Malmö - Husie - Virentofta

Cornusgatan 5

Visa på karta

Poolvilla med härliga sällskapsytor - Underbar trädgård - Stort garage och inredd källare

Belägen på en trivsam villagata med varierad och charmig bebyggelse ligger ett stiligt 1,5-planshus med härliga sällskapsutrymmen. Ett inre med rymligt kök, vardagsrum och matsal i fil, tre bra sovrum, luftigt allrum samt både badrum och gästtoalett ger fina ytor för familjen. Trädgården är en välskött dröm med stor pool, nätt uterum och flera olika uteplatser där man kan njuta av solen hela dagen lång. Stort och påkostat garage på hela 65 kvm, automatisk garageport och eget kontor samt en inredd källarvåning med gästrum och tillhörande pentry, ännu ett stort badrum, bastu och fin tvättstuga. I källaren har man dessutom i dagarna installerat en splitter ny elpanna. Här bor man på lugn gata med kort promenadavstånd till vacker natur och närhet till skolor, lekplatser och all vardaglig service. Varmt välkomna på visning!

I korthet

Utgångspris 5 995 000 kr
Rum 6
Boarea 187 Kvm
Biarea 161 Kvm
Tomtarea 1002 Kvm
Övrig area 6 Kvm
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1927
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Cornusgatan 5 - Stora ytor och många möjligheter, här kan man inreda efter eget tycke och skapa sitt drömboende!

Alla bilder

Trädgård

Trädgården är fantastisk! Tomten på dryga 1000 kvm är planerad på bästa tänkbara sätt med en framsida som är både fin och ger avstånd till gatan utanför samt en privat baksida med stor och grönskande trädgård, pool och flera uteplatser. 
Fina gräsytor inbjuder till barnlek och spring och vackra prydnadsträd samt välskötta planteringar gör detta till en riktig sommaroas där man mer än gärna tillbringar kvällar och lediga dagar tillsammans med familjer.
Den murade poolen på 8x4 meter har egen uppvärmning via värmepump och skjutbart pooltak. Pooltaket är dessutom högt nog att tillåta bad även under regniga eller lite kyligare dagar, vilket gör poolsäsongen så mycket längre, skyddar från skräp och löv och dessutom gör uppvärmningskostnaderna betydligt bättre.
Stenläggning i vinkel går längs både hus och garagebyggnad och har plats för flera uteplatser, vilket innebär att man kan njuta av solen ända från den tidigaste morgontimman ända fram tills solnedgången. Den största uteplatsen ligger pool-side vid en insynsskyddande uppmurad vägg där markiser kan fällas ut de dagar solen skiner alltför starkt. I anslutning till uteplatsen finns ett rymligt förråd som även rymmer tekniken till poolen samt ett litet uterum med skjutbara glaspartier där man både kan odla samt sitta skyddad när kvällarna börjar bli kyliga eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur.

Alla bilder

Garage

Ett riktigt rymligt garage på hela 65 kvm (varav 10 kvm kontor och 5 kvm förråd) med automatisk port och praktisk förrådsdel är perfekt för både fordon och förvaring. Här finns även ett generöst kontor med klinkergolv, fönster ut mot trädgården och gott om plats för arbete och kreativitet - vilket gör det idealiskt för den som söker praktiska och professionella lösningar under samma tak.
Här finns golvbrunn, kyl/frys, dubbla takfönster som ljusinsläpp, rostfri vask med tillhörande skåp och härifrån nås även källaren under huset med tvättstuga, bastu, badrum, stort torkrum och ett fint gästrum.

Alla bilder

Gästrum

I källaren finns ett rymligt gästrum med laminatgolv och ljusa tapetserade väggar, spotlights i taket samt gott om plats för både sängar och sittgrupp. Två högt sittande fönster med dekorativa järnramar som säkerhetsförstärkning släpper både in dagsljuset, skapar en inbjudande och trygg miljö samt förjagar all eventuell källarkänsla. Två inbyggda garderober och ingång till ett rymligt förråd innebär riktigt gott om förvaringsyta.
Precis utanför dörren finns även ett litet pentry och några steg längre bort i källaren finns det stora badrummet och bastu. Perfekt som gästrum men kan även passa för tonåringen med behov av eget utrymme eller kanske till och med som uthyrningsrum som kan ge en trevlig extra inkomst.

