Malmö - S:t Knut / Sankt Knut

Henrik Smithsgatan 10

Visa på karta

20-talsvåning - Genomgående - Vån 3 med hiss

Välkommen till denna magnifika och genomgående trea belägen på populära S:t Knut. Välplanerat och luftigt boende i vacker 20-talsfastighet med tidsenliga detaljer som: fiskbensparkett, höga golvsocklar, breda fönsterbänkar, lamprosetter och en imponerande takhöjd om hela 280cm - det ger ljus och rymd. Planlösningen är genomtänkt med stora sociala ytor i form av det stora vardagsrummet och ett rymligt bondkök med plats för stora sällskap. Ett praktiskt halvrum ligger i anslutning till vardagsrummet. Det passar perfekt som läshörna, bibliotek eller kontor. Två stora och bra sovrum. Bostaden ligger på våning tre med hiss. Föreningen har en mycket fin innergård där man kan njuta stora delar av året. Bo mitt i centrum i det lugna och fridfulla S:t Knut/Betaniaplan. Du når Gamla staden på 5 minuters promenad. Det tar cirka 10 minuter att gå till Station Triangeln. Mycket välskött förening.

I korthet

Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 413 kr
Rum 3
Boarea 109 Kvm
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1929
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Ulf Björk

Direkt:
Mobil: 070-145 88 48

Ansvarig mäklare: Ulf Björk
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till en magnifik cityvåning på lugna Henrik Smithsgatan. Här bor man mitt i staden men ändå på en lugn och skyddad gata.

Vardagsrummet ligger på hörnet av huset och har därmed utsikt i två väderstreck. Mycket fin ursprunglig fiskbensmönstrad ekparkett på golvet. Behaglig färgsättning, takrosett och takkrön - precis som det skall vara. Rummet är mycket stort - här får man plats med både matsalsmöbler och sittgrupper. Ett snyggt flackt valv leder in till rummet.

Alla bilder

Vardagsrum

Fler bilder från det pampiga vardagsrummet.

Alla bilder

Stora sovrummet

Lägenhetens största sovrum ligger bredvid vardagsrummet. Det första man fäster blicken på i detta rum är den lilla alkoven i valv som inramar sängplatsen. Det känns väldigt ombonat. Det finns platsbyggda garderober på varsin sida om alkoven. Ett mycket rogivande rum med en varm färgsättning. Ett rum att trivas i.

 

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum 2 är ett ljust och rofyllt rum med fönster mot innergården. Här sover man bra och har en fin utsikt mot KFUM-borgen och innergården. Ett mycket bra sovrum där man får vara ifred strax innanför inre hallen.

Alla bilder

Kök

Ett riktigt stort "bondkök" - här kan man hålla en hel fest. Ljus köksinredning med mängder av förvaring. En stor skänk finns också utöver de talrika skåpen. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, spisfläkt och diskmaskin av nyare modell.

Alla bilder

Köksbilder

Fler bilder från köket.

Alla bilder

Halvan

Halvrummet eller halvan är ett bra rum i anslutning till vardagsrummet. Här kan man skapa en läshörna eller ha ett bra hemmakontor. Vardagsrummets stora fönster sörjer för gott ljusflöde här.

Alla bilder

Entréhall

Entréhallen är uppdelad i två avdelningar - en rakt innanför dörren och en som förbinder alla bostadens rum. Direkt till vänster innanför dörren finns också en riktigt stor klädkammare. Den inre delen av hallen har en lång garderobsvägg. Här får allt plats och mer därtill.

Alla bilder

Badrum

Badrum med badkar. Utrustning: wc, handfat, badrumsspegel och badrumsskåp. Våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggen.

Alla bilder

Övrigt

Två rymliga förråd i källaren kan nyttjas till lägenheten (även dessa är uppmätta). Låsta portar med porttelefon ger ett lugnt och tryggt boende och gör det enkelt att ta emot gäster. Gemensam tvättstuga finns i källaren.

Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer med 255 kr/mån

Obs! I föreningens register är boarean angiven till 104m². Ny uppmätning genomförd av 2024-02-07. Den har uppmätts enligt den svenska standarden SS 21054:2020. Protokoll från uppmätningen finns att tillgå under dokument. Arean uppmättes till 109m²

.

 

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Boken 7 i Malmö är en äkta bostadsrättsförening som består av 18 lägenheter, varav 1 upplåts med hyresrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen köpte fastigheten 2010 och äger marken. En överlåtelseavgift om 1 433 kr debiteras köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om 573kr/pant. 

AVGIFT
Ingen annan avgiftshöjning är planerad i nuläget.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL

2023 Nytt torkskåp till tvättstugan, ny belysning i hiss.

2022 Ny torktumlare till tvättstugan.

2021 Ny port till innergården, samt ny dörr till butikslokal. Förbättringsarbeten avseende puts och målning av sockel på huset.

2021 Ny tvättmaskin (Miéle), ny markis till butikslokal

2017 utfördes en stor upprustning av innergården. Man planerar även att bygga ett soprum för källsortering

2016 renoverades hissmaskineriet, hissdörren justerades och samtliga rör i fastigheten har spolats.

2015 installerades säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter, trapphusen målades om och kollektivt bredband installerades

2014/2015 byttes samtliga fönster.

2011 renoverades taket.

2010 sågs elen över och automatsäkringar installerades.
2007/08 renoverades fasaden. Föreningen följer en underhållsplan. 

TV & INTERNET
TV bredband finns genom Bredbandsbolaget (fiber), standardutbudet ingår i avgiften. 

GEMENSAMT
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp samt en mangel. I föreningen finns en trevlig innergård med trädäck, utemöbler och grill. Innergården förbättrades för några år sedan och är nu en behaglig oas.

PARKERING
Föreningen har inga egna parkeringsplatser men det finns flera garage i närheten där man kan hyra p-plats. Det råder även boendeparkering i området.

 

Alla bilder

Område

För dig som uppskattar kombinationen av en lugn miljö, men samtidigt närheten till Malmös mest centrala stadsdelar kan detta läge inte bli bättre! Lägenhetens läge ger dig direkt närhet till bland annat populära S:t Knuts torg, caféer, restauranger, bageri, mataffär, Babel-kulturhus och pizzerior. Området är ungt och levande med närhet till sommarhärliga Folkets Park, Triangeln med shopping, Möllevången med restauranger, torghandel och brusande folkliv samt Malmös centrala affärsstråk med Gustav Adolfs Torg som hjärta. Bussförbindelserna är mycket goda med en hållplats ute på Amiralsgatan och Föreningsgatan. Nära också till Centralstationen, Södervärn och stationen till Citytunneln uppe vid Triangeln som innebär fantastiska kommunikationsmöjligheter inom Malmö som såväl till Köpenhamn och Danmark.

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 495 000 kr
Månadsavg. 5 413 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV
Adress Henrik Smithsgatan 10
Kommun Malmö
Område S:t Knut / Sankt Knut
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 109 Kvm (Uppmätning enligt SS 21054:2009)
Obs! I föreningens register är boarean angiven till 104m². Ny uppmätning genomförd av 2024-02-07. Den har uppmätts enligt den svenska standarden SS 21054:2020. Protokoll från uppmätningen finns att tillgå under dokument. Arean uppmättes till 109m²
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Nej
Byggår 1929
Förening Brf Boken 7
Bostadsrättens nettoskuldsättning 770 622 kr
Kommentar nettoskuldsättning Enligt NABO
Andel i föreningen 6.00830
Pantsatt Ja
Förråd Källarförråd 2st
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster Isolerglas
Driftskostnad 3 000 kr/år varav:
El: 3 000 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 141 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.