Malmö - Västra Kattarp / Gamla Rosengård

Clematisgatan 14

Visa på karta

Friliggande stenhus med inredd källare - Garage - Västertomt (Tomträtt)

På lugnt och idylliskt läge finns detta gedigna och friliggande stenhus som med sin inredda källare erbjuder en totalyta på 162kvm. Smakfullt kök från 2017 som ligger luftigt mot det härliga vardagsrummet med sina stora fönsterpartier, 2 stora sovrum samt ett extra i källaren, 2 helkaklade badrum, allrum och garage. Tomt i soligt västerläge (tomträtt). Välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 3 295 000 kr
Rum 5
Boarea 81 Kvm
Biarea 81 Kvm
Tomtarea 666 Kvm
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Byggår 1942
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Ulf Björk
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen på visning till Clematisgatan 14. Gediget och friliggande stenhus i funkisstil med totalyta på 162 kvm med garage.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården i västerläge ligger bra och fritt i förhållande till övriga hus. Här finns härliga gröna ytor för barnen och helt enkelt en oas där man man bara kopplar av. Stor terrass i soligt västerläge där man gärna kopplar av.

Alla bilder

Vardagsrum

Ljust och trivsamt vardagsrum med stort fönsterparti som går runt hörnet. Det skänker härligt ljusinsläpp. Fin ekparkett, väggar i vitt.

Alla bilder

Öppen spis

Öppen spis med fin inramning. Dock har man bara använt stearinljus i spisen de senaste åren.

Alla bilder

Matplats

Inbjudande matplats intill det stora fönsterpartiet. Bardelen mot köket ger extra rymd och blir en naturlig samlingsplats när det är dags för tilltugg. Här umgås man gärna med alla glada vänner.

Alla bilder

Kök

Snyggt kök från 2017 med inredning i klassiskt vitt som kontrasterar fint mot den svarta klinkern. Induktionshäll, rostfri fläkt, rostfri ugn, rostfri mikrovågsugn, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys - alla maskiner är från Bosch. Spotlights i taket som ger behagligt ljus samt fönster mot den lugna gatan.

Alla bilder

Sovrum 1

Vilket sovrum! Stort och härligt med underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier åt både söder och väster samt utgång till den fina trädgården. Fin ekparkett, väggar i vitt och fina förvaringsmöjligheter i garderoberna bakom skjutdörrar.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum två är ett rymligt rum med ekparkett och vitmålade väggar.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Helkaklat badrum med klinker på golvet och behaglig komfortvärme. Dusch, wc, handfat med kommod, högskåp och frostat fönster.

Alla bilder

Entré

Välkomnande entré med snygg klinker i svart och väggar i vitt samt plats för avhängning. Entrén öppnar upp mot en luftig hall med parkettgolv, spotlights i taket och väggar i vitt. Här känner man sig hemma direkt.

Alla bilder

Allrum

Källaren är behaglig och har bra takhöjd vilket innebär att man har en total yta på 162kvm att nyttja. I källaren finns det även garage som kan inredas som rum.

Trevligt allrum med klinker på golvet och väggar i vitt. Idyllisk plats för barnen att leka ostört med sina kompisar eller bara ett rofyllt rum att koppla av i.

Alla bilder

Sovrum 3

I källaren finns det tredje sovrummet som är rymligt och bra. Klinker på golvet och väggar i vitt.

Alla bilder

Badrum - Källare

Fint duschrum som renoverades 2018. Helkaklade väggar och klinker på golvet. Duschkabin. 

Alla bilder

Toalett

I källaren finns en extra toalett. Här finns klinker på golvet, wc och handfat med kommod.

Alla bilder

Tvättstuga

Fräsch tvättstuga med klinker på golvet och fina torkmöjligheter. Tvättmaskin -15, torktumlare -15 samt extra frys -17.

Alla bilder

Övrigt

2020 målades huset om både in och utvändigt.

2018 installerades luft-luft värmepumpar på båda planen.

2018 byttes parkettgolven och klinkern på båda planen.

2018 renoverades badrummet i källaren.

2017 byttes köket och maskinerna.

2017 byttes källarfönsterna.

2017 byttes innerdörrarna på entréplanet.

2017 byttes duschkabinen i badrummet på entréplanet.

2010 byttes taket.

Tomträttsavgälden löper med 10 års-avtal och är sedan 2021-01-01 = 16 420:-. Denna summa är avdragsgill med 30% precis som bankräntan.

Alla bilder

Område

Här bor man idylliskt och granne med grönområde. Även kommunikationerna är inom knuten. Härifrån tar man sig
med buss väldigt snabbt till centrala Malmö. I närheten finns det gott om livsmedelsaffärer och om man vill
storhandla så har man även nära till Jägersro Center med alla dess begivenheter. Ett perfekt läge helt enkelt, lugnt
och tryggt men närhet till det mesta.

Alla bilder

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 1 153 000 kr
Mark, totalt värde: 1 089 000 kr ().
Summavärde: 2 242 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1942
Värdeår: 1942

Alla bilder

Försäljnings­information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån Lantmäteriet. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

LAGFART & PANTBREV
Lagfartsavgiften (stämpelskatten) är f n 1,5 % av köpeskillingen samt en avgift på f n 875 kr som betalas av köparen. Köparen står även för kostnaden vad gäller uttagande av nya pantbrev, som för närvarande är 2 % av pantbrevsbeloppet samt en avgift på f n 375 kr per pantbrev.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en godkänd besiktningsman.

MÄTINFORMATION
Information om fastighetens areor hämtas i regel från Lantmäteriet eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Sparbanken Syd för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Sparbanken Syd på Malmö Arena hjälper dig/er gärna, ring dem på 040-37 40 00.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Entréplan

Med reservation för avvikelser

Källare

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 3 295 000 kr
Adress Clematisgatan 14
Kommun Malmö
Område Västra Kattarp / Gamla Rosengård
Typ 1-plansvilla med källare
Ägandeform Tomträtt - Småhus
Rum 5
Boarea 81 Kvm (Fastighetsregistret)
Biarea 81 Kvm (Fastighetsregistret)
Tomtarea 666 Kvm (Fastighetsregistret)
Byggår 1942
Grundläggning Källare
Stomme Tegel
Fasad Puts
Tak Papp
Plåtarbete Plåt
Ventilation Självdrag
Uppvärmning Fjärrvärme samt luft/luft värmepump
Vatten/Avlopp Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Fönster 3-glas
TV/Internet Open fiber
Driftskostnad 53 560 kr/år varav:
Värme: 22 425 kr
El: 7 875 kr
Vatten/Avlopp: 4 028 kr
Renhållning: 2 816 kr
Tomträttsavgäld: 16 420 kr
Fastighetsavgift på 9 287:-/år tillkommer samt tomträttsavgäld på 16 420:- och försäkring.
Beräknat på 5 person(er)
Energiprestanda 269 kWh/kvm/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 2 242 000 kr
Summa pantbrev 1 526 000 kr

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning.