Lund - Östra Torn

Iliongränden 64

Visa på karta

Tre sovrum - Avskild och grönskande uteplats - Barnvänligt område

Välkommen till detta välplanerade bostadsrättsradhus på charmiga Djingis Khan! På nedre plan finner ni ett trivsamt kök, vardagsrum och gästtoalett och på övre plan tre lättmöblerade sovrum samt badrum med tvättmöjligheter. Två uteplatser om ca 17 kvm vardera disponeras av den boende, en i anslutning till bostadens entré och en mer avskild på dess baksida. I Brf Djingis Khan bor du i ett socialt och bilfritt område där grannar värnar om varandra och det alltid är något roligt på gång. Föreningen är känd för sin gemenskap, sitt kulturliv och för sina unika gårdar. En kort promenad tar dig till Brunnshögs levande citymiljö där ni finner bl.a. matbutik, caféer & restauranger, och gym och inom kort även vårdcentral, skola, apotek, systembolag och mycket mer. Längre ner i området finns även två otroligt uppskattade parker, varav en Lunds största. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 2 850 000 kr
Månadsavg. 5 408 kr
Rum 4
Boarea 80 Kvm
Våning 1-2/2
Balkong Två uteplatser om vardera ca 17kvm.
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1971
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
  • Söndag 24 september 11:45 - 12:15
    • Bokad visning, anmälan via hemsidan!
    • FULLBOKAD
Visa alla

Välkommen

Strax innanför gränserna till den bilfria föreningen Djingis Khan finner ni L-gården där ni direkt möts av den blomstrande ingången till Iliongränden 64. I anslutning till entrén disponerar man en stensatt uteplats omringad av staket och en vintergrön häck av lagerhägg och bambu. Här ryms enkelt såväl utemöbler som odlingslådor. Uteplatsen är belägen i sydväst och vetter mot den av 16 hushåll delade innergården.

Alla bilder

Hall

När ni stiger in i hallen möts ni av ljusa väggar med vitbetsad bröstpanel och ett ljust laminatgolv. Här finns utrymme för avhängning och skomöblemang samt ingång till gästtoaletten. 

Vid entréhallens slut möts du av den inre hallen där ni finner trappan till ovanvåningen samt plats för förvaring i en rymlig garderob med svarta profilerade dörrar. Under trappan finns plats för ytterligare förvaringsmöbel. Även här är väggarna vitmålade med vitbetsad bröstpanel och ljust laminatgolv.

Alla bilder

Gästtoalett

Praktiskt belägen i anslutning till entréhallen ligger gästtoaletten med ljus plasmatta på golv och vita väggar med bröstpanel trä och kakel ovan handfatet. Rummet är utrustat med WC, handfat, vägghylla och ett vägghängt skötbord som kan ingå i köpet om så önskas.

Alla bilder

Kök

Direkt till vänster när man stiger in i den inre hallen möts man av det ljusa och hemtrevliga köket med fönster i två väderstreck. Här har originalköket uppdaterats med nya luckor i ljus laminat och beslag i rostfritt. Bänkskiva i massiv ek med diskbänk i rostfritt stål och stänkskydd i vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys (Whirlpool), diskmaskin (Matsui 2019), spis (Cylinda 2019), och fläkt (Franke 2019). En uppskattad detalj i föreningens bostäder är det stora fönstret ovan diskbänken som gör det enkelt att diska eller laga mat medan barnen leker tryggt på innergården utanför.

Alla bilder

Vardagsrum

I andra änden av den inre hallen ligger vardagsrummet med grå väggar och ett unikt golv i bambu. Här rymmer man enkelt en större sittgrupp, samt har gott om plats för förvaring i den rymliga garderobsväggen i svart. Det stora fönsterpartiet och den helglasade altandörren i öst bidrar med en härlig grönskande utsikt över altanen och den gemensamma gröningen utanför. En bevarad originaldörr med glasinfattning gör det möjligt at stänga mellan vardagsrum och hall utan att begränsa ljusflödet.

Alla bilder

Uteplats - Baksida

Från vardagsrummet nås bostadens andra uteplats om ca 17 kvm som består till största del av en altan som gör uteplatsen till en naturlig förlängning av vardagsrummet sommartid. Altanen omsluts av ett staket med insynsskydd och grind, och är utrustad med en pergola med markis som i utdraget läge bildar ett tak över nästintill hela altanen. Här finns gott om plats för en större matgrupp, grill och ytterligare möblemang. Uteplatsen är belägen i nordost vilket gör den till en sval oas där man kan spendera varma sommarkvällar. Via grinden når man den yttre disponibla ytan som är en grönyta som disponeras av den boende, men med vissa begränsningar från föreningen. Här växer i dagsläget syrén, rabarber, vinbär, smultron, bambu och daggkåpa. Utanför denna yta finns även en gemensam gröning som delas främst av de boende i de första tre bostäderna i radhuslängan. Gröningen är omringad av väl uppvuxna häckar med två öppningar som leder en till gångarna mot parkeringen samt förråden. 

