Lund - Södra Sandby - Norreholm

Blodboksvägen 7

Visa på karta

Gavelradhus - Underbar utsikt över fälten - Solceller & laddstolpe

Ett underbart radhus som är beläget på gaveln och ger det bästa av två världar – här bor ni med villakänsla samtidigt som ni har tryggheten av att bo i en bostadsrättsförening. Läget är underbart med de öppna fälten som närmsta granne och en utsikt som skiftar i takt med årstiderna. På framsidan har ni egen uppfart med parkeringsplatser varav en är försedd med laddstolpe. Här finns en uteplats där ni kan njuta av härliga sommardagar i sydvästläget samt ett kallförråd till trädgårdsredskapen. På baksidan finns ett trädäck och trädgårdsyta. Bostadens 117 kvm är välplanerade och fördelade över två våningsplan. Ni kommer in i en rymlig hall och leds vidare till badrum kombinerat med tvättstuga samt klädkammare och kök. Fönster i tre väderstreck gör köket trivsamt och det stora vardagsrummet har gott om utrymme för både soffgrupp och matmöbler där familj och vänner kan umgås. På övre plan kommer ni upp till ett allrum som dessutom är möjligt att göra om som sovrum. Vidare finner ni tre sovrum samt ett helkaklat badrum. Bostadsrättsföreningen har precis installerat laddstolpar och solceller till samtliga bostäder. Radhusen har fått energiklass B i energideklarationen som öppnar upp för ”gröna bolån” med möjlighet att sänka sina räntekostnader. Området Norreholm i Södra Sandby är populärt bland barnfamiljerna och sin gemytliga atmosfär. Södra Sandby är omtyckt för sin närhet till naturen, bra utbud av matbutik samt den enkla pendlingen till Lund. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 295 000 kr
Månadsavg. 5 829 kr
Rum 5
Boarea 117 Kvm
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på både fram- och baksida
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2018
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkomna till Blodboksvägen 7! Radhuset är beläget i det nybyggda området Norreholm som vuxit till en idyll för barnfamiljerna. Ni välkomnas av en stensatt uppfart med plats för bilparkering. En av platserna är försedd med elbilsladdare. Ett staket ramar in uteplatsen på framsidan och leder er fram till entrén. Här har ni plats för loungegrupp där ni kan njuta av solen i härligt sydvästläge. Ett kallförråd finns i anslutning till uteplatsen som har utrymme för allt från trädgårdsredskap till vinterförvaring av utemöbler.

Alla bilder

Trädgård & uteplats

Radhuset har ett underbart läge på gaveln som gör det möjligt att gå runt till baksidan. Här möts ni av en trädgård med uteplats som har en alldeles underbar utsikt ut över de öppna fälten. Utanför kan man mötas av allt från rådjur, storkar till häst och ryttare på uteritt. Intill huskroppen finns ett trädäck och trädgården skärmas av med en vintergrön Ligusterhäck. Ytan på gräsmattan har nyttjats flitigt pool och härliga sommarbad.

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i en rymlig hall som har praktisk, mörkgrå klinker på golvet och väggar målade i en grå kulör. Utrymme finns att hänga av ytterplagg till höger och till vänster finns en klädkammare. Från hallen når ni pannrummet med bostadens frånluftsvärmepump och vidare finns badrum och kök.

Alla bilder

Badrum / tvättstuga

Badrummet är beläget i anslutning till hallen och är utrustat med dusch, WC, spegelskåp samt kommod med handfat. Här finns bekvämligheten av tvättmaskin och torktumlare. Den stora golvytan ger gott om utrymme för torkställning. Badrummet är helkaklat i vitt och mörkgrått.

Torktumlare - Electrolux
Tvättmaskin - Siemens

Alla bilder

Kök

Trivsamt kök som får in naturligt ljus genom fönster i tre väderstreck. Den vita köksinredningen från IKEA sträcker sig längs med två av väggarna som skapar goda förvaringsutrymmen. Bänkskivan är grå av laminat och matchas av vitt kakel mot väggarna. Vitvarorna kommer från IKEA och utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin, kyl och frys. Framför fönstret har ni matplats för 4–8 personer med vy ut över framsidan. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har underbar yta och utrymme för flexibilitet i möbleringen. Ni har gott om utrymme för både soffgrupp med TV-möbel samt matmöbler om så önskas. Väggarna är vitmålade och får fin kontrast av en fondtapet med det klassiska bladmönstret av Stig Lindberg. Golvet är klätt med laminat. Härifrån har ni utgång till den väl tilltagna uteplatsen på baksidan.

Alla bilder

Övre plan

Upp för den massiva trätrappan tar ni er upp till andra våningen. Ni möts av härligt ljusflöde som strömmar genom våningsplanet och bidrar till den trivsamma atmosfären. På detta våningsplan kommer ni upp till ett allrum och leds vidare till tre sovrum och ett badrum.

Alla bilder

Allrum

Ett härligt allrum där den underbara utsikten över fälten blir som en levande tavla. Här har ni utrymme för soffgrupp med TV-möbel och blir det perfekta utrymmet för barnen att umgås med vännerna. För den som är i behov av ett extra sovrum är det möjligt att bygga om allrummet. Väggarna är vita och golvet är klätt med laminat.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni bostadens största sovrum. Det är generöst till ytan och rymmer både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Längs med ena väggen finns inbyggda garderober. Väggarna omfamnar sovrummet med en blå kulör och golvet är klätt med lamniat.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet passar utmärkt som barnrum eller till hemmakontoret. Här finns utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. I ena hörnan har ni en garderob. Väggarna är målade gröna och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Helkaklat badrum som går i tidlösa färgval med vitt kakel på väggarna och mörkgrå klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, badkar, kommod med handfat samt spegelskåp. Det är förberett för tvättmaskin/torktumlare för den som önskar. Nuvarande ägare har i stället valt att sätta in ett badkar.

Alla bilder

Sovrum 3

I det tredje sovrummet har ni plats för större säng, förvaringsmöbel och skrivbord. Här finns en garderob. Golvet är klätt med laminat och väggarna är gröna.

Alla bilder

Säljarnas bilder

Utsikten blir man aldrig mätt på! Det fantastiska med årstidernas skiftningar gör att utsikten ständigt är under förändring och ser olika ut under hela året.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf BoKlok Granen är en äkta förening bestående av 22 bostäder i fem radhuslängor. Radhus stod klara under 2018.

Parkering
Parkeringsplatser i form av uppfart finns till varje bostad.

TV & Internet
Varje enskild bostadsrättsinnehavare tecknar eget abonnemang för TV och Internet med valfri operatör. Fiber finns.

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår avsättning till underhållsfond, avbetalning av föreningens lån och bostadsrättstillägg.

El och uppvärmning:
Varje bostad är utrustad med en frånluftsvärmepump som sköter uppvärmning av varmvatten, uppvärmning av bostaden samt den mekaniska frånluften. Bostadsrättsinnehavaren har eget elabonnemang och bekostar sin elförbrukning samt driften av frånluftsvärmepumpen.

Vatten:
Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten. Debiteringen sker månadsvis efter förbrukning.

Renhållning:
Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för att teckna abonnemang med renhållningsverket. Nuvarande ägare betalar 3050 kr/år.

Avgiftsförändringar:
Senaste avgiftshöjningen skedde i oktober med 600 kr/mån.
Föreningen är under diskussion av avgiftshöjning för 2024 pga ökade räntekostnader. Något beslut är ännu inta taget.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Renoveringar/underhåll
Föreningen har finansierat och installerat både laddstolpe och solceller till varje bostadsrätt. Laddstolparna är i drift och bostadsrättsinnehavaren debiteras för sin elförbrukning. Solcellerna kommer sättas i bruk senast 2024-01-01. Försäljning av el sker mot elnätet via varje bostadsrättsinnehavares elabonnemang.

Framtida underhåll är målning av alla träytor.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på brf.boklok.granen@brfboklokgranen.se.

För mer information besök gärna föreningens hemsida https://brfboklokgranen.se/.

Alla bilder

Område

Södra Sandby är en tätort ca en mil öster om Lund och har ca 6000 invånare. Det har blivit otroligt omtyckt att flytta till Södra Sandby då det för fler är möjligt att köpa villa med större tomt. Här bor man i miljö omgiven av mycket grönska samtidigt som all närservice finns tillgänglig. Södra Sandby har både bra busskommunikationer och cykelled till Lund vilket gör det lätt att pendla.

Kommunikationer
Södra Sandby har mycket bra bussförbindelser för den som arbetar eller pluggar i Lund eller Malmö.

Buss 166 (som går från Södra Sandby, genom Lund och ut till Staffanstorp) avgår med täta avgångar och även ett par avgångar under natten och tidig morgon. Det gör det enkelt att pendla till bland annat Ideon, Lunds universitet, LTH och Lund C för att byta till tåg i riktning mot Malmö eller Helsingborg.

Med busslinje 175 kan ni åka till Flyinge eller till Dalby och vidare mot Kyrkheddinge och Malmö. Busslinje 155 går i riktning mot Revingeby och Harlösa.

Förr gick det en järnväg från Lund till Revingeby som gick genom Södra Sandby. Järnvägsspåret är nedlagt sedan lång tid tillbaka och idag är sträckan numera en cykelväg mellan Lund och Södra Sandby som kallas för Hardebergaspåret.

Lund är del av en regional satsning där så kallade supercykelvägar skapas. De cykelvägar som uppgraderas till supercykelstandard är ofta existerande cykelvägar som har goda förutsättningar att stödja pendlingen. Elcykelns genomslag har uppmuntrat fler till att cykelpendla och förbättrade vägar ska uppmuntra fler till att cykelpendla och även under större delar av året.

Lunds första av åtta supercykelvägar är Hardebergaspåret (C25) som invigdes i september 2023.

Mer information om Lunds kommande supercykelvägar:
https://lund.se/stadsutveckling-och-trafik/cykla/supercykelvagar

Skolor och förskolor
Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan (Åk F-3), Killebäckskolan (Åk 4-9), Byskolan (Åk F-6) och Uggleskolan (Åk F-6).

Det flertalet olika förskolor att välja mellan. Mer information finns hos Lunds Kommun: https://lund.se/forskola-och-skola/forskola/forskolor-i-lund

Naturområden
För naturälskaren finns här flera härliga naturområden att besöka.

Natursköna Fågelsångsdalen är belägen strax väster om Södra Sandby och är ett naturreservat med härliga promenadstråk och rikt liv på både djur och växter.

Populära Skrylleområdet är beläget mellan Södra Sandby och Dalby som består av flera sammanlänkade naturreservat. Här finns gott om parkeringsplatser i anslutning till Skryllegården som är själva knutpunkten i Skrylle som har trevligt café och restaurang samt ett gym. Här finns tavlor där man kan se rundorna för de olika vandringslederna och finns allt från motionsslingor med belysning som även passar utmärkt för barnvagnar och rullstolar, till längre slingor där man kan gå mellan stock och sten. För barnfamiljerna finns uppskattade Naturum där barnen kan lära sig mer om skogens djurliv. Det är möjligt att hyra grillplatser.

Billebjer är ett av flera naturreservat i Skrylleområdet och varvas artrika ljunghedar och frodig lövskog med fornlämningar. Under sommaren är det vattenfyllda gamla stenbrottet ett populärt utflyktsmål för att sola och bada.

För den som gillar att fiska har ni Rögle dammar som har fem olika dammar och hyser regnbåge, öring, gädda, abborre, mört, braxen och karp.

Det nya våtmarksområdet invigdes sommaren 2023. I Södra Sandbys våtmarksområde har man även anlagt stigar och skapat möjligheter att grilla och uppleva naturen.

Cirka 5,5 km utanför Södra Sandby finner ni Tvedöra badplats som är belägen på Revingehed. Här är vackert och sjön, som är ett gammalt grustag, har fyllt med filtrerat grundvatten. En omtyckt besöksplats under sommaren.

Aktiviteter
Södra Sandby har ett brett idrottsliv där man bland annat kan utöva fotboll, friidrott, tennis, jujitsu, kyokushin karate och westernridning.

Sandbybadet har öppet under sommaren. Där finns 25 metersbassäng, undervisningsbassäng, och barnbassäng.

För den som vill besöka gymmet finns det ett Nordic Wellness.

Närservice
I Södra Sandby finns bland annat välsorterad ICA-butik med eget hemcharkuteri, Sandby Stenugnsbageri, Pizzeria Gröna Huset och restaurang Krögaren och Bagaren. Bibliotek, vårdcentral, Folktandvården och apotek finns i centrum.

I bygden finns det ett sprudlande företags- och föreningsliv. I Södra Sandby arbetar man aktivt för att skapa samarbete med föreningarna, kommunen och företagen. Detta för att kunna skapa ett socialt företagande som vitaliserar bygden mer.

Mer information om bygdens arbete: www.södrasandby.com

 

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 295 000 kr
Månadsavg. 5 829 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår avsättning till underhållsfond, avbetalning av föreningens lån och bostadsrättstillägg
Adress Blodboksvägen 7
Kommun Lund
Område Södra Sandby - Norreholm
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 117 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på både fram- och baksida
Byggår 2018
Förening Brf BoKlok Granen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 1 267 587 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 4.75451
Pantsatt Ja
Förråd Förråd på framsidan
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Frånluftsvärmepump
Fönster 3-glas
TV/Internet Tecknas med valfri operatör (fiber)
Driftskostnad 22 981 kr/år varav:
El: 17 531 kr
Vatten/Avlopp: 2 400 kr
Renhållning: 3 050 kr
Driftkostnad är kostnad för el (uppvärmning och hushållsel), kallvatten och renhållning. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning. Notera att kostnaden för TV/Internet och försäkring inte är inkluderat i driftkostnaderna.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 64 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.