Lund - Järnåkra

Järnåkravägen 25 A

Visa på karta

Gavellägenhet - Totalrenoverad - Originalparkett

En underbar 4a som är placerad på gaveln och får in härligt ljusflöde genom fönster i tre väderstreck. Lägenheten har renoverats varsamt under de senaste åren och är bara att flytta raka vägen in! Ni kommer in i en rymlig hall med förvaringssystem från Elfa och längre in finns dessutom en klädkammare. Det helkaklade badrummet renoverades 2021/2022 där både kvalitetsdokument och intyg om Säker Vatteninstallation finns. Det är förberett för installation av tvättmaskin om så önskas. Köket är stort och luftigt med gott om både arbetsytor och skåpförvaring. Den ljusgrå inredningen kommer från IKEA och samtliga vitvaror är utbytta. I vardagsrummet finns den vackra originalparketten välbevarad och rummet har generös yta för både större soffgrupp och matmöbler. Längs med lägenhetens ena långsida har ni härlig balkongyta i västerläge med fri utsikt över området. Här finns tre sovrum med olika storlekar och samtliga rum har ny ekparkett från Kährs. Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarna. Området är lugnt och är samtidigt gångavstånd till Lunds centrum och Stadsparken. I närområdet finns det välsorterad matbutik, skola och förskola. Härifrån går det snabbt att ta sig ut till motorvägen och ni har även nära till både stadsbuss och regionbuss inom Lund och till Malmö. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 050 000 kr
Månadsavg. 4 436 kr
Rum 4
Boarea 90.5 Kvm
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Stor balkong i västerläge
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1958
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Hall

I hallen möts man av naturligt ljus som flödar in genom gavelfönstret i vardagsrummet. Det ger ett trivsamt och välkomnande intryck. Hallen binder samman alla rum i lägenheten. Golvet är klätt med praktisk, grå klinker som är genomgående in i köket och även i badrummet. Väggarna är vita. På väggen till vänster finns praktisk förvaring i form av ett Elfa-system och längre in har ni dessutom en rymlig garderob som även den är försedd med inredning från Elfa.

3-fas el är indragen.

Alla bilder

Kök

Stort och härligt kök som bjuder in till matglädje! Köket renoverades under årsskiftet 2021/2022. Skåpinredningen kommer från IKEA och ytorna nyttjas optimalt med skåp hela vägen upp till taket. De släta, grå luckorna matchas snyggt av svart bänkskiva av komposit samt vitt kakel på väggarna ovanför arbetsbänken. En praktisk köksö ger extra arbetsyta och blir den perfekta avlastningsytan vid middagsbjudningar. Utrustningen består av kyl, frys, inbyggnadsmikro, diskmaskin, spishäll, fläkt och ugn. Samtliga vitvaror är inköpta i samband med renoveringen. Framför ena fönstret har ni matplats för 6-8 personer. Väggarna är vita och golvet är klätt med grå klinker.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrum med underbar yta samt ljusflöde som strömmar in genom flera väderstreck tack vare gavelläget. Här finns generös yta för både större soffgrupp och matmöbler, eller varför inte en mysig arbetshörna. Golvet kläs av vacker originalparkett som får fin kontrast av en grön fondvägg samt vitmålade väggar. Från vardagsrummet tar ni er ut till den väl tilltagna balkongen.

Alla bilder

Balkong

Balkongen har underbar yta där ni får plats med allt från caféset och loungemöbler, till blomsterkrukor och egen odling. Balkongen ligger skyddat under tak och en markis kan vevas ut under soliga sommardagar.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första av tre sovrum är beläget i anslutning till vardagsrummet. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng med sidomöbler. Vid ena väggen finns en skjutdörrsgarderob med Elfa-system. Rummet får härlig värme av en gul fondvägg. De andra väggarna är vita och golvet är klätt med 1-stavs ekparkett från Kährs som är enhetligt med de andra sovrummen.

Alla bilder

Sovrum 2

Även detta sovrum är stort till ytan och får plats med antingen dubbelsäng eller säng och skrivbord. Här finns en skjutdörrsgarderob med Elfa-system. Väggarna är vita samt en lila fondvägg. Golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Badrum

Yteffektivt badrum som renoverades 2021/2022. Renoveringen är gjord av fackman och intyg som Säker Vatteninstallation och kvalitetsdokument finns. Badrummet är utrustat med kommod med handfat, spegelskåp, WC, handdukstork (vattenburen), förvaringsskåp och dusch med glasdörrar som kan fällas in mot väggarna. Det är förberett för tvättmaskin och utrymme till tvättpelare finns vid utrymmet där förvaringsskåpet sitter idag. Väggarna är klädda med vitt kakel samt en dekorativ fondvägg i duschen, och golvet är klätt med grå klinker. Badrummet är försett med elgolvvärme.

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet passar utmärkt som barnrum eller till hemmakontoret. Här kan ni möblera med säng och förvaringsmöbel. Vid ena väggen finns förvaringshyllor. Väggarna är vita och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Klosterängen i Lund bildades 1958. Fastigheterna består av flerbostadshus med adresserna Mellanvångsvägen 12A, 12B, 14A, 14B, 14C och 14D samt Järnåkravägen 25A,25B, 27A och 27B. I föreningen finns sammanlagt 120 bostadsrätter fördelat på 40 st ettor, 32 st tvåor, 8 st treor, 40 st fyror.

Bredablick har hand om föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

Gemensamma utrymmen
På innergården finns gräsytor, stenbelagd plats med trädgårdsmöbler och grillplats med två stora grillar.

Det finns cykelförråd och barnvagnsrum att tillgå på Mellanvångsvägen 14C och D.

Det finns fyra tvättstugor, två belägna i på Mellanvångsvägen 14A och de två andra på 14D. Respektive tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och ett separat torkrum. Tvättmaskinerna har automatiskt doseringssystem av tvätt- och sköljmedel vilket ingår i avgiften.

Föreningen har en lokal/övernattningslägenhet på Järnåkravägen 25 som går att hyra av medlemmarna till en kostnad om 150 kr/natt.

Till varje lägenhet tillhör ett källarförråd och ett mindre matförråd.

Föreningen har ytterligare 6 förråd (10 kvm) och 4 lokaler (31 till 37 kvm) som finns att hyra, kölista förs av styrelsen.

Parkering
Föreningen har 70 parkeringsplatser att hyra på Mellanvångsvägen och Järnåkravägen samt ett antal platser under tak.

Avgiften för parkering är 225 kr respektive 275 kr (under tak) per månad.

I området finns flertalet parkeringsplatser (mot timtaxa) som kan nyttjas av besökande. Vid behov av mer än en p-plats kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering via Gatukontoret, Lunds kommun.

TV & Internet
Internet: Bredband 2 på 1000/1000 Mbit.
Kabel-TV: Tele2 basutbud.

Ekonomi
Månadsavgift:
I avgiften ingår värme, vatten, internet via Bredband 2 samt ett basutbud med TV-kanaler via Tele2.

Tidigare avgiftsförändringar:
Föreningen planerar att höja avgifterna med 10 % i början av 2024.

El:
Föreningen har gemensam el och varje bostadsrättsinnehavare debiteras för sin förbrukning.
Elförbrukningen debiteras på avgiftsavin och är eftersläpande (period för till exempel november till och med januari kommer först i aprilavin som förfaller i slutet av mars).

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen tillåter inte juridiska personer.Föreningen tillåter delat innehav föräldrar/barn, den som bor i lägenheten måste inneha minst 10%.

Enligt föreningens stadgar måste köparen bli medlem i HSB. Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se

I samband med köpet måste köparen underteckna en försäkran där man intygar att man tagit del av ordningsreglerna samt stadgar. Detta skickas med till styrelsen tillsammans med ansökan om medlemskap i bostadsrättsföreningen.

Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 tillsammans med Bredablick.

Pågående/planerade renoveringar:
2024 – Byte fastighetsel
2027 – Omfogning tegelfasad

Utförda renoveringar/underhåll:
2021 – Byte tappvattensystem, byte taktäckning av papp inkl taksäkerhet
2022 – Byte skärmtak trapphusentrér, infodring bottenledningar spillvatten
2021 – Nya lås, fortsättning byte tappvattensystem
2020 – Fönsterrenovering 25/27, nya cykelställ, start arbete med tappvattenstammar
2019 – Fönsterrenovering 14B och 14C
2018 – Relining avslutad, fönsterrenovering av 12B och 14A, uppgradering bredband till 1 Gbit/s
2017 – Fönsterrenovering av 12A och relining av avloppsstammar påbörjad
2015 – Renovering av fasader och balkonger
2013 – Säkerhetsdörrar installeras i alla lägenheter
2012 – Ny värmeanläggning med värmeväxlare, vädersystem och ventiler i alla element
2011 – Renovering av tvättstugor, polering av trapphusen, renovering av styrelserum samt ny möteslokal i nr 25.
2011 – Installation av eget fibernät

Övrigt
Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring så den boende behöver endast ha en hemförsäkring.

Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på klosterangenb@gmail.com.

För mer information besök gärna föreningens hemsida https://klosterangen.nu/.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 050 000 kr
Månadsavg. 4 436 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme, vatten, internet via Bredband 2 samt ett basutbud med TV-kanaler via Tele2
Adress Järnåkravägen 25 A
Kommun Lund
Område Järnåkra
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 90.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Balkong Stor balkong i västerläge
Byggår 1958
Förening HSB Brf Klosterängen i Lund
Bostadsrättens nettoskuldsättning 181 049 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.10523000
Pantsatt Ja
Förråd 1 st källarförråd & 1 st matkällarförråd
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet TV - Tele2 / Internet (1000 mbit) Bredband2
Driftskostnad 8 400 kr/år varav:
El: 5 400 kr
Försäkring: 3 000 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på förbrukning samt val av försäkringsbolag.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 72 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!