Malmö - Gyllins trädgård

Bullerbygatan 107

Visa på karta

Stor uteplats i soligt söderläge - Genomgående - Privat ingång utifrån

I populära Gyllins trädgård finns denna trivsamma lägenhet med underbar uteplats i soligt söderläge där man gärna spenderar soliga dagar. Uteplatsen nås från det rymliga vardagsrummet med härligt ljusinsläpp. Bostaden bjuder även på ett fint kök med social planlösning mot vardagsrummet, ett stilrent helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt ett generöst tilltaget sovrum som enkelt går att göra om till två rum. Här bor man på ett ypperligt och naturskönt läge med bekvämt avstånd till centrum och kommunikationer. Välkommen hem!

I korthet

Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 5 372 kr
Rum 2
Boarea 67 Kvm
Våning 1 av 2
Balkong Uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2013
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

7 dagar
Visa alla

Uteplats

Stor inbjudande uteplats i soligt söderläge som ligger i relation till föreningens välskötta gräsplätt. Uteplatsen består av trädäck som ramas in av staket med grind mot gräsplätten samt insynsskyddande häck. Här njuter man gärna av grillkvällar med vänner och familj!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med vita väggar och vacker parkett på golvet. Rummet går enkelt att möblera med både soffgrupp samt matbord med stolar och ger access till den härliga uteplatsen.

Alla bilder

Kök

Praktiskt kök med köksinredning på två sidor samt öppen planlösning mot vardagsrummet. Köksluckorna är vita med vitt kakel ovan bänkskivan och på golvet vilar parkett. Utrustat med diskmaskin, ugn, spis, fläkt samt kyl/frys. 

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent badrum med mörk klinker på golvet som kontrasterar fint mot det vita kaklet. Utrustat med wc, dusch med glasdörrar, handdukstork, handfat samt belyst spegelskåp. Här finns även tvättmaskin samt torktumlare med praktiskt arbetsbänk samt förvaring ovan. 

Alla bilder

Sovrum

Generöst tilltaget sovrum med gråa väggar och parkett på golvet. Rummet har två ingångar, en från köket och en från hallen vilket öppnar upp för möjligheten att skärma av rummet i mitten och nyttja som två rum.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré med privat ingång utifrån. I hallen finns plats för avhängning och på golvet ligger mörk klinker. Garderoberna med skjutdörrar samt garderoberna mittemot badrummet löser förvaringen. 

Alla bilder

Förening

Brf Tjorven 2 har lämnat följande information om föreningen. Vi ber den slutgiltige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant från föreningen.

Föreningen, som bildades 2014, är en äkta bostadsrättsförening och består av 32 lägenheter, varav 2 upplåtes med hyresrätt. Föreningens två byggnader, i två respektive tre våningsplan, uppfördes 2013. Marken är friköpt, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av tomträttsavgälden. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 2,5 % av basbeloppet (1 433:- för 2024) samt en pantsättningsavgift om 1% av basbeloppet (573:- för 2024) debiteras köparen.

Uppvärmning: Värmepump, värmeåtervinning av frånluft, fjärrvärme via vattenburna radiatorer

AVGIFT
Avgiften höjdes i januari 2024 med 15%. I dagsläget finns enligt styrelsen inga beslut fattade om ytterligare förändringar av avgiften framöver - mycket beror på hur räntor och genomförda amorteringar kommer se ut i höst.

Föreningen tillämpar individuell mätning av varmvatten samt el, vilket kommer på avin kvartalsvis.
Värme ingår i grundavgiften och i föreningen har man tecknat kollektivt bostadrättstillägg till medlemmarnas egna hemförsäkringar.

TV & INTERNET
Kabel-TV finns via Com Hem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas via Ownit eller via ComHem av medlemmen själv.

RENOVERING & UNDERHÅLL
2021 - Bytte ut och målade trä runt balkonger och vissa staket. IMD el och varmvatten införs.
2023 - Målat all röd läkt och panel samt bytt ut sådant som varit ruttet, både på boendefastigheten och förrådsbyggnaden. Bytt utomhusbelysning till Led i syfte att spara pengar och förbättra ljuset i området. En effektivisering av värmesystemet har genomförts genom att tillvarata frånluften från lägenheterna. Tre av hyreslägenheterna har sålts under året och man har då amorterat på föreningens lån.

Inga större underhåll eller renoveringar planeras enligt styrelsen i närtid. Man följer en underhållsplan som upprättats i samarbete med SBC.

TVÄTT
I samtliga lägenheter finns egen tvättutrustning.

PARKERING
Föreningen har 32 parkeringsplatser för uthyrning och alla lägenheter har möjlighet att hyra en parkeringsplats för 350 kr/mån. Är där en lägenhet som inte önskar sin parkering hyrs denna ut intill dess att den medlemmen vill nyttja den, för samma månadskostnad.
De extra två parkeringsplatser föreningen har kostar 450kr/mån och där tillämpas kösystem. I skrivande stund är en av extraparkeringarna ledig.

GEMENSAMT
Lägenhetsförråd finns i separat gårdshus. I föreningen finns också Miljöhus och två cykelförråd samt lummiga och härliga grönytor, gräsmattor och buskar.

ÖVRIGT
Uteplatserna på markplan är inte belagda med bostadsrätt utan istället gäller benefik nyttjanderätt.

 

Alla bilder

Område

Här bor man mitt i den härliga naturen, samtidigt som Gyllins Trädgård är mycket välplacerat och lättillgängligt i staden. Stigar och gångvägar genomkorsar det lugna bostadsområdet och den anslutande naturparken där det även finns en fin temalekplats. Junibackens förskola ligger intill - en väldigt bra förskola med fantastisk personal och stora fina lekytor. Även nybyggda Toftanässkolan (F-9) ligger inpå knuten och lite längre bort finns Bäckagårdsskolan (F-9). Båda skolorna är mycket populära.

Stadsbusslinjer trafikerar området med busshållplatser på Sallerupsvägen i anslutning till gång- och cykeltunnlar. Via Sallerupsvägen är du i centrala Malmö med bil på mindre än tio minuter medan det till Värnhemstorget med all vardaglig service och bussknutpunkt är bekvämt cykelavstånd. Tvärs över Sallerupsvägen ligger Toftanäs med bland annat Ica-Maxi, Dollarstore, två gym, Öb, frisör och Blomsterlandet. Kvarnby golfklubb med restaurang, Husie Mosse och gröna Bulltofta rekreationsområde ligger även det mycket nära.

Yttre ringvägen ligger inom två minuter från Gyllins Trädgård och sedan ligger vägen öppen vart du än ska.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Det går bra att lämna bud via sms, mejl eller telefon men när första budet lämnas behöver mäklaren prata med spekulanten för att ta reda på hur dennes situation ser ut med inflyttning, finansiering och andra villkor. Det är viktigt att spekulanten lämnar rätt uppgifter till mäklaren så att budgivningen blir så rättvis och tydlig som möjligt. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Behöver du tips på bra bankkontakt är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare som förmedlar kontakt.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 095 000 kr
Månadsavg. 5 372 kr
Ingår i avgift Värme, kallvatten, kabel-TV (basutbud) och bostadsrättstillägg
Adress Bullerbygatan 107
Kommun Malmö
Område Gyllins trädgård
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 67 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 2
Balkong Uteplats
Byggår 2013
Förening Brf Tjorven 2
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 4 344 kr/år varav:
El: 3 840 kr
Vatten/Avlopp: 504 kr
Energiprestanda 90 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning