Lund - Östra Torn

Uardavägen 91

Visa på karta

Uppskattad förening - Eftertraktat läge - Dubbla uteplatser

I omåttligt populära Brf Djingis Khan finner ni detta välplanerade bostadsrättsradhus med bl.a. renoverat kök och badrum, ljusa rogivande ytskikt, och två uteplatser varav en mot den grönskande Bananparken. I Brf Djingis Khan bor du i ett socialt och bilfritt område där grannar värnar om varandra och det alltid är något roligt på gång. Föreningen är känd för sin gemenskap, sitt kulturliv och för sina unika gårdar. En kort promenad tar dig till Brunnshögs levande citymiljö där ni finner bl.a. matbutik, caféer & restauranger, och gym och inom kort även vårdcentral, skola, apotek, systembolag och mycket mer. Längre ner i området finns även två otroligt uppskattade parker, varav en Lunds största. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 895 000 kr
Månadsavg. 6 868 kr
Rum 5
Boarea 104.6 Kvm
Våning 1-2/2
Balkong Två uteplatser
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

En kort promenad genom den bilfria föreningen Djingis Khan leder er till D-gården där ni finner ingången till Uardavägen 91. I anslutning till entrén disponerar man en stensatt uteplats med rabatt där man enkelt rymmer såväl utemöbler som parkering av cyklar. Uteplatsen är belägen i sydväst och vetter mot den av 16 hushåll delade innergården. Tack vare det skyddade läget bildas här ett mikroklimat, där bl.a. fikon, röda vindruvor, hibiskus och blåregn frodas. Sommartid är uteplatsen så gott som insynsskyddad tack vare växtligheten.

Alla bilder

Hall

När du stiger in i bostaden möts du av en välkomnande entréhall med mörkgrå klinker på golv och ljus tapet på väggar. I entréhallen finns plats för avhängning och förvaringsmöbel samt ingång till gästtoaletten.

Från entréhallen nås den inre hallen där du finner trappan till ovanvåningen samt plats för förvaring i två inbyggda garderober. I den inre hallen är väggarna vitmålade och golvet klätt i en smakfull askparkett som återfinns även i resten av bostadens nedre plan.

Alla bilder

Gästtoalett

Gästtoaletten är smakfullt renoverad 2010 med mörkgrå klinker på golv och vitmålad tapet på väggar. Här finner ni WC, tvättställ, spegelskåp, och handdukstork (el).

Alla bilder

Kök

Från den inre hallen nås köket, ett praktiskt arbetskök med matplats för ca 6 personer. Även här är väggarna vitmålade och golvet klätt i askparkett. Köksinredningen från Ballingslöv är vit med beslag i rostfritt och bänkskiva i mörkgrå stenmönstrad laminat. Väggen ovan bänkskivan pryds av röd mosaik. Köket renoverades 2010 och är utrustat med kyl och frys (Siemens 2014), inbyggd ugn med micro-funktion (Electrolux 2022), induktionshäll (Electrolux 2010), samt diskmaskin och fläkt i rostfritt (Electrolux 2022 resp. 2010). Högskåpet med ugn och diskmaskin las till 2022. En uppskattad detalj i föreningens bostäder är det stora fönstret ovan diskbänken som gör det enkelt att diska eller laga mat medan barnen leker tryggt på innergården utanför.

Alla bilder

Vardagsrum

I andra änden av den inre hallen ligger det rymliga vardagsrummet med plats för såväl soffgrupp och en ytterligare matplats eller kontors- eller lekhörna. Det stora fönsterpartiet och den helglasade altandörren i nordost bidrar med ett härligt ljusflöde. Även här är golvet klätt i askparkett och väggarna vitmålade.

Alla bilder

Gästrum

Från vardagsrummet nås gästrummet som också passar bra som hemmakontor eller sovrum för den större familjen. Här ryms såväl säng som skrivbord och förvaringsmöbel. Fönstret i norr blickar ut över uteplatsen och är så gott som helt insynsfritt. Även här är golvet klätt i askparkett och väggarna vitmålade. 

Alla bilder

Uteplats - Baksida

Från vardagsrummet nås även bostadens andra uteplats om totalt ca 17 kvm där majoriteten av ytan utgörs av en altan som blir en naturlig förlängning av vardagsrummet sommartid. Uteplatsen är belägen i nordost vilket gör den till en sval oas under varma sommardagar. Från altanen nås den yttre disponibla ytan vilket är en grönyta som disponeras av den boende, här får man till exempel plantera fritt, men inte hägna in. Utanför den yttre disponibla ytan skänker en grönskande vall insynsskydd från den intilliggande Bananparken där ni finner bl.a. pulkabacke, lekplats, fotbolls- och basketplan.

För mer information om vad som gäller för inre- resp yttre disponibla ytor samt kartor som visar vilka delar som utgör vilken typ av yta vänligen se bifogad ritning och läs mer på föreningens hemsida här under ”Djingis grönområden och uteplatser”.

 

Alla bilder

Hall - Övre plan

Via den vitmålade trappan nås det övre planets hall där golvet är klätt i ekparkett och väggarna vitmålade. Från hallen nås bostadens sovrum, badrummet och en rymlig klädkammare. Här finns även plats för en mindre arbetsplats eller förvaringsmöbel.

Alla bilder

Sovrum 1

Längst ner i hallen ligger bostadens första sovrum där ytskikten renoverats 2019. Golvet är som i resten av det övre planet klätt i ekparkett och väggarna vitmålade. Här ryms enkelt såväl dubbelsäng som garderobsvägg, arbetsplats och ytterligare möblemang. Rummets storlek gör det även perfekt som syskonrum med plats för såväl sängar som leksaksförvaring och fri lekyta. Fönstret vetter mot öst och har en härlig grön utsikt helt utan insyn.

Alla bilder

Sovrum 2

Från samma del av hallen nås bostadens andra sovrum, med snedtak, golv klätt i en rogivande valnötsparkett och vitmålade väggar. Här ryms enkelt såväl dubbelsäng som ytterligare möblemang. Rummet passar även utmärkt som barnrum till ett eller två barn. Två fönster, ett större i norr och ett mindre i öst, skänker rummet gott om ljus och härliga gröna vyer. Från detta sovrummet nås vinden.

Alla bilder

Sovrum 3

I hallens andra ände ligger det mindre av bostadens sovrum. Golvet är som i resten av det övre planet klätt i ekparkett och väggarna vitmålade. Trots att sovrummet är det minsta på det övre planet går även detta att möblera med antigen enkelsäng eller dubbelsäng samt garderobsvägg. Ett stort fönster i väst bidrar med en härlig utsikt över den lummiga innergården.

Alla bilder

Badrum

Slutligen finner ni ett rymligt badrum renoverat 2014 där ytskikten utgörs av marockansk klinker i grå toner på golv och vit kakel på väggar. Badrummet är utrustat med badkar, WC, tvättmaskin (Electrolux), handdukstork (el), dubbeltvättställ med kommod i vitt och spegelskåp ovan, samt matchande väggfäst högskåp, båda från kvalitetsmärket Miller. Ett mindre fönster i väst bidrar med dagsljus.

Alla bilder

Säljarens renoveringar

2022 Ny ugn/mikro samt diskmaskin
2022 Nytt trädäck
2019 Renovering av Sovrum 1 och 3
2014 Renovering av badrum
2014 Ny kyl och frys
2010 Renovering av kök
2010 Renovering av entréhall
2010 Renovering av trappa
2010 Renovering av gäst-WC inklusive ny inredning
2010 Renovering av Sovrum 2

Alla bilder

Gård

På Djingis är gårdarna en central del i föreningens kultur och en plats där de boende spenderar en stor del av sommarhalvåret. D-gården är en gård med blandade åldrar på de boende och en härlig gemenskap med stort engagemang. Gården är utrustad med en klätterställning, lekstuga med sandlåda utanför, koja av pilträd, samt sittgrupper, rabatter för gemensam plantering och öppen gräsyta. På gården växer ett antal olika typer av träd bl.a. äppleträd. Båda ingångar till gården går att stänga med grind vilket gör det tryggt för även gårdens mindre barn leka fritt på gården.

Alla bilder

Förening

Brf Djingis Khan är en otroligt social förening med ett enormt utbud av aktiviteter mm. Vartannat år firas Bananfestivalen, en tredagardsfest med livekonserter, cirkus, karnevalståg och massvis av aktiviteter för alla åldrar. Under vinterhalvåret träffas grannarna en gång i månaden på soppkväll i föreningens gemensamhetslokal Vita Huset där man även finner föreningens byteshandel. Årligen firas valborgsmässoafton och midsommar och i Augusti håller Bananrepubliken kräftskiva! Utöver detta finns ett enormt utbud av trevligheter på området, bl.a. Midnattskören, yoga och träning.

Området började bebyggas 1971 som studentbostäder och fick namnet Djingis Khan efter ett studentspex som skrevs av bl.a. Hans Alfredsson. Även gatorna fick namn efter studentspex. 1973 köpte föreningen fastigheten som därmed blev en bostadsrättsförening. Området består av 316 radhus uppdelade på 20 cirkulära gårdar med vars två halvmåneformade radhuslängor, något som området är känt för. Alla gårdar har sina egna unika utformningar och egenskaper. Samtliga gårdar har en mindre lekplats samt bord och bänkar; övrig utrustning varierar från gård till gård då de boende själv disponerar över gårdskassan. Varje gård benämns med en bokstav, A-T, gårdarna I och S består av 14 radhus, övriga gårdar består av 16 radhus.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 316 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns en tvättstuga utrustad med tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Tvättider bokas genom digitalt tvättbokningssystem. I föreningen finns även en stor festsal samt en mindre lokal som kan hyras separat eller samtidigt. Beroende på omständigheter kan stora lokalen hyras till en kostnad om 600 kr/tillfälle och lilla lokalen till en kostnad om 300 kr/tillfälle. Det finns även en bilvårdsanläggning och fyra hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna.

Parkering
I föreningen finns 339 parkeringsplatser, varav 10 laddplatser och ca 96 platser med motorvärmaruttag. Till varje hushåll hör ett permanent parkeringstillstånd och två gästparkeringstillstånd. Ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kan tas ut mot en kostnad om ca 200 kr. För att nyttja laddplatserna krävs ett konto hos E.on.

TV & Internet
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn (grundutbud om 22 kanaler) och bredband (100 mbit/s) via Ownit.

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, internet samt parkering.

Avgiftsförändringar:
Föreningen har meddelat att avgifterna kommer att höjas med 5% fr.o.m 2024-01-01.
2023 höjdes avgifterna med 4% och 2022 med 1%. Före detta har avgifterna legat oförändrade i många år.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar samt kontakt med styrelsen. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden. Medlemskap i HSB Skåne är ett krav för att godkännas som medlem i föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se

Renoveringar
2009 startades byggnation av krypgångarna.
2010 byggdes återvinningsstationer med underjordiskt system. Samma år renoverades p-platserna med fler och bredare platser och värmesystemet på Uardavägen renoverades.
2011-2013 gjordes översyn och målning av fasader, dörrar och fönster på samtliga gårdar.
2014 installerades tak över samtliga entréer. Samma år besiktades samtliga krypgångar.
2017 renoverades föreningens gemensamma tvättstuga och vissa maskiner byttes ut. Översyn och byte av vissa dörrar samt fönster utfördes, sanden vid gungor och i sandlådor byttes och samtliga lekplatser besiktigades. Tre laddstolpar för elbilar/laddhybrider med plats för två fordon per stolpe installerades vid föreningens parkeringsplatser.
2018-2022 arbete i krypgrunderna med förbättring av luft, fuktighet och varmare inomhusmiljö.
2019-2021 installation av mekanisk frånluft i samtliga bostäder.
2021 utredning av befintliga och möjliga framtida energi- och kommunikationssystem
2022 Renovering av gårdarnas lekplatser samt installation av farthinder på samtliga cykel och gångbanor
2023 Renovering av gårdarnas lekplatser
2023 nytt låssystem till vita huset samt taggar till tvättstugan.

Pågående/planerade projekt:
Arbete med att ta fram gränser och regler för vad som får finnas på bostädernas uteplatser.
Utredning kring energifrågor.

Mer heltäckande information om föreningens pågående projekt hittar ni här: https://www.djingis.se/pagaende-projekt-2/. I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning, och styrelse. Spekulanter uppmanas att före köp även ta del av informationen på föreningens hemsida (www.djingis.se) samt kontrollera uppgifterna med vicevärd/styrelse.

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och på Brunnshög Hemköp och inom kort även en större ICA med saluhallskänsla.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service fram, i dagsläget finns bl.a. restauranger, caféer, gym, blomsterbutik, frisörer, och tandläkare. Inom kort tillkommer apotek, vårdcentral, systembolag, och mycket mer! Här finner ni även flertalet parker och lekplatser, varav den ena Lunds största park Kunskapsparken.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - Nedre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 895 000 kr
Månadsavg. 6 868 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten, kabel-tv, internet samt parkering.
Adress Uardavägen 91
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 104.6 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-2/2
Balkong Två uteplatser
Byggår 1971
Förening HSB Brf Djingis Khan
Bostadsrättens nettoskuldsättning 98 718 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.342
Pantsatt Ja
Förråd Ja, i förrådslänga intill parkeringen.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Digital TV via Sydantenn och bredband via Ownit.
Driftskostnad 7 200 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 2 400 kr
Angiven driftkostnad är baserad på säljarens kostnader för el och hemförsäkring. Kostnaden kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 168 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning