Snart till salu


Malmö - Limhamn

Älggatan 48B

Visa på karta

Balkong med eftermiddagssol - Fin och renoverad lägenhet där man trivs - Genomgående lägenhet

En halv trappa upp finns denna välplanerade och inbjudande lägenhet med härligt ljus och rymd på charmiga och omtyckta Limhamn. Genomgående i huset med ombonad balkong där eftermiddagssolen lyser och sovrum lugnt beläget mot fin innergård. Renoverat, helkaklat badrum och hemtrevligt renoverat kök med snygg inredning i vinkel samt matplats. Generöst tilltaget vardagsrum som ger access till den trevliga balkongen. Här bor du dessutom i en trivsam och stabil förening med god ekonomi samt grönskande innergård. Några få steg utanför ytterdörren finns allt man behöver, närhet till det mesta och ett guldläge för den som vill njuta av hav och kust. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 750 000 kr
Månadsavg. 3 966 kr
Rum 2
Boarea 53.4 Kvm
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1953
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Cassandra Bülow

Direkt:
Mobil: 073-314 43 63

Ansvarig mäklare: Cassandra  Bülow
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Kök

Ett riktigt fint kök med vitrin och infälld belysning i vissa överskåp. Köksfönstret ger utsikt över innergården och det ryms enkelt ett matbord för fyra. Inredning i grått som går i vinkel, vilket innebär fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Bänkskiva i marmorimitation medan vitt kakel i klassiskt tegeldesign med fasade kanter utgör stänkskydd ovanför. Utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd samt spishäll och spisfläkt. Ljusa väggar och parkettgolv.

Alla bilder

Mäklaren

Vill du veta mer om bostaden eller kanske vill få en värdering av din egen bostad? Tveka inte att kontakta mig!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med utsikt över den lugna Älggatan - här finns ett stort fönsterparti samt dörr ut till balkongen där eftermiddagssolen strömmar in. Väl tilltagen yta med gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang för den som önskar. Väggarna är vita och på golvet vilar ljus stilren parkett.

Alla bilder

Balkong

Stor balkong där eftermiddagssolen skiner. Här ryms balkongmöblemang med soffa och bord - ett härligt ställe att spendera kvällar och lediga dagar under årets varmare månader.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet ligger lugnt beläget mot den gröna innergården - här sover man gott och ostört! Dubbelsängen ryms enkelt och plats finns över för ytterligare möblering som favoritfåtöljen, byråer för förvaring eller varför inte skrivbord med hemarbetsplats? En stor garderob ger bra förvaringsutrymme. Fint parkettgolv och väggarna är behagligt ljusa.

Alla bilder

Badrum

Snyggt och stilrent badrum med helkaklade väggar i vitt samt mörkare klinker på golvet. Spotlights i taket ger ett behagligt ljus. Utrustat med wc, handfat med kommod och badrumsspegel ovanför samt handdukstork som ger varma och sköna handdukar efter duschen. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som fälls undan när duschen inte används och på så sätt ger mer golvyta.

Alla bilder

Hall

Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. En rymlig garderob med spegeldörrar ger generös förvaringsyta. Parkettgolv och vita väggar.

Alla bilder

Förening

Föreningen har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Bostadsrättsföreningen Angwall bildades 1952 och fastigheten byggdes 1953. Det finns 38 lägenheter i föreningen, varav 14 st 1 rok, 14 st 2 rok, 10 st 3rok, samtliga innehas med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal med hyresrätt och 7 stycken parkeringsplatser med hyresrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC som debiterar köparen en överlåtelseavgift på 1 313:- samt en pantsättningsavgift på 525:-/pant. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsföreningen och äger själva marken, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas av eventuella höjning av tomträttsavgäld.

AVGIFT: Senaste höjningen av månadsavgiften skedde den 1:e januari 2024 med 2%.
Föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar, vilket innebär att varje medlem som vanligt tecknar sin egen hemförsäkring men inte behöver teckna tillägget för bostadsrätt. Obligatoriskt tillägg för värme tillkommer.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: - Byte av fönster 1997 - Översyn av gavelfasad 1998 - Inköp av tvättutrustning 1998 - Asfaltering av parkering 2002 - Byte av elledningar 2002-2003 - Byte av lås och installation av säkerhetsdörrar 2004 - Byte av balkonger 2005 - Byte av vattenstammar 2008 - Byte av tak 2008 - Fjärrvärmen totalrenoverad 2013 - Omfogning av fasad 2014 - Totalrenoverat tvättstugor 2015 - Målning källare 2015 - Relining av avloppsstammar samt installation av termostater. - Byte av trapparmaturer samt installation av ventilation i lokalen 2022.

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Styrelsen följer underhållsplanen. I denna ingår bland annat underhåll av radiatorer och spolning av avloppsstammar inom de närmaste åren.

BREDBAND OCH KABEL TV: Föreningen har kabel-TV samt bredband via Tele2. Basutbudet tv-kanaler ingår i avgiften.

PARKERING/GARAGE: Föreningen har 7 parkeringsplatser, kostnad 450 kr/månad, kösystem för att få en plats. Annars är det boendeparkering.

GEMENSAMMA UTRYMMEN: I källaren finns föreningens gemensamma tvättstugor, utrustade med två tvättmaskiner vardera, en torktumlare samt torkrum. Finns även cykelförråd.

Alla bilder

Område

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös mest populära stadsdelar och känns på många sätt fortfarande mer som en charmig liten stad än en del av Malmö. En kort promenad bort finner man Limhamns centrum med all den service man kan tänkas behöva i form av affärer, mysiga restauranger och caféer, butiker, apotek, kommunikation, gym mm. Även Malmö, med stadens stora utbud, finns inom nära räckhåll. I småbåtshamnen finns Limhamns Fiskrökeri där du kan köpa färsk och rökt fisk med dig eller äta i restaurangdelen och i Dragörkajen, där färjorna till Dragör tidigare avgick, finns glassbar, restauranger och mysiga fiskehoddor.
Man tar sig enkelt till Malmö centrum med cykel, buss eller bil. Lund, Helsingborg, Köpenhamn med flera orter når man med tåg från Malmö Central. Öresundsbron, förbindelsen med Danmark och kontinenten, finns på bekvämt avstånd då det är nära till Hyllie station, varifrån man kan ta sig med tåg till Köpenhamn på 20 min. När Citytunneln var klar i slutet av 2010 blev livet i regionen lättare, snabbare och bekvämare.
Limhamn erbjuder en variation av aktiviteter för alla åldrar och intressen. På nära håll finns det härliga badstränder och vidsträckta grönområden, perfekta för sköna promenader och löpturer. Friskis &Svettis har en fin anläggning alldeles nära ute på Ön och Hylliekroken erbjuder både golf och motion.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 750 000 kr
Månadsavg. 3 966 kr
Ingår i avgift Inkl värme, vatten, kabel-TV och bostadsrättstillägg
Adress Älggatan 48B
Kommun Malmö
Område Limhamn
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 53.4 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1953
Förening Brf Angwall
Bostadsrättens nettoskuldsättning 133 801 kr
Kommentar nettoskuldsättning 2 506 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Pantsatt Ja
Förråd 2 st
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Driftskostnad 5 940 kr/år varav:
El: 4 140 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 167 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.