Malmö - Husie

Pysslinggatan 12

Visa på karta

Uterum och härliga sällskapsytor - Fint inre med renoverat kök & två helkaklade badrum - Barnvänligt

Ett fint parhus i trivsamt och barnvänligt bostadsområde med bostadsrättsradhus uppbyggda runt gemensamma och gröna innergårdar. Ett välplanerat boende i två plan med ett inre i riktigt fint skick där det mesta är renoverat. Här finns ett stiligt kök, härliga sällskapsytor i luftigt vardagsrum och inbjudande uterum samt två helkaklade badrum. Privat beläget på andra våningen finns tre sovrum med möjlighet för ännu ett om så önskas. Carport och stort förråd alldeles intill ingår i avgiften. Här bor man i lugn och barnvänlig idyll nära flera förskolor, skolor, kommunikationer och vackra grönområden. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 7 008 kr
Rum 4
Boarea 112 Kvm
Typ Bostadsrättsparhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1993
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Andreas Bülow

Cassandra Bülow
Bitr. mäklare

Visning

Tveka inte att höra av dig till mäklaren om du är intresserad av en visning. Visa alla

Välkommen

Välkommen till Pysslinggatan 12 - trivsamt och mycket fint familjeboende på barnvänligt område.

Alla bilder

Vardagsrum

Luftigt vardagsrum planerat i vinkel med vita väggar, parkettgolv och spotlights infällda i taket som ger jämn och fin belysning. Utformningen gör ytan lättplanerad - gott om plats för soffgruppen men även matsalsmöblemanget och härifrån finns dessutom utgång till uterummet. Ett rum för middagar med vänner men även för lugna familjekvällar. Bredspacklade vita väggar och fint parkettgolv.

Alla bilder

Uterum

Härligt uterum med generösa ytor och stora skjutbara fönsterpartier som kan dras bort de varma sommardagarna för att öppna upp mot den gröna innergården på husets framsida. Ett utmärkt rum även nu när hösten är på väg - inglasningen förlänger utesäsongen och är perfekt för kyliga kvällar. Utgång till uterummet från vardagsrummet, klinkergolv och plats för både matbord och loungemöblemang.
På två sidor omges uterummet av en trevlig, stenlagd uteplats med staket som avskärmar mot grannar och gröning.

Alla bilder

Mäklaren i Husie

Vad roligt att du är intresserad av den här lägenheten! Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta mig på 0708-301 305 eller via mail: andreas.bulow@bulowlind.se

Jag heter alltså Andreas Bülow och driver tillsammans med min kollega Magnus Lind mäklarfirman Bülow&Lind Fastighetsförmedling. Under åren som gått har jag hunnit skaffa mig mycket värdefull kunskap om nästan alla bostadsrättsföreningar och villaområden i staden. Jag har varit fastighetsmäklare sedan 1995 och är numera den mäklare som säljer flest villor i Husie och Östra Malmö. Jag är dessutom den mest rekommenderade mäklaren i Husie och säljer inte bara flest hus här utan också till högst snittpriser (Hitta Mäklare). I Husie finns det ingen som har bättre lokalkännedom än jag då jag själv är uppvuxen på Riseberga, återflyttad till Videdal och numera boende i Kvarnby.

Ett glatt och positivt bemötande, hög kompetensnivå och en utpräglad servicekänsla är de egenskaper många uppskattar hos mig. Nöjda köpare och säljare ger mig en stor kick och målsättningen är att även överträffa dina förväntningar.

Mina tidigare uppdragsgivare har betygsatt mitt arbete och skrivit egna kommentarer kring hur de tycker att jag skött mig. Allt finns att läsa på  www.hittamaklare.se/andreas.bulow

Är du nyfiken på bostadsmarknaden i Husie och vill få lite förhandsinformation om vad som snart är till salu så följ mig gärna på Instagram. maklaren_i_husie

Alla bilder

Kök

Köket är nytt från 2012 och mycket stiligt med inredning i skinande vitt och detaljer i snyggt kontrasterande svart. Gedigna bänkskivor i granit samt silverskimrande mosaik som stänkskydd. Dessutom finns här en centralt placerad köksö som förutom en källa till extra förvaring och arbetsyta fungerar som matplats där man även kan få sällskap till matlagningen eller låta barnen göra läxorna. Kyl och frys i fullstorlek samt inbyggd ugn och mikrovågsugn i praktisk arbetshöjd - alla i rostfritt utförande. Diskmaskin, spishäll infälld i bänkskivan och spisfläkt i modern design ovanför. Klinkergolv, vita väggar och spotlights infällda i taket.

