Malmö - Riseberga - Husie

Ringbergagatan 32

Visa på karta

Nyrenoverat - Välplanerat med härligt öppen planlösning och 4 sovrum - Uterum och spabad

Välkommen till ett nyrenoverat och välplanerat boende i praktiskt 1-plan. Inbjudande sociala ytor som passar lika bra till vardags som till fest i delvis öppen planlösning mellan nytt och smakfullt kök samt vardagsrummet. Härifrån leder dörrar vidare till vinterbonat uterum med riktig wow-faktor samt den härliga trädgården utanför där pricken över i är det spabad som förgyller utevistelsen ytterligare. Renoverat till ett inre i toppskick med nytt kök, nytt helkaklat badrum i exklusiv Carraramarmor och nydragen el samt nya ytskikt med vita väggar och enhetligt golv i hela huset. Hela fyra bra sovrum innebär att här finns plats för även den större familjen. Tomten är väldisponerad med välskött trädgård i soligt söderläge som har stor gräsyta för barnlek och spring. Uppfart och stenlagd carport med direkt anslutning till huset. Idylliskt läge intill natursköna Bulltofta Rekreationsområde där Risebergabäcken porlar förbi. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 4 495 000 kr
Rum 5
Boarea 101 Kvm
Tomtarea 439 Kvm
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Byggår 1959
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Direkt:
Mobil: 070-830 13 05

Ansvarig mäklare: Andreas Bülow
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkommen till Ringbergagatan 32 - Mycket fint inre i välplanerat enplanshus och uterum med terrass som är något utöver det vanliga!

Alla bilder

Vardagsrum

Inbjudande vardagsrum med stort fönsterparti som har vackra fönsterbänkar i sten och dörr till uterummet. Perfekt plats för matsalsmöblemanget vid fönstren med närhet till köket och för soffgruppen längre in. Nylagt golv och skinande vita väggar.

Alla bilder

Uterum

Uterum av större modell med generösa ytor och stora skjutdörrar i glas som öppnar upp mot terrassen och spabadet, vilket skapar en sömlös övergång mellan inomhus och utomhus. Ett extra vardagsrum som är ett underbart ställe att vistas på under långa lediga sommardagar, men tack vara isolerglas och rejält tak så blir det även behagligt under kallare årstider. Här sitter man gärna året runt! Klinkergolv med elburen golvvärme där man lagt ny crémefärgad heltäckningsmatta som är skönt för bara fötter. Högt i tak och dörrar som leder ut hit från både kök och vardagsrum. Rullgardiner och lamellgardiner finns att dra för de dagar solen skiner för starkt.
Från uterummet nås även ett utrymme som ursprungligen varit tänkt som tvättstuga - möjlighet att omvandla till exempelvis gästtoalett eller varför inte utekök? Fantasin sätter gränsen.

(Heltäckningsmattan i uterummet är löst liggande och enkel att ta bort om någon som önskar).

 

Alla bilder

Spa

Exklusivt spabad från det amerikanska märket Clarity - perfekt att sjunka ned i efter en lång stressig dag eller som ett avkopplande sätt att umgås. Det passar lika bra en varm sommardag som en bitande vinternatt när man har mössan på - helt enkelt härligt året om. Placerat på ett trädäck i anslutning till uterummet. Insynsskyddat och privat med välklippt grön häck mot grannfastigheten och avskärmande träpanel med belysning mot andra sidan.

 

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av det här huset! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Kök

Smakfullt kök som ligger delvis öppet mot vardagsrummet - splitter nytt från 2023 där inredningen går i skinande vitt. Planerat med skåpsinredning på två sidor av rummet, vilket optimerar ytan och ger både generösa arbetsytor samt gott om skåpsutrymme. Den halvö som gränsar av mot vardagsrummet och skapar kontakt mellan rummen kan förutom extra bänkyta och förvaring även blir ett praktiskt komplement till matplatsen - här kan man få sällskap till matlagningen, kanske äta ett mindre mål eller låta barnen göra läxorna. Integrerad kyl/frys och diskmaskin som smälter fint in i inredningen. Induktionshäll, spisfläkt i rostfritt utförande, inbyggd ugn samt mikrovågsugn kombinerad med varmluftsugn i praktisk arbetshöjd. Stora fönster och dörr mot uterummet. Ljust golv och vita väggar.

Alla bilder

Badrum

Helt nytt helkaklat badrum med både väggar och golv i högklassig Carrara marmor. Wc, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och högskåp för ytterligare förvaring. Duschvägg i glas avskärmar duschplatsen och framför denna har man placerat en påkostad kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Samsung - även denna splitterny. I taket finns infällda spotlights som ger jämn och fin belysning.

Alla bilder

Sovrum 1

Ett första sovrum i bra storlek med fönster mot trädgården på husets gavel. Samma ljusa golv som i resten av huset, målade vita väggar och fönsterbänk i ljus sten.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum nummer två är i dag i bruk som master bedroom med gott om plats för dubbelsängen. Stora garderober med skjutdörrar erbjuder bra förvaringsutrymme. Laminatgolv, vita målade väggar, fönsterbänkar i sten och fönster mot trädgården på husets baksida.

