Snart till salu


Lund - Gunnesbo

Rudeboksvägen 598

Visa på karta

Underbar uteplats med trädgård - Renoverat kök & badrum - Nära till tågkommunikationer

På populära Gunnesbo och otroligt omtyckta brf Domarringen finner ni denna underbara trea som är belägen i markplan. Läget är riktigt bra då ni bor i ett bilfritt område samtidigt som ni har nära till parkeringsplatserna samt tågstationen. Till lägenheten har ni två fantastiska uteplatser – ett trädäck på framsidan och en trädgård med stort trädäck på baksidan. Här har ni solsäkert solläge och kan njuta av solen under större delen av dagen. Läget på baksidan är lummigt med mycket grönska som skapar en privat trädgård med villakänsla. På in sidan kommer ni in i en rymlig hall och leds vidare till stort vardagsrum gott om plats för familj och vänner att umgås. Vardagsrummet får in fint ljusflöde och spännande karaktär av ett burspråk. Det renoverade köket har modernt, vit och tidlös inredning som bjuder in till matlagningsglädje. De två sovrummen är båda rymliga och rofyllt placerade med fönster ut mot trädgården. Det stora, helkaklade badrummet är kombinerat med tvättstuga där modern estetisk harmoniserar med praktiska lösningar. Här bor ni i en omtyckt förening med stabil ekonomi som har gjort löpande underhåll av fastigheterna. Från lägenheten har ni nära till både tågstation och stadsbuss som enkelt ta er vidare till Lund C eller i riktning Malmö eller Helsingborg. I området har ni förskolor, skola, promenadstråk i Nöbbelövs mosse samt en 4H gård. Ett område att trivas i! Varmt välkommen!

I korthet

Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 4 595 kr
Rum 3
Boarea 85.5 Kvm
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser - en i sydost och en i sydväst
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1988
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Bostaden visas löpande efter förfrågan, för bokning av visning vänligen ta kontakt med ansvarig mäklare. Visa alla

Välkommen

Lägenheten på Rudeboksvägen 598 har otroligt trevligt läge i det bilfria området där ni samtidigt har nära till både parkeringsplatserna och tågstationen. Framme vid lägenheten möts ni av en uteplats med trädäck som omges av buskar och plank. Här har ni en mysig plats att njuta av solen från ungefär sen lunch till kväll. Under 2018 förlängdes trädäcket som minskar på underhållet av utemiljön och gör att ni kan sitta ute och njuta mer. Vid entrén finner ni ett av två förråd som följer med lägenheten.

Alla bilder

Uteplats & trädgård

Till baksidan av lägenheten har ni en alldeles underbar uteplats och trädgård som är belägen i sydostläge. Här får ni känslan av villaliv samtidigt som ni har bekvämligheten av att bo i bostadsrätt. Omgivningen bjuder på mycket grönska som gör läget lugnt och insynsskyddat. Ett träplank skärmar av trädgården och det finns en grind ut till området. På det stora trädäcket har ni utrymme för både loungegrupp, matmöbler och grill. Utebelysning är installerad på planket vid uteplatsen som ger den där extra mysfaktorn när det börjar skymma. En mindre bod finns som bland annat har utrymme till trädgårdsredskap.

Alla bilder

Säljarnas bilder

Uteplatsen har varit otroligt uppskattad då det varit en skön plats att vistas utomhus, pyssla med växter och odling och samtidigt varit lättskött.

Alla bilder

Hall

Ni kommer in i en rymlig hall och möts av naturligt ljus som strömmar in genom fönsterpartierna från köket. Utrymme finns att hänga av ytterplagg och ställa undan skor vid ingången. Längre in finns en garderob och städskåp med spegeldörrar. Väggarna är vita och golvet är klätt med praktiskt, grå klinker.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet har underbar yta som ger gott om plats för både familj och vänner att umgås. Här kan ni både möblera med större soffa och matbord. Väggarnas olika vinklar ger en spännande karaktär till bostaden. Ni får in fint ljusinsläpp genom det dekorativa burspråket. Väggarna är klädda med vita tapeter samt en fondvägg klädd med en mörkgrå, mönstrad tapet. Golvet är klätt med ekparkett som under 2019 slipades och vitlaserades.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första sovrummet är beläget i anslutning till vardagsrummet. Det är stort till ytan och har generöst utrymme för dubbelsäng, sängbord och en extra förvaringsmöbel. Vid ena väggen finns garderob med skjutdörrar. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är målade beige och bryts av med en fondvägg i en mörkare ton.

Alla bilder

Kök

Smakfullt renoverat kök från 2011 där utrymmet nyttjas väl. Den vita inredningen kommer från IKEA och rymmer gott om förvaring då ni både har skåp längs med två av väggarna och väggarna har nyttjats hela vägen upp till taket. Arbetsbänken är av laminat och väggarna ovanför är klädda med skimrande mosaik som ger fin kontrast. Framför fönstret har ni matplats för 4-6 personer och från köket tar ni ut till den väl tilltagna uteplatsen på baksidan. Väggarna är vita samt en fondvägg klädd med mönstrad tapet. Golvet är klätt med grå klinker.

Utrustning:
Diskmaskin – Bosch, 2020
Spishäll (induktion) – IKEA, 2020
Fläkt – Fläkt Group (utbytt av föreningen 2020)
Ugn – IKEA, 2011
Inbyggnadsmikro – IKEA, 2011
Kyl och frys - IKEA, 2011

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet är beläget bredvid köket och har gott om yta för säng, skrivbord och förvaringsmöbel. Längs med ena väggen finns skjutdörrsgarderob. Väggarna är vita och bryts av med en dekorativ, blå fondvägg. Golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Badrum / tvättstuga

I anslutning till hallen finner ni badrummet som är kombinerat med tvättstuga. I samband med renoveringen 2011 slogs badrummet och den separata tvättstugan samman och har skapat en otroligt praktisk och optimalt planerad yta. Väggarna är klädda med vitt kakel och dekorativ mosaik i duschzonen samt golvet är klätt med grå klinker. Utrustningen består av dusch, förvaringsskåp, WC, vattenburen handdukstork, spegelskåp samt kommod med handfat. Vid ena väggen har ni tvättsektionen med praktisk arbetsbänk och tvättmaskin (2015) samt torktumlare (2011) under som döljs snyggt med ett draperi. På väggen ovanför finns en utfällbar torkställning. Taket är försett med dimbara spotlights. Kvalitetsdokument finns.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Domarringen uppfördes 1987. Totalt 184 bostäder samt en föreningslokal befinner sig på Rudeboksvägen 568 till 936 på Gunnesbo i Lund. Tomten är friköpt.

Fördelningen av lägenheter i föreningen är följande:
64 st - 2 rum och kök
60 st - 3 rum och kök
60 st - 4 rum och kök

SBC sköter den tekniska och ekonomiska förvaltningen.

Föreningen har bostadsrättstillägg till alla lägenheter.

Gemensamma utrymmen
Föreningslokal:
Föreningen har en gemensam lokal som hyrs ut till medlemmarna. Lokalen är anpassad för ca 50 personer och har ett enklare kök med spis, ugn, kyl, frys samt porslin till 50 kuvert. Hyran är mellan 500 kr och 700 kr beroende på vilken tidpunkt lokalen hyrs. Depositionsavgift på 1000 kr.

Förråd:
Till varje lägenhet ingår ett varm- och ett kallförråd. Kallförråden finns utanför lägenheterna under trapporna och varmförråden finns i källaren under två av husen i området.

Tvättstuga:
Föreningen har inte någon gemensam tvättstuga. Varje lägenhet är försedd med tvättmaskin.

Annat:
Det finns tillgång till gemensamt cykelförråd, vagnar för flytt av stora möbler och nyinstallerade paketutlämningsboxar på parkeringen mot tågstationen.

Garage & parkering
Föreningen har 83 st garageplatser samt 112 st parkeringsplatser

Till varje lägenhet medföljer en parkeringsplats. Kostnaden för parkeringen är 50 kr/mån och obligatorisk (medräknat i avgiften i annonsen).

Till garageplatserna har man separat kö och väntetiden brukar vara ett par år. Kostnad tillkommer för hyra av garageplats är 200 kr/mån.

Besöksparkeringar finns vid norra infarten till området samt vid gratisparkering vid tågstationen.

TV & Internet
Föreningen är ansluten till Tele2. Internet och digital-TV ingår i avgiften till föreningen. Det ingår bredband 250/50 samt paketet TV Bas HD.

Ekonomi
Månadsavgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV och Internet. Den obligatoriska kostnaden för parkering (50 kr) är inräknad i den annonserade avgiften.

Tidigare avgiftsförändringar:
Avgifterna höjdes i oktober 2023. Innan dess var senaste justeringen av avgifterna för 17 år sedan och då med en sänkning.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5 % av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Renoveringar
2023: Asfaltering av gångar. Målning av träpanel.
2022: Byte av portar till miljöhus.
2021: Byte av ventilationsrör på vindar.
2020: Fläktbyte. Byte av entrébelysning.
2019: Ny lekplatsutrustning, byte av stolparmatur, målning samt byte av panel och dörrar.
2018: Asfaltering av parkering.
2017: Tegelfogning, målning av garage, nya garageportar, värmeväxlare samt underhållsspolning av rörstammar.
2016: Tvätt av plåtar och tak
2014: Byte av sand i sandlådor
2012: Omläggning av plattor
2011: Lagning och målning av plank, lagning av tegelfasader och underhållsspolning stammar.

I föreningen följer man en underhållsplan som revideras varje år. Vid varje revidering tittar föreningen på 1, 10 respektive 50 år. I dagsläget finns inga planer på större renoveringar eller underhåll.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna. Styrelsen nås bäst på styrelsen@domarringenlund.se.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.domarringenlund.se.

Alla bilder

Område

Gunnesbo är en stadsdel i nordvästra Lund där stora delar av bostadsområdet byggdes under 80-talet. Området präglas av närhet till naturen med Nöbbelövs Mosse och Gunnesbo 4H-gård alldeles intill. I mitten av Gunnesbo ligger en gammal vikingakulle, Räfvs hög, varifrån man kan se ända till Turning Torso i Malmö.

Utbildning
Centralt i området finns Gunnesboskolan som består av två delar, Gunnesboskolan F–6 med fritidshem och Gunnesboskolan 7–9.

Det finns även flera förskolor i Gunnesbo. Mer om dem kan man läsa på Lund Kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/

Närservice
På Traktorvägen ligger Mobilia där ni bland annat finner Stora Coop och ICA Kvantum. Ni har nära till köpcentret Nova Lund med stort urval av olika butiker och restauranger. Ni tar er till Nöbbelöv på ett par minuter där ni har Ica Jägaren och även vårdcentral och tandläkare.

Kommunikation
Bilpendling: Från Gunnesbo når du de stora motorvägarna E6:an och E22:an.

Busspendling: Stadsbuss nummer 4 tar dig från Gunnesbo mot centrala Lund. Stadsbuss nummer 3 går från Nöbbelöv och åker i riktning mot Linero.

Tågpendling: Från Gunnesbo station finns mycket goda möjligheter till tågpendling både söderut till Lund-Malmö-Köpenhamn samt norrut till bl a Landskrona och Helsingborg.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 4 595 kr
Ingår i avgift Värme, Vatten, Kabel-TV, Internet, Parkeringsplats
Adress Rudeboksvägen 598
Kommun Lund
Område Gunnesbo
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 85.5 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Balkong 2 st uteplatser - en i sydost och en i sydväst
Byggår 1988
Förening Riksbyggen Brf Domarringen
Bostadsrättens nettoskuldsättning 226 602 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.54990
Pantsatt Ja
Förråd 2 st förråd (1 kallförråd vid lägenheten & 1 varmförråd i gemensam byggnad)
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Tele2 (bredband 50/10 samt paketet Small för TV)
Driftskostnad 9 000 kr/år varav:
El: 6 600 kr
Försäkring: 2 400 kr
Driftkostnad är kostnad för el och försäkring. Detta kommer att variera beroende på förbrukning och val av leverantör.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 144 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Bostaden visas löpande efter förfrågan, för bokning av visning vänligen ta kontakt med ansvarig mäklare.