Alla bilder

Badrum - Entréplan

Badrummet i entréplan ligger vägg i vägg med köket och nås från hallen. Helkaklat i ljusa toner med klinkergolv i sobert mörkgrått, nytt från 2012. Duschplatsen i hörnan omgärdas av vikbara dörrar i glas som kan fällas undan när duschen inte används och på så sätt ge mer golvyta. Wc och handfat i snygg design som vilar på mörk bänkskiva med kommod under. Ett högt sittande fönster släpper in dagsljuset utan att ge insyn och spotlights i taket lyser upp när solen inte skiner. Här huserar även husets gaspanna.

(Kvalitetsdokument på badrumsrenoveringen finns).

Alla bilder

Hall

Hallen välkomnar in med blick direkt in mot köket och vardagsrummet. Praktiskt klinkergolv som följer oss obrutet vidare in i köket och tillsammans med de vita väggarna ger en behagligt enhetlig känsla. Här finns gott om plats för förvaring och ytterkläder i väggfast förvaring och garderober. Ett steg in leder trappan vidare upp till ovanvåningen - här under finns ytterligare förvaringsyta.

Alla bilder

Badrum - Övre plan

Ovanför trappan till ovanvåningen ligger husets andra badrum. Nytt från 2022 och en dröm i marmordesign med helkaklade väggar och klinkergolv i samma utförande samt spotlights i taket. Dubbla handfat med kommod under och en spegel med belysning ovanför. Duschplats med vikbara glasväggar och handdukstork på behändigt avstånd som ger varma och sköna handdukar efter duschen. Vägghängd wc med inbyggd hylla för avställning ovanför - en detalj som även återfinns i duschen där en infälld alkov passar perfekt för schampo och tvål. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Alla bilder

Sovrum 1

Mitt emot vårt master bedroom ligger ytterligare två sovrum. Barnrum i bra storlek med plats för säng, skrivbord och lekhörna. Dessutom finns här garderober för klädförvaring, vita väggar och ljust laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 2

Sovrum nummer två i nästan samma storlek som rummet vägg i vägg. Fönster mot  gaveln, garderober även här samt  vita väggar och laminatgolv.

Alla bilder

Sovrum 3

Master bedroom som sträcker sig över hela husets gavel. Härliga ytor med gott om plats för både dubbelsäng, en sittgrupp och dessutom en hel garderobsvägg med skjutdörrspartier och spegelglas. Laminatgolv och vita väggar. Dubbla fönster som härligt ljusinsläpp, vilket också innebär att det finns möjligheter att dela upp det här rummet i två mindre - perfekt för den som önskar ytterligare ett sovrum.

Alla bilder

Hall - Övre plan

Nätt trapphall med dörrar in till samtliga sovrum och badrum. Laminatgolv och ljusa väggar.

Alla bilder

Övrigt

Nuvarande ägare har bland annat utfört följande renoveringar/förbättringar under sin tid i huset:

-2009 Uterum

-2012 Kök och badrum entréplan

-2022 Badrum övre plan

-2023  Frys

Ny gaspanna.

Tillträde önskas under maj 2024.

 

Alla bilder

Område

Här bor man på ett barnvänligt område nära natursköna Husie Mosse. Andra vackra områden här ute är Bulltofta rekreationsområde och Gyllins trädgård. Nära till flera bra skolor och förskolor. Även fina cykelvägar både in till stan och ut till bokskogen. Här bor man granne med andra populära områden som Virentofta, Videdal, Stenkällan och Riseberga. På bara någon minut är man ute på Yttre Ringvägen och för dig som åker buss ligger busshållplatsen ca 100 meter bort. Ca 800 meter till Kvarnby Golfklubb med sina öppna, fina och gröna omgivningar. Nära till Toftanäs och dess affärer, såsom t. ex. välsorterade Ica Maxi och Citygross. Kort och gott är Husie ett område för dig som gillar att bo tryggt med naturen inpå knuten. Välkommen du också!

Alla bilder

Förening

Bostadsrättsföreningen Siktet har lämnat följande uppgifter om fastigheten. Vi uppmanar den slutlige köparen att själv bekräfta denna information med någon representant för styrelsen.

BRF Siktet är en s.k. äkta bostadsrättsförening och består av 78 lägenheter, varav de flesta är marklägenheter, samt en föreningslokal och en byggnad/lokal som hyrs ut till Malmö stad. Fördelningen av bostäderna är enligt följande: 8 st. 2:or, 44 st. 3:or, 22 st 4:or och 4 st 4,5:or. Tomterna är friköpta, vilket innebär att föreningens ekonomi inte kan komma att påverkas genom höjningar av tomträttsavgäld. Föreningen bildades 1991 och fastigheterna färdigställdes 1993. HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. En överlåtelseavgift om 1313 kr samt en pantsättningsavgift om 525 kr/lån debiteras köparen. Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB innan medlemskap kan godkännas av föreningen. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma om 300 kr/hushåll tas ut första året.

AVGIFT
Enligt styrelsen finns ingen planerad höjning under 2024. Man har inte behövt höja avgiften på många år. I avgiften ingår även bostadsrättstillägg till den egna hemförsäkringen. Varje lägenhet har en gaspanna och bostadsrättshavaren står själv för kostnaden för värme och varmvatten samt tecknar själv gasabonnemang. EON äger gasnätet.

TV & INTERNET
Kabel-tv finns via Tele2, basutbudet ingår i avgiften. Tele2 erbjuder också bredband och telefoni som tecknas av den boende efter önskemål och behov.

RENOVERINGAR & UNDERHÅLL
Förutom löpande underhåll utfördes följande under 2018-19: Carportar på gård 1 och 2 målades, nya förrådsportar installerades till föreningens stora förråd samt utemiljön och lekplatserna upprustades. I föreningslokalen målades väggar och tak, ny belysning installerades, ljudabsorbenter sattes upp på väggarna och inköp av nya bord och stolar gjordes. Sedan tidigare är taken tvättade och underslagen målade. Nytt tak, nya stolar samt nya hängrännor och stuprännor i samtliga carportar. Asfaltering i området. Nya fläktmotorer installerade i alla lägenheter samt OVK utfört. Nytt fläktaggregat och nytt expansionskärl installerat i LSS boendet. Ny ledbelysning har satts upp i carportarna, soprum och i fem stora förråd.

Inom kort planeras en service på gaspannorna, föreningen äger pannan men man har som medlem även ett ansvar för skötseln, exempelvis att fylla på vatten vid behov.

GEMENSAMT
I föreningen finns miljörum samt en föreningslokal som kan hyras av medlemmarna - se föreningens hemsida för detaljer.

PARKERING: En carportplats ingår till varje bostadsrätt.

Besök gärna www.hsb.se/malmo/brf/siktet/ för mer information.

Alla bilder

Försäljningsformation, bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.  

 

BUDGIVNING
Vid köp av bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Det kan förekomma andra bud än de som vi redovisar på hemsidan. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se
 
LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.
 
BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.
 
ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.
 
UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka bostadsrättens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

 

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad
 

Alla bilder

Planlösning entréplan

Med reservation för avvikelser

Planlösning övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 595 000 kr
Månadsavg. 7 008 kr
Ingår i avgift Kallvatten, Kabel-TV (grundutbud) samt parkeringsplats i carport
Adress Pysslinggatan 12
Kommun Malmö
Område Husie
Typ Bostadsrättsparhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 112 Kvm (Föreningens information)
Byggår 1993
Förening HSB:s Brf Siktet
Bostadsrättens nettoskuldsättning 540 452 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 1.4955
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Uppvärmning Gas
Driftskostnad 27 200 kr/år varav:
Värme: 15 000 kr
El: 10 000 kr
Försäkring: 2 200 kr
Beräknat på 3 person(er)
Energiprestanda 120 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!