Malmö - Östra Sorgenfri

Östra Farmvägen 46b

Visa på karta

Genomgående trevlig trea - Stor inglasad balkong i söderläge - Helkaklat badrum

Nu finns chansen att förvärva denna trevliga genomgående trerumslägenhet om 63,5kvm högst upp i huset. Den stora inglasade balkongen i härligt söderläge ger dig möjligheter att maximalt njuta av solen. Köket är utrustat med tvättmaskin, hallen erbjuder goda förvaringsmöjligheter och i det helkaklade badrummet finns egna tvättmöjligheter. Föreningen har välskött ekonomi och som medlem i föreningen har du möjlighet att nyttja föreningens alla faciliteter såsom bastu, övernattningsrum, pingisrum, boulebana samt festlokal för förmånlig summa. Fördelaktigt läge med närhet till allt du kan tänkas behöva - bussförbindelser, grönområden, mataffär och tågstation precis i närheten. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 4 208 kr
Rum 3
Boarea 63.5 Kvm
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1955
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Saga Söderquist

Direkt:
Mobil: 070-989 69 49

Ansvarig mäklare: Saga Söderquist
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Tisdag 12 december 16:00 - 16:30
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Östra Farmvägen 46b - Ert nästa trivsamma hem!

Alla bilder

Balkong

Stor inglasad balkong i underbart söderläge som ger dig maximalt med soltimmar. Här kan du få plats med soffgrupp där du kan njuta av den trevliga utsikten. 

Alla bilder

Vardagsrum

Givmilt vardagsrum med ekparkett på golv och vita väggar. Generöst om plats för både större soffgrupp samt arbetsplats eller ytterligare matplats. Från vardagsrummet når man även den inglasade balkongen i härligt söderläge. 

Alla bilder

Kök

Ljust golv och vita väggar. Köksinredning och bänkskiva i trä samt blå mosaik ovanför arbetsytorna. Köket är utrustat med diskmaskin (Whirlpool), kyl/frys ( Whirlpool ), ugn och spishäll. Matplats för 2-4 personer ryms i köket.

Alla bilder

Badrum

Vit klinker på golvet och vitt kakel med rosa detaljer på väggarna. Badrummet är utrustat med dusch med duschdörrar, wc, handfat med kommod, spegelskåp med inbyggd belysning. Även torktumlare samt tvättmaskin finns i badrummet. 

Alla bilder

Sovrum 1

Rofyllt sovrum som rymmer en dubbelsäng samt sidomöbler. Även större garderobsförvaring får plats i rummet. Ekparkett på golv och vita väggar. Härlig utsikt över den öppna innergården som också gör att rummet inte har någon direkt insyn. 

Alla bilder

Sovrum 2

Ljust sovrum som kan inredas med säng samt skrivbord. Vita väggar och golvet är klätt i ekparkett. 

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0709 - 89 69 49 eller via mail: saga@bulowlind.se

Alla bilder

Hall

Generös och välkomnande hall med både avhängnings- och förvaringsmöjligheter i form av 6 stycken platsbyggda garderober. Ljus klinkerimitation och vita väggar. 

Alla bilder

Förening

HSB Brf Ganbo har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen, som består av 240 lägenheter och 4 lokaler, bildades 1955. Marken är upplåten med tomträtt. Nuvarande avtal löper till och med 2025. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår. En överlåtelseavgift om 1313:- samt en pantsättningsavgift om 525:-/pant debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Vid årsskiftet kommer månadsavgiften höjas med 3%. Budget och beslut om ekonomin kommer att troligen att tas under sista kvartalet - man avvaktar för närvarande vidare uppgifter om kommande fönster- och fasadrenovering. Avgiften har inte höjts under de senaste åren.
Den boende har en egen hemförsäkring men föreningen har tecknat kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna, så det tillägget behöver inte den enskilde medlemmen skaffa. I avgiften ingår värme och vatten.

TV/INTERNET
Kabel-TV finns via Com-Hem/Tele 2, grundutbudet ingår i avgiften. Bredband finns via Ownit 1000/1000 och ingår också i avgiften med ett obligatoriskt tillägg på 56kr.

RENOVERINGAR/UNDERHÅLL

1989 byttes fönstren.
2000 byggdes balkongerna och samt glasades in, vattenstammarna byttes och samtliga badrum renoverades.
2003 uppfördes miljöhus.
2005 renoverades och målades trapphusen, husgrunden på huskropparna på Branteviksgatan 4 och 6 tätades samt OVK-besiktning utfördes.
2011 installerades två nya tvättmaskiner.
2013 lades nya tak.
2015 utfördes OVK-besiktning.
2018 relinades avloppsstammarna.
2019 dränerades de delar av fastigheten där behov fanns.
2020-21 Har man bytt maskiner i flera av tvättstugorna, utökat antalet parkeringsplatser, bytt bastuaggregat, satt väggar och målat om i barnvagnsrummen, fräschat upp med ommålning i pingisrummet, åtgärdat underminiering i mark, samt satt upp nya stolpar med Led-lampor till utomhusbelysning.
2023- Bytt all utebelysning

PLANERADE RENOVERINGAR/UNDERHÅLL: Man planerar en omfogning av fasaden och ett fönsterbyte. Diskussion med Malmö stad pågår för närvarande om utförandet. Beslut om gemensamt el-abonnemang är taget, men i dagsläget finns ingen tidsplan. Eventuellt solceller och laddstoplar för elbil ska installeras i framtiden, inget direkt beslut taget.

PARKERING
Det finns 42 parkeringsplatser för medlemmar att hyra. En plats kostar i dagsläget 150:-/mån, kösystem tillämpas. I övrigt råder boendeparkering i området.

GEMENSAMT
I föreningen har man bl a tillgång till festlokal, övernattningslägenhet, bastu, hobbyrum, pingisrum, boulebana och vävstuga. Kostnad för att hyra övernattningslägenheten är i dag 500:-/natt, 750:- för 2-3 nätter, 1250:- för 4-5 nätter och 1500:- för 6-7 nätter. Avgift för att nyttja t ex bastu och pingisrum är 200:-/år vardera. Festlokalen kostar 500:-/tillfälle.

MEDLEMSKAP
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem. 

ÖVRIGT
Föreningen utför tillsyn.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information:
https://www.hsb.se/malmo/brf/ganbo/

För trivselregler se; https://www.hsb.se/malmo/brf/ganbo/-valkommen-till-brf-ganbo/namnlos1/

Medlemsavgift: Som HSB förening måste man vara HSB medlem och därför ska man betala en engångsavgift på 500 kr.

Alla bilder

Område

Östra Sorgenfri är ett område i Södra innerstaden som till största del består av bostadsrättshus. Här finns gott om grönområden, trevliga restauranger, caféer och butiker. Goda kommunikationsmöjligheter från Nobeltorget och Triangelns eller Rosengårds tågstation. Triangeln bjuder dessutom på stort shoppingutbud och härifrån når vi gågatan som slingrar sig genom Malmös stadskärna. Är man sugen på att prova mat från världens alla hörn tar man en kort promenad till Möllevångstorget och vill man delta i dagens kulturella evenemang ligger färgsprakande Folkets Park några hållplatser bort. Precis runt hörnan ligger Ica och närmsta busshållsplats som tar dig till Malmö central på lite drygt 10 min. 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 495 000 kr
Månadsavg. 4 208 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Bostadsrättstillägg, Obligatorisk avgift för bredband tillkommer på 56kr/månad.
Adress Östra Farmvägen 46b
Kommun Malmö
Område Östra Sorgenfri
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 63.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 4/4
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggår 1955
Förening HSB:s Brf Ganbo
Bostadsrättens nettoskuldsättning 67 102 kr
Kommentar nettoskuldsättning 1 057 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.4335
Pantsatt Nej
Förråd Källare
Byggnadssätt
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 2-glas
Driftskostnad 4 080 kr/år varav:
El: 4 080 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 127kWh/m² kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!