Lund - Brunnshög

Ringtonsgränden 2

Visa på karta

Exklusivt boende - Genomtänkt planlösning - Pool, bastu och spabad

Välkommen till denna exklusiva marklägenhet som präglas av sina naturnära och högkvalitativa materialval och sitt unika läge med direktaccess till såväl pool som bastu, en dröm för livsnjutaren! Bostaden har en genomtänkt planlösning med hall, klädkammare och badrum placerade i souterräng vilket bidrar till att bostaden upplevs större än sina kvadratmeter. Kök och vardagsrum har en luftig öppen planlösning där såväl soffgrupp som matplats ryms och sovrummet är rymligt med gott om plats för dubbelsäng. Stora fönsterpartier med helglasade altandörrar i såväl sovrum som kök bidrar med ett härligt ljusflöde och en rogivande utsikt mot den grönskande innergården. Från köket nås den väl tilltagna altanen som leder en vidare till innergård, pool och bastu. En kort hisstur upp till översta våningen tar en till föreningens gemensamma spabalkong där man kan avnjuta ett avkopplande jacuzzibad med en otrolig utsikt över Lund. Brf Det Goda Vattnet är en unik förening med fokus på hållbarhet och ett gott liv. Här har de boende tillgång till bland annat naturpool med intilliggande bastu, spabalkong med jacuzzi samt cykel- och bilpooler. Byggnaden är ritad av den prisbelönta arkitekten Cord Siegel vars signum, råa betongelement, präglar samtliga bostäder i föreningen. Föreningen är centralt placerad i expansiva Brunnshög med närhet till all tänkbar service. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 4 087 kr
Rum 2
Boarea 45 Kvm
Biarea 9 Kvm
Våning 1
Balkong Altan
Typ Lägenhet
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2022
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Cassandra Bülow
Bitr. mäklare

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Hall

När vi stiger in i hallen dras blicken in mot vardagsrummet där ett härligt ljusflöde och bostadens råa betongelement står i fokus. Dessa tillsammans med parketten och snickerierna i ljus ask bidrar till en naturnära känsla som återkommer genom hela bostaden. Överljusfönster placerade över sovrumsdörren skänker hallen ljus. I entrédelen finns plats för avhängning och avställningsmöbel, och för ytterligare förvaring finns garderober i passagen mot vardagsrummet. Från hallen nås sovrummet och vid dess avslut ligger den sociala delen av bostaden.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är luftigt med öppen planlösning mot kök och matplats. En härlig fönstervägg med glasdörr mot altanen skänker rummet ljus och en rogivande utsikt över föreningens grönskande innergård. Rummet är som gjort för umgänge med familj och vänner där det finns plats för alla och möbleras både med soffgrupp samt matbord med stolar. Parkettgolvet i mattlackad ask från Kährs och väggar och tak i råbetong bidrar till en modern och rå estetik.

Alla bilder

Kök

Köket ligger öppet mot vardagsrummet med inredning i antracitgrått från finska Puustelli, beslag i svart, samt en mörk keramisk bänkskiva med råbetong ovan. Inredningen har dock mer att erbjuda än funktion och estetik - tillverkaren Puustelli kallar serien Miinus ett ekologiskt mästerverk, där man undersökt varje dels koldioxidavtryck och valt det bästa alternativet i allt från livscykel till transporter. Här förenas stilsäker smak med både hjärta och omtanke!
Köket är fullt utrustat med inbyggd ugn, induktionshäll, spisfläkt samt integrerad diskmaskin och kyl/frys som smälter sömlöst in inredningen. Samtliga maskiner från Bosch utom spisfläkten som är av märket Swegon Casa.

 

Alla bilder

Matplats

Den luftiga planlösningen där köket ligger integrerat i vardagsrummet innebär att matplatsen blir det bästa av två världar och nyttjas både för måltider och som en del i sällskapsytorna där man gärna slår sig ner för att umgås. Idag finns gott om plats för det runda bord för fyra personer nuvarande ägare placerat här, men även större bord ryms enkelt. Härligt ljusflöde från de stora glaspartier som sträcker sig från golv till tak och blickar ut mot innergård och altanen.

Alla bilder

Uteplats

Från matplatsen nås en av bostadens höjdpunkter, den generösa altanen placerad mot innergården endast några meter ifrån poolområdet. Med en yta på ca. 9 kvm finns gott om plats för utemöblemang med loungegrupp och/eller mindre matbord. Under sommarhalvåret fungerar detta som en naturlig förlängning av vardagsrummet, det givna stället att spendera varma sommarkvällar! Runt altanen växer en bambuhäck som inom kort kommer att bidra med såväl insynsskydd som ännu mer grönska och tre betongsteg i rabatten leder en vidare till den gemensamma delen av innergården.

