Lund - Linero

Snorres väg 65

Visa på karta

Markplan - Omtyckt förening - Nära natur, busskommunikationer & matbutik

I omtyckta och välskötta brf Valdemar finner ni detta välplanerade parhus som är beläget i ett lugnt och bilfritt område. Här bor ni med ett riktigt bra läge där det är luftigt mellan husen, en gröning precis bredvid och nära till parkeringsplatserna. Bostadens 81,5 kvadratmeter är bekvämt fördelade på ett plan vilket passar för såväl gammal som ung. På framsidan möts ni av en stensatt uteplats där ni kan njuta av solen under eftermiddagen. Den inglasade entrén förlänger utesäsongen och skapar perfekta fikaplatsen året om. Detta utrymme är även perfekt för er med barn då blöta ytterkläder kan lämnas utanför bostaden. På baksidan har ett underbart uterum byggts till som ger plats för både matbord och sittgrupp. Även på baksidan finns det en stensatt uteplats med sol på förmiddagen. Väl i bostaden möts ni av en ljus hall. Här finns garderobsförvaring och en rymlig klädkammare längre in. Ni leds vidare till ett rymligt kök med gott om både arbetsytor och förvaring, samt ett grovkök som är utrustat med egen tvättmaskin och torktumlare. Badrummet är helkaklat. Bostaden hade ursprungligen två sovrum. I det ena har ni generös yta samt garderober med skjutdörrar. Det andra sovrummet har öppnats upp mot vardagsrummet och skapar idag en trevlig matplats med halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Detta rum kan enkelt återställas till ett sovrum för den som önskar detta. Stadsbuss går från området med täta avgångar, ni har bra cykelvägar till Lunds centrum samt trevliga promenadstråk i naturen. Ni har nära till Linero centrum där det bl.a. finns välsorterad matbutik, restaurang, gym och vårdcentral. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 6 460 kr
Rum 3
Boarea 81.5 Kvm
Våning 1-plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- & baksida
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1989-90
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Snorres väg 65! Bostaden är belägen i ett bilfritt område och läget i bostadsrättsföreningen är mycket bra. Här bor ni ett stenkast från parkeringsplatserna samtidigt som läget är luftigt med en gröning precis intill, samt mycket luft mellan husen. Väl vid bostaden möts ni på framsidan av en stensatt uteplats som skärmas av med en häck. Här har ni soligt läge på eftermiddagen där ni kan njuta av många härliga sommardagar.

Alla bilder

Entré

Den här bostaden har en unik fördel nämligen ett uterum på baksidan och en inglasad entré på framsidan. Entrén glasades in runt 2007/08 och blir som ett uterum som kan nyttjas under hela året. Här har ni perfekta platsen att börja dagen med en kopp kaffe eller en fikastund även vid regniga dagar. Entrén passar även utmärkt för er med djur eller barn då leriga kläder kan lämnas utanför bostaden.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar er med det fina ljusinsläpp som flödar fritt genom vardagsrummet. Ni kan hänga in ytterplaggen i garderoben med skjutdörrar. Längre in i hallen finns en rymlig klädkammare som både har hyllor och extra garderobsförvaring. Hallen binder samman kök, badrum, vardagsrum, klädkammare och sovrum. Väggarna är klädda med vita tapeter och golvet är klätt med trämönstrad laminat.

Alla bilder

Kök

Till vänster om hallen kommer ni köket. Här finns gott om både skåpförvaring och arbetsytor. Köket renoverades under 2007 då luckor och bänkskiva byttes ut. Bänkskivan är av massivt trä och matchas som matchas Framför fönstret har ni matplats för 4–6 personer. Väggarna är klädda med vita tapeter och golvet är klätt med trämönstrat laminat. I anslutning till köket har ni grovköket.

Utrustning:
Kyl och frys – Husqvarna, ca 4-5 år
Spis och ugn – Cylinda, ca 4-5 år
Diskmaskin – Electrolux, ca 4-5 år
Fläkt – Fläktwoods (utbytt 2018 av bostadsrättsföreningen)

Alla bilder

Grovkök

I anslutning till köket finner ni grovköket. Rummet har generösa förvaringsutrymmen och blir som en förlängning till köket. Här finner ni förvaringsskåp, arbetsbänk, tvättho, tvättmaskin (Bosch, ca 5-6 år) och torktumlare (Beko, 2011).

Alla bilder

Sovrum 1

Sovrummet är beläget till höger om hallen. Ytan är generös och skapar plats för dubbelsäng med sidomöbler. Längs med ena väggen finns en skjutdörrsgarderob. Väggarna är klädda med vita tapeter och golvet med trämönstrat laminat.

Alla bilder

Badrum

Badrummet renoverades runt 2005/06 och är helkaklat. Väggarna är klädda med vita och grå kakelplattor samt en dekorativ bård. Golvet är klätt med grå klinker samt är försett med elgolvvärme. Badrummet är utrustat med WC, handfat, spegel, dusch och handdukstork (vattenburen).

Förvaringsskåpet står löst och medföljer inte bostaden.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort och rymligt vardagsrum där ni har gott om plats för familj och vänner att umgås. Här finns utrymme för större soffa och TV-möbel. I anslutning till vardagsrummet har ni ett allrum med plats för matgrupp som bidrar den sociala planlösningen. Rummets väggar är tapetserade vita och golvet är klätt med parkett. Från vardagsrummet kommer ni ut till det väl tilltagna uterummet.

Alla bilder

Allrum / sovrum

Allrummet har halvöppen planlösning till vardagsrummet som skapar härlig yta för matplatsen. Rummet var tidigare ett sovrum och kan enkelt göras om för den som önskar ett andra sovrum. Väggarna är tapetserade och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Uterum

Till baksidan av radhuset har ni ett underbart uterum som kan nyttjas under större delen av året och förlänger utesäsongen. Uterummet byggdes 2007 och en luft/luft värmepump har installerats senare för att både värma och kyla. Här finns utrymme att möblera med både sittgrupp och matmöbler. Golvet är ljust, tegelväggen har målats vit och bryts av med en grå fondvägg. Det transparenta taket släpper in naturligt ljus som bidrar till den ljusa och trivsamma känslan. Två av glaspartierna kan skjutas åt sidorna för att sudda ut linjen mellan ute och inne och fönstren i vinklarna är fasta. I anslutning till uterummet finner ni ett oisolerat förråd.

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar själv för luft/luft värmepumpen.

Alla bilder

Uteplats

På baksidan har ni en stensatt uteplats som skärmas av med en tät häck från omgivningen. Här tittar solen fram under förmiddagen. En grind leder er ut till föreningens område och skapar smidighet i vardagen när blommor och jord ska bäras in till uteplatsen. Läget är riktigt bra då ni inte har något hus tätt inpå samt ni har nära till föreningens lokal som kan hyras till födelsedagar och andra tillställningar.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Valdemar är en äkta förening och registrerades 1988. Området är byggt 1989–90 och består av 129 marklägenheter. Marken är friköpt och ägs av föreningen.

Riksbyggen har hand om föreningens förvaltning.

Gemensamma utrymmen
Gemensamhetslokal finns för uthyrning och är utrustad med komplett kök, bord, stolar och toalett. Gemensamhetslokalen kan antingen hyras 25 kr per timme alternativt 500 per dygn.

Det finns 3 soprum för källsortering samt plats för trädgårdsavfall.

Cykelställ finns.

Området har flera lekplatser.

Uteplatser
Till varje lägenhet hör en liten trädgård/uteplats med trädgårdsbod. Trädgården och planteringarna vid entrén sköter bostadsrättshavaren själv om. Lägenhetens utemiljö använder man med nyttjande rätt och är inte upplåtet med bostadsrätt.

Förråd
Till 2or och 4or finns det ett externt kallförråd.

Parkering
Det finns möjlighet att hyra garageplats eller parkeringsplats.

Kostnad: P-plats: 100 kr/mån och garage 300 kr/mån.

Antalet bilplatser är dimensionerat så att alla lägenheter har tillgång till antingen en p-plats eller en garageplats beroende på vad som finns tillgängligt. Det går bra att ställa sig i kö till vardera parkeringsform.

Föreningen har 20 st platser för besökande, speciellt P-kort krävs.

TV & Internet
TV levereras av Tele2 och grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband via Ownit 100 Mb/s och anslutning för IP-telefoni ingår i månadsavgiften. Samtalskostnader tillkommer. Digital-TV kan väljas till.

Ekonomi
Månadsavgift:
Månadsavgiften är uppdelad i två delar: en årsavgift och en värmeavgift
I årsavgiften ingår vatten, TV och Internet.

För bostaden på Snorres väg 65 är avgifterna uppdelade enligt följande:
Årsavgift: 5 488 kr/mån
Värmeavgift: 972 kr/mån.

Tidigare avgiftsförändringar:
Föreningen höjde årsavgiften med 7 % och värmeavgiften med 8 % fr.o.m. 2024-01-01.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1 433 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (573 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2024.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under ”Dokument”.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt föreningen accepterar 10 % som minsta ägarandel. Juridisk person accepteras inte som medlem.

Renoveringar
Pågående/planerade renoveringar:

Under 2024 planerar föreningen att bygga om ett grovsoprum till ett cykelgarage.

Det finns ett stämmobeslut om att installera laddstolpar och styrelsen har börjat med att ta in offerter. Styrelsen vet lite senare i år om projektet blir klart 2024 eller längre fram.

Utförda renoveringar/underhåll:
Under 2023 genomfördes genomgång av fönster och dörrar och konstaterades att flera altandörrar behöver bytas och att fönsterna klarar sig ett tag till (fästen behöver bytas ut till vissa fönster). Verkstaden kommer rustas upp med städutrustning och annan kringutrustning så den kan användas av föreningens medlemmar.

Under 2022 har garageportarna bytts ut från mekaniska till elektriska.

Takpannor, plåtar, träpaneler och husgrunder har sets över 2020.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på styrelsen@brfvaldemar.se.

För mer information besök gärna föreningens hemsida https://boappa.se/brf-valdemar-lund

Alla bilder

Område

Historia

Stadsdelen Linero avgränsas av Sandbyvägen i nordväst, Dalbyvägen i söder och jordbrukslandskapet i öster.

Området var i stort sett obebyggt fram till 1970 och består idag av en variation av radhus, kedjehus, friliggande villor och lägenheter.

I början av 80-talet byggdes kvarteret Tre Högar i mitten av området där den gamla Linerogården tidigare låg. Vid denna tidpunkt tillkom även fotbollsplanerna öster om kvarteret Tre högar och en nybyggd fritidsgård. Runt 1990 färdigställdes ett nytt område med cirka 400 lägenheter, villor och radhus öster om småhusbebyggelsen på norra Linero. Sedan 2006 pågår utbyggnad av radhus och villor öster om detta område, även kallat Nya Linero.

Kvarters- och gatunamnen har en koppling till områdets äldsta historia som går tillbaka till vikingatiden och järnåldern.

Närservice, kommunikationer & naturupplevelser

Vid Linero centrum finns det utbud av bland annat välsorterad ICA-butik, vårdcentral, apotek, restauranger, gym och bibliotek.

Från Linero har ni cykelväg in till centrala Lund och tar ca 15 min.

Stadsbussen går från området med täta avgångar. Ni kan ta stadsbuss 3 eller 6. Stadsbuss 3 utgår från Drapavägen och stadsbuss 6 utgår från Storskolevägen.

Här har du möjligheten att leva nära naturen, men fortfarande ha centrala Lund inom räckhåll. Området är populärt för sina naturnära promenadstråk där ni kan blicka över det öppna landskapet. Ni kan gå/cykla mot Södra Sandby via Hardebergaspåret som förr varit platsen för den gamla järnvägsslingan Lund-Revinge.

I denna östra del av Lund, mot Södra Sandby, finns naturreservatet Kungsmarken. Där finns något för alla: orkidéängar, historiska spår som järnåldersgravar och fornborgar, en golfbana med ekologiskt tänk och en mångfald av fåglar och fjärilar. Golfbanan är en av Sveriges äldsta, Lunds Akademiska Golfklubb med 18-hålsbana.

Skolor och förskolor

Vikingaskolan (F-9, Linero), Montessori Mondial Lund (F-9 Linero), Munspelets skola (F-3, Östra Torn), Flygelskolan (F-5, Östra Torn) och Mårtenskolan (F-6, Östra Torn).

Förskola Utforskarna - Pysslingen Förskolor, Förskolan Tofsvipan, Blåtunga förskola, Ormen långes förskola, med flera.

Ni finner mer information hos Lund Kommun: https://www.lund.se/utbildning--forskola/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 695 000 kr
Månadsavg. 6 460 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, TV och Internet
Adress Snorres väg 65
Kommun Lund
Område Linero
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 81.5 Kvm (Föreningens information)
Bostaden är registrerad som 3 rok i bostadsrättsföreningens lägenhetsregister men bostaden nyttjas idag som 2,5 rok.
Våning 1-plan
Hiss Nej
Balkong Uteplats på fram- & baksida
Byggår 1989-90
Förening Riksbyggen brf Valdemar
Bostadsrättens nettoskuldsättning 524 644 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.78067
Pantsatt Nej
Förråd Förråd i anslutning till uterum
Byggnadssätt
Ventilation FTX (mekanisk till- & frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV - Tele2 / Internet - Ownit
Driftskostnad 15 000 kr/år varav:
El: 12 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 150 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.