Lund - Genarp

Ekesvångsvägen 8B

Visa på karta

Central marklägenhet med trädäck/uteplats i sydvästläge mot en grönskande gårdsmiljö!

Utbudet på denna typen av bostad i Genarp är mycket begränsad! En stor mark-trea med bra uteplats i soligt väderstreck och med grönskande utsikt syns verkligen sällan på den lokala bostadsmarknaden. Det finns moderna radhus intill kyrkan som kostar betydligt mer. Det finns också nyare bostäder på Heckebergavägen, men ingen av dessa har samma kvaliteter på sina uteplatser om man dras till lugn och grönska. P-plats tillhör. Fiber finns. Slutsats; gillar ni detta så passa på! Tillträde får gärna ske snart då bostaden är obebodd.

I korthet

Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 7 169 kr
Rum 3
Boarea 90.8 Kvm
Våning Markplan
Hiss Nej
Balkong Uteplats
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 2003
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Håkan Persfell

Direkt:
Mobil: 070-555 25 65

Ansvarig mäklare: Håkan Persfell
Kontakta

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Entré

Välkommen till Ekesvångsvägen 8B!

Alla bilder

Trädäck

En skyddad uteplats i solen finns i direkt anslutning till vardagsrummet. Gemensam stor trädgård och minimal trafik gör läget till en skön, lugn oas. 

Alla bilder

Trädgård

Stor tomt som delas av medlemmarna. 

Alla bilder

Kök

Kök med stor matplats som utan problem rymmer ett bord för 8 personer. Släta träluckor. Inbyggd ugn och micro. Diskmaskin. Kyl/frys. Spishäll. Målade väggar och snyggt klinkergolv. Fönster mot öster med utsikt mot Ekesvångsvägen. 

Alla bilder

Vardagsrum

Rymligt och ljust vardagsrum med utgång till uteplats och trädgård. Ekparkett och vita väggar. 

Alla bilder

Sovrum 1

Stort sovrum med vitmålade väggar och tapetserad fondvägg. Ekparkett. Fönster mot norr. 

Alla bilder

Sovrum 2

Vita väggar och ekparkett. Inbyggda garderober. Fönster mot öster innebär morgonsol. 

Alla bilder

Badrum

Badrum med duschhörna, toalett och handfat. Det finns även handdukstork, golvstående förvaringsskåp och ett vädringsfönster. Klinkergolv och kaklade väggar. 

Alla bilder

Tvättstuga

Tvättmaskin och torktumlare i klassisk stapel. I utrymmet finns vask, bostadens värmepanna och förvaringsskåp. Fönster och utsikt mot Ekesvångsvägen i öster. 

Alla bilder

Hall

Ekparkett och vita väggar. 

Alla bilder

Förening

Brf Anisen 11 har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Föreningen som bildades 2003 består av 4 lägenheter. Föreningen sköter själv den ekonomiska förvaltningen. Marken är friköpt.

AVGIFT
Senast avgiften höjdes var 2023-07-01 då den höjdes med 5%. I dagsläget (2023-10-16) planeras ingen avgiftsförändring. Beslut om exakt höjning och när den sker beslutas på årsstämman i maj/juni. I avgiften ingår uteplats, uteförråd, varmförråd, parkering, uttag för motorvärmare och sophämtning. Varje lägenhet har en egen värmepanna. Kostnaden för värme, vatten och el debiteras på avin några gånger per år.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
2016 installerades fiber/bredband, underhållsmålning samt anpassades markyta mm för framkomlighet med rullstol.
2018 målades ytterdörrarna.
2019 målades förråden.

Föreningen har planer på att installera solceller - detta är på offertstadie.

TV & INTERNET
Kabel-tv och bredband finns via Telia. Fiber finns framdraget till huset men de boende väljer själv att teckna tv-paket och den hastighet man önskar.

ÖVRIGT
Varje lägenhet har en egen uteplats, vilken är upplåten med bostadsrätten. Resten av trädgården är gemensam.

Alla bilder

Genarp

Allmänt: 

Invånarmängden i församlingen har varit i stadigt ökande sedan 70-talet och uppgår nu till dryga 3.869 (SCB, 2018). 

Här finns två skolor, Häckebergaskolan och Genarps skola, t o m årskurs 9.

Här finns tre förskolor, Enestugans förskola, Häckeberga förskola och Welins förskola.

Idrottshallen är välbesökt och mycket populär. Förutom en fritidsgård så huserar Genarps framgångsrika innebandyklubb, IBK Genarp, här. Actic har också ett gym i hallen. 

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde tar vid där byns södra delar slutar. Häckeberga slott och Häckebergasjön finns 3 km söder om Genarp. I just Häckebergaområdet finner man också ortens bästa och mest närliggande skid- och pulkabacke, Skoggårdsbacken. Få områden i Skåne dra till sig så mycket cyklister som omgivningar runt Genarp. 

Inne i Genarps by finns ett populärt och välbesökt friluftsbad med cykelpark. De badande gästerna erbjuds tre pooler med olika djup och målgrupp. 

I utkanten av byn, intill Höje å, ligger en idrottsplats med fotbollsplaner och tennisbanor samt en elbelyst motionsslinga.

I Genarp finns ett levande föreningsliv som exempelvis anordnar valborgsfirande och adventsmarknad. Även konstutställningar och konserter förekommer och på Björnstorps slott ordnas varje år en julmarknad där lokala konsthantverkare deltar.

För den bilburne kan det vara bra att veta att det går att tanka på orten.

Kommunikation

Bil: Malmö Airport/Sturup 15 minuter. Lund 20 minuter. Malmö 25 minuter. Öresundsbron 30 minuter. 
Buss: Det går utmärkt att ta buss till både Lund och Malmö för den som arbetar vanlig kontorstid. Se Skånetrafikens tider på nätet för att få fram detaljerad tidtabell.

Närservice

På orten finns både ICA och Coop, två pizzerior/snabbmatsställen, en distriktssköterska, Folktandvården och ett Bibliotek.

Alla bilder

Mäklaren från Genarp

Kul att ni visar intresse för denna fastighet!

Mitt namn är Håkan Persfell och jag har arbetat som fastighetsmäklare i Malmö sedan 1994 och i Genarp med omnejd sedan början av 2000-talet (där jag också haft min uppväxt och skolgång). Jag lovar att göra mitt bästa för att ni ska få korrekt information och att alla ska få samma möjligheter att tänka, bjuda och köpa.

Eftersom jag mestadels ägnar dagarna åt att prata med människor så brukar det vara enklast att nå mig via mejl. Så snart jag får en lucka så hör jag av mig med ett svar, eller ett telefonsamtal. Normalt är fredagar och lördagar lediga dagar för mig, men undantag förekommer.

Har ni frågor så är ni varmt välkomna att skicka dessa via mejl: hakan.persfell@bulowlind.se. (det går självklart att prova nå mig på telefon också: 070-555 25 65)

Alla bilder

Natur

Naturreservatet Risen och Häckeberga naturvårdsområde är omgivningar som verkligen bidrar till att sätta Genarp på kartan. Oavsett om man vill ta en promenad, springa, cykla, rida eller gå ut med hunden så kan man njuta av bland det vackraste Skåne har att bjuda. Från ovanvåningen ser man också Romeleåsen i horisonten. 

Alla bilder

Fritid

Simning, fotboll, tennis, hästar, musik, cykling, löpning, hundpromenader, svampplockning, fiske, innebandy, kampsport, gym, scouting... ja, det mesta finns numera att ta del av även i denna by.

Alla bilder

Instagram

Ett mycket lätt sätt att följa Genarps bostadsmarknad är att följa mitt konto på Instagram: Maklaren_i_Genarp.

De uppdrag jag får syns alltid först på detta konto. Mina uppdragsgivare önskar emellanåt (av olika skäl) att jag ska ha smidiga snabba förhandsvisningar innan vi tar bilder och gör större insatser i försäljningen. Om dessa säljare blir erbjudna ett prisläge de kan tänka sig så betyder det att en del av husen aldrig når Hemnet.

Alla bilder

Fakta

   
Utgångspris 1 795 000 kr
Månadsavg. 7 169 kr
Ingår i avgift Uteförråd, varmförråd, uteplats, parkeringsplats, uttag för motorvärmare och sophämtning
Adress Ekesvångsvägen 8B
Kommun Lund
Område Genarp
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 90.8 Kvm (Föreningens information)
Våning Markplan
Hiss Nej
Balkong Uteplats
Byggår 2003
Förening BRF Anisen 11
Bostadsrättens nettoskuldsättning 642 433 kr
Kommentar nettoskuldsättning 7075 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 28.4
Pantsatt Nej
Förråd Ja
Byggnadssätt
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber
Driftskostnad 19 797 kr/år varav:
El: 16 200 kr
Vatten/Avlopp: 1 200 kr
Försäkring: 2 397 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 109 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!