Alla bilder

Badrum - Källare

Stort helkaklat badrum i ljusa toner. Här finns ett fristående badkar för den badglade samt dusch med tonade väggar för den som har mer bråttom. Handdukstorken med elburen värme är placerad på bekvämt avstånd och ger varma och goa handdukar efter duschen. Wc, handfat, badrumsspegel med ett litet fönster i glasbetong ovanför samt väggskåp för handdukar och allt annat smått och gott som behövs i ett badrum.
Utanför badrummet finns bastun med dubbla sittbänkar och tonad glasdörr. I direkt anslutning till detta ett helkaklat utrymme med klinkergolv där man idag placerat vilstolar där man kan pusta ut efter en uppfriskande stund i bastun. Väggskåp döljer husets elcentral.

Alla bilder

Källare

I anslutning till tvättstugan finns ett stort torkrum med klinkergolv och elektrisk fläkt för extra effekt.
I rummets vinkel finns dörr in till gästrummet och precis utanför den ett pentry med rostfri vask, dubbla plattor samt kylskåp med frysfack. Stor yta som även hade kunnat passa utmärkt för ett alldeles eget hemmagym!
Fönster i glasblock släpper in dagsljuset.

Alla bilder

Tvättstuga

Det första rummet som nås i källaren är tvättstugan, där även en splitter ny värmepanna huserar. Helkaklade väggar i vitt med klinkergolv med golvvärme i jordnära toner som följer oss genom stora delar av källaren. Här finns torktumlare och tvättmaskin från Miele samt ännu en tvättmaskin - en toppmatad modell från UPO. Rostfri vask med vidhängande arbetsyta samt underskåp.

Här är även förberett i väggen för att man ska kunna lägga till en eventuell utedel, om man skulle önska att uppdatera värmepannan och istället ha en luft-vattenvärmepump.

Alla bilder

Framsida

Konstfärdigt utformad framsida med en välskött "stenträdgård" som ger en elegant och naturnära känsla. Stenkanter avgränsar de olika singeltäckta delarna där vackra naturstenar, prydnadsträd, mindre buskar och dekorationsgräs placerats. En stenlagd gång med belysning infälld i stenen, flankerad av två stora tujor, leder fram till ytterdörren.
Snyggt stenlagd uppfart med plats att parkera 1-2 bilar som slutar i ett stort garage, där man får plats med ännu fler.
På husets andra sida finns ytterligare en stenlagd yta som leder fram till trädgårdsgrinden - möjlighet till parkering finns även här. Vid sidan om denna finns en stor rabatt med en ståtlig trädgårdslampa och många olika växter som blommar vackert under sommarhalvåret. Ett staket med grind avgränsar mot den privata delen av trädgården på husets baksida. Utkast för bevattning finns både här och inne i trädgården.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Vardagsrum

Ett brett valv från hallen leder in till det första av två eleganta sällskapsrum i fil. Fönster med fönsterbänkar i marmor både mot husets framsida och mot trädgården på baksidan - idag möblerat med soffgrupp och bokhyllor och med dubbla skjutdörrar vidare in mot matsalen. Vackert parkettgolv, ljusa tapetserade väggar, stuckaturer längs taket och spotlights i taket.

Alla bilder

Matsal

Väl tilltagen matsal - ett spatiöst gavelrum med fönster i tre väderstreck, däribland ett burspråk som har fina blyinfattade och färgade glasrutor. Här finns fina ytor med plats för både matsalsmöblemang och sittgrupp, ett rum som gjort för trevliga middagar med vänner men även för trivsamma vardagskvällar med familjen. Samma parkettgolv följer oss obrutet in hit från vardagsrummet, väggarna går i samma färgskala, stuckaturer och infälld belysning i taket.

Alla bilder

Kök

Köket är i bra storlek med inredning i grått och gult planerad i vinkel, vilket ger bra skåpsutrymmen och fina arbetsytor. Kakel i sobert grått ovanför bänkskiva i stenmönstrad laminat samt rostfri diskho med vidhängande avställningsyta. Spis med häll (Elektrohelios), spisfläkt (Futurum), fristående mikrovågsugn samt kylskåp i fullstorlek (Husqvarna). Matplatsen vid köksfönstret är lagom för ett bord som rymmer 4-6 personer, väggarna är ljusa, vitt panelklätt tak med infällda spotlights och ljus plastmatta på golvet.
I en liten anslutande farstu med plats för ytterkläder och skor finns en dörr till trädgården.

