Malmö - Klagshamn

Bettys väg 50

Visa på karta

Hörntomt i tre väderstreck - Insynsskyddad trädgård i söder - Inglasat uterum

Här finns möjlighet att köpa ett välskött och trevligt boende på lugnt och ytterst barnvänligt område med härligt stor trädgård i tre väderstreck, sol från morgon till kväll. Entréplanet erbjuder ett härligt vardagsrum med bra ljusinsläpp samt utgång till det generösa uterummet, renoverat och fräscht kök, badrum och en fullutrustad tvättstuga med praktisk groventré. Ovanvåningen är huset privata del med två rymliga sovrum, som båda har klädkammare, badrum med badkar samt en möblerbar hall perfekt för hemmakontoret. Här bor man lugnt, tryggt och barnvänligt med lekplatser, skolor och dagis på korta gångavstånd.

I korthet

Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 6 993 kr
Rum 3
Boarea 97 Kvm
Våning 1 & 2 av 2
Balkong Uterum och trädgård i optimalt söderläge
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1992
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Christoffer Carlström

Direkt: 040-300 30 05
Mobil: 070-876 01 80

Ansvarig mäklare: Christoffer Carlström
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Välkommen

Välkomna på visning av Bettys väg 50 - Ett boende i gott skick med uterum och insynsskyddad trädgård i optimalt söderläge!

Alla bilder

Uterum

Med utgång från vardagsrummet når ni det mysiga uterummet om ca 18 kvm. Ytan ger utrymme till både matplats och/eller loungegrupp om så önskas. Här sitter man även gärna när kvällarna börjar bli kyliga eller det svenska sommarvädret bjuder på en regnskur - inglasningen förlänger utesäsongen! (Här finns el framdraget och därmed möjlighet till värme)

 På framsidan av huset hittar ni en mindre gräsyta om man vill söka skuggan de varmaste dagarna.

Alla bilder

Trädgård

Trädgården, som sträcker sig runt husets alla tre sidor, ger möjligheter att använda era gröna fingrar eller bara njuta. Gräsmattan på är lagom stor och perfekt för att "rasta" barnen med lek, studsmatta m.m. och räcker ytan inte till så finns den stora  "Björnlekplatsen" precis intill. Trädgården erbjuder bra insynsskydd med uppväxta häckar. Här kommer många sommardagar, och kvällar, spenderas!

 

 

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är stort och luftigt och inrymmer plats för både soffgrupp och en extra matplats om så önskas. Snyggt parkettgolv kompletteras med väggar målade i rogivande nyans. Via klassisk fönsterdörr kommer ni direkt ut till det underbara uterummet och vidare ut i husets trädgård.

Alla bilder

Mäklaren

Vad roligt att du är intresserad av denna bostaden! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 070-876 01 80 eller via e-mail: christoffer.carlstrom@bulowlind.se

Alla bilder

Kök

Inbjudande, fräscht och modernt kök i ljusa toner med utrymme till matplats för 4 vid fönstret mot norrsidan av trädgården. Fullutrustat med induktionshäll (2023), ugn, diskmaskin, kyl och frys i fullstorlek samt mekanisk köksfläkt. Från köket nås husets groventré/tvättstuga.

Alla bilder

Entré

Välkomnande och inbjudande entréhall med slitstarkt golv och ljusa väggar. Gott om utrymme och förvaringsmöjligheter i form av klädkammaren under trappan. I direkt anslutning till entrén finner ni också husets privata förråd om ca 5 kvm.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Direkt från hallen nås entréplanets badrum i originalutförande. Ljusa färgskala på golv och väggar och här finns dusch, wc och handfat.

Alla bilder

Tvättstuga

Praktisk och välanpassad groventré med tvättstuga och grovförvaring som erbjuder en utmärkt plats att klä av smutsiga och leriga barn eller två de fyrbentas tassar. Separat entré från trädgården och ni kommer sedan snabbt vidare in i köket vilket är extra skönt efter veckohandlingen. Fullutrustat med tvättmaskin och torktumlare samt arbetsbänk och vask.

Alla bilder

Ovanvåning

Via den klassiska och platsbesparande L-trappan når ni den inbjudande ovanvåningen som erbjuder 2 rejäla sovrum, möjlighet till en ljus arbetshörna vid fönstret i väster och badrum med badkar.

Alla bilder

Sovrum 1

Vänster från trappan, med fönster mot trädgården i söder, ligger bostadens största sovrum. Här finns gott om utrymme till både dubbelsängen och övrigt möblemang såsom extra garderob eller kanske en fåtölj för kvällsläsningen. Från sovrummet nås en rymlig klädkammare med fönster vilket ger ytterligare fria ytor i rummet. 

Alla bilder

Sovrum 2

Till höger, sett från trappan, ligger detta sovrum som idag fungerar som gästrum/hemmakontor. Även i detta sovrum finns en klädkammare som löser förvaringsfrågan på ett utmärkt sett. Fönster på husets västergavel låter kvällssolen stråla in.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Badrummet på husets övre plan är även det i originalutförande. Här erbjuds fristående badkar, wc, elektrisk handdukstork, handfat med kommod samt spegelskåp ovan handfatet. Fönster i västerläge låter dagsljuset leta sig in samtidigt som vädringsmöjligheter erbjuds.

Alla bilder

Övrigt

Till lägenheten hör en garageplats i gemensam länga. Förutom garageplatsen delar man en parkeringsplats utomhus med en annan bostadsrätt i föreningen. Dessutom råder fri parkering i området.

Kabel-TV och bredband (1000/1000 Mbit/s) finns via fiber från Sydantenn. Kabel-tv ingår i avgiften medan kostnaden för bredband tillkommer som ett obligatoriskt tillägg med 149 kr/månad.

Larm från Verisure är installerat och kan övertas.

 

Alla bilder

Förening

Brf Kalkbrännaren har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

Brf Kalkbrännaren är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen, vars byggnader uppfördes 1992-93, består av 90 lägenheter. Två lokaler för förskoleverksamhet såldes i slutet av 2016. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen och en överlåtelseavgift om 2,5% på prisbasbeloppet (1208 kr 2022) samt en pantsättningsavgift om 1% av prisbasbeloppet (483 kr 2022) debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Avgiften kommer höjas med 3% från 1/10-2023. Föreningen planerar alltid för en årlig avgiftshöjning på ca 1-2% för att undvika stora höjningar enskilda år. I avgiften ingår kallvatten, sophämtning samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen. Obligatoriskt tillägg på 149 kr/mån för fiber tillkommer.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Renoverat sedan tidigare är bla:
2007 genomgick fastigheterna en totalrenovering där både trä, tegel och allt utvändigt plåtarbete renoverades.
2011 byttes fläktarna och gaspannorna.
2018 genomfördes en total utvändig renovering.
2019 genomfördes renovering av grunderna.
2020 reparerades och besiktigades lekplatserna även fläktarna sågs över och reparerades.
2021 byttes förrådsdörrarna.

Föreningen följer en underhållsplan som uppdateras årligen. Nästkommande underhåll enligt planen är att byta dörrar till lägenheterna efterhand som de blir uttjänade. Även en översyn av fönster samt garageportar planeras inom de närmsta åren.

TV & INTERNET
Kabel-TV och bredband (1000/1000 mb) finns via fiber från Sydantenn. Kabel-tv ingår i avgiften medan kostnaden för bredband tillkommer på avgiften med 149 kr/månad.

PARKERING
Till varje radhustillhör en garageplats.

Föreningen har en informativ hemsida som är väl värd ett besök: www.hsb.se/malmo/kalkbrannaren

Alla bilder

Klagshamn

Natursköna Klagshamn är en lugn och barnvänlig boendeort med en gemytlig bykänsla. Miljön är idyllisk med härlig natur och gångavstånd till hav och badstrand. Klagshamn växte fram som en industriort i början 1900-talet. Under lång tid bröts kalksten i området och även om den industrin inte är aktiv idag präglar den fortfarande samhället. De små sjöar som ligger mitt inne i Klagshamn är gamla kalkbrott som vattenfyllts. Vid den tidigare cementfabriken huserar idag istället Klagshamns Ryttarförening i ett toppmodernt ridhus. Hamnen, som tidigare tog emot oceanångare, är numera en mysig småbåtshamn. Klagshamn är unikt och skiljer sig från resten av Malmö genom att ha tillgång till ett urval av sådant som saknas i många andra delar av kommunen såsom havet, småbåtshamn strandängarna och Klagshamnsuddens naturreservat.

Här finns en väl utbyggd barnomsorg med förskolor och skolor. Klagshamnsskolan från 1900-talets början där det idag går cirka 140 elever, från förskoleklass till årskurs 1 fördelade på 6 klasser samt fritids. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan som byggdes 2006 och byggdes ut under 2014. Det finns dessutom tre kommunala dagis, Smaragden & Rubinen belägna i anslutning till Hermods plats, plus det nybyggda Opalen bakom Folkets hus samt ett privat, Klagshamns Förskola på Bettys väg.

I Klagshamn finns ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Utmed havskusten ligger idrottsplatsen med härliga grönytor för fotboll som precis fått sällskap av en idrottshall som ger ytterliga möjligheter såsom innebandy, handboll och gympa. Här finns också Klagshamns Ryttarförening som erbjuder allt från ridskola för de små, ridläger samt mer avancerade kurser. På Möllevägen hittar vi vår bonde med gårdsförsäljning av grönsaker m.m. Vidare finner ni frisör, massös, livsmedelsbutik, känd under namnet Affan, samt två pizzerior i Södra Klagshamn.

Längtar man efter citylivets puls når man Malmö city på ca 15 min med bil. Stadsbussen kör med flera avgångar per timme. Svågertorp och motorvägspåfart till Lund, Trelleborg och Köpenhamn nås på behagligt avstånd.

Vid Kalkbrottssjöns östra sida anlades det under 2019 en park, mycket naturmark är kvar men också områdeslekplats, ett utegym, en samlingsplats och två utsiktsplatser samt paviljong med utsikt över Kalkbrottssjön på den södra utsiktsplatsen och en grillplats som öppnar sig mot sjön. I kalkan finns en helt nyanlagd badbrygga med hopptorn - invigda nu till badsäsongen 2023.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekmomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen.

Alla bilder

Bottenplan

Med reservation för avvikelser

Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 795 000 kr
Månadsavg. 6 993 kr
Ingår i avgift Kallvatten, garage, sophämtning och bostadsrättstillägg. För fiber tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 149 kr/mån.
Adress Bettys väg 50
Kommun Malmö
Område Klagshamn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 3
Boarea 97 Kvm (Föreningens information)
Våning 1 & 2 av 2
Balkong Uterum och trädgård i optimalt söderläge
Byggår 1992
Förening HSB:s Brf Kalkbrännaren
Bostadsrättens nettoskuldsättning 915 965 kr
Kommentar nettoskuldsättning 9 443 kr/kvm. Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.9112
Pantsatt Ja
Förråd Förråd vid entrén samt garageplats i gemensam länga.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Gas
Fönster 3-glas
TV/Internet Kabel-TV och bredband (1000/1000 Mbit/s) finns via fiber från Sydantenn. Kabel-tv ingår i avgiften medan kostnaden för bredband tillkommer på avgiften med 149 kr/månad.
Driftskostnad 15 360 kr/år varav:
El: 5 400 kr
Gas: 9 960 kr
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 78 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning