Lund - Kobjer

Klövervägen 2A

Visa på karta

Genomgående planlösning - Smakfullt renoverad - Grönskande kvarter

Välkommen till denna fräscha och rymliga 2:a på lugna Kobjer! Lägenheten är totalrenoverad i en smakfull och tidlös stil med genomgående ekparkett, vita väggar och kök och badrum i neutrala kulörer. Här bor du i ett lugnt och grönt område med cykelavstånd till såväl centrum som Nova och resten av Mobilia. Varmt välkommen på visning!

I korthet

Utgångspris 1 900 000 kr
Månadsavg. 5 214 kr
Rum 2
Boarea 68 Kvm
Balkong Balkong
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Byggår 1996
Visa all fakta

Ansvarig mäklare

Charlene Shelton

Direkt:
Mobil: 073-718 42 66

Ansvarig mäklare: Charlene Shelton
Kontakta

Visning

Nästa visning hålls:

Imorgon
Visa alla

Hall

När du stiger in i bostaden möts du av den rymliga och inbjudande hallen. Entrédelen har gott om plats för avhängning och har ett golv klätt i tålig mörk klinker. Den inre delen är klädd i ett smakfullt parkettgolv i ek som tillsammans med de vitmålade väggarna återkommer genom hela bostaden. Här finns gott om plats för förvaring i två garderober samt en väl tilltagen klädkammare.

Alla bilder

Kök

Från hallen nås det ljusa och trivsamma köket med ljusinsläpp från två håll och matplats för 4-6 personer. Köket renoverades 2004 med inredning i vitt, beslag i svart och bänkskiva i mörkgrå laminat med stänkskydd i ljusgrå natursten ovan. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis, fläkt, och diskmaskin. Intill matplatsen är en av väggarna klädda med fondtapet i vitt med svarta detaljer.

Alla bilder

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt med ekparkett och vita väggar. Det stora fönsterpartiet med helglasad balkongdörr bidrar med ett härligt ljusinsläpp och en grönskande utsikt. Här ryms enkelt såväl soffgrupp som ytterligare matplats eller arbetshörna.

Alla bilder

Balkong

Från vardagsrummet nås balkongen där golvet klätts i mörkgrå trall. Balkongen vetter mot den lugna innergården som kantas av träd och rymmer såväl sittgrupp som ytterligare möblemang.

Alla bilder

Sovrum

Sovrummet är ljust och rofyllt med ekparkett och vita väggar samt en fondvägg i grått. Här ryms såväl dubbelsäng som garderobsvägg eller arbetsplats. Fönstret i norr blickar ut över den lummiga innergården.

Alla bilder

Badrum

Badrummet är helkaklat i ett tidlöst utförande med mörk klinker på golv och vit kakel på väggar. Här finner ni en tvättstation med tvättmaskin, torktumlare, och en praktisk bänkyta i ljusgrå laminat med väggskåp ovan. Därtill är badrummet utrustat med WC, handfat med kommod i vitt samt en duschhörna med vikbara dörrar i glas och takdusch. Badrummet renoverades av föreningen 2004 och inredningen har bytts ut av nuvarande ägare 2021.

Alla bilder

Övrigt

Bostadens entré nås via en praktisk loftgång som de boende nyttjar som en extra yta för odling och sittmöbler. 

Till bostaden hör ett förråd beläget i källarplan.

Alla bilder

Förening

Brf Lund Qvantenborg 6 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter varav 4 st 1 rok, 6 st 2 rok, och 12 st 3 rok och 6 st 4 rok. En av bostäderna om 1 rok är upplåten med hyresrätt, resterande bostäder är upplåtna med bostadsrätt. Föreningens byggnader uppfördes 1996 och föreningen bildades 2004. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen
Föreningens gemensamma tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, samt en mangel.

Föreningens medlemmar har tillgång till en väl tilltagen innergård utrustad med grill och utemöbler, gemensamhetslokal och cykelförråd.

Parkering
Föreningen har 26 gemensamma parkeringsplatser som får nyttjas kostnadsfritt av de boende, de är ej är reserverade eller garanterade utan det är först till kvarn som gäller. I närområdet finns gott om parkeringsmöjligheter för gäster.

TV & Internet
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Ett obligatoriskt tillägg om f.n. 250 kr/mån för tv och bredband debiteras utöver månadsavgiften.

Ekonomi
Månadsavgift:
I avgiften infår värme, vatten, parkering, bostadsrättstillägg och hushållsel. Ett obligatoriskt tillägg för TV/bredband tillkommer om 250 kr/månad.

Tidigare avgiftsförändringar:
2023 höjdes avgiften med 12,5%
2021 höjdes avgiften med 3%
2020 sänktes avgiften med 2%
2019 sänktes avgiften med 8%

Föreningen planerar för en höjning av avgiften vid kommande årsskifte, en preliminär prognos pekar mot en höjning om minst 8%. I dagsläget är dock inga beslut tagna.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift som faktureras köparen med 2,5% av prisbasbeloppet (1313 kr) och en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet (525 kr). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

För information om föreningens ekonomi hänvisar vi till föreningens årsredovisningar. Senaste tillgängliga årsredovisningen finner ni under dokument nedan.

Medlemskap
Föreningen har rätt att neka juridisk köpare samt delägare utan avsikt att bosätta sig i bostaden.

Renoveringar
2004 Samtliga lägenheter i föreningen totalrenoverades
2009 Avloppsstammarna spolades
2011 Asfaltering parkering
2013 Renovering hissar
2016 Foglagning av loftgångselement samt utbyte av nockband
2017 Renovering och reparationer av visa aspekter av tak och vissa gjutningar på loftgångar
2020 Renovering av tvättstugorna
2021 Renovering av hyreslägenheten
2022 Ventilationsarbete

Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringar är planerade inom de närmsta åren.

Övrigt
Informationen ovan samt de bifogade dokumenten är inhämtade från föreningens hemsida, årsredovisning, och styrelsen. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna.

Alla bilder

Område

Kobjer är ett trevligt område med blandad bebyggelse i form av lägenheter och villor. Området präglas av grönskande kvarter och parker. Kombinationen av varierad stadsplanering och grönska tillsammans med att det inte finns någon genomfartstrafik gör att området upplevs som lugnt och stillsamt.

Skolor & förskolor:
Området har flera skolor och förskolor. Här finns Lerbäcksskolan (F-9) och Oscarskolan (F-2). Förskolorna är: Kobjers förskola, Förskolan Kossan, Daghemmet Småstad och montessoriförskolan Färgsolen.

Kommunikationer:
I Kobjer går stadsbusslinje 5 med täta avgångar. Ni kommer till Lund C på ca 5 min. Därifrån kan ni sedan ta tåget och har bra pendlingsmöjligheter till bland annat Malmö, Helsingborg och Köpenhamn.

Närservice:
Ni finner bageri, pizzeria och livsmedelsbutik i närområdet. Storhandlingen kan göras i området Mobilia med flera stora butikskedjor, systembolaget och apotek och på Nova Lund.

Här kan ni läsa om områdets historia: https://bevaringsprogram.lund.se/wiki/Kobjer 

Alla bilder

Med reservation för avvikelser

Fakta

   
Utgångspris 1 900 000 kr
Månadsavg. 5 214 kr
Ingår i avgift I avgiften ingår värme, vatten, parkering, el och bostadsrättstillägg. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/mån avseende TV/bredband tillkommer.
Adress Klövervägen 2A
Kommun Lund
Område Kobjer
Typ Bostadsrätt
Ägandeform Bostadsrätt - Lägenhet
Rum 2
Boarea 68 Kvm (Föreningens information)
Balkong Balkong
Byggår 1996
Förening Brf Lund Qvantenborg 6
Pantsatt Ja
Byggnadssätt
Ventilation FTX (Mekanisk från- och tilluft med värmeåtervinning)
Uppvärmning Fjärrvärme
TV/Internet Kabel-TV och bredband via ComHem
Driftskostnad 1 860 kr/år varav:
Försäkring: 1 860 kr
Angiven driftkostnad avser säljarens kostnad för hemförsäkring. Kostnaden efter inflytt kommer att variera beroende på val av försäkringsbolag och era egna förutsättningar.
Beräknat på 2 person(er)
Energiprestanda 79 kWh/kvm/år

Boka en kostnadsfri värdering här!

Boka visning