Alla bilder

Hall

Stor och luftig entréhall med stiligt klinkergolv och mörka snickerier. Fönster mot husets framsida och dörrar in till kök, vardagsrum, gästtoalett och dessutom in till ett praktiskt förvaringsrum under trappan. Härifrån leder trappan upp till ovanvåningen.

Alla bilder

Gästtoalett

Bra placerad i anslutning till entréhallen finns en helkaklad gästtoalett i ljusa toner med klinkergolv och väggarna dekorerade med rosor. Wc och handfat i grönt med badrumsspegel och liten glashylla för avställning.

Alla bilder

Allrum

Ovanför trappan öppnar ett luftigt allrum upp - perfekt för soffgrupp och tv. Ett komplement till sällskapsytorna på entréplan som också kan fungera som barnens eget vardagsrum med plats för lek och spel. Härligt ljus och bra takhöjd genom takkupa med inte mindre än fem fönster, vacker fiskbensparkett på golvet och ljusa strukturtapeter som handmålats med klättrande murgrönerankor. Härifrån nås badrummet, en rymlig klädkammare samt samtliga tre sovrum.

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget master bedroom med fönster i svalt norrläge. Här ryms enkelt dubbelsängen och plats finns över för ytterligare möblering som byrå eller läsfåtölj. Dessutom finns här en stor inbyggd garderob med spegelskjutdörrar och garderobsinredning med både korgar och hängmöjligheter samt ramp med spotlights ovanför som lyser upp.

Alla bilder

Sovrum 2

Det första av två likadana rum med charmigt snedtak och fönster mot den södra gaveln. Detta är idag i bruk som arbetsrum med mjukt ljusgrön heltäckningsmatta på golvet och matchande tapeter.

Alla bilder

Sovrum 3

En tvilling till sovrum nummer två - även detta med fönster i söder och charmigt snedtak. Ett alldeles lagom stort barnrum med plats för säng, skrivbord och lekhörna. Blå heltäckningsmatta på golvet och matchande tapeter.

Alla bilder

Badrum

Rymligt familjebadrum med takfönster, helkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Wc, handfat och dusch i hörnan med skjutbara och frostade väggar.

Alla bilder

Övrigt

Markiser, eldrivna och automatiska, finns att fälla ut för fönster på husets framsida.

I trädgården finns en egen brunn med elektrisk pump för bevattning.

Larm - finns installerat i huset. (Ej kopplat till operatör).

Huset är tillbyggd med vidgjord fasad och nytt tak under 1981, all el drogs om i samband med detta.
Pool från ca. 1998. Radiatorer -81.

I taxeringsinformationen är boarean 162 kvm och biarean 94 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord där boarean är angiven till 187 kvm, biarean utgör 172 kvm och övrig area 6 kvm.

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig miljö, på lugnt läge, nära natursköna Bulltofta Rekreationsområde som har vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Det finns även förskolor och skolor i närheten samt många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger i närheten och välsorterade Ica-Maxi, Coop, Öb, Dollarstore och tre olika gym promenerar man till. Kort promenadavstånd även till pizzeria, frisörsalong och blomsteraffär. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Köpenhamn och Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna!

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. 
Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

Alla bilder

Planritning bottenvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning ovanvåning

Med reservation för avvikelser

Planritning källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 5 995 000 kr
Adress Cornusgatan 5
Kommun Malmö
Område Husie - Virentofta
Typ 1 1/2-plansvilla med källare
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 6
Boarea 187 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Biarea 161 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
Tomtarea 1002 Kvm (Fastighetsregistret)
Övrig area 6 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2020)
I taxeringsinformationen är boarean 162 kvm och biarean 94 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standard SS 21054:2020 är gjord där boarean är angiven till 187 kvm, biarean utgör 172 kvm och övrig area 6 kvm.
Byggår 1927
Grundläggning Källargrund
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Betongpannor 1980
Plåtarbete Plåt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Vattenburen värme med nyinstallerad elpanna
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Sydantenn
Driftskostnad 53 450 kr/år varav:
El: 38 000 kr
Vatten/Avlopp: 5 600 kr
Renhållning: 3 050 kr
Försäkring: 6 800 kr
Nuvarande ägare hade under 2023 en årsförbrukning på 5 027kWh el så elförbrukningen är istället uppskattad. Fastighetsavgift på 9 525:- tillkommer.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 221 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 3 101 000 kr
Summa pantbrev 940 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!