För mer information om vad som gäller för inre- resp yttre disponibla ytor samt kartor som visar vilka delar som utgör vilken typ av yta vänligen se bifogad ritning under dokument och läs mer på föreningens hemsida här under ”Djingis grönområden och uteplatser”.

Alla bilder

Hall - övre plan

Trappan leder en upp till det övre planets hall där golvet är klätt i laminat med trämotiv och väggarna vitmålade. Här finns plats för förvaring i en rymlig garderobsvägg i vitt. Från hallen nås bostadens tre sovrum samt badrummet.

Alla bilder

Sovrum 1

Från hallen nås bostadens första sovrum med väggar i en avslappnande grön nyans och rustikt golv från 2018. Här ryms dubbelsäng, samt finns gott om plats för klädesförvaring i en väl tilltagen garderobsvägg med spegeldörrar. Fönstret är beläget i väst och vetter mot innergården.

 

Alla bilder

Sovrum 2

Yteffektivt sovrum med laminatgolv och väggar målade i vitt och blått. Det stora fönstret i öst bidrar med härlig morgonsol och en otrolig grönskande utsikt. Rummet passar utmärkt som barnrum, med plats för såväl säng som kläd- och leksaksförvaring.

Alla bilder

Sovrum 3

Mysigt sovrum med vita väggar, laminatgolv och ett fönster som vetter mot innergården. Även detta passar utmärkt som barnrum, med plats för såväl säng som kläd- och leksaksförvaring, alternativt som hemmakontor eller rymligt förråd. En garderobsvägg med spegeldörrar bidrar med gott om förvaring.

Sovrum 2 och 3 har enligt bostadens ursprungliga planlösning varit ett stort rum samt en klädkammare. Tack vare bostadens gavelläge har ett ytterligare fönster kunnat installeras vilket gjort det möjligt att dela av ytan till två mindre rum.

Alla bilder

Badrum

Slutligen finner ni ett rymligt badrum med ingång från den övre hallen där ytskikten utgörs av plastmattor i rogivande blå nyanser. Badrummet är i grunden från föreningens gemensamma renovering som utfördes i samband med stambytet 1999-2002, men har sen dess fräschats upp med ny inredning. Badrummet är utrustat med WC, badkar, tvättmaskin (Electrolux), och en praktisk bänkyta i ljusgrå laminat med tvättställ, två spegelskåp med belysning ovan, och förvaringsskåp med luckor i vitt under. Ett mindre fönster bidrar med ett härligt ljusflöde.

Alla bilder

Gård

På Djingis är gårdarna en central del i föreningens kultur och en plats där de boende spenderar en stor del av sommarhalvåret. L-gården en social gård med god gemenskap och grannar i blandade åldrar. Här bor allt från småbarn till tonåringar och lekkamrater är sällan något man saknar. Ett par gånger om året samlas gårdens grannar för en gemensam gårdsfixardag med grillning efteråt. Gården är utrustad med en otroligt uppskattad lekställning, en rymlig sandlåda omringad av grönska samt en stor sittgrupp där gårdens boende samlas. Sommartid står även gårdens pingisbord framme. På gården finns även ett flertal rabatter för gemensam plantering, en mindre gräsmatta, och en mängd olika typer av växtlighet, bl.a. en stor lind, syrén, plommon, smultron och vinbär. Båda ingångar till gården går att stänga med grind vilket gör det tryggt för även gårdens mindre barn leka fritt på gården. Intill huvudingången finns även cykelparkering under tak, och på granngården ett delat förråd för trädgårdsredskap.

Alla bilder

Förening

Brf Djingis Khan är en otroligt social förening med ett enormt utbud av aktiviteter mm. Vartannat år firas Bananfestivalen, en tredagardsfest med livekonserter, cirkus, karnevalståg och massvis av aktiviteter för alla åldrar. Under vinterhalvåret träffas grannarna en gång i månaden på soppkväll i föreningens gemensamhetslokal Vita Huset där man även finner föreningens byteshandel. Årligen firas valborgsmässoafton och midsommar och i Augusti håller Bananrepubliken kräftskiva! Utöver detta finns ett enormt utbud av trevligheter på området, bl.a. Midnattskören, pannkaksförsäljning, yoga och träning.

Området började bebyggas 1971 som studentbostäder och fick namnet Djingis Khan efter ett studentspex som skrevs av bl a Hans Alfredsson. Även gatorna fick namn efter studentspex. 1973 köpte föreningen fastigheten som därmed blev en bostadsrättsförening. Området består av 20 gårdar, A-T. Gård I och S består av 14 lägenheter. Övriga gårdar består av 16 lägenheter.

I föreningen finns en tvättstuga utrustad med tio tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, sex torktumlare och tre torkskåp. Tvättider bokas genom digitalt tvättbokningssystem. I föreningen finns även en stor festsal samt en mindre lokal som kan hyras separat eller samtidigt. Beroende på omständigheter kan stora lokalen hyras till en kostnad om ca 200-500 kr/tillfälle och lilla lokalen till en kostnad om ca 100-250 kr/tillfälle. Det finns även en bilvårdsanläggning och fyra hobbyrum som kan nyttjas kostnadsfritt av medlemmarna.

I föreningen finns 339 parkeringsplatser, varav 6 laddningsbara parkeringsplatser och ca 96 platser med motorvärmaruttag. Ytterligare 6 laddplatser är beställda. Till varje hushåll hör ett permanent parkeringstillstånd och ytterligare ett permanent parkeringstillstånd kan tas ut mot en kostnad om ca 200 kr. Till varje hushåll hör även två gästparkeringstillstånd. För att nyttja laddplatserna krävs ett konto hos E.on.

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sydantenn (grundutbud om 22 kanaler) och bredband (100 mbit/s) via Ownit.

Föreningen har en vicevärd som har hand om administrativa uppgifter i föreningen. Expeditionen är öppen på torsdagar kl. 17.30–19.00.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 316 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Föreningen köpte fastigheten 1973 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på https://blimedlem.hsb.se

Renoveringar:
2009 startades byggnation av krypgångarna.
2010 byggdes återvinningsstationer med underjordiskt system. Samma år renoverades p-platserna med fler och bredare platser och värmesystemet på Uardavägen renoverades.
2011-2013 gjordes översyn och målning av fasader, dörrar och fönster på samtliga gårdar.
2014 installerades tak över samtliga entréer. Samma år besiktades samtliga krypgångar.
2017 renoverades föreningens gemensamma tvättstuga och vissa maskiner byttes ut. Översyn och byte av vissa dörrar samt fönster utfördes, sanden vid gungor och i sandlådor byttes och samtliga lekplatser besiktigades. Tre laddstolpar för elbilar/laddhybrider med plats för två fordon per stolpe installerades vid föreningens parkeringsplatser.
2018-2022 arbete i krypgrunderna med förbättring av luft, fuktighet och varmare inomhusmiljö.
2019-2021 installation av mekanisk frånluft i samtliga bostäder.
2021 utredning av befintliga och möjliga framtida energi- och kommunikationssystem
2022 Renovering av gårdarnas lekplatser samt installation av farthinder på samtliga cykel och gångbanor
2023 Renovering av gårdarnas lekplatser

Pågående/planerade projekt:
-Renovering av samtliga gårdars lekplatser påbörjas Augusti 2022 med start på ABCD
-Arbete med att ta fram gränser och regler för vad som får finnas på bostädernas uteplatser.

Mer heltäckande information om föreningens pågående projekt hittar ni här: https://www.djingis.se/pagaende-projekt-2/. I övrigt följer föreningen en underhållsplan.

Spekulanter uppmanas att även besöka föreningens otroligt informativa hemsida www.djingis.se och ta del av informationen som finns där.

Alla bilder

Område

Östra Torn är ett området i nordöstra Lund som präglas av sin grönska och sina sociala och bilfria bostadsområden. Här finns en trivsam blandning av radhus, villor och flerfamiljshus. Området avgränsas i väst av E22:an och i söder av Hardebergaspåret. Från områdets norra gräns sträcker sig Lunds nya stadsdel Brunnshög och i öster möts man av åkrar så långt ögat når.

Här finns bl.a. hästhagar och fårhagar, två stall, 4H gård, beachvolley-plan, tennisbanor, stora grönområden, hundrastgårdar, utegym, och skridskodammar.

I området ligger ett stort antal uppskattade förskolor och skolor, både kommunala och privata med montessoriinriktning. Strax utanför området ligger Lunds Waldorfskola och Waldorfförskolan i Hardeberga; till skolan går skolbuss från Östra Torn.

Det finns även väldigt goda kommunikationsmöjligheter i området. Med bil tar man sig snabbt ut på E22:an och det finns ett stort antal busslinjer som stannar inom området (6, 7, 166, 169, SE1). Spårvägen skapar områdets norra gräns och även denna tar en snabbt in till stan via Kunskapsstråket. Med cykel når man stan på ca 10-minuter och via Hardebergaspåret kan man även tryggt cykla hela vägen till Södra Sandby.

Det finns två matbutiker i området, Lilla Coop på Flöjtvägen och ICA Tornet på Uardavägen. Även ICA Tuna finns i närheten och på Brunnshög Hemköp och inom kort även en större ICA med saluhallskänsla.

På intilliggande Brunnshög växer även otroligt mycket övrig service fram, i dagsläget finns bl.a. restauranger, caféer, gym, blomsterbutik, frisörer, och tandläkare. Inom kort tillkommer apotek, vårdcentral, systembolag, och mycket mer! Här finner ni även flertalet parker och lekplatser, varav den ena Lunds största park Kunskapsparken.

Alla bilder

Försäljningsinformation - Bostadsrätt

ALLMÄN INFORMATION
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt i annan annonsering är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån berörd förening och/eller dess förvaltare. Uppgifterna kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av bostadsrätten.

BUDGIVNING
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren får ej fatta egna beslut i fråga om försäljningen utan det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare måste alltid vidarebefordra bud som inkommer innan köpeavtal har undertecknats och säljaren avgör sedan om det nya budet ska antas eller avfärdas. Mer information om budgivning finns att hämta på Fastighetsmäklarinspektionens hemsida, www.fmi.se

LÅNELÖFTE
För dig som är intresserad och vill lägga bud på bostaden är det viktigt att ha ett lånelöfte. Fastighetsmäklaren behöver få information om vem som är långivare och på så vis får säljaren reda på att det finns ett seriöst bud med godkänd finansiering.

BOENDEKOSTNADSKALKYL
Ansvarig fastighetsmäklare tillhandahåller gärna en individuell boendekostnadskalkyl vid förfrågan. Enligt gällande lag finns det en skyldighet från mäklarens sida att erbjuda den slutlige köparen en individuell boendekostnadskalkyl. Den som inte vill lämna ut information om sin privatekonomi eller redan anser sig ha fullgod inblick hur bostadsköpet påverkar hushållets ekonomi har möjlighet att avstå från en sådan kalkyl.

ÖVERLÅTELSE- & PANTSÄTTNINGSAVGIFT
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet, det varierar om den faller på säljaren eller köparen. I regel tas också en pantsättningsavgift om 1 % av prisbasbeloppet per pant, om man pantsätter bostaden.

UNDERSÖKNINGSPLIKT
Fastighetsmäklaren uppmanar köpare och spekulanter att noggrant undersöka fastighetens skick för att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Köplagens § 20. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående.

MÄTINFORMATION
Information om bostadens boarea hämtas i regel från berörd föreningen, dess förvaltare eller säljaren. Boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer och spekulanter uppmanas därför att kontrollmäta boarean. Information om hur man mäter upp bostaden kan man få genom fastighetsmäklaren eller på http://www.sis.se/matabostad.

BANKKONTAKT
Kontakta gärna vår samarbetspartner Handelsbanken Ideon för boendekostnadskalkyl och lånerådgivning. Ring dem på 046-159590.

ÖVRIGT
När du varit i kontakt med Bülow & Lind för visning godkänner du att Bülow & Lind, eller tredje part, kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller mail på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Alla bilder

Planlösning - Nedre plan

Med reservation för avvikelser

Planlösning - Övre plan

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 2 850 000 kr
Månadsavg. 5 408 kr
Ingår i avgift I angiven avgift ingår el, värme, vatten, kabel-tv, internet samt parkeringsplats
Adress Iliongränden 64
Kommun Lund
Område Östra Torn
Typ Bostadsrättsradhus
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 4
Boarea 80 Kvm (Föreningens information)
Våning 1-2/2
Balkong Två uteplatser om vardera ca 17kvm.
Byggår 1971
Förening HSB Brf Djingis Khan
Bostadsrättens nettoskuldsättning 75 510 kr
Kommentar nettoskuldsättning Bostadsrättens nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Den baseras på föreningens räntebärande skulder minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlag för beräkningen kommer från den senast tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
Andel i föreningen 0.2616
Pantsatt Ja
Förråd Ja, i förrådslänga intill parkeringen.
Byggnadssätt
Ventilation Mekanisk frånluft
Uppvärmning Fjärrvärme
Fönster 3-glas
TV/Internet Digital TV via Sydantenn och bredband via Ownit.
Driftskostnad 15 006 kr/år varav:
El: 11 052 kr
Försäkring: 3 954 kr
Angiven driftkostnad är baserad på säljarens kostnader för el och hemförsäkring. Kostnaden kommer att variera beroende på val av leverantör och förbrukning.
Beräknat på 4 person(er)
Energiprestanda 168 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!