Malmö - Slottsstaden

Köpenhamnsvägen 9B

Visa på karta

Balkong i soligt söderläge - Helkaklat badrum, nytt från 2018 - 3:e våningen med hiss

Välkommen upp på tredje våningen till två välplanerade rum och kök med både burspråk och balkong i perfekt och soligt söderläge. Här finns vackra parkettgolv i original och fönsterbänkar i sten, ett luftigt vardagsrum innanför dubbla dörrar med rutor i hamrat glas och sovrum med inbyggda garderober. Badrummet är helkaklat, nytt från 2018, och köket i bra storlek med inbjudande matplats. Äldre skick i behov av en uppfräschning, vilket innebär att man kan låta inredningsdrömmarna få fritt spelrum och skapa ett boende efter eget tycke och smak. Eftersom en av de dyraste investeringarna man kan göra i en lägenhet - badrummet - är gjord sedan tidigare, har man redan kommit en bit på väg och har de roligare delarna kvar. Här finns även hiss i huset, säkerhetsdörr till lägenheten och bredband ingår i månadsavgiften. Aktiv bostadsrättsförening som utfört flera stora renoveringar av fastigheten och har en välskött innergård med grillplats och dessutom både parkerings- och garageplatser (kö för att få en plats). Populärt läge i centrala Malmö med närhet både till grönskande parker och hav, men även till all vardaglig service, restauranger, butiker och busshållplats. Efter en kort promenad står man mitt inne i city med dess utbud av shopping, kultur och uteliv. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 650 000 kr
Månadsavg. 4 470 kr
Rum 2
Boarea 53 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1954
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Peter Starck

Direkt:
Mobil: 070-886 01 13

Ansvarig mäklare: Peter Starck
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Köpenhamnsvägen 9b - citynära boende med balkong!

Alla bilder

Balkong

Balkongen nås från vardagsrummet och ligger i höjd med de susande trädkronorna längs Köpenhamnsvägen. Belägen i soligt söderläge med plats för ett balkongmöblemang med bord och stolar. Här skiner solen hela dagen lång - det givna stället att spendera kvällar och lediga dagar under årets varmare månader.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum med trekantigt burspråk och utgång till balkongen i soligt söderläge. Här ryms soffgruppen men även matsalsmöblemang för den som önskar. Vackert parkettgolv i original, vita väggar och dubbla dörrar med hamrade glasrutor ut mot hallen.

Alla bilder

Badrum

Fräscht badrum - renoverat i föreningens regi ca. 2018 - med helkaklade väggar i skinande vitt och klinkergolv i sobert grått. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara väggar i glas som kan fällas undan när den inte används och på så sätt ge mer golvyta. Golvvärme är skönt för bara fötter och handdukstorken ger varma och goa handdukar efter duschen. Vägghängd wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-86 01 13 eller via mail: peter.starck@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Trivsamt och inbjudande kök med rymlig matplats för 4-6 personer vid stort köksfönster som ger fint dagsljusinsläpp och har utsikt mot Köpenhamnsvägen. Äldre, vitmålad köksinredning på två sidor av rummet, vilket innebär gott om skåpsutrymme och extra avställningsyta. Rostfri diskbänk med vitt kakel ovanför som stänkskydd. Kyl och frys från 2020 samt spis med fyra plattor. Ljusa väggar och smalstavsparkett på golvet.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet ligger vägg i vägg med köket. Här finns en inbyggd garderob för klädförvaring, vita väggar och samma fina smalstavsparkett på golvet som i hallen och köket.

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in genom säkerhetsdörr - som förutom en extra trygghet för den boende även dämpar ljud från trapphuset och dessutom hos många försäkringsbolag kan innebära en rabatt på hemförsäkringen.
Väl inne finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna samt två inbyggda garderober med rum för ytterligare förvaring. Klassisk smalstavsparkett på golvet, tapetserade väggar och utrymme för enklare hallmöblemang.

Alla bilder

Övrigt

Ett vindsförråd på ca. 10 kvm samt ett matkällarförråd nyttjas till lägenheten.

Dörren till köket finns på vinden, om någon önskar använda den.

Alla bilder

Förening

HSB:s Brf Lessö har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen bildades 1954 i samband med byggnationen och består av 123 lägenheter på adresserna Köpenhamnsvägen 9, Mariedalsvägen 49 och Kramersvägen 2. I föreningen finns även 4 bostadsrättslokaler och tre hyreslokaler. Marken är upplåten med tomträtt som löper till den sista december 2028 - diskussioner finns i föreningen på att eventuellt lösa ut tomträtten, men inga beslut är i dagsläget fattade. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift om 1 313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/pant debiteras köparen. De boende har sin egen hemförsäkring, men föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg till dessa.

AVGIFT
Enligt styrelsen finns i dagsläget inte något beslut om framtida höjningar av månadsavgiften. Månadsavgiften höjdes senast i årsskiftet 2022/2023 med 11%. I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud tv-kanaler, bredband, bostadsrättstillägg till hemförsäkring och sophantering.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bland annat elen, fönsterbyte samt ombyggnad av gården och utemiljön.
2015 byttes taket och samtliga fasader fogades om med flertalet andra medföljande åtgärder. Man har även gjort ett stort kompletterings- och omplanteringsarbete av växter för att göra rabatterna fina under somrarna. Byggnation av två miljöhus, installation av postboxar samt byte av bredbandsleverantör och extern teknisk förvaltning. Ett fullständigt stambyte inklusive renovering av badrummen samt flertalet andra åtgärder pågick mellan 2017-2019. 2021 målades trapporna och nytt porttelefon- och passagesystem installerades. 2023 byttes belysning i trapphus och garage, OVK har utförts och hissarna genomgått en service. Man planerar att införa så kallat gemensamt elabonnemang vilket är tänkt att installeras under 2024. Under några år framåt i tiden har man sedan bedömt att man inte är i behov av något större underhåll/renoveringar förutom mindre löpande underhåll. Nästa större händelse är ett planerat hissbyte 2026.

TV & INTERNET
Bredband levereras via Öretel med en hastighet på 1000Mbit och det tillsammans med grundutbudet i tv-kanaler från Tele2 ingår i avgiften.

PARKERING
Föreningen har 79 st garageplatser där en plats kostar ca 365kr/månaden. Det finns även ca 27 st parkeringsplatser och en sådan plats kostar ca 200kr/månaden. Kösystem tillämpas.

GEMENSAMT
Gemensamma utrymmen är cykelförråd, barnvagnsförråd och hobbyrum. I källaren på Köpenhamnsvägen 9 finns även en bastu.
Välkommen att besöka föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/lesso/

Alla bilder

Område

Slottsstaden, Ribersborg och området kring Rönneholmsparken tillhör Malmös mest populära bostadsområden med sitt oslagbara läge längs vattnet, sin grönska och sina många vackra byggnader på breda gator. Här bor man lugnt och rofyllt samtidigt som man med en kort promenad står mitt i centralaste Malmö med allt vad det innebär av shopping, kultur och brusande uteliv. Caféer, restauranger, butiker, mataffärer och allt man kan behöva i vardagen finns i området, bad både sommar och vinter på anrika Kallbadhuset och underbara strandpromenader året om. I nära anslutning till bostaden finns utmärkta kommunikationer med innerstadsbussar och för den med pigga ben finns lättillgängliga cykelvägar. Det är här man vill bo!

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 650 000 kr
Månadsavg. 4 470 kr
Ingår i avgift värme, vatten, grundutbud tv-kanaler, bredband, bostadsrättstillägg till hemförsäkring och sophantering.
Adress Köpenhamnsvägen 9B
Kommun Malmö
Område Slottsstaden
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 53 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1954
Förening HSB:s Brf Lessö
Bostadsrättens nettoskuldsättning 232 858 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.567
Pantsatt Ja
Förråd Källare & Vind
Byggnadssätt
Driftskostnad 1 800 kr/år varav:
El: 1 800 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 143 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.