Malmö - Röda Höja

Höjagatan 8

Visa på karta

Genomgående i fritt läge - Söderbalkong - Renoverat kök 2020

På första våningen finner du denna genomgående 3-rumslägenhet om 76 kvadratmeter, plus en härlig balkong i ett optimalt söderläge med fri utsikt mot föreningens vackra innergård och lekplats. Lägenheten erbjuder ett nyligen renoverat kök (2020) med gott om plats för matplats, ljust vardagsrum med parkettgolv, ett rymligt och uppfräschat badrum, två generöst tilltagna sovrum med fri utsikt över grönområden, samt en välkomnande hall med klädkammare. Här bor du på ett populärt område med bekvämligheter som mataffär, vårdcentral och bageri inom gångavstånd. Dessutom har du goda kommunikationer in till stadskärnan och till ringlederna. Föreningen är välskött med en sund ekonomi och marken är friköpt.

I korthet

Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 150 kr
Rum 3
Boarea 76 Kvm
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Söderbalkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1968
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkomna till Höjagatan 8 - Genomgående lägenhet med söderbalkong och utsikt över gröna omgivningar!

Alla bilder

Söderbalkong

 Väl tilltagen balkong i optimalt söderläge som enkelt går att möblera med loungedel eller matplats om så önskas. Utsikt mot föreningens fina gård samt lekplats där barnen kan springa av sig.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum där väggarna är vita och på golvet vilar vacker originalparkett. Rummet är lättmöblerat och har gott om ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet mot balkongen i söder.

Alla bilder

Kök

Renoverat och fräscht kök med generösa arbetsytor samt praktisk förvaring på båda sidor. Samtliga vitvaror byttes ut vid renoveringen som gjordes för 3-4 år sedan. Köket är utrustat med, spishäll, ugn, spisfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Massiva bänkskivor i trä som väl matchar köksinredningen och ger en fin kontrast mot de rostfria vitvarorna och det ljusa golvet. Intill de stora fönsterpartierna som skänker härligt ljusinsläpp finns det gott om plats för en större matgrupp. Matplatsen ger access till balkongen i söderläge.

Alla bilder

Entréhall

Välkomnande entré med avhängningsmöjligheter och praktisk klinker på golvet. Entrén övergår senare i en hall som ger access till en bra klädkammare som löser förvaringen. I trapphuset precis bredvid entrén finns ett tillhörande förråd.

Alla bilder

Sovrum 1

Generöst tilltaget sovrum som enkelt går att möblera med både dubbelsäng, garderober samt arbetshörna om så önskas. Fönster i svalt norrläge med fri utsikt över grönområde.

Alla bilder

Sovrum 2

Nästintill identiskt sovrum som det första med fönster i norr och med samma fria utsikt över grönområde. Generöst tilltagen yta ger flera möbleringsmöjligheter.

Alla bilder

Badrum

Generöst tilltaget badrum som renoverades för ca 10 år sedan. Utrustat med wc, fristående badkar, handfat, väggskåp samt hyllor till ytterligare förvaring. Badrummets yta ger bra med utrymme om man exempelvis vill installera sin egen tvättmaskin.

Alla bilder

Övrigt

Mycket praktiskt och användbart förråd alldeles bredvid i trapphuset.

För kabel-TV och internet tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån.

Föreningen har gemensam el. Den verkliga förbrukningen för el debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin.

Parkeringsplatser utomhus och garageplatser finns att hyra, kösystem tillämpas.

Alla bilder

Område

Här bor man i en fin miljö med välskötta gårdar och gott om grönområden omkring. Nära skola, förskola, Coop-butik och pizzeria. Inte långt härifrån ligger Jägersro centrum med butiker, apotek och större mataffär. I närområdet finns också en vårdcentral. Nära fina grönområden som Bulltofta rekreationsområde och Husie Mosse.

I området finns Höjaskolan som är en skola med klasser från förskola till och med högstadium. På korta avstånd finns också ett flertal förskolor.

Trygga cykelbanor leder mot Malmös hjärta. Det finns dessutom bra bussförbindelser både till centrum med linje 5 eller 9 och till Lund med buss. Med bil tar man sig snabbt och enkelt ut på både Inre och Yttre Ringvägen. Det finns fri parkering på flera av gatorna runt omkring.

Alla bilder

Förening

Riksbyggens Brf Röda Höja har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Röda Höja består av 366 lägenheter och 7 lokaler som är fördelade på 26 bostadshus med adresserna Högatorpsvägen, Sergeantgatan och Höjagatan. Husen uppfördes 1967. Brf Röda Höja är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen och debiterar köparen en överlåtelseavgift om 1313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant. Föreningens mark är friköpt.

