Malmö - Katrinelund

Eriksdalsgatan 5B

Visa på karta

Inglasad balkong - Smakfullt renoverat kök & helkaklat badrum - Välplanerad - Stort vardagsrum

Välplanerade 3:a om hela 84 kvadrat på 3:e våningen med stort vardagsrum, fint kök från 2018, helkaklat badrum samt två rymliga sovrum. Här finns även inbjudande balkong i väster med kvällssol samt inglasning som förlänger balkongsäsongen väsentligt. Lägenheten är genomgående med generösa förvaringsutrymmen och fönster i två väderstreck. Lågt belånad och stabil bostadsrättsförening som har genomfört många större renoveringar under senare år. Lugnt och grönt område med promenadavstånd till centrum samt närhet till både kommunikationer och all vardaglig service. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 855 kr
Rum 3
Boarea 84 Kvm
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1961
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
  • Söndag 17 december 14:00 - 14:30
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Eriksdalsgatan 5b - Välplanerat boende på 3:e våningen!

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med stort fönsterparti som släpper in dagsljuset och utgång till den inglasade balkongen. Vardagsrummet rymmer enkelt både soffgrupp och matsalsmöblemang - ett rum som passar lika bra för lugna hemmakvällar som för trevliga middagar i glada vänners lag. Vacker ekparkett i original på golvet och vita väggar.

Alla bilder

Inglasad balkong

Den inglasade balkongen nås både från vardagsrummet och det första sovrummet. Ett underbart utrymme som under större delen av året används som ett litet extra rum - här skiner solen under eftermiddagar och kvällar, trätrall är skönt för bara fötter och man har fri utsikt över gården mellan husen. När solen skiner skjuts fönstren åt sidan för att släppa in sommaren och kyliga kvällar kurar man ihop sig med en filt och njuter av regnet som faller utanför. De dagar då solen skiner extra starkt finns dessutom rullgardiner att dra ner för att få skugga och svalka. Ett givet favoritställe under kvällar och lediga dagar!

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Stilrent och smakfullt renoverat kök från 2018 med inredning i skinande vitt som är planerad i vinkel, vilket innebär både fina arbetsytor och gott om skåpsutrymme. Fullt utrustat med kyl och frys i fullstorlek, inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd, integrerad diskmaskin som smälter sömlöst in i inredningen, spishäll infälld i arbetsbänken samt tillhörande spisfläkt. Samtliga köksmaskiner i rostfritt utförande. Vitt kakel i trendigt avlång form ovanför bänkskiva i ljusgrått. Matbord för fyra personer placeras med fördel vid köksfönstret, som vetter åt öst med utsikt åt husets andra sida. Vita väggar och golv i grå nyanser.

Alla bilder

Sovrum 1

Vägg i vägg med vardagsrummet ligger det första sovrummet. Fönster och dörr ut mot balkongen, väggar i vitt och fint parkettgolv.

Alla bilder

Sovrum 2

Här skiner morgonsolen! Det andra sovrummet är även det i bra storlek och är placerat vägg i vägg med köket. Samma fina parkettgolv, vita väggar och stor garderob med skjutdörrar.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat med väggar i ljusa marmortoner och matchande klinkergolv. Duschkabin, wc, handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. 

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in genom säkerhetsdörr - som förutom en extra trygghet för den boende även dämpar ljud från trapphuset och dessutom hos många försäkringsbolag kan innebära en rabatt på hemförsäkringen. I hallen finns plats för både avhängning av ytterkläderna och en sittbänk. Ett stort garderobsparti med spegeldörrar erbjuder generösa förvaringsutrymmen. Ljusa väggar och samma golv i grått som återfinns i köket.

Alla bilder

Övrigt

Ett vindförråd nyttjas till lägenheten samt en matkällare. Ytterligare förråd finns att hyra via föreningen, även om tillgången per hus varierar och det kan vara kö till dem.

Alla bilder

Förening

Informationen är hämtad från föreningen. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

HSB Brf Eriksdal består av 3 stycken bostadshus med adresserna Eriksdalsgatan 3, 5 och 7 samt Östra Farmvägen 4. Det finns 240 bostadsrätter i föreningen, fördelade på 6 st ettor, 154 st tvåor och 80 st treor. Dessutom finns tre lokaler, varav tre är bostadsrättslokaler och en hyresrätt. HSB är ekonomisk förvaltare och en överlåtelseavgift på 1 313:- samt en pantsättningsavgift på 525:-/pant debiteras köparen. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.
Föreningens mark upplåts med tomträtt, avtalet förhandlades senast om med ny tomträttsavgäld från och 2020-12-31 som löper till och med 2030-12-31.

Avgift: Avgiften höjdes senast med 5% i årsskiftet 2022/2023. Man planerar höjningar med ca. 4-5 % även kommande år men slutgiltigt beslut är ännu inte fattat.

Genomförda renoveringar: 2008 byte av vattenstammar. 2010 spolning av avloppsstammar. 2012 renovering av fasaden. Under samma år genomfördes ombyggnation av avfallshantering samt utökning av parkeringsplatser. 2015 byte av elstammar. 2016 renovering av fönster, tätning och justering. Under samma år genomfördes installation av dörröppnare till inre portdörrarna. 2017 Förbättring av belysning inomhus och utomhus. Installation av dörröppnare i källargångarna för att underlätta för medlemmarna. 2017 Besiktning och mindre underhållsarbete av stigarledningar är gjord. 2017-2018 Renovering och sanering av tre lokaler/förråd. 2021-2022 Relining av avloppsstammarna. Renovering av Kakelidéas exteriör slutförd 2023. Man har även infört gemensamt bredband, installerat individuell mätning och debitering (IMD) av el för varje lägenhet, bytt ventilationsaggregat i trapphusen, målat utemöbler, bytt porttelefonerna och genomfört takbyte på hus 5 och 7. Hissarna i alla tre husen är renoverade.

Planerade renoveringar: Renovering av sockel och källare i samtliga hus är påbörjat. Nya cykel- och MC-skjul samt digital tvättstugebokning är planerat framöver. Underhållsplanen revideras årligen och kan enligt styrelsen komma att ändras. Man har även tidigare haft funderingar på solceller på taket, detta kommer eventuellt att tas upp på en stämma framöver.

Tv/Bredband: Bredband via Bahnhof med en hastighet på 1000/1000 Mbit/s samt grundutbud tv-kanaler via Tele2 ingår i avgiften.

Gemensamt: I källaren i varje hus har föreningen två stortvättstugor med tillhörande torkrum, två tvättmaskiner och torktumlare. Dessutom finns en veckotvättstuga med tre tvättmaskiner och varsitt tillhörande torkrum samt ett mangelrum. (Tvättpassen för veckotvättstugan är indelade i timpass och används efter behov).
Föreningen har en fritidslokal som ligger i källaren i 7 B med plats för max 30 personer, kokvrå och pingisbord.
Barnvagnsrum finns i källaren på husen nr. 3 och 7.

Parkering: Föreningen har 165 stycken parkeringsplatser varav 3 stycken MC-platser. Dessutom finns 10 elcykelboxar. Kösystem tillämpas och kan skötas av den boende själv i det inloggade läget i "Mitt HSB". En parkeringsplats kostar för närvarande 309:-/månaden, en MC plats 50:- i månaden och en elcykelplats 50:-/mån.

Föreningen har en mycket informativ hemsida, väl värd ett besök, med adressen: https://www.hsb.se/malmo/brf/eriksdal/

Alla bilder

Område

Barnvänligt, populärt och gemytligt bostadsområde som ligger granne med Ellstorp där även den grönskande Ellstorpsparken finns. Ett lugnt läge med gröna omgivningar där syrenerna blommar på sommaren, men som ändå ligger nära Malmös mest centrala stadsdelar. Här bor man centralt med flera stora matvaruhus på kort promenadavstånd. Området ligger strategiskt rätt endast ett stenkast från Värnhem med dess affärer, restauranger, Entré och allmänna kommunikationer. Värnhemstorget är dessutom en knutpunkt för både lokal och regional busstrafik. Centralstationen med Pågatågen samt tågen till Köpenhamn är inte heller långt borta och det går snabbt att komma dit både med buss och cykel. Motorvägen utgår två kvarter härifrån så att man kommer ut på inre ringvägen inom fem minuter, vilket underlättar för den som vill åka mot både Helsingborg och Trelleborg. Centrala Köpenhamn nås på ca 40 minuter via buss och tåg och till Malmö city promenerar man på 15 minuter.

 

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 895 000 kr
Månadsavg. 4 855 kr
Ingår i avgift Inkl. Värme, Vatten, Internet, Kabel-TV
Adress Eriksdalsgatan 5B
Kommun Malmö
Område Katrinelund
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 84 Kvm (Föreningens information)
Våning 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggår 1961
Förening HSB Brf Eriksdal
Bostadsrättens nettoskuldsättning 140 082 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.5112
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Driftskostnad 3 202 kr/år varav:
El: 1 800 kr
Försäkring: 1 402 kr
Beräknat på 1 person(er)
Energiprestanda 135 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!