. Med bil tar man sig snabbt ut på både yttre och inre Ringvägen och Öresundsbron nås på ca 15 minuter. Andra naturmiljöer som Bokskogen ute vid Torup är endast 10 minuter bort. Skolor och förskolor finns även i närheten.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 995 000 kr
Månadsavg. 5 332 kr
Ingår i avgift Bostadsrättstillägg. Tv och bredband tillkommer via obligatoriskt tillägg på 169 kr/mån
Adress Carl Flormansgatan 11
Kommun Malmö
Område Bulltofta - Husie
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 75 Kvm (Föreningens information)
Våning 4 av 6
Hiss Ja
Balkong Balkong
Byggår 2012
Förening HSB Brf Draken i Malmö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 539 067 kr
Kommentar nettoskuldsättning 7 188 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.9438
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 10 788 kr/år varav:
Värme: 2 400 kr
El: 3 960 kr
Vatten/Avlopp: 2 400 kr
Övrigt: 2 028 kr
Övrigt avser obligatoriskt tillägg för Tv och bredband.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 66 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.