Lund - Östra Torn

Stralsundsvägen 58

Visa på karta

Uteplats i västerläge - 3 sovrum - Yteffektiv planlösning

På barnvänliga och gemytliga Stralsundsvägen finner ni detta trevliga radhus. Bostadens 93 kvm är disponerade på två plan. Området är bilfritt och omges av mycket grönska under sommarhalvåret. Husen har vackra tegelfasader och inbjudande entréer med stenlagd uteplats. Intill entrén finns det förvaringsmöjligheter i ett förråd. Ni kommer in i en hall med härligt ljusflöde och det finns generösa förvaringsutrymmen under trappan. På entréplan har ni ett helkaklat badrum kombinerat med tvättmöjligheter. Kök och vardagsrum har öppen planlösning – perfekta ytan till umgänge. I härligt sydvästläge finns ett trädäck samt täppa där ni kan njuta av många härliga soltimmar. På övre plan finns ytterligare ett kaklat badrum. Bostadens tre sovrum finns rofyllt placerade på denna våning. Här bor du på ett unikt läge på gränsen mellan lugna och lummiga Östra Torn och Brunnshögs levande citymiljö. Skolor och förskolor finns i området. Varmt välkommen!

I korthet

Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 6 648 kr
Rum 4
Boarea 93 Kvm
Våning 1-2/2
Hiss Nej
Balkong Uteplats i öster och väster
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2006
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Välkommen

På Stralsundsvägen 58 finner ni detta välplanerade radhus fördelat på två plan om 93 kvm. Radhuset har fasad klädd med vackert tegel och grå träpanel. Till entrén har ni en stensatt uteplats med gott om yta till caféset där ni kan njuta av morgonsolen. I anslutning till entrén finns ett förråd.

Alla bilder

Hall

Direkt när man kommer in i hallen lägger man märke till ljusflödet som strömmar in genom fönstren i vardagsrummet. Ni kan hänga av ytterplaggen på väggen. Under trappan finns det en inbyggd garderob alternativt städskåp samt ett förråd till extra förvaringsmöjligheter. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det praktisk, grå klinker. Från hallen leds ni vidare till badrum, vardagsrum, kök och trappan upp till övre plan.

Alla bilder

Vardagsrum & matplats

Vardagsrummet har härlig yta som ni kan möblera med både soffgrupp och matplats. TVn får sin naturliga plats vid väggen mot köket. Rummet får in fint ljusflöde genom fönster i två väderstreck. Väggarna är vita och på golvet ligger det tåligt vinylgolv från Pergo som ger en skandinavisk touch. Från vardagsrummet har ni utgång till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Kök

Kök, vardagsrum och matplats har halvöppen planlösning som bjuder in till umgänge. I köket finns det gott om både skåpsförvaring och arbetsytor. Luckorna är ljusa och matchas av en ljus laminatbänkskiva. Väggen ovanför är kaklad i mörkgrått. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, fläkt, spis, ugn samt inbyggnadsmikro. Vid fönstren är det möjligt att möblera med en matgrupp. Utgången till uteplatsen finns nära till hands så ni enkelt kan sätta er utomhus och njuta av goda måltider.

Alla bilder

Uteplats

I underbart sydvästläge finner ni uteplats med trädäck och mindre grästäppa. Ni har gott om utrymme för både utemöblemang och blomsterkrukor på trädäcket. Gräsytan är perfekt till den som vill odla, skapa blomsterrabatter eller njuta av en grönskande omgivning. Uteplatsen skärmas av med träplank och en häck.

Alla bilder

Badrum - entréplan

Till höger i hallen når ni det helkaklade badrummet. Väggarna är klädda med vitt kakel samt en grå, kaklad fondvägg, och golvet är klätt med gråsvart klinker. Badrummet är utrustat med handfat, förvaringsskåp, spegelskåp, WC och dusch. Här har ni bekvämligheten av egen tvättmaskin och torktumlare samt golvyta till att ställa fram torkställning. Ett högsmalt, frostat fönster släpper in naturligt ljus i rummet.

Alla bilder

Övre plan

Via hallen tar ni trappan upp till övre plan. I trappgången är det högt i tak som i kombination med naturligt ljus bidrar till härlig rymd. Ni kommer upp till en hall som leder er vidare till ett badrum och tre sovrum. Här är väggarna vita och på golvet ligger det parkett som är genomgående för våningsplanet.

Alla bilder

Sovrum 1

Här finns utrymme för säng, skrivbord och förvaringsmöbler. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett. Detta sovrum är beläget närmst trappan och gör det möjligt att plocka ner väggen ut mot trapputrymmet för att nyttja rummet som ett allrum.

Alla bilder

Badrum - övre plan

Ni har ett helkaklat badrum även på detta våningsplan. Väggarna är kaklade i vitt och golvet är klätt med svartgrå klinker. Badrummet är utrustat med WC, handfat, förvaringsskåp, spegelskåp och dusch. Ett litet fönster släpper in naturligt ljus.

Alla bilder

Sovrum 2

Här har ni det största sovrummet med gott om yta för både större säng och förvaringsmöbel. Från sovrummet har ni tillgång till en klädkammare. Väggarna är vita och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet är beläget med fönster ut mot framsidan. Här får ni plats att möblera med större säng och förvaringsmöbel. Vid ena väggen har ni garderober. Sovrummets väggar är tapetserade och golvet är klätt med parkett.

 

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har gjort följande uppdateringar av bostaden:
- Bytt bänkskiva i köket.
- Ny spishäll och ny ugn.
- Skurat och behandlat trädäcket med linolja (sommaren 2023).
- Lagt in nytt vinylgolv i vardagsrum/kök samt nya lister (2023).

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Backsvalan består av 40 radhus i rött tegel. Radhusen har 3 rok eller 4 rok som byggdes 2006.

Riksbyggen har hand om föreningens förvaltning.

Samfällighet
Brf Backsvalan utgör tillsammans med Brf Lärkan och Brf Hussvalan en samfällighet som gemensamt ansvarar för gemensamma områden, utrymmen och tjänster. Det är även samfälligheten som hanterar avtal om värme, vatten, avlopp, sophämtning och fastighetsskötsel.

Gemensamma utrymmen
Gemensam lokal
Som medlem kan du hyra gemensamhetslokalen i området. Där finns bord, stolar och servis för ett trettiotal personer. I lokalen finns det även fyra bäddar för övernattning samt toalett och dusch. Hyran ligger på 500 kr/dygn.

Parkering
Parkering, carport och garage kan hyras av föreningen.

Parkeringsplats - 300 kr/månad (5 st)
Carportplats - 450 kr/månad (18 st varav 11 st med laddstolpe)
Garageplats - 500 kr/månad (17 st varav 7 st med laddstolpe)

Vid användning av laddstation tillkommer en kostnad på 150 kr/månad + debitering av utnyttjad el. Pris per kWh är enligt dagens spotpris.

Separat kösystem tillämpas för de olika parkeringsformerna.
Varje hushåll har rätt att hyra en parkeringsplats. Vilken plats man får beror på vad som är tillgängligt vid inflytt.

TV & Internet
TV och bredband levereras av Telia. För bredband ingår Bredband 250 och för TV ingår paketet Lagom.

Kostnaden för TV och bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 238 kr.

Ekonomi
Månadsavgift:
I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 238 kr tillkommer för TV och bredband.

Avgiftsförändringar:
Föreningen planerar att höja avgifter 2024 med 9 %. Detta innebär en ökning med 598 kr/mån för radhusen om 93 kvm.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Renoveringar
Föreningens byggnader stod färdiga 2008 och föreligger i dagsläget inga större renoveringsbehov. Löpande underhåll görs enligt plan.

Övrigt
I avgiften ingår bostadsrättstillägg som föreningen har tecknat kollektivt. Den enskilde boende behöver därför inte teckna ett eget bostadsrättstillägg till sin hemförsäkring.

Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på styrelsen@brfbacksvalan.se.

För mer information besök gärna föreningens hemsida http://www.brfbacksvalan.se/.

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och på Brunnshög Hemköp och inom kort även en större ICA med saluhallskänsla.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service fram, i dagsläget finns bl.a. restauranger, caféer, gym, blomsterbutik, frisörer, och tandläkare. Inom kort tillkommer apotek, vårdcentral, systembolag, och mycket mer! Här finner ni även flertalet parker och lekplatser, varav den ena Lunds största park Kunskapsparken.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Övre plan - alternativ planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 695 000 kr
Månadsavg. 6 648 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg. Obligatoriska tillägg om 238 kr för TV/Bredband tillkommer.
Adress Stralsundsvägen 58
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 93 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-2/2
Hiss Nej
Balkong Uteplats i öster och väster
Byggår 2006
Förening Brf Backsvalan
Bostadsrättens nettoskuldsättning 870 599 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.81275
Pantsatt Ja
Förråd Förråd vid entrén
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet TV Lagom från Telia / Bredband 250
Driftskostnad 13 056 kr/år varav:
El: 8 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 2 856 kr
Driftkostnad är kostnad för el, försäkring och under övrigt: obligatoriskt tillägg för TV och bredband. Detta kan komma att variera beroende på val av leverantör samt förbrukning.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 103 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning