Lund - Brunnshög

Soluppgången 24

Visa på karta

Nyproducerad lägenhet - Fyra sovrum - Två uteplatser

I december 2023 kommer denna nyproducerade och otroligt välplanerade femma vara redo för inflyttning. Här bor ni bekvämt på markplan och har två härliga uteplatser att nyttja. Den ena uteplatsen är belägen i anslutning till kök/vardagsrum, och den andra finns vid ett av sovrummen. De sociala ytorna finns centrerade i lägenheten vilket bjuder in till umgänge. Köket från Marbodal finns i öppen planlösning mot vardagsrummet. De fyra sovrummet finns i varierande storlekar och är utplacerade i olika delar av lägenheten där varje familjemedlem får sitt eget utrymme. I anslutning till hallen har ni ett stort förråd samt två helkaklade badrum varav ett är kombinerat med tvättstuga. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och trestavs ekparkett. Kombinationen av hög takhöjd och ljusinsläpp genom flera fönster skapar en härlig volym och trivsam atmosfär i lägenheten. Föreningen är centralt placerad i expansiva Brunnshög med närhet till all tänkbar service. Varmt välkommen!

I korthet

Utgångspris 4 095 000 kr
Månadsavg. 7 678 kr
Rum 5
Boarea 106 Kvm
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Två uteplatser
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Magnus Lind

Patricia Olsson

Visning

Nästa visning hålls om:

6 dagar
Visa alla

Hall

Ni kommer in i en rymlig hall som binder samman stora delar av lägenheten. Här finns gott om utrymme att hälsa gästerna välkomna. Väggarna är vitmålade och golvet är klätt med ekparkett som är genomgående i större delar av lägenheten. I anslutning till hallen finns ett stort förråd/klädkammare.

Alla bilder

Badrum 1

Det första badrummet är beläget i anslutning till hallen och ligger nära till hands till de sociala ytorna. Utrustningen består av dusch, WC, spegelskåp och kommod med handfat. Badrummet är dessutom kombinerat med praktiskt tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp. Väggarna är kaklade vita och golvet är klätt med grå klinker.

Alla bilder

Kök / vardagsrum

Kök och vardagsrum är beläget med härlig, öppen planlösning. Det blir den centrala knutpunkten i lägenheten som bjuder in till gemenskap. Den vita köksinredningen från Marbodal sträcker sig längs med ena väggen och rymmer gott om skåpförvaring och arbetsytor. Den grå laminatbänkskivan matchas av vitt kakel mot väggen. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, kyl och frys.

I vardagsrumsdelen har ni plats för både soffa och matbord. Kombinationen av det fina ljusflödet som strömmar in genom fönstren tillsammans med den höga takhöjden, ger härlig volym och trivsamhet. Väggarna är vitmålade och golvet är av ekparkett. Härifrån har ni utgång till den väl tilltagna uteplatsen.

Alla bilder

Uteplats 1

Den första av två uteplatser är belägen i anslutning till kök och vardagsrum. På stensättningen har ni plats för matgrupp där många härliga måltider kan avnjutas.

Alla bilder

Sovrum 1

Det första av fyra sovrum är beläget i anslutning till köket. Detta sovrum är störst till ytan och har skjutdörrsgarderober längs med ena väggen. Golvet är klätt med ekparkett och väggarna är vitmålade.

Alla bilder

Sovrum 2

Det andra sovrummet finner ni i anslutning till vardagsrummet. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

Alla bilder

Badrum 2

Det andra badrummet är även beläget i anslutning till hallen och ligger nära till hands till sovrum 3 och 4. Väggarna är klädda med vitt kakel och får fin kontrast av det grå klinkergolvet. Utrustningen består av dusch, WC, spegelskåp och kommod med handfat.

Alla bilder

Sovrum 3

Sovrum 3 är det minsta till ytan och passar utmärkt som barnrum eller hemmakontor. Väggarna är vita och golvet är klätt med ekparkett.

Alla bilder

Sovrum 4

Detta är ett av de större sovrummet och här finns idag två garderober. Väggarna är vita som kombineras av ekparkett. Härifrån har ni utgång till den andra uteplatsen.

Alla bilder

Uteplats 2

På den andra uteplatsen har ni utrymme för loungemöbler och blir perfekta platsen att börja dagen med en kopp kaffe i utemiljö.

Alla bilder

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Alba 1 i Lund som registrerades hos Bolagsverket den 20 augusti 2020 har som ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att i föreningens hus upplåta bostadslägenheter med nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Upplåtelse får även omfatta bostadslägenheter med nyttjanderätt och utan tidsbegränsning. Upplåtelse får även omfatta mark som ligger i anslutning till föreningens hus, om marken skall användas som komplement till bostadslägenheten.

Bostadsrättsföreningen kommer att uppföra 85 bostadslägenheter på fastigheten Gryningen 3.

Huset kommer att vara 4 -8 våningar högt med adress Programmeraregatan 9, Soluppgången 20, 22 och 24.

Gemensamma utrymmen
Cykelparkering
Det finns gott om cykelplatser på innergården, vid entréerna. Merparten av platserna är väderskyddade. På gården finns även en cykelpool med 3st el-lådcyklar och 2st vanliga elcyklar.

Barnvagns- och rullstolsförråd
Finns på bottenvåning i respektive trapphus.

Förråd
Förråden är placerade på bottenvåningen i huskropparna samt i komplementbyggnad på gården eller inom lägenheten.

Parkering
Parkering
Föreningen har ett antal p-platser reserverade i parkeringshuset Aurora på Brunnshög.

Bilpool
Det kommer även att finnas en bilpool med 2 st elbilar via Our Green Car.

TV & Internet
TV, Internet och telefon via Telia Triple Play. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 169 kr/mån.

Ekonomi
Månadsavgift
I månadsavgiften ingår värme, vatten samt bostadsrättstillägg.

Obligatoriskt tillägg om 169 kr/mån tillkommer för Telia Triple-play.

El
Föreningen har ett gemensamt elavtal där bostadsrättsinnehavaren betalar för sin förbrukade hushållsel.

Övrigt
Byggsäkerheten tecknas under entreprenadtiden hos Gar-Bo Försäkring AB. Föreningen kommer att teckna fastighetsförsäkring till fullvärde hos Folksam. Bostadsrättstillägg kommer att ingå i föreningens fastighetsförsäkring.

Uteplatserna innehas med nyttjanderätt.

Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från ekonomisk plan, och Peab. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna.

Alla bilder

Område

Brunnshög finns beläget i nordöstra Lund, mellan stadsdelarna Östra Torn och Norra Fäladen. Det är ett stadsutvecklingsprojekt där 2 250 000 kvm tidigare obebyggd mark förvandlas till en levande och hållbar stadsdel. Här växer en varierande miljö fram som bildar en naturlig övergång där staden möter landet.

Från Brunnshög har ni nära till såväl flera av stadens stora arbetsplatser som till Lunds Universitet, LTH och forskningsbyn Ideon. I området finner ni även de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV. 

Ni tar er smidigt in till centrum med antingen stadsbuss eller med spårvagnen. För den som pendlar finns det även regionbuss i området. I västra delen av Brunnshög har ni motorvägspåfart till E22 i riktning åt norr mot Eslöv och Kalmar eller åt söder mot Malmö. 

I området ligger två stora parker, Nobelparken samt Kunskapsparken. Nobelparken belägen på gränsen mellan södra och centrala Brunnshög utgör en naturlig mötesplats för boende i alla åldrar med bl.a. lekplatser, hundrastgårdar, löpspår, utegym, äppellund och dansbana. Kunskapsparken är ett enormt rekreationsområde som sammanflätar stadsmiljön med Kungsmarkens naturreservat.

I dagläget hittar ni bland annat följande verksamheter i området: Hemköp, Fitness 24/7, blomsterbutiken Vallmovild, Sandby surdegsbageri, pizzeria, Kantin, Magnifiket, fotograf, frisör, Aiko sushi, Motel L med dess omtalade skybar och parkeringshus. Inom kort kommer även ICA:s stora handelskvarter med bl.a en ICA Kvantum-butik, Apotek Hjärtat, Systembolag, och Friskis&Svettis samt ytterligare parkeringshus, vårdcentral och skola. Mer information om skolutbudet finns på Lunds kommuns hemsida: https://www.lund.se/utbildning--forskola/grundskola/

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 4 095 000 kr
Månadsavg. 7 678 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår värme, vatten och bostadsrättstillägg
Adress Soluppgången 24
Kommun Lund
Område Brunnshög
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 5
Boarea 106 Kvm (Föreningens information)
Våning 1
Hiss Ja
Balkong Två uteplatser
Förening Brf Alba 1 i Lund
Andel i föreningen 1.65340
Pantsatt Ja
Förråd Förråd finns i lägenheten
Byggnadssätt
Ventilation FTX (Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Telia Triple Play

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning