Lund - Gunnesbo

Arkeologvägen 79

Visa på karta

Bilfritt & familjevänligt område - tre sovrum - Luftigt läge

Väldisponerad 4:a som är belägen i en lugn, bilfri och familjevänlig bostadsrättförening. Läget är mycket trivsamt med utrymme mellan husen och minimalt med insyn. Lägenheten är placerad på gaveln vilket ger fönster i två väderstreck och skänker härligt ljusflöde och skapar trivsam miljö. Med egen ingång från utsidan tar ni er upp via trappan och möts av en stor balkong i sydostläge. Det väl tilltagna läget ger gott om plats för både matgrupp/loungemöbler och blomster. I lägenheten möts ni av en rymlig hall som har platsbyggd förvaring och som binder samman alla rum. Vidare finner ni kök med ljus inredning, stort vardagsrum som har en fransk balkong samt tre sovrum med varierande storlekar. Det helkaklade badrummet är utrustat med egen tvättmaskin och gemensam tvättstuga finns på gården. Vidare finns en toalett samt bra förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare med platsbyggd förvaring. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften. I föreningen finns det gemensam festlokal till uthyrning. Från lägenheten har ni promenadavstånd till både skola och förskola. Ni har nära till stort utbud av matbutiker och shoppingcenter. Goda kommunikationsmöjligheter finns i form av stadsbuss och tåg. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 6 135 kr
Rum 4
Boarea 93 Kvm
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Balkong i sydost
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1983
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Lägenheten är trivsamt beläget i ett bilfritt område med utrymme mellan husen som gör det luftigt och välkomnande. Ni kommer upp till lägenheten via en utvändig trapp och möts av en härlig balkongyta framför entrén. Här finns gott om utrymme för både loungegrupp/matmöbler och blomsterkrukor. Balkongen är belägen i sydostläge.

Alla bilder

Hall

Stor och inbjudande hall som sträcker sig genom bostaden och binder samman alla rum. Platsbyggd förvaring ger gott om utrymme till avhängning av ytterplagg och skoförvaring. Längre in erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare som även den har platsbyggd förvaring som optimerar ytorna väl. Väggarna är vita och bryts av med dekorativ pärlspont. Golvet är klätt med praktisk plastmatta.

Alla bilder

Kök

Ni finner köket direkt till höger om hallen. Det är ett ljust och luftigt kök med ljusa skåpluckor, ljus kakel och arbetsbänk av rostfritt stål samt massivt trä. Här finns gott om både förvaringsytor och arbetsbänk. Ni har en stor matplats för 4-6 personer framför fönstret. Utrustningen består av inbyggnadsmikro, kyl, frys, diskmaskin, fläkt samt spis med ugn. Väggarna är vita och golvet är klätt med plastmatta.

Spisen är ca 2 år gammal.

Alla bilder

Vardagsrum

Stort vardagsrum som har gott om plats för både större soffa och matgrupp. Rummet får in härligt ljusflöde genom ett fönster och glasdörr och fönster ut mot den franska balkongen. Väggarna är klädda med vit strukturtapet och golvet är klätt med parkett.

Alla bilder

Sovrum 1

Här har ni det första av tre sovrum. Utrymme finns för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. I ena hörnan finns en garderob. Väggarna är vita och får kontrast av en mönstrad fondvägg. Golvet är klätt med ljus linoleummatta.

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum som går i jordnära kulörer och renoverades runt 2008. Badrummet är stort till ytan och får in naturligt ljus genom ett litet fönster. Utrustningen består av WC, kommod med handfat, spegelskåp, badkar, handdukstork (vattenburen) samt tvättmaskin.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är stort till ytan och har gott om utrymme för större säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Här finns en rymlig garderob med skjutdörrar. Väggarna är vita och golvet är klätt med ljus linoleummatta.

Alla bilder

Sovrum 3

Även detta sovrum är stort till ytan och har gott om plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbel. Här finns en garderob. Väggarna är vita och golvet är klätt med ljus linoleummatta.

Alla bilder

Toalett

Toaletten är belägen i anslutning till hallen. Här finns WC, handfat och ett spegelskåp. Väggarna är tapetserade med en rutig våtrumstapet och golvet är klätt med en ljus plastmatta. Ett mindre fönster släpper in naturligt ljus.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Järnåldern är en bostadsrättsförening på Gunnesbo i Lund. Lägenheterna byggdes 1982 av Wihlborgbyggen AB med inflytt i februari 1983. Föreningen består av 120 lägenheter på 3 gårdar. Lägenheter är fördelade enligt följande: 44 st 2:or, 50 st 3:or och 26 st 4:or.

SBC har hand om föreningens ekonomiska förvaltning och har hand om gårdsytor, felanmälningar och reparationer.

Föreningen accepterar delat ägande. Juridiska personer accepteras inte som medlemmar.

Gemensamma utrymmen
Till varje gård finns en tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Det finns en lokal att hyra som finns i gemensamhetshuset. Den är fullt utrustad med bord och stolar. Till lokalen hör även ett litet kök med spis, kylskåp, frys, mikrovågsugn och diskmaskin samt porslin, grytor, bestick mm för totalt 24 personer. Lokalen får disponeras av föreningens medlemmar för fester och andra sammankomster.

Lokalhyra 300 kr
Styrelsemöbler 100 kr
Depositionsavgift 200 kr

Garage och parkering
Föreningen har 60 garageplatser och 73 parkeringsplatser. Antingen en garageplats eller parkeringsplats medföljer lägenheterna. Till lägenheten på Arkeologvägen 79 medföljer en parkeringsplats.

Gästparkering finns i området.

TV & Internet
TV och Internet levereras av Tele2.

Avgiften för TV och Internet tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/månad (medräknat i avgiften i annonsen).

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten och parkeringsplats. TV och Internet tillkommer som ett obligatoriskt tillägg vilket är medräknat i den angivna avgiften i annonsen.

Tidigare avgiftsförändringar:
Avgiften höjdes med 25% fr.o.m. 2023-01-01. Detta är baserat på föreningens flerårsbudget, underhållsplan, ränteökning, inflation och elkostnader.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Renoveringar
Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2037. Underhållsplanen uppdaterades 2021.

Pågående/planerade renoveringar:
2023 Målning av träytor. Byte av tvättmaskiner/torktumlare.
2024 Byte av centrifuger.
2025 Byte av garageportar.

Kommande: Breddning av parkeringsplatser planeras.
Uppdatering av belysning i förråd/skyddsrum planeras.

Utförda renoveringar/underhåll:
2001 Renovering av gemensamhetslokalen. Föreningens fönsterträ, smygbrädor och entrédörrar målades om. En del av entrédörrarna har byttes ut. Nya golv och väggmattor i tvättstugorna.
2002 Nya brandvarnare
2004 Besiktning av lekplatser
2006–2009 Ny utrustning på den stora lekplatsen
2005–2007 Upprustning av gemensam trädgårdsmiljö.
2006 Komplettering av befintlig ytterbelysning.
2008 Utbyte av tvättmaskinspark
2011–2012 Översyn och injustering av VVC-system. Efter detta arbete skrevs ett driftsavtal med EVU rörande VVC.
2011 Radonmätning. Visade värde som ligger väl under de rekommenderade riktvärdena.
2013–2014 Ventilationsaggregat byttes ut. Arbetet utfördes av VFB, med vilka föreningen har serviceavtal.
2014 Påbörjade projektering inför översyn och åtgärd av trä- och plåtytor.
2016 Renovering och målning av fasader, dörrar och fönster.
2020 Översyn av värmeanläggning. Översyn av belysning. Byte av torkskåp.
2021 Besiktning av tak. Byte av utebelysning. Underhållsspolning och filmning av avloppsstammar.
2022 Översyn av expansionskärl. Översyn av belysning i källargång/förråd/skyddsrum. Målning av fönster/dörrar. Rengöring av ventilationssystem.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på jarnaldern@brf-jarnaldern.nu.

För mer information besök gärna föreningens hemsida http://www.brf-jarnaldern.nu

Alla bilder

Område

Gunnesbo är en stadsdel i nordvästra Lund där stora delar av bostadsområdet byggdes under 80-talet. Området präglas av närhet till naturen med Nöbbelövs Mosse och Gunnesbo 4H-gård alldeles intill. I mitten av Gunnesbo ligger en gammal vikingakulle, Räfvs hög, varifrån man kan se ända till Turning Torso i Malmö.

Utbildning
Centralt i området finns Gunnesboskolan som består av två delar, Gunnesboskolan F–6 med fritidshem och Gunnesboskolan 7–9.

Det finns även flera förskolor i Gunnesbo. Mer om dem kan man läsa på Lund Kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/

Närservice
På Traktorvägen ligger Mobilia där ni bland annat finner Stora Coop och ICA Kvantum (ett nytt ICA Maxi är under uppbyggnad och väntas vara klart senare delen under 2024). Ni har nära till köpcentret Nova Lund med stort urval av olika butiker och restauranger. Ni tar er till Nöbbelöv på ett par minuter där ni har Ica Jägaren och även vårdcentral och tandläkare.

Kommunikation
Bilpendling: Från Gunnesbo når du de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Busspendling: Stadsbuss nummer 4 tar dig från Gunnesbo mot centrala Lund. Stadsbuss nummer 3 går från Nöbbelöv och åker i riktning mot Linero.

Tågpendling: Från Gunnesbo station finns mycket goda möjligheter till tågpendling både söderut till Lund-Malmö-Köpenhamn samt norrut till bl a Landskrona och Helsingborg.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 6 135 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, TV, Internet & parkeringsplats
Adress Arkeologvägen 79
Kommun Lund
Område Gunnesbo
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 93 Kvm (Föreningens information)
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Balkong i sydost
Byggår 1983
Förening Brf Järnåldern
Bostadsrättens nettoskuldsättning 168 612 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Pantsatt Nej
Förråd Förråd i källaren i samma byggnad
Byggnadssätt
Ventilation FTX (mekanisk till- & frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Tele 2
Driftskostnad 12 000 kr/år varav:
El: 9 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 169 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.