Malmö - Nobeltorget

Amiralsgatan 83h

Visa på karta

Genomgående trevlig tvåa - Stor balkong med morgonsol - Helkaklat badrum

Nu finns möjligheten att förvärva denna trevliga genomgående tvårumslägenhet om 52kvm högst upp i huset. Den stora trevliga balkongen ger dig härliga morgnar i solen. Köket är utrustat med diskmaskin, hallen samt sovrummet erbjuder goda förvaringsmöjligheter och badrummet är helkaklat. Som medlem i föreningen har du möjlighet att nyttja alla faciliteter så som kombinerade bastu- och träningsrummet, gemensamma lokalen samt den mysiga innergården där grill, sittplatser och odlingslådor finns. Fördelaktigt läge med närhet till allt du kan tänkas behöva - bussförbindelser, grönområden, mataffär och tågstation precis i närheten. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 350 000 kr
Månadsavg. 4 333 kr
Rum 2
Boarea 52 Kvm
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Idag!
  • Måndag 26 februari 16:45 - 17:15
Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till Amiralsgatan 83h - Ditt nästa trivsamma hem!

Alla bilder

Kök

Köket är från 2019 med vita skåpsluckor, bänkskiva i massiv valnöt som matchas med svart blankt kakel på väggen ovanför. Resten av köket är målat med vita väggar, golvet är mörkgrått klinker samt bra med plats för matbord. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, kolfilterfläkt, ugn, induktionshäll och integrerad kyl/frys, alla dessa vitvaror från 2019. 

Alla bilder

Balkong

Generös balkong i österläge, vilket ger dig sol hela morgonen och även fram till tidig eftermiddag. 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt med vita väggar med marinblå fondvägg och parkettgolv. Här finns plats för större soffgrupp och du har direkt access ut till balkongen. 

Alla bilder

Badrum

Helkaklat badrum från 2010, vita väggar med gråa detaljer och ett ljust golv. Badrummet är utrustat med handdukstork, vägghängd wc, handfat, spegelskåp och dusch. Spottarna i taket byttes 2023.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet har vita väggar och ekparkett. Här finns även två inbyggda garderober som ger bra förvaringsmöjligheter. Fönster ut mot innergården som släpper in trevligt ljus och gör det insynsfritt. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Hall

Inbjudande hall med vita väggar, beige fondvägg och grått klinker på golvet som mynnar vidare ut i köket. Här finns bra med förvaring i form av tre inbyggda garderober. 

Alla bilder

Område

Nobeltorget som område är beläget i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Precis i närheten finns Nobeltorgets busshållsplats där buss 5 stannar och tar dig in till centralen på 10 min, universitetet på ca 12 min och även vidare ut till Västra Hamnen. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Ett stenkast bort ligger både Ica och Coop, precis i närheten ligger parken Enskifteshagen där även hundrastgård finns.

Alla bilder

Förening

HSB Brf Oxeln har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Oxeln består av 64 lägenheter. Husen uppfördes 1947. HSB Brf Oxeln är en äkta bostadsrättsförening och marken är upplåten med tomträtt som omförhandlas 2029. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och debiterar köparen en överlåtelseavgift om 1 433 kr samt en pantsättningsavgift om 573 kr/pant.

AVGIFT
Avgiften höjdes senast 1 januari 2024 med 2,5%. 
Föreningen har individuell mätning av el och denna debiteras på månadsavin efter faktiskt förbrukning.

TV/BREDBAND
Föreningen har kabel-TV med grundutbud via Tele2, digitalt basutbud ingår i månadsavgiften. Dessa levereras via Com Hem/Tele2-uttag i lägenheten. Föreningen har också ett kollektivt avtal med Ownit med hastighet 1000/1000 Mbit/s för en obligatorisk avgift på 125:- som läggs på avin. Den leveras via en ethernet RJ-45 kontakt in i lägenheten.

UTFÖRDA RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
2022 Nytt brandskydd installerat i hela huset inkl källare och vind
2022 Grind vid A-porten reparerad, öppnas nu för hand
2022 Utbyte av värmeställdon till värmepump och cirkulationspump
2021 Elektrisk cykelpump installerad på miljöhuset
2021 Ny torktumlaare till tvättstuga 1
2019/2020 Fasadrenovering påbörjad och lagningar utförts.
2019 Godkänd OVK-besiktning genonfördes.
2017/2018 Lagning och målning av balkonger, samt renovering av sockel och källartrappor.
2013 Godkänd OVK-besiktning genomfördes.
2012- Gemensamt bredband installerades
2010 Vatten- och avloppsstammar till kök och badrum byttes. Radiatorer byttes i samtliga lägenheter.
2008 Fasaden tvättades. Gården gjordes om och fräschades upp
2005 Byttes fjärrvärmecentral.
2003 Fasaden fogades delvis om.
2002 Säkerhetsdörrar installerades.
1998/1999 Tvättstugan renoverades, maskinerna byttes ut samt ny torkanläggning installerades.
1990-tal Samtliga fönster byttes.

PLANERADE RENOVERINGAR/ UNDERHÅLL
-Övernattningslägenhet (byggstart sommaren 2023, renoveras just nu, inget slutdatum bekräftat än.)
-Trapphusrenovering.
-Solcellsinstallation på innertaken för föreningens gemensamma elförbrukning.
-Friköp av tomrätt från Malmö stad. (Hittils avslag från Kommunen)
-Byte av tagg-system för bokning av tvättstuga och fjärrstyrning entrédörrar.
-Uppdatering av gymutrsutning.
-Det planerade arbetet med uppgradering av passagesystemet är beställt och påbörjas under slutet av Januari 2024, med detta kommer man komma boka tvättstugorna och gemensamma utrymmen via nätet och öppna porttelefonen med sin egen telefon.

PARKERING
I föreningen finns 41 st parkeringsplatser till en kostnad om ca 350 kr/månad (+ årlig indexering om 2%). Eventuell hyrd parkeringsplats läggs också automatiskt till på avin. I övrigt råder betalparkering i området. Boendeparkering är möjligt via kommunen.

GEMENSAMT
Det finns två tvättstugor i källaren som är utrustade med två tvättmaskiner, två torktumlare samt en mangel i vardera rum. Det finns även två torkrum. Bastu finns också, men är förtillfälligt avstängd. Träningsrum och gemensam lokal i källaren med plats för 40 personer finns även i föreningen. På innergården finns grill, sittplatser samt odlingslådor som medlemmarna kan nyttja. 

MEDLEMSKAP
Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder och barn, med krav på att boende ska äga minst 10%. Juridisk person accepteras ej som medlem. 

TILLSYN
Vid försäljning ska tillsyn göras med köpare och säljare.

ÖVRIGT
Medlemsavgift: Som HSB förening måste man vara HSB medlem och därför ska man betala en engångsavgift på 500 kr.
För mer info, vänligen se föreningens trevliga och informativa hemsida som är väl värd ett besök: www.hsboxeln.se

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 350 000 kr
Månadsavg. 4 333 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Obligatorisk avgift för bredband tillkommer på 125kr/månad.
Adress Amiralsgatan 83h
Kommun Malmö
Område Nobeltorget
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 52 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Förening HSB:s Brf Oxeln
Bostadsrättens nettoskuldsättning 148 536 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2 856 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.4844
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Driftskostnad 5 100 kr/år varav:
El: 1 200 kr
Försäkring: 2 400 kr
Övrigt: 1 500 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 161kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

  • Måndag 26 februari 16:45 - 17:15
  • Onsdag 28 februari 16:15 - 16:45