AVGIFT
I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning och bostadsrättstillägg. Föreningen har gemensam el. Den verkliga förbrukningen för el debiteras kvartalsvis eftersläpande på avin. 2023-01-01 höjde föreningen grundavgiften med 14%. Föreningen planerar att höja avgiften med 20 % 2024-01-01. Detta bl a på grund av det ökade kostnadsläget, ränteläget och ett underhåll som måste finansieras. 

KABEL-TV / INTERNET
Kabel-tv via Tele2 och bredband via Telenor, 1000/1000 mbit/s, obligatoriskt tillägg på 165 kr/månad.

RENOVERINGAR / UNDERHÅLL
Genomförda renoveringar är:
1988: 3-glasfönster.
2005: Miljöhus.
2006: Nytt ventilationssystem.
2008: Balkongrenovering.
2009: Fönsterrenovering.
2010-2012: Fasader.
2011: Garage och parkeringsplatser.
2013: Införande av nytt lås-och passersystem.
2014: Isolering av vindar.
2015: Värmecentralerna uppgraderades och styrsystemet byttes.
2015-2016: Gemensam el infördes samt uppgradering av lekplatser.
2017: Byte av ledlampor (ute och inne), byte/renovering av tvättstugor samt torktumlare, cirkulationspump.
2018: Byte av tvättmaskiner.
2020-2021: Byte av utrustning i värmecentralerna, värmeinjustering enligt EB-metoden och renovering av dagvattennätet.
2022: Relining av avloppsstammar.

Planerade renoveringar: Renovering av tak och fasader, installation av solceller och värmeåtervinning, tilläggsisolering av vindar, IMD varmvatten, översyn av utemiljön och bygge av gemensamhetsanläggning. Inga definitiva beslut är ännu fattade kring dessa.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades i juni 2016 och som sträcker sig 10 år framöver.

PARKERING
Det finns 125 st garageplatser samt 12 mc-garageplatser. Dessutom finns det 282 st parkeringsplatser utomhus (varav 24 med laddstolpar). Priserna justeras i samband med avgiftshöjningen till följande:
Garageplats bil: 400 kr/mån
Garagplats MC: 200 kr/mån
P-plats med el: 456 kr/mån
P-plats utan el: 150 kr/mån
Kösystem tillämpas, kön till garageplats är lång men p-plats ska man kunna få ganska snabbt. I området finns också fri gatuparkering med gott om platser i villakvarteren. Cykelparkering finns att hyra inomhus samt utomhus i box, kösystem till båda dessa.

GEMENSAMT
I föreningen finns totalt 9 st tvättstugor, 1 st per gård. I varje tvättstuga finns det 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och ett torkrum. Föreningen har en fritidskommité som anordnar olika aktiviteter. Det finns en gemensam pergola med grill vid varje gård. Varje lägenhet har ett eget förråd och det finns även möjlighet att hyra extra förråd.

UTEPLATS
Boende på första våningen har möjlighet att teckna avtal med föreningen för att få lov att bygga uteplats i anslutning till sin balkong. Men i nuläget medges inga nya tillstånd pga en förestående fasadrenovering. Boende på första våningen får även sköta om rabatterna utanför lägenheten om de tecknar avtal med föreningen att få göra detta.
Se mer info: https://www.xn--rdahja-wxad.se/dokument/1-Regler%20f%C3%B6r%20markanv%C3%A4ndning%20med%20nyttjander%C3%A4ttsavtal.pdf

ÖVRIGT
Föreningen tillåter inte juridiska personer som medlemmar, föreningen tillåter inte heller delat ägande, alltså att en förälder köper en lägenhet och låter sitt barn bo där.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information https://www.rödahöja.se

Alla bilder

Försäljningsformation

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 695 000 kr
Månadsavg. 4 150 kr
Ingår i avgift Värme, vatten och bostadsrättstillägg. För kabel-TV och internet till kommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån.
Adress Höjagatan 8
Kommun Malmö
Område Röda Höja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 76 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Söderbalkong
Byggår 1968
Förening Riksbyggens Brf Röda Höja
Bostadsrättens nettoskuldsättning 250 978 kr
Kommentar nettoskuldsättning 3302 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.23531
Pantsatt Nej
Förråd Tillörande förråd finns i direkt anslutning till lägenheten i trapphuset
Byggnadssätt
Fönster Isolerglas
Driftskostnad 8 580 kr/år varav:
El: 4 800 kr
Försäkring: 1 800 kr
Övrigt: 1 980 kr
För kabel-TV och internet till kommer ett obligatoriskt tillägg om 165 kr/mån som är upptaget under övrigt.
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 110 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.