Malmö - Dalaplan

Smålandsgatan 13

Visa på karta

Charmig etta i funkishus - Separat snyggt kök - I omtyckt område

Nu finns möjligheten att förvärva denna charmiga enrummare med yta på 33 kvm. Belägen på tredje våningen i trevligt funkishus erbjuder denna bostad unik karaktär och stil. Lägenheten är strategiskt planerad med enskilt förtjusande kök i det omtyckta området Dalaplan. När du kliver in genom porten välkomnas du av en öppen och inbjudande entré, som sedan tar dig vidare till den skyddade trevliga innergården. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 1 746 kr
Rum 1
Boarea 33 Kvm
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Nej
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1938
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Varmt välkommen till Smålandsgatan 13 - Ditt nästa underbara hem!

Alla bilder

Kök

Charmigt kök med gröna sköna skåpsluckor som matchas med bänkskiva i trä. Det finns plats för matbord, väggarna är vita och matchas med trägolv. Köket är utrustat med kyl, frys och ugn med gasspis.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt med fint trägolv, vita väggar och tjusig stuckatur i taket. Här finns det plats för stor säng samt soffa. 

Alla bilder

Badrum

Halvkaklat badrum med vitt kakel på väggen samt snyggt varierande klinker på golvet. Badrummet är utrustat med wc, handfat samt dusch. 

Alla bilder

Hall

Här välkomnas du in i inbjudande hall genom säkerhetsdörr med trägolv samt vita väggar. Bra avhängningsmöjligheter samt större inbyggd garderob och även städskåp. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Område

I södra innerstaden ligger det anrika kvarteret Dalaplan. Området som attraherar främst den yngre generationen, vilket också har satt sin tydliga prägel på området och dess utbud. Här växer fram trendiga kaféer, restauranger, friskvård, gym och dylikt som en följd av den unga generationens behov. Området ligger mellan Triangeln och Mobilia, vilket innebär att man har två av Malmös största köpcentrum som grannar. Sen att man har Möllan i närheten kan bara vara positivt.

Det tar ca 10 minuter till Malmös vackraste park, Pildammsparken. Parken fungerar som rekreationsområde men är också mycket populär för parkens löpspår och utegym. 

Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta eftersom Malmös största bussknutpunkt ligger i området och du har gångavstånd till Triangelstationen om du hellre tar tåget.

Alla bilder

Förening

BRF Närke har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Närke är en äkta bostadsrättsförening och består av 20 lägenheter som bildades 1938. Föreningen äger marken och Bredablick sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa och bostadsrättstillägg ingår. En överlåtelseavgift om 1313:- samt en pantsättningsavgift om 525:-/pant debiteras köparen. 

AVGIFT
Avgiften höjdes senast januari 2023 med 15%, avgiften planeras att höjas igen med 14% i April 2024.

TV/INTERNET
Kabel-TV samt bredband (fiber) finns via Telenor 100Mbits och ingår också i avgiften med ett obligatoriskt tillägg på 200kr.

PARKERING
Parkering finns i området, dock inte via bostadsrättsföreningen.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL
1990 - Renovering av gård, fönster samt belysning utomhus. 

1998 - Ny elcentral samt elstammar. Nya vattenstammar. 

2003 - Fasaden mot gård putsas

2009 - Säkerhetsdörrar installeras

2009 - Gård omplanteras

2010 - Renovering av tvättstuga

2011 - Nya entrédörrar samt kodlås

2011 - Nytt tak samt yttre fasad putsas

2011 - Spoling av avloppsstammar

2012 - Bredband

2013 - Vattenfilter installeras (Bauer pipejet)

2013 - Vindsutrymmet isoleras

2021 – Miehle fixar den högra tvättmaskinen, byter ut några utslitna delar.

2022 – Låscentralen lagar ytterport Närkesgatan 8 med ny sensorplatta för portkodsdosan. 2022 – Installation 5 st brandklassade Daloc-dörrar vind/källare av Secor.

2022 – Installation 13 st nödljusarmaturer vind/källare av Caanel.

2022 – Brandtätning av Fogentreprenören.

2023 - Service av tvättstugeutrustning.

KOMMANDE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL

Förslagna underhåll framöver (2023-2027):

- Spola och filma avloppsstammar för att undersöka relining.

- Tvätta och måla om porten mot Smålandsgatan. Klotterskydd. 

- Fixa fritidsrummet, väggarna måla om, laga taket vid ytterväggen. 

- Avfukta och fixa med ventilationen i källaren. 

- Täta yttervägg.

- Rensa stuprör och brunnar.

- Reparera fasad innergården.

- Måla fönsterkarmar mot innergården.

- Undersöka fastighetens allmäna konstruktion. 

- Ta in tekniker att kolla över värmecentralen som rutinkoll.

- Rensa inluftsventiler med ev. installation av filter och nytt galler.

- Sotare rensa ventiler och skorstenar

GEMENSAMT
Det finns ett gemensamt fritidsrum, samt ett hobbyrum som går att nyttja uppe på vinden. Det finns några grillar samt utebord på innergården. 

MEDLEMSKAP
Juridisk person är tillåten som medlem, delat ägande mellan barn och förälder är tillåtet.

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn. 
För mer info; https://brfnarke.wordpress.com/

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 995 000 kr
Månadsavg. 1 746 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Bostadsrättstillägg, Obligatorisk avgift för bredband och Kabel-TV tillkommer på 200kr/månad.
Adress Smålandsgatan 13
Kommun Malmö
Område Dalaplan
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 1
Boarea 33 Kvm (Säljarens information)
Våning 3/3
Hiss Nej
Balkong Nej
Byggår 1938
Förening BRF Närke
Bostadsrättens nettoskuldsättning 73 610 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2 454 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 2.81240000
Pantsatt Ja
Förråd Vind
Byggnadssätt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Driftskostnad 6 574 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 774 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 174kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!