 

Alla bilder

Sovrum 3

Det tredje sovrummet passar som nätt barnrum eller hemmakontor med skrivbord och bokhylla. Ljust och fräscht med ljust golv, vita väggar och fönster mot husets baksida.

Alla bilder

Sovrum 4

Husets största sovrum med charmigt snedtak. Tidigare förrådsutrymme har byggts om, inretts och blivit ett väl tilltaget extra sovrum. Här ryms dubbelsäng och ytterligare möblering såsom garderober, skrivbord eller sittmöblemang. Egen ytterdörr till carporten och fönster mot sidan med vackert blyinfattade och färgade rutor. (Fönstret har varit en present till en tidigare ägare och glaset kommer från ett 60-tal olika kyrkor). Ljust golv och vitmålade väggar.

Alla bilder

Hall

Nyinstallerad ytterdörr med avlångt fönster välkomnar in i entréhallen med bra plats för ytterkläder och skor. Till höger ligger sällskapsytor i vardagsrum och kök medan man till vänster kommer vidare till det lilla möblerbara allrum som är beläget i anslutning till de tre första sovrummen.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården omgärdas av staket och gröna häckar. Nylagt trädäck med infälld belysning ger fin kvällseffekt och har en större möblerbar yta vid uterummet men sträcker sig sedan vidare runt huset och ända bort till grinden mot carporten. Stor central gräsmatta ger gott om plats för lek och spring och uppvuxen grönska som Oxelträd och en charmig trollhassel ökar trivseln. En nyligen installerad grind mot uppfarten gör det tryggt för mindre barn och husdjur.

 

Alla bilder

Framsida

Asfalterad infart leder längs välklippt häck och nybyggt staket ner till carport - tillsammans finns här plats att parkera flera bilar.

Alla bilder

Övrigt

All belysning i huset, både ute och inne, är dim-bar och styrs via belysningssystemet Plejd (www.plejd.com) samt kan kontrolleras, konfigureras och schemaläggas enkelt via en app i mobilen.

Nuvarande ägare har utfört större renoverings/förbättringsarbeten i huset:

-Nya ytskikt i hela huset med nya golv - samma genom hela huset, vilket ger en behaglig enhetlig känsla- och nymålat i vitt.
-Nytt badrum med nya stammar och nytt avlopp. Kvalitetsdokument och säkert vatten-intyg finns.
-Nya innerdörrar.
-Nytt kök med ny VVS.
-All el i huset är omdragen med ny elcentral och jordfelsbrytare. Intyg finns.
-Nytt trädäck med infälld belysning.
-Gjutit ny entrétrapp med kaklad yta.
-Nytt staket vid entrén.
-Ny utebelysning.

(Föregående ägare har enligt uppgift byggt uterummet år 2000).

Det finns markiser att  fälla vid de flesta fönster, varav två stycken automatiska eldrivna.

Fiber finns indraget i fastigheten och bredband levereras via Ownit.

I taxeringsinformationen är boarean angiven till 86 kvm och biarean till 24 kvm. Säljaren har själv mätt boarean till 101 kvm. Köparen uppmanas att själv kontrollmäta. 

Alla bilder

Område

Här bor man i barnvänlig och idyllisk miljö på lugnt läge med natursköna Bulltofta Rekreationsområde precis bakom huset - här finns vacker natur, minigolfbana, motionsslingor, sjöar, skog, grillplatser och bra pulkabackar på vintrarna. Den populära Risebergaskolan ligger mindre än 10 minuters promenad bort och bara 2 minuter på cykel. Det finns även flera förskolor i närheten och många fina lekplatser. Busshållsplatsen med 6:ans linje ligger bara 300 meter bort och välsorterade Ica-Maxi, Öb, Dollarstore och tre olika gym promenerar man snabbt till. För den som gillar golf finns Kvarnby Golfklubb i närheten som även har restaurang. Såväl Yttre som Inre Ringvägen nås snabbt vilket gör det enkelt och snabbt att ta sig till exempelvis Danmark. Kort och gott ett väldigt trevligt och lugnt område med mycket grönområden - En idyll för barnfamiljerna

Alla bilder

Försäljningsinformation, fastighet

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten. 

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 825 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.  

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 
BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Planritning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 495 000 kr
Adress Ringbergagatan 32
Kommun Malmö
Område Riseberga - Husie
Typ 1-plansvilla
Ägandeform Friköpt - Småhus
Rum 5
Boarea 101 Kvm (Säljarens information)
Tomtarea 439 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1959
Grundläggning Betongplatta
Stomme Trä
Fasad Tegel
Tak Plåttak (Ej original)
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Elpanna (från 2015) med vattenburen golvvärme. (Ej i det gamla garaget)
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Fiber via Ownit
Driftskostnad 28 290 kr/år varav:
El: 18 000 kr
Vatten/Avlopp: 4 512 kr
Renhållning: 2 190 kr
Försäkring: 3 588 kr
Ovanstående driftskostnader baseras på tidigare angivna kostnader för liknande fastigheter då nuvarande ägare inte ägt fastigheten ett helt år. Fastighetsskatt på 9 287:- tillkommer.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 265 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 042 000 kr
Summa pantbrev 120 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning