Snart till salu


Malmö - Östra Sorgenfri

Östra Farmvägen 37a

Visa på karta

Genomgående trerumslägenhet - Inglasad balkong i västerläge - Helkaklat badrum

Snart finns möjligheten att förvärva denna trevliga genomgående trerumslägenhet om 82,5kvm med rymlig inglasad balkong i västerläge. Bra med förvaringsmöjligheter både i hall samt sovrum, köket är utrustat med diskmaskin och badrummet är helkaklat. Vardagsrummet med charmigt oregelbunden form och fönster i två väderstreck samt utgång till balkongen. Trevligt område med bra kommunikationsmöjligheter samt bekväm närhet till mataffären. Som medlem i föreningen finns möjlighet att nyttja den gemensamma bastun. Varmt välkommen att kontakta mig för frågor eller vid intresse!

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 774 kr
Rum 3
Boarea 82.5 Kvm
Våning 1/4
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1956
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Lägenhet

Välkommen till Östra Farmvägen 37a - Ert nästa trivsamma hem!

Alla bilder

Hall

Du välkomnas in genom en säkerhetsdörr, vilket både ger extra trygghet, dämpar ljud från trapphuset och är populärt hos försäkringsbolagen - (kan ibland leda till lägre premie.) Hallen har bra förvaringsmöjligheter genom tre rymliga garderober. Vita väggar och stavparkett. Hallen löper vidare mot vardagsrummet som avskärmas med gemytliga original spegeldörrar.

Alla bilder

Kök

Trevligt kök med vitt kakel som matchas med vit bänkskiva och skåpluckor i träfärg och vitt. Diskmaskin Whirlpool 2011, kyl/frys Bosch 2011, micro 2009, spishäll 2011, kolfilterfläkt 2011 samt ugn Electrolux 2019. Bra med plats för matgrupp samt goda förvaringsmöjligheter. Vita väggar med fint golv.

Alla bilder

Badrum

Vitt helkaklat badrum med klinkergolv i matchande nyans. Duschplats, wc, handfat, handdukstork, stor väggfast spegel samt högskåp för förvaring. 

Alla bilder

Sovrum 1

Luftigt sovrum med plats för dubbelsängen, bra förvaring i form av två klädkammare men även plats över för skrivbord med hemarbetsplats. Vita väggar, charmig stavparkett i original och fönster ut mot den lummiga innergården. 

Alla bilder

Sovrum 2

Trevligt sovrum som är perfekt barnrum med gott om plats för både säng, skrivbord och lekhörna. Kan även passa perfekt som arbetsrum eller gästrum. Vita väggar och ekparkett på golvet.

Alla bilder

Vardagsrum

Generöst tilltaget vardagsrum med härlig oregelbunden planlösning och vacker originalparkett samt ljusa väggar. Här finns gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang för den som så önskar. Direkt access ut till balkongen. 

Alla bilder

Balkong

Härlig inglasad balkong i optimalt västerläge ut mot den lugna innergården. Här finns plats för soffa och balkongmöblemang där man kan sitta och njuta av kvällssolen. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Förening

HSB Brf Manligheten har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som består av 181 lägenheter och  bildades 1952. Marken är upplåten med tomträtt, nuvarande avtal löper till och med 2027. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. En överlåtelseavgift om 1433:- samt en pantsättningsavgift om 573:-/pant debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Avgiften har varit oförändrad under mycket lång tid, vilket möjliggjorts av föreningens låga belåning. För att rusta inför framtida underhåll har avgiften höjts 5 % de senaste två åren, och en större engångshöjning om 20% gjordes 1/1-24, detta pga det allmänt höjda kostnadsläget.

Föreningen har individuell mätning av elen, där man debiteras för faktisk förbrukning. 
Det är viktigt att teckna hemförsäkring och samtidigt teckna bostadsrättstillägg.

TV/INTERNET
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 och bredband via Ownit med hög överföringshastighet, upp till 1000 Mbps.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
Ca. 1992/1995 glasades och byggdes befintliga balkonger ut.
Ca. 1996 byttes fönster
Ca. 1998/ 1999 byttes samtliga maskiner i tvättstugan. De flesta har sedan dess bytts ut efterhand.
Ca. 2001/ 2002 byttes v/a-stammar i kök och badrum.
2006 inhängnades gården, det installerades ett nytt låssystem i fastigheten och det byttes el-stigare.
Avloppsstammar spolas regelbundet via ett avtal med spolföretag.
2010 målades tvättstugor och torkrum om.
2010 slutfördes fasadarbeten längs låghusen på Amiralsgatan/ Östra Farmvägen.
2011 Slipades och målades trappuppgångarna i trapphusen, tvättstugorna fräschades upp och vinden tilläggsisolerades.
2014 Tak-och fasadrenovering genomfördes.
2017 Garagetakbjälklaget renoverades och omläggning av delar av gårde, till följd av detta.
2018 Fjärrvärmepannan byts ut.
2020-2022 Invändig renovering av garaget slutförs. Spolplattan åter i bruk, för de som har garageplats. Samtliga ventiler (kall/ varmvattenstråk) i källaren byts ut. Samtliga radiatorer i föreningen genomgår underhåll (töms på vatten, rensas, fylls på igen, samtliga termostater byts ut. Ställs slutligen in med EB-metoden.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
- Föreningen kommer söka bygglov och byta ut portdörrar.
Sedan har föreningen en underhållsplan som de kommer jobba efter framöver 

PARKERING
Föreningen har 68 garageplatser och tillämpar ett kösystem, Då föreningen har 181 lägenheter är kön rätt så lång.  Kommunen har boendeparkering på gatorna i området.
Medlemmar kan registrera sig för garagekön via HSB portalen.

GEMENSAMT
I föreningen finns 3 tvättstugor med 2 maskiner i varje, torkrum, torktummlare och mangelrum. Föreningen har även gemensamma utrymmen så som förråd, barnvagnsrum, cykelrum och bastu.

MEDLEMSKAP
Delat ägande mellan förälder och barn är tillåtet. Juridisk person accepteras ej som medlem. 

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
https://www.hsb.se/malmo/brf/manligheten/

Medlemsavgift: Som HSB förening måste man vara HSB medlem och därför ska man betala en engångsavgift på 500 kr.

Alla bilder

Område

Östra Sorgenfri är ett område i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Precis runt hörnan ligger Ica och närmsta busshållsplats som tar dig till Malmö central på lite drygt 10 min. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 774 kr
Adress Östra Farmvägen 37a
Kommun Malmö
Område Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 82.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1/4
Balkong Ja
Byggår 1956
Förening HSB:s Brf Manligheten
Bostadsrättens nettoskuldsättning 18 536 kr
Kommentar nettoskuldsättning 225 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.6366
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Ventilation Frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Driftskostnad 6 960 kr/år varav:
El: 4 320 kr
Försäkring: 2 640 kr
Energiprestanda 144kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.