 

 

Alla bilder

Säljarnas bilder

Altanen ligger inbäddad i grönska med fina klivstenar utplacerade för snabb access till poolen. De träd och buskage som planterats kommer att bli vackrare för vart år som går och svepa in hela innergården i växtlighet. Här längtar man redan till våren!

Alla bilder

Sovrum

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger sovrummet - ett tredelat glasparti som sträcker sig från golv till tak låter dagsljuset flöda in och mittpartiet utgörs av en altandörr. Målade väggar med inslag och tak i rå betong kombineras med parkettgolv i mattlackad ask från Kährs, vilket mjukt balanserar det råa intrycket samt skapar en harmonisk kontrast. En fördel med betongens industriella utseende är dess anpassningsbarhet till olika stilar. Den neutrala färgen och den robusta ytan ger en bra bas för att integrera andra material och färger i rummets inredning.
Härifrån finns dörr till hallen men även en skjutdörr direkt in till vardagsrummet. Garderober från Pustelli är ett bra komplement till klädkammaren, som ligger i anslutning till badrummet.

 

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum med helkaklade väggar i matt vitt och klinkergolv i sobert grått. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som fälls undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta. Wc, handfat med kommod från Puustelli och badrumsskåp med spegel. Handdukstork på bekvämt avstånd från duschen ger varma och sköna handdukar och elburen golvvärme är behagligt för bara fötter. Här finns dessutom en egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare och dörr in till en rymlig klädkammare.

Alla bilder

Klädkammare

Innanför badrummet ligger klädkammaren - en genomtänkt yta med gott om förvaringsyta som fungerar som ett nätt dressingroom. Parkettgolv samt en kombination av betong och målade väggar.

Alla bilder

Bad & bastu

Helt i linje med föreningens namn - Det Goda Vattnet - har man på innergården den i Sverige ovanliga lyxen med en gemensam naturpool som medlemmarna kan nyttja året runt. Naturpooler är ett miljövänligare alternativ till traditionella pooler som i det här fallet renas på naturlig väg med växter och sandfilter, och de ger en möjlighet att njuta av badning med minimal användning av kemikalier. Idén är att skapa en balans mellan människor och naturen såväl som ett härligt ställe för bad och rekreation. I anslutning till poolen ligger dessutom en bastu där man kan njuta av värmen innan man tar ett dopp i poolen. Poolen hålls uppvärmd under sommarmånaderna, och nu under den kallare tiden på året finns möjligheten till uppfriskande vinterbad som sägs vara både bra för immunförsvar, välbefinnande och stresshantering.

Alla bilder

Övernattningslägenhet

Från innergården nås även gästlägenheten som man som boende kan hyra för 400:-/natt till sina gäster. Innanför dörren finns gott om plats för avhängning och två inbyggda garderober i samma utförande som köksinredningen skapar en naturlig övergång till köksdelen. Köket är utrustat med kyl, diskmaskin, kaffe- och vattenkokare samt servis för fyra personer. Innanför köksdelen ligger vardagsrummet med bäddsoffa och matplats. I sovrumsdelen finns två enkelsängar. Täcken och kuddar för fyra personer finns i lägenheten - sängkläder tas med själv. Från sovrumsdelen nås det rymliga helkaklade badrummet med WC, tvättställ med kommod, och duschhörna med vikbara glasdörrar och takdusch. Allt i samma fina stil som resten av huset med parkett och snickerier i ask, väggar och tak i betong och inredning från Puustelli.

Alla bilder

Spabalkong

Högst upp i huset ligger spabalkongen med ett gemensamt spabad och en spektakulär utsikt över takåsarna - perfekt att sjunka ned i efter en lång stressig dag eller som ett avkopplande sätt att umgås. Det passar lika bra en varm sommardag som en bitande vinternatt när man har mössan på - härligt året om! Här finns även tillgång till ett tillhörande badrum med WC och dusch.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Det Goda Vattnet är en unik förening med fokus på hållbarhet och ett gott liv. Den består av 61 st bostäder byggda 2022 varav 12 st är radhus och 49 st lägenheter. Föreningen äger marken, vilket innebär att ekonomin inte kan komma att påverkas av eventuella höjningar av en tomträttsavgäld.

Föreningens byggnad ligger på ett attraktivt läge precis intill Gryningsparken och ett stenkast från bl.a. spårvägshållplatsen Solbjer, Hemköp, parkeringshuset Aurora, Sandby Stenugnsbageri, Aiko sushi, och 24/7 Fitness. Inom promenad eller cykelavstånd når man resterande delar av Brunnshög såväl som hållplatser för såväl kommunala som regionala bussar, E22:an, cykelleder, parker och öppet landskap.

Byggnaden har spännande och levande arkitektur med sina fyra huskroppar med förskjutna placeringar, varierande höjder och former, och fasadbeklädnad som skiftar från liggande till stående panel. Lägenheterna på de övre planen har indragna terrasser. Grönskan från innergården sträcker sig upp längs byggnadernas fasader tack vare planteringslådor på balkongerna och loftgångarna samt slingerväxter på vajrar. Detta bidrar till en harmonisk och inspirerande miljö och gör innergården till en lugn oas mitt i den omringande citymiljön.

Avgift
I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg.
Obligatoriskt tillägg om 141 kr/mån avseende bilpool är medräknat i den angivna avgiften.
Föreningen tillämpar individuell mätning av vatten som debiteras i efterskott.
Föreningen förvaltas ekonomiskt av SBC och tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet (1433 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

En höjning på 10% genomfördes i årsskiftet 2023/2024. I dagsläget har föreningen ingen ytterligare höjning planerad men har generellt räknat med höjningar på ca. 2% per år.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till bl.a. en grönskande innergård som huserar en av föreningens höjdpunkter, naturpoolen med intilliggande bastu, såväl som en stor variation av växtlighet och en mindre del med lekutrustning. Från innergården nås även gästlägenheten som de boende kan hyra för 400:-/natten till sina gäster.

På översta våningen i byggnaden har de boende även tillgång till en spabalkong med härlig utsikt över takåsarna och tillhörande toalett samt ett badrum med WC och dusch.

Då allt är så pass nytt har föreningen inga planerade renoveringar eller underhåll i dagsläget.

Garage & parkering
Föreningen har inga egna parkeringsplatser utan parkering sker enklast i P-huset Aurora som ligger intill föreningens byggnad. Här står även bilpoolsbilarna som de boende i föreningen har tillgång till (rörlig avgift tillkommer vid användning av bil). Utöver det finns cykelgarage i föreningen inkl. laddplatser för elcyklar samt cykelverkstad.

TV & Internet
Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget avtal om bredband/IP telefoni. Fiber är indraget.

Övrigt
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden men accepterar i dagsläget delat ägande.

Ni finner mer information i föreningens årsredovisning.

Alla bilder

Område

Brunnshög finns beläget i nordöstra Lund, mellan stadsdelarna Östra Torn och Norra Fäladen. Det är ett stadsutvecklingsprojekt där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Här växer en varierande miljö fram som bildar en naturlig övergång där staden möter landet.

Från Brunnshög har ni nära till såväl flera av stadens stora arbetsplatser som till Lunds Universitet, LTH och forskningsbyn Ideon. I området finner ni även de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 

Ni tar er smidigt in till centrum med antingen stadsbuss eller med spårvagnen. För den som pendlar finns det även regionbuss i området. I västra delen av Brunnshög har ni motorvägspåfart till E22 i riktning åt norr mot Eslöv och Kalmar eller åt söder mot Malmö. 

I området ligger två stora parker, Nobelparken samt Kunskapsparken. Nobelparken belägen på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög utgör en naturlig mötesplats för boende i alla åldrar med bl.a. lekplatser, hundrastgårdar, löpspår, utegym, äppellund och dansbana. Kunskapsparken är ett enormt rekreationsområde som sammanflätar stadsmiljön med Kungsmarkens naturreservat.

I dagläget hittar ni bland annat följande verksamheter i området: Hemköp, Fitness 24/7, blomsterbutiken Vallmovild, Sandby surdegsbageri, pizzeria, Kantin, fotograf, frisör, Aiko sushi, Motel L med dess omtalade skybar och parkeringshus. Inom kort kommer även ICA:s stora handelskvarter med bl.a en ICA Kvantum-butik, Apotek Hjärtat, Systembolag, och Friskis&Svettis samt ytterligare parkeringshus, vårdcentral och skola. Mer information om skolutbudet finns på Lunds kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 395 000 kr
Månadsavg. 4 087 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 141 kr för del i bilpool är inräknat. Gemensamt avtal för el och vatten.
Adress Ringtonsgränden 2
Kommun Lund
Område Brunnshög
Typ Lägenhet
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 45 Kvm (Föreningens information)
Biarea 9 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Balkong Altan
Byggår 2022
Förening Brf Det Goda Vattnet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 750 530 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.00551
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk FTX Swegon
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget avtal om bredband/IP telefoni.
Driftskostnad 4 668 kr/år varav:
El: 2 040 kr
Vatten/Avlopp: 1 200 kr
Försäkring: 1 428 kr
Beräknat på 1 